Zamieszczone przez Guguś
Lodówka Turystyczna
Zwiń
X
-
Mam z tej samej firmy lodóweczke też na 230 i 12V i jestem zadowolony. Model troche jakby słabszy - dałem jakies 150zł 2 lata temu i smiga do dzis.
Zaleta dwóch napięc - można schłodzić w domku i na wyjeździe też w jakims letniskowym podpiąć sie do sieci, a nie z auta ciągnąć prąd.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
GRUBEER, ja mam innej firmy (ojciec mi przywiozl w prezencie z Holandii) ale mam identyczne łącze zasilania 12V i powiem tylko tyle że w żadne gniazdo w O1 (ani przy recznym ani w bagazniku) nie wchodzi tzn nie styka tak zeby bylo napiecie - dopiero odpowiedni "rozgałęźnik" załatwił sprawe - pisze na wszelki wypadek żebyś się nie zdziwił
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GRUBEERsplawik, czyli jednym slowem polecasz ta firme ?
Zamieszczone przez Geraltpowiem tylko tyle że w żadne gniazdo w O1 (ani przy recznym ani w bagazniku) nie wchodzi tzn nie styka tak zeby bylo napiecie - dopiero odpowiedni "rozgałęźnik" załatwił sprawe - pisze na wszelki wypadek żebyś się nie zdziwiłA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
odświeżę temat
ma ktoś jakieś sugestie,opinie, propozycje lodówek 12V/230V
myślę o zakupie np. takiej http://allegro.pl/przenosna-lodowka-...493840203.htmlZałączone plikiO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Poniewaz czeka mnie zaraz sluzbowa podroz (ok 1000km w jedna strone), pomyslalem ze skocze sobie autem w zachodnie rejony Europy, zeby przetestowac nowa fure i nabic troch $$.
Poniewaz w bagazniku mam gniazdo zapalniczki, chcialem dzisiaj kupic lodowke turystyczna zasilana z takiego gniazdka.
Pojawil sie jeden dylemat: praktycznie kazda instrukcja obslugi zawierala wpis, ze takiej lodowki nie wolno trzymac w ciasnym, zamknietym pomieszczeniu (np. bagaznik) :shock:
Zatem zglupialem, bo myslalem ze bedzie jak ulal do bagaznika w Golfie :?
Wiadomo nie mam tam za duzo miejsca, ale czy naprawde nie mozna tego trzymac w takich warunkach?
Rozpietosc cenowa dosc spora. To co chcialbym uzyskac, to mozliwosc przewiezienia np. serkow, mieska itp. :szeroki_usmiech
Ktos moze polecic jakis model, ktory spelnialby takie zalozenia? W sumie to renoma firmy wydaje mi sie byc waznym parametrem, bo bedzie to stalo w bagazniku i nie chcialbym zeby cos sie zaczelo jarac :diabelski_usmiech
Ps. Cos takiego widzialem dzisiaj w Selgrosie - http://allegro.pl/lodowka-samochodow...729460228.htmlVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
idas, mam taką , wchodzi butelka 1,5l. sprawdza się , ale dobrze jest włożyć coś zamarzniętego na hak do środka , na przykład butelkę wody.
O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Kupiłem taką lodówkę,jeżeli chcesz mieć w czasie trasy schłodzone np. napoje to spokojnie ci coś takiego wystarczy ,ja za swoją zapłaciłem ok 150 zeta z przesyłką ,firma była z legionowa po wpłacie na ich konto lodóweczka była na drugi dzień . Mam ją podłączoną średnio 8-10 h i jestem z niej zadowolony.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adoksza swoją zapłaciłem ok 150 zeta z przesyłką
idas, tak jak pisze robert70, jeżeli włożysz zamrożoną butelkę wody to po 15 godzinach spokojnie sie zimnego piwka wyjętego z niej napijesz .
butelka z woda powinna być dobrze zamrożona , tak żeby z 3 dni przynajmniej posiedziała w zamrażalniku.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Proszę o opinie użytkowników lodówek nie elektrycznych (ale takich jak z wyglądu elektryczne). Ponoć te elektryczne w cenach jak na allegro (ok.140-160 zł) wcale nie tak dobrze chłodzą jak jest w opisie (ok.15-20 st. poniżej temp. otoczenia).
Może właśnie te nie elektryczne też będą w stanie utrzymać odpowiednią temp. ( z wkładami i odpowiednio wcześniej schłodzoną zawartością) przez ok.12-14 h.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwendryu, poczytaj co pisałem w poście wyżej , zrób tak a na pewno będziesz zadowolony .wypróbowane dwa razy w drodze o chorwacji. /jazda non stop/.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
endryu, nie ma najmniejszych szans aby pasywna lodówka (nawet z wkładami CO2) wytrzymała 12h. One się sprawdzaja na krótkich trasach 4-5h i to jeśli nie zaglądamy często do środka. Tak to trzeba aktywną lodówkę, tak jak mówią koledzy, dobrym sposobem jest i tak ją wspomóc - ja polecam wkłady CO2 do lodówek.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Odgrzewam kotleta
Będę jechał z rodzina do Włoch i zastanawiamy się nad lodówką. Znajomi kupili takie coś.
Też chcemy taką kupić, tylko mam pewno ale. Oni mają 2 gniazdka. A w octavii jest 1. Czy jak podłączę rozgałęźnik do gniazdka i podłączę do tego CB, navi i tą lodówkę to czy nie dojdzie do jakiegoś przeciążenia? Nie chciałbym niczego spalić i nie wiem co zrobić a google nic nie pomaga.
Komentarz
-
-
Przemyśl temat. Taka elektryczna ma małą wydajność. Też kiedyś zastanawiałem się nad elektryczną ale wybrałem zwykłą z wkładami i na wyjazdy do Chorwacji sprawdziła się wystarczająco. Wkłady zamrożone na dwa dni przed wyjazdem oraz schłodzone produkty żywnościowe. Np http://allegro.pl/lodowka-turystyczn...356985282.html
Ta lodówka z linku pobiera w/g danych ok. 4 A prądu. Z cb i navi wytrzyma. Zapalniczka ma zabezpieczenie 15 A.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
Komentarz