400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

miałem na myśli, że nie ma wątpliwości, że był wolniejszy
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

Zamieszczone przez szkoda
      miałem na myśli, że nie ma wątpliwości, że był wolniejszy
      skoro tak twierdzisz :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez KiLeRrosS
      Nowiuteńkie Audi S6 Avant - na krajowej "25" Ostrów-Kalisz, przez całą trasę (ok. 25km) nie udało mu się mnie wyprzedzić :twisted: (przelotowa 160-170 kmh, miejscami ponad 200kmh)
      patrząc na tą ikone to nie byłbym tego taki pewny :lol:
      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

albo kierownik kompletna dupcia, albo bawił się z biedną skodzinką 8) Raczej to drugie. W czasie wyprzedzania (pedał w podłodze, skrzynia na "S") dochodził mnie w mgnieniu oka :shock: - totalna masakra.
        no chłop się niefortunnie wyraził i tyle
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

dyplomatycznie rzecz ujmując :szeroki_usmiech
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

:szeroki_usmiech
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• abstinent
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4842
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nowiuteńkie Audi S6 Avant - na krajowej "25" Ostrów-Kalisz, przez całą trasę (ok. 25km) nie udało mu się mnie wyprzedzić :twisted: (przelotowa 160-170 kmh, miejscami ponad 200kmh)
              Jak spojrzałem w dane, mało zawału nie dostałem (5.2 FSI, 435KM, 5,3s do 100kmh) - albo kierownik kompletna dupcia, albo bawił się z biedną skodzinką 8) Raczej to drugie. W czasie wyprzedzania (pedał w podłodze, skrzynia na "S") dochodził mnie w mgnieniu oka :shock: - totalna masakra.
              Na wlocie do Kalisza dopadła nas jeszcze nowa Audi TTS (272KM).

Oczywiście w mieście pojawiły się dwa pasy i "dyskusja" szybko się skończyła, z wiadomym wynikiem, hehe. Ale tak dostać w dupsko, to aż miło.

Wiem, wiem - 1.8TSI to nie rakieta, ale jak na szkodnika daje rade :P
              skoro nowiuteńka to może silnik jeszcze na dotarciu i bał się szybciej :P

Komentarz

• miguello
                RS
                • 2008
                • 1849

ja dziś z rana, podjeżdżam lewym pasem na światła, na całkiem skrajnym stało audi a6 avant, chyba jakiś tdik... chwila rozglądania się i już wiemy że start na zielone. Środkowy pas nagle wypełnia audi R8 :lol:
                Zgodnie z ustaleniami a6 i octa poszły na zielone pełnym ogniem, zostawiłem avanta, nagle patrze a pogodziło nas to R8 :lol:

Starszy Pan pomyślał chyba że chcieliśmy jakiś zamach na jego dumę wykonać i zaspał niesamowicie na światłach ale potem jak poszedł to aż ściszyłem radio

Ganialiśmy się trochę potem między autami i muszę powiedzieć że ten starszy zamożny Pan ogarnia te jakże ładne i mocne auto :szeroki_usmiech

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez miguello
                  ale potem jak poszedł to aż ściszyłem radio
                  to ja tak dziś miałem jak chciałem na światłach z rolki wystartować do Maserati Quatroporte, które stało na czerwonym ale niestety 1:0 dla Maserati :szeroki_usmiech
                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• markowski
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 224

miguello, no patrz, ja tez wczoraj mialem zabawe z R8 :lol: w koleinach facet odpuszczal i ciagle bylem z przodu ale jak wjechalismy na rowna nawierzchnie to jak przycisnal ... :shock: chociaz bylem gotowy na atak z tylu - 4 bieg, 3 tysiace obrotow i pedal w podloge to przejechal obok z taka lekkoscia :zlosnik:
                    Troche sie poganialismy - bawil sie ze mna jak kot z myszka ale bylo fajnie - szkoda tylko ze nie wiem czy cisnal na maksa jak mi uciekal... Fajne bylo to ze wczesniej probowali go prowokowac - jakies bmw i mercedes ale ich zlewal jadac spokojnie w peletonie od swiatel do swiatel - az smigalem miedzy tymi prowokatorami, wtedy przycisnal, na nastepnych swiatlach ustawil sie kolo mnie i wtedy sie zaczelo :zlosnik: a panowie z peletonu mogli potem ogladac oddalajaca sie parke R8 i skode octavie kapelusz&sadza_z_rury edyszyn
                    pozdrawiam
                    Markowski
                    OI AXR 06 185@377

Komentarz

• loyd
                      RS
                      • 2010
                      • 2342

Jak spojrzałem w dane, mało zawału nie dostałem (5.2 FSI, 435KM, 5,3s do 100kmh) - albo kierownik kompletna dupcia, albo bawił się z biedną skodzinką 8) Raczej to drugie. W czasie wyprzedzania (pedał w podłodze, skrzynia na "S") dochodził mnie w mgnieniu oka :shock: - totalna masakra.
                      Na wlocie do Kalisza dopadła nas jeszcze nowa Audi TTS (272KM).

Oczywiście w mieście pojawiły się dwa pasy i "dyskusja" szybko się skończyła, z wiadomym wynikiem, hehe. Ale tak dostać w dupsko, to aż miło.

Wiem, wiem - 1.8TSI to nie rakieta, ale jak na szkodnika daje rade :P
                      Jechałem kiedyś w czymś podobnym (A8) i powiem tak: jak chciałem wyprzedzić cokolwiek przedemną to w zasadzie na więcej niż 2 krpm nie wchodziłem a w samym aucie nie było jakichkolwiek doznań akustycznych związanych z wyprzedzaniem. Sądzę raczej, że pan z Audi znalazł sobie tzw "zająca" i się go po prostu trzymał.

[ Dodano: Czw 17 Cze, 10 20:16 ]
                      Zamieszczone przez Mihau
                      Zamieszczone przez miguello
                      ale potem jak poszedł to aż ściszyłem radio
                      to ja tak dziś miałem jak chciałem na światłach z rolki wystartować do Maserati Quatroporte, które stało na czerwonym ale niestety 1:0 dla Maserati :szeroki_usmiech
                      Ja pierdziele, co poniektórzy to by nawet Venronowi nie odpuścili

Komentarz

• JOY
                        Rider
                        • 2008
                        • 641

Zamieszczone przez loyd
                        Ja pierdziele, co poniektórzy to by nawet Venronowi nie odpuścili
                        No kolega z którym podróżowałem przez Alpy do dziś ma mi za złe że próbowałem w Szwajcarii Superbą dogonić Ferrari

A dla Twardzieli i fanów wyścigów równoległych proponuję wyścigi... prostopadłe

Komentarz

• Yarek
                          Elegance
                          • 2005
                          • 992

Zamieszczone przez loyd
                          Jechałem kiedyś w czymś podobnym (A8)
                          Podobnym? Audi A8 nie ma chyba nic wspólnego z R8... poza znaczkiem Audi
                          . pzdr Jarek
                          aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• abstinent
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4842
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Yarek, i 8

Komentarz

• tomek
                              L&K
                              • 2005
                              • 1078

myślę, że koledze chodziło o podobieństwo przyśpieszenia...
                              O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Yarek
                                Elegance
                                • 2005
                                • 992

Zamieszczone przez tomek
                                myślę, że koledze chodziło o podobieństwo przyśpieszenia...
                                Tym bardziej się myli. :szeroki_usmiech
                                Najczęściej spotykana wersja Audi A8, czyli 3.0TDI robi setkę w 8,5s, a były też takie, którym zajmowało to prawie 10s. Natomiast najsłabsza wersja R8 robi setkę w 4,5s... :lol:
                                . pzdr Jarek

Komentarz

• fernando
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1890

Yarek, chociaż wypowiedzi loyda to najczęściej czysta prowokacja, to jednak tym razem Ty nie przeczytałeś, do czego on się odnosi... On w ogóle nie pisał nic o podobieństwie A8 i R8 :idea: Co nie znaczy, że A8 ma wiele wspólnego z S6 Avant.

Komentarz

• Yarek
                                    Elegance
                                    • 2005
                                    • 992

Zamieszczone przez fernando
                                    Yarek, chociaż wypowiedzi loyda to najczęściej czysta prowokacja, to jednak tym razem Ty nie przeczytałeś, do czego on się odnosi... On w ogóle nie pisał nic o podobieństwie A8 i R8 :idea:
                                    Masz rację, mea culpa :bow
                                    Patrząc na post Mareckiego o R8, który poprzedza wypowiedź Loyda, jakoś głupio założyłem że Loyd odnosi się do R8. Zwracam honor.
                                    . pzdr Jarek

Komentarz

• djczas
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 9612

Yarek, ale było tez s8 z 5.0 l v10 z lambo

Komentarz

• adi747
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1138

a ja dostałem ostatnio po dupie od forda focusa mk 1 i strasznie mnie drazni ta przegrana :evil: ale zato dziwnym trafem tdiki 110 konne dostaja po pupie o ile dobrze mysle ze czerwone I to 110 kM

[ Dodano: Czw 17 Cze, 10 22:31 ]
                                        Yarek a ja w wieliczce na stacji paliw widziałem A8 z silnikiem 4.2 ale to jeszcze nic jak zobaczyłem ze gość tankuje lpg to padłem
                                        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                        była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                        2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                        JEST
                                        megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                        octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                        octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• KiLeRrosS
                                          Drive
                                          • 2008
                                          • 60

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                          pewnie tak samo myśla wszyscy Ci, których nie wyprzedzam bo akurat odpowiada mi ich tempo albo mi się najzwyczajnie w świecie nigdzie nie śpieszy i już maja fure szybsza od MPSa
                                          Wątpliwości nie miałem i nie mam - że byłem zającem przy tym S6 :P

Różnica w przyspieszeniu była kolosalna, a gość nie chciał pewnie bardziej ryzykować przy wyprzedzaniu (troszkę było aut na trasie) - stąd moja ikonka - :twisted: . Jak napisałem - dwa pasy w mieście, siwy dym i tylem go widział 8)

Przy takich furach człowiek czuje jakby polonezem jechał. Musiałbym być idiotą, mówiąc o równym starciu poczciwej Octy z takim potworem.

Dziś na tej trasie złoił mnie starszawy Saab 9-5. Niby niepozorna, chyba normalna wersja (zewnętrznie) - od 70kmh do 150kmh odszedł na jakieś 3 długości. Niestety, brak oznaczeń silnika :?
                                          edit: Kurde mol, teraz spojrzałem w dane - te Saaby w benzynie od 150KM do 250KM mają... nieźle, nieźle - takie tajniackie furaki.
                                          kropka . przecinek , wykrzyknik ! pytajnik ? średnik ; dwukropek : małpa @

Komentarz

• Coke
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 771
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                            • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Hmm ja jestem cięty na auta których nie lubie tzn nissan kaczkaj, wszelkie kjije ceed, fordy Ich właścicielom wydaje się że zrobili super zakup wybierając te padaki zamiast Skody, ja pokazuje im że jednak popełnili błąd i skoda jest lepsza. Dwa dni temu na mieście lansował się typ białą Kią Soul na wielkich białych alusach, 1,6 benzyna 126 KM. Próbował kilka razy mnie wyprzedzić na 3 pasmówce i za każdym razem gdy sie zbliżał naciskałem gaz i wymiękał, wkońću dał sobie spokój myśle że przestał myśleć o swoim aucie jako o wymiataczu i lansowozie ;P ale lubie też i pseudotuningowców jak choćby ta obwieszona obklejona celicka co ostatnio. Lubie wtedy pokazać że stara octa combi potrafi zaskoczyć. A z autami typu bmw x5 czy tak jak ostatnio stałem obok bmw 335i coupe to nawet nie prubuje bo szkoda samochodu, i tak nie mam szans i tak. Wyjątek zrobiłem dla porsche caymana w podstawowej wersji 2,7 245 KM na autostradzie, poganiałem go kilkukrotnie tak przy 190 aż sie dał podpuścić i przycisnął i ja też, myśle że oniemiał jak jadąc koło 240 w lusterku widział moją octavke

żeby nie być gołosłownym film

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
                                            Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Dzida
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 2253

Zamieszczone przez Coke
                                              żeby nie być gołosłownym film
                                              nieźle ten Twój "strucel" daje radę Gratulejszyn.

Komentarz

• andriu21tg
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2008
                                                • 1499

Coke, rispekt za jazde i krecenie przy takiej predkosci.. :shock: :wink:

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

Zamieszczone przez andriu21tg
                                                  Coke, rispekt za jazde i krecenie przy takiej predkosci.. :shock: :wink:
                                                  ktoś go tu może na milicję zapodać :idea: :lol:
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• misiekwaw
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 7715
                                                    • Ford

nooo, jest tu taki :roll: tylko że to było na niemieckiej autostradzie :zlosnik:
                                                    Był WRX
                                                    Była Octa

Komentarz

Pracuję...