400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • herman
    Rider
    • 2005
    • 456

Dawno tu nie pisalem bo tez akcji bylo malo ale ostatnio natrafilem z audi a6 2.4 170km i zarowno z miejsca jak i rolki octavka okazalo sie szybsza

Sprzedam tak na marginesie swoja niunie))

pozdrawiam
    --------------

Komentarz

• Hunter
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1655

dziś jakiś kolo startował do mnie bodajże Nissanem Terrano II. Zobaczył przed sobą jakieś białe Punto i pomyślał (że pewnie w środku akwizytor jedzie), że pokaże kto rządzi na drodze No cóż, rozczarowałem chłopa mocno. Miał totalny niefart. Jechałem Grande Punto Abarth Essesse (jedyne 180 KM) 8) . Wcisnąłem guzik SPORT na kokpicie, mina Pana przez sekundy bezcenna :lol: , a później mały punkcik w lusterku wstecznym... :diabelski_usmiech :twisted: :szeroki_usmiech
      ...nie ma to jak Octavia :drive:
      >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• Yarek
        Elegance
        • 2005
        • 992

Zamieszczone przez Hunter
        No cóż, rozczarowałem chłopa mocno. Miał totalny niefart. Jechałem Grande Punto Abarth Essesse (jedyne 180 KM) . Wcisnąłem guzik SPORT na kokpicie, mina Pana przez sekundy bezcenna , a później mały punkcik w lusterku wstecznym...
        I jak wrażenia z jazdy tym Punto?To prawda, że w tym aucie moc jest tylko na papierze, a pod nogą za bardzo jej nie czuć? Bo tak słyszałem od człowieka który to auto testował... nawet dane fabryczne są nieciekawe - np. 0-100 7,5s... jak na takie małe auto z mocą 180KM to słabiutko.
        . pzdr Jarek
        aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

najbardziej sfrustrowany jak dotychczas "przeciwnik" to kierownik Chryslera 300C Touring 3.0 CRD na zakopiance :lol:
          za to jak mnie wczoraj forester zmłócił na krakowskiej to smiech na sali :lol:
          no cóż, do końca trójki ZERO trakcji :lol:
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• fan
            Elegance
            • 2009
            • 760

Proponuje koledzy wystartowac z tym fiatem 126p,jesli go spotkacie na drodze. http://autotuning45.w.interia.pl/maluch.htm Bylem pare razy swiadkiem co to autko potrafi i :shock: .p.s.Życze powodzenia. :szeroki_usmiech
            Respect All,Fear No One!

Komentarz

• bradley
              L&K
              • 2008
              • 1465

Zamieszczone przez Yarek
              nawet dane fabryczne są nieciekawe - np. 0-100 7,5s... jak na takie małe auto z mocą 180KM to słabiutko.
              Astra OPC 1.6T tez ma 180KM i w katalogu ma 8,1. Jezdzi sie tym dosc przyjemnie (gdyby nie bardzo twarde fotele i twardy pedal sprzegla ) "Elastycznosc" jak diesel, zywa reakcja na gaz no i mozna krecic do 7tys :lol: Gorzej juz ze spalaniem ale w eko jezdzie lyknie 7,5
              VW Vento 1.9TDI 1Z ++
              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez fan
                Proponuje koledzy wystartowac z tym fiatem 126p,jesli go spotkacie na drodze. http://autotuning45.w.interia.pl/maluch.htm Bylem pare razy swiadkiem co to autko potrafi i :shock: .p.s.Życze powodzenia. :szeroki_usmiech
                300KM to i w octavii już potrafia bardzo dużo, a co dopiero w takim pudełku
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Hunter
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1655

Yarek, całkiem nieźle się tym jeździ. Od 1-4 bieg - reakcja bardzo szybka na pedał gazu, 5-6 słabiej. Na ustawieniu sport jest efekt jakby został wystrzelony z katapulty :diabelski_usmiech Pobawić się można trochę z nieznającymi tego modelu Fotele kubły trzymają super. Ogólnie tak sobie polatać chwilę spoko, ale do jazdy na dłużej zdecydowanie wolałbym OII RS :twisted:
                  ...nie ma to jak Octavia :drive:
                  >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• Qulek
                    RS
                    • 2005
                    • 1630
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez fan
                    szkoda że historia powstania tego malucha jest przykra..nawet bardzo.
                    BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• abstinent
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4842
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No to może się pochwalę jak mnie ostatnio złoiła nowa S-klasa
                      Jechałem po mieście, Bielsko, Piastowska kier. Hulanka, za mną jakiś facet na warszawskich tablicach w garniaku, strasznie się pienił, a mi się nie za bardzo śpieszyło więc jechałem powoli. Miałem lekko pod górkę, przede mną facet skręcił na światłach w prawo droga pusta, a za światłami (przy lodowisku) są przez ok 250m dwa pasy, facet w mersiu już się wychyla obadać co i jak a ja w tym czasie ok 2000/min na 3-ce i gaz w podłogę, niestety nie było szans,początek nawet nawet ale później ledwo przeczytałem jaki silnik i chyba był 3,2 ops:
                      Ale i tak miał pierta bo później musiał się wbić z powrotem na prawy

Komentarz

• fan
                        Elegance
                        • 2009
                        • 760

Zamieszczone przez abstinent
                        No to może się pochwalę jak mnie ostatnio złoiła nowa S-klasa
                        Jechałem po mieście, Bielsko, Piastowska kier. Hulanka, za mną jakiś facet na warszawskich tablicach w garniaku, strasznie się pienił, a mi się nie za bardzo śpieszyło więc jechałem powoli. Miałem lekko pod górkę, przede mną facet skręcił na światłach w prawo droga pusta, a za światłami (przy lodowisku) są przez ok 250m dwa pasy, facet w mersiu już się wychyla obadać co i jak a ja w tym czasie ok 2000/min na 3-ce i gaz w podłogę, niestety nie było szans,początek nawet nawet ale później ledwo przeczytałem jaki silnik i chyba był 3,2 ops:
                        Ale i tak miał pierta bo później musiał się wbić z powrotem na prawy
                        To chyba nie mogla byc nowa S-KLASSA bo nie ma modelu s320 w tej budzie.Zreszta wybrales zly samochod do scigania sie,gdyz kazda
                        'nowa" S-KLASSA przyspiesza do 100km/h ponizej 8sek. i na maksa jedzie 250km/h.Troche trzeba miec pod noga konikow,zeby sie scigac. :lol:
                        Respect All,Fear No One!

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez fan
                          Zreszta wybrales zly samochod do scigania sie,gdyz kazda
                          'nowa" S-KLASSA przyspiesza do 100km/h ponizej 8sek.
                          właśnie dobrze
                          w sumie mnie zawsze bardziej interesuje jakie baty zbiorę
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• abstinent
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4842
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

fan, a tam od razu się ścigać, jedno konkretne przyśpieszenie i tyle
                            Mogłem trochę wcześniej przybutować to by nie zdążył :szeroki_usmiech
                            Czymś takim jechał http://otomoto.pl/mercedes-s-320-s-3...C11747463.html
                            Swoją drogą zajebiście mi się podoba ta s-klasa

Komentarz

• looker
                              RS
                              • 2008
                              • 1886
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

W środku brzyydal :diabelski_usmiech
                              Liczyłeś na to, że ciężki jest i może nie dać rady, co ? :twisted:
                              Do tego automat... Ma bestia lekki nadmiar mocy, sporo momentu z Diesla mu wyłazi i pojeeechał...
                              Pomścimy Cię :diabelski_usmiech
                              OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                              SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• miguello
                                RS
                                • 2008
                                • 1849

Ja się ostatnio ganiałem z Q7 3.0 TDi i muszę powiedzieć że szału nima :P

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

miguello, To chyba zepsute to Q7 bylo :twisted:
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez Maicroft
                                    miguello, To chyba zepsute to Q7 bylo :twisted:
                                    nie powiedział gdzie tego szału nie było, może u niego
                                    poza tym popatrz w papiery, widzisz tam jakiś szał?
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• AdamB
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 8033
                                      • Octavia IV (NX3)
                                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez szkoda
                                      poza tym popatrz w papiery, widzisz tam jakiś szał?
                                      W sumie nie bardzo - 8.5sek. do 100km/h dla 3.0tdi

2.0TDI 140KM ma 9.7 do 100km/h więc różnica szału nie robi.
                                      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• miguello
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 1849

Q7 nie zrobiło szału żadnego... Nie startowaliśmy spod świateł a tam pewnie by się pokazała różnica :wink: Jechałem za nim i spodobał mi się styl ujeżdżania tego kloca więc podjechałem mu pod dupę i się zaczęło :wink: Generalnie równo delikatnie mi odjeżdżał ale znowu do hamowanie, bo ktoś drogę zajechał potem wyprzedanie więc nie było szansy żeby tak od startu zobaczyć jaka jest różnica.

W A4 ten silnik daje mocno rade ale to Q7 chyba trochę zaciężcie :P Choć niepopadajmy w skrajność to przecież 8.5s do 100 w takim aucie myślę że w sam raz.

Komentarz

• markowski
                                          Ambiente
                                          • 2006
                                          • 224

stanalem na swiatlach z takim duzym vanem, niemal autobusem - toyota sienna. Musialem sie troche napocic zeby toto objechac - naprawde ladnie zasowa :shock: niezla maszyna do karania nieswiadomych scigantow :diabelski_usmiech
                                          pozdrawiam
                                          Markowski
                                          OI AXR 06 185@377

Komentarz

• looker
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 1886
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

markowski, no to musiałeś chyba trafić na 3.0 V6, która ma prawie 200 kucyków pod maską :shock:
                                            Ale masz rację - można się zdziwić :lol:
                                            OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                            SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• fan
                                              Elegance
                                              • 2009
                                              • 760

Zamieszczone przez abstinent
                                              fan, a tam od razu się ścigać, jedno konkretne przyśpieszenie i tyle
                                              Mogłem trochę wcześniej przybutować to by nie zdążył :szeroki_usmiech
                                              Czymś takim jechał http://otomoto.pl/mercedes-s-320-s-3...C11747463.html
                                              Swoją drogą zajebiście mi się podoba ta s-klasa
                                              Powinno byc oznaczone S 350 CDI(najslabsze osiagi z wszystkich S-KLASS),osiagi 7,5-7,8 sek. do 100km/h.Do tego 540Nm mowi samo za siebie.p.s.Albo wyprzedzanie z "rozpedu"albo lepiej sobie odpuscic. :szeroki_usmiech
                                              Respect All,Fear No One!

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez miguello
                                                Q7 nie zrobiło szału żadnego... Nie startowaliśmy spod świateł a tam pewnie by się pokazała różnica :wink: Jechałem za nim i spodobał mi się styl ujeżdżania tego kloca więc podjechałem mu pod dupę i się zaczęło :wink: Generalnie równo delikatnie mi odjeżdżał ale znowu do hamowanie, bo ktoś drogę zajechał potem wyprzedanie więc nie było szansy żeby tak od startu zobaczyć jaka jest różnica.

W A4 ten silnik daje mocno rade ale to Q7 chyba trochę zaciężcie :P Choć niepopadajmy w skrajność to przecież 8.5s do 100 w takim aucie myślę że w sam raz.

przystaw sie do Q7 4.2 tdi to wtedy zobaczysz szał :diabelski_usmiech hehehe
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• pstryczek
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 10780
                                                  • Superb III (3V3)

W pierwszych modelach mogło być S320 CDI, teraz jest 350CDI.
                                                  Marek

Komentarz

• Ziomal
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 5841
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez piramida
                                                    przystaw sie do Q7 4.2 tdi to wtedy zobaczysz szał hehehe
                                                    to też jest brak szału przy tym: Touareg 5.0 TDI :diabelski_usmiech
                                                    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

Pracuję...