ROTFL
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
-
-
Kill z przed kilkunastu minut.
Świała przy M1 marki w kierunku wawy, Pani :!: w X5 4.4i na amerykańskich tablicach, spinała sie tak do końca 3ki :lol: ... potem była coraz mniejszym punktem w lusterku :P
Komentarz
-
-
Stojąc ze znajomym na parkingu.. podjezdza do nas golf II 75 km i kierownik zapytał sie czy nie chce z nim stanąć Powiedział ze jedna octe juz objechał bo jego golf mało waży a skoda są cięzkie... i jak myslicie jaki był finał ?
2:0 dla mnieRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez ziutsaneja sie moja scigalem kiedys z czarnym golfem 4 GTI i zostal w tyle ... golfy to raczej ciezkie auta
Komentarz
-
Zamieszczone przez ziutsaneja sie moja scigalem kiedys z czarnym golfem 4 GTI i zostal w tyle ... golfy to raczej ciezkie autaByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneja sie moja scigalem kiedys z czarnym golfem 4 GTI i zostal w tyle ... golfy to raczej ciezkie auta
Pytanie teraz czy ten golf 4 gti to bylo 150KM czy 180KM ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroSamiec, rownie dobrze 1.8 moglobyc bez turbiny ale z doklejonymi literkami i pakietem :P
Ewentualnie 1,8T z dziurawym/nieszczelnym dolotem.
Kiedys sie zlapalem na trasie z taka octavia 1.8T i przed moja seria kolega nie mogl uciec, a wrecz musialem wyhamowywac jak sie rozpedzalismy do 200km/h :wink:
Po tej akcji kolega tlumaczyl kiedys na spocie, ze byl nieszczelny dolot. I raczej tak bylo, bo nie powinienem miec szansy.
Komentarz
-
-
W zyciu sie tak nie nakilowalem jak przez swieta, 1000km, srednie spalanie 12,5 litra (czyli NIC), i tylko 3 auta jakos tak powazniej probowaly sie scigac:
1) lokales w CC pod Kozienicami
2) pan menedzer w ff w ladnej budzie czyli volvo v50
3) jakis przedsiebiorca budowlany w terenowce Hjundaja :diabelski_usmiech
nr 2 i 3 mieli CB i jeden mnie zagadnal:
- kolego masz takie szybkie auto to dlaczego nie wyprzedzasz razem z nami ? (bylo troche zakretow i czasami podwojna ciagla)
- na co odpowiadam mu ze niestety ale ten samochod ma za malo koni i zbyt slabe hamulce aby wyprzedzac w takich miejscach, ale jesli oni czuja ze ich auta dadza rade to niech jada, zawsze bedzie mial kto zadzwonic po pogotowie jak wydzwonia (rzucilem od niechcenia) :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech , kill byl natychmiastowy i druzgoczacy, jak jechali dwa auta przede mna na 60km przed Warszawa tak do samej Gory Kalwarii nikogo nie wyprzedzili (moim zdaniem nie bylo warunkow - wg ich wczesniejszego stylu jazdy mozna bylo na luzaka gnac ile kucy pod maska :diabelski_usmiech )nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
:shock: :haha:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Dzisiaj dojezdzam sobie spokojnie :diabelski_usmiech do krzyzowki prymasa z kasprzaka i jakies dwa moze trzy auta przede mna widze dwoch potencjalnych kandydatow do spuszczenia mi manta, sa to oczywiscie wozy benzywnowe turbodoladowane i zaden z nich nie ma mniejszego motoru niz moja "pogon za szczesciem". Pierwszy to "prawie" Skoda :zlosnik: czyli Audi Allroad 2.7T, a drugi "NiePozostawiajacyZludzenInnymUzytkownikiemDro gi" pan Prezes w volvo siakims tam T5 (nowe cos ala S60) cos podejrzanie Prezio ryczal tym autem startujac, a dwie pokazne rury wydechowe trwozyly gawiedz na przystanku autobusowym i rozgrzewaly serca nastolatek czekajacych na 517,
Prezio niby od niechcenia kilnal se Audice i dolecial jako pierwszy do skrzyzowania w strone Poznania - gdzie sa trzy pasy ruchu na wprost z tym ze prawy sie niedlugo konczy :szeroki_usmiech oczywiscie zajal pas NaleznyJednemuJedynemu czyli skrajny lewy :szeroki_usmiech Audik pole position na srodkowym, za nimi kilka miernot w swoich sluzbowych Avensisach (wiekszosc z mojejgo zakladu) a na prawym jak prawdziwy Wiesniak JA, oczywiscie stanalem tam bez zadnych zlych zamiarow :zlosnik: chcialem tylko sprawnie wlaczyc sie do ruchu aby nie tamowac innych :diabelski_usmiech
Wszyscy nerwowo patrza na sygnalizator, volvo miarowo pompuje gaz (a raczej Etyline nintyeight zakupiona na karte paliwowa jaka razem z dowodem rejestracyjnym przekazal my w poklonach szef floty z jego fabryki), zapala sie zielone, Prezio ostro rusza lekko piszczac kapciami, emeryt w Audi wolno jakby przeczuwal ze przez kurnik w masce moge go przypadkowo wciagnac do turbiny, ja zachowawczo rowno z audi, ale ostry dzwiek mocno kreconego volvo jest jak kwas solny wylany na moje pierwsze w zyciu dresy Adidasa - ktore to musialem cerowac po nocach zeby sie chlopaki z dzielni nie polapali :diabelski_usmiech nie moge zniesc tego ze jakies tam auto bedzie mnie tu glosniej ryczalo od mojego motherfuckera :diabelski_usmiech no i robie raz, dwa, trzy i juz rycze w tunelu trzysta metrow dalej a Volvo leci 6 i 3/4 dlugosci za mna slalomem mijajac tynk lecacy ze stropu wiaduktu po przelocie mojego odrzutowca....nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
za duzo sie z foreksem zadajesz :haha:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWza duzo sie z foreksem zadajesz :haha:nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWza duzo sie z foreksem zadajesz :haha:
Rzadko się tu wpisuje ale tuż przed świętami musiałem do pracy bo zepsuł się kompiuter , akcja była szybka (tylko 4h naprawy) wiec przed wyjściem zapomniałem zrobić siusiu co spowodowało moje szybsze poruszanie się do domu (tym bardziej, że mam do niego 30 km), gdy już dotarłem do Radzymińskiej z dala widziałem jak pan kierownik w Oplu Omega udowadniał wszystkim że nie na darmo ma znaczek na klapie 2.0 16V, ustawiłem się za nim na skrzyżowaniu Radzymińska/Trocka oczywiście jak przystało na szybkiego i wściekłego zajął lewy pas, światło czerwone, pan kierownik patrzy z pogardą na jakieś małe autko po jego prawej, napięcie rośnie bo zaraz zmiana świateł a mnie rośnie ciśnienie w pęcherzu, pomarańczowe, pisk opon kierownik po prawej podłapał i też coś zapiszczało, obydwaj cisną jak mogą a mnie ciśnie "pompa", Omega wychodzi na prowadzenie, już długość auta, półtora, już dwie długości auta, nareszcie mogę zjechać na prawy pas, zrównuje się z Omegą, wyprzedzam i na następnych światłach tuż przed OBI stoję przed nim, kierownik Omegi miał nie tęgą minę a kierownik małego autka które kilowała Omega stanął obok mnie na lewym pasie i się uśmiechał do mnie radośnie dotarło do mnie że zrobiłem killa na opelku gdy ten chciał robić killa na innym aucie.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Jabar1975, powinieneś tomik wydać z tymi opisami ! Za każdym razem poza ciekawym, merytorycznym przesłaniem, żeby poza "nieoznakowanymi" szukać w tylnym lusterku również "subarynek", jest kuuupa śmiechu z samej formy !
Czekam na następne opisy.
P.S. A jakie masz parametry w swoim autku aktualnie ? Tak z ciekawości pytam a nie żeby ten...tego... :lol:OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookerA jakie masz parametry w swoim autku aktualnie
ja tam nie potrafie pisac, miszczem byl wspomniany foreks (nadal jest - http://konfesjonal.weblog.com/ ) :zlosnik:nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz