Dzisiaj rano jadę sobie Audi do biura rano. Było przed 7 na drogach jeszcze pusto i na światłach przyplątał się kiosk ruchu na kółkach ( czytaj stare X5), kierownik ewidentnie zwarty spięty jak Hołek na Dakarze. Na pierwszych światłach go wypuściłem pognał do następnych, gdzie jak podjechałem zobaczyłem triumfujący uśmiech. Na następnych patrzył już w drugą stronę... :twisted:
O wlasnie odnosnie X5, z ciekawosci spytam wiecie jaki moze silnik siedziec w tym modelu
Tylko rury nie owalne a okragle, z tylu brak oznaczen. Sa wogole okragle rury w nim czy tak sie moglem pomylic i to byl poprzednik?!. Czy te rury sa przyporzadkowane do jednego silnika czy wszystkie tak maja.
Zamieszczone przez Techno200
prosze sie nie smiac
nie nie, ja naprawde mysle ze ta jedna niezle poszla, mialem do czynienia z tym autem, ale nie jako kierowca, tamte wiem ze ostro sa orane i faktycznie awaryjne bywaja.
takie coś benzynka i trochę ładnych KM
czyli jednak chyba idzie po rurze rozpoznać model silnika ops:
Marlenko dzieki, ale auto z linka ma wlasnie owalne wyloty (prawie prostokatne na zewnetrznej stronie) :P , a mi sie udalo znalezc z okraglymi i napewno daleko mu do tego co wkleilas pod wzgledem mocy.
o wlasnie taki to byl
Golas27, ups ...a ja źle przeczytałam :shock: ops:
Okrągłe są niestety pospolite i ciężko się dowiedzieć co tam siedziało Diesle też takie mają więc wróżenie z kart.
Dziś ścigałem się z Renault Traffickiem tym prawie najnowszym, wg oznaczenia z boku to było dCi 115 KM. Na jedynce lekko wyrwał do przodu, na dwójce się z nim zrównałem, na trójce cały czas równo przy czym delikatniuśko wychodziłem na prowadzenie no a na 4 biegu niestety mi odjechał...... Kurcze wycisnąłem ostatnie soki z mojej Felicji 1,9 D ale Dostawczak w wersji osobowej był jednak szybszy. Ciekaw jestem jakie on ma osiągi
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
nie pamiętam, wtedy była jeszcze dłuższa skrzynia założona więc mógł być z 1 :szeroki_usmiech
z Chrisem na pewno było z 1 więc ten pewnie też
a tak w temacie to jeżdżąc co jakiś czas (teraz też) Pandą 1.1 twierdzę że nie trzeba mieć potwora pod maską żeby kilować innych bo większość to "mistrzowie prostej"
więc jeśli mają do pokonania łuk drogi, panda w 90% przypadków wychodzi na prowadzenie
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
no szału nie ma, tyle to przyspiesza erska, więc gosciowi sie wydaje ze ma hiper szybkie auto a tu dupa :szeroki_usmiech
skoro mnie złoił to może mu się nadal wydawać 8)
i jak na takie krówsko jeździ nieźle, przynajmniej do przodu bo nawet tylko przyspieszając bujał się jak parostatek i odpuścił przed pierwszym łukiem (to nawet nie był zakręt), no ale to jakiś stary samochód, jak wiadomo amortyzatory spokojnie wytrzymują 300 i więcej kkm :lol:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz