Dzisiaj na takim spotkanku tuningowym zajechała Celica 7 gen z naklejkami tuningowymi i skrzydłem i głośnym wydechem....... nie byłbym sobą gdybym nie podszedł spytać czy nie chce stanąć z skodą w combi z seryjnym silnikiem W celicy 1,8 143 KM + dolot i wydech oraz 8,7 s do 100 katalogowo.
Dzisiaj na takim spotkanku tuningowym zajechała Celica 7 gen z naklejkami tuningowymi i skrzydłem i głośnym wydechem....... nie byłbym sobą gdybym nie podszedł spytać czy nie chce stanąć z skodą w combi z seryjnym silnikiem W celicy 1,8 143 KM + dolot i wydech oraz 8,7 s do 100 katalogowo.
piramida, przecież masz bkd podkręcone i masz tdi...więc masz dobrze czerwone "i", to kumam..ale tych tsi oznaczeń nie kumam co ile ma...i najnowszych tdi też średnio np w seacie
[ Dodano: Pon 14 Cze, 10 17:01 ]
ja bym w ogóle nie inwestował w spojlery , wydechy itp..mająć taki "żal" pod maską w tej celice...typowy wieś tuning...w takim aucie powinno być przynajmniej koło 200 kucy,żeby to stroić na zewnątrz...
A ja byłem w ciężkim szoku wczoraj z wielkim trudem wygrałem z Oplem Zafira nowym, widać że jakaś wypasiona wersja, ale co on mógł mieć za silnik. :roll:
ano musiał być dobry kierownik tej zafiry, bo 1.8 tsi do sety ma w zasadzie tyle samo co OPC, a maksa ma tylko o 6 kilometrów mniejszego od opelka....gdzie jest to 240 km w tym oplu? chyba z 50 koni poszło sobie spać...hehe
Nowiuteńkie Audi S6 Avant - na krajowej "25" Ostrów-Kalisz, przez całą trasę (ok. 25km) nie udało mu się mnie wyprzedzić :twisted: (przelotowa 160-170 kmh, miejscami ponad 200kmh)
Jak spojrzałem w dane, mało zawału nie dostałem (5.2 FSI, 435KM, 5,3s do 100kmh) - albo kierownik kompletna dupcia, albo bawił się z biedną skodzinką 8) Raczej to drugie. W czasie wyprzedzania (pedał w podłodze, skrzynia na "S") dochodził mnie w mgnieniu oka :shock: - totalna masakra.
Na wlocie do Kalisza dopadła nas jeszcze nowa Audi TTS (272KM).
Oczywiście w mieście pojawiły się dwa pasy i "dyskusja" szybko się skończyła, z wiadomym wynikiem, hehe. Ale tak dostać w dupsko, to aż miło.
Wiem, wiem - 1.8TSI to nie rakieta, ale jak na szkodnika daje rade :P
Nowiuteńkie Audi S6 Avant - na krajowej "25" Ostrów-Kalisz, przez całą trasę (ok. 25km) nie udało mu się mnie wyprzedzić :twisted: (przelotowa 160-170 kmh, miejscami ponad 200kmh)
Jak spojrzałem w dane, mało zawału nie dostałem (5.2 FSI, 435KM, 5,3s do 100kmh) - albo kierownik kompletna dupcia, albo bawił się z biedną skodzinką 8) Raczej to drugie. W czasie wyprzedzania (pedał w podłodze, skrzynia na "S") dochodził mnie w mgnieniu oka :shock: - totalna masakra.
Na wlocie do Kalisza dopadła nas jeszcze nowa Audi TTS (272KM).
Oczywiście w mieście pojawiły się dwa pasy i "dyskusja" szybko się skończyła, z wiadomym wynikiem, hehe. Ale tak dostać w dupsko, to aż miło.
Wiem, wiem - 1.8TSI to nie rakieta, ale jak na szkodnika daje rade :P
przeczytaj wyróżnione fragmenty, albo rybki albo cipki, zresztą przy takiej różnicy osiągów to gdyby kierownik niechcący dłużej gaz przytrzymał to by zrobił z kierownika Octy wiatrak :lol:
Panowie, przecież KiLeRrosS chyba nie ma wątpliwości
pewnie tak samo myśla wszyscy Ci, których nie wyprzedzam bo akurat odpowiada mi ich tempo albo mi się najzwyczajnie w świecie nigdzie nie śpieszy :lol: :wink: i już maja fure szybsza od MPSa :szeroki_usmiech k
Komentarz