400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrev3
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 6116

szkoda, :twisted:
    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• sabur
      Drive
      • 2008
      • 46

Zamieszczone przez szkoda
      to tylko kwestia dostępnej mocy :lol:
      no i polecam zasadę 100% możliwości samochodu + 1% głupoty -> zawsze jesteś pierwszy :lol: :wink:
      jaaaaaaaaaa.... na forum czytam różne dziwne hasła ale TO.....normalnei suty mi opadły :shock: :lol: :lol:

Ziomuś, gdzieś Ty się tego nauczył?

Komentarz

• mani0
        Rider
        • 2008
        • 643

nie wiem, czy powinienem, bo chodzi o O2... ale kierownik był strasznie niecierpliwy
        staliśmy na światłach - kierownik O2 na blachach bankowych, ja i bemka 7 zdaje się, która jak się później okazało, skręcała w lewo
        no i kiero tej O2 po prostu jak z owsikiem w du.ie - albo z tikiem na prawej nodze...
        żółte, zielone - O2 wyrwał jak z procy - a 300m dalej następne światła.
        beemka spokojnie - do skrętu, ja spokojnie.
        i patrzę, kolo nie zdąrzył na zielonym na następnych światłach.
        coś mnie podkusiło. nie wiem czemu - z tyłu dziecko i rywanol (małżonka szanowna), z boku "mamusia" (może to ostatnie :diabelski_usmiech )
        czerwone - O2 się szarpie...
        żółte - O2 się szarpie...
        zielone - poszli :!: jedynka - 4 tyś obr. - O2 ze mną - podciągnąłem do 5 tyś - dwójka - O2 w połowie długości za mną - trójka - O2 długość za mną :szeroki_usmiech
        i odpuściłem, bo zaraz skręcałem w prawo - przepuściłem kolesia bo akurat jechał prawym pasem, poza tym jak wspomniałem, jechałem z dzieckiem, więc przekraczanie prędkości rozsądnej nie było dobrym pomysłem.
        i generalnie, ja się nie ścigam - jeżdżę sobie spokojnie, bo moja O1 to seria.
        za skrętem koleś zwolnił i chyba czekał na mnie, ale rozsądek zwyciężył (dziecko w foteliku).
        i tyle. przepraszam za rozległy opis, ale to pierwszy raz ops:

Komentarz

• sabur
          Drive
          • 2008
          • 46

Zamieszczone przez mani0
          i tyle. przepraszam za rozległy opis, ale to pierwszy raz
          Lepiej przeproś tego gniewnego i neicierpliwego z O2-nie nas :wink:

Komentarz

• Thundi
            L&K
            • 2005
            • 1157

szkoda, Niektóre to i z moją nie dają rady:
            A8 D2 2.8 174km
            masa własna: 1500kg
            Przyśpieszenie 0-100km/h: 10.2s
            (przy skrzyni automatycznej)

Dodam że kolega się zdziwił że O1 1.9TDI 110km go wyprzedza

3.7 ma 8.5s do 100km/h
            O ortografie dba FF.
            Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
            http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
            Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Jabar1975
              RS
              • 2006
              • 3331

Zamieszczone przez pajczaki
              jak byl ustawiony tor?? na szybko jak w poznaniu czy sprawnosciowka?
              na szybkim torze to tym autem mozna sobie co najwyzej jezdzic jako pace car :diabelski_usmiech

Generalnie tym razem tez nie bylo zle, troche kanibalizmu bo zezarlem s2000 i to z palcem w okreznicy, jakies evo no i cale stado subaru
              zeby nie bylo ze auto takie szybkie to we dwojke, zladowani 8 kolami i dosc pokazna zaba + klucze do kol itp. na trasie probowalismy sie z mondeo tdci 1.8 w nowej budzie, mimo teoretycznie sporej przewagi (naszej) bo i waga (930kg + caly szpej i dwoch ludkow po 90kg srednio na lba) odchodzil diesel (bez cipa) - ale to na obwodnicy Garwolina i oczywiscie w zakresie 80- 110 :diabelski_usmiech
              przy wolnej jezdzie i np. starcie na swiatlach (bez napinania strasznego) mlocilem go - ale co elastycznosc silnika turbo to elastycznosc.
              nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

wczoraj skilowałem nowe clio sport, gosc sie bardzo pocił i chyba sie bardzo zdziwił. Ze swiateł wystartował pierwszy nieswiadomy chyba ze skoda się do niego przystawi, jak wyrównałem to gość depnął. I tak szlismy w miarę równo ale od około 90 do 140 to juz został niestety mniej więcej o :szeroki_usmiech długosć auta.
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• fernando
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1890

wczoraj skilowałem nowe clio sport, gosc sie bardzo pocił i chyba sie bardzo zdziwił. Ze swiateł wystartował pierwszy nieswiadomy chyba ze skoda się do niego przystawi, jak wyrównałem to gość depnął. I tak szlismy w miarę równo ale od około 90 do 140 to juz został niestety mniej więcej o :szeroki_usmiech długosć auta.
                  Masz szczęście, że nie szliście od 0, bo nie miałbyś pewnie dużych szans...

Komentarz

• GreenArrow
                    L&K
                    • 2009
                    • 1052

hahaha ;d a ja się pochwale ;d ale swoja mała głupota ;d

w listopadzie nie wiem kiedy dokładnie stałem na 50 - ce na światłach ;d jechałem aktualnie po mame ;d na Hute Katowice ;d byla 22 wiec było już ciemno i mi sie tam spieszylo ;d

zielone !!!!!!!!!!!

ogień xd 1 2 ;d 3 ;d 4 ;d 5 ;d 140 km / h ;d patrze coś cisnie za mną ;d mowie zjadę mu ;d

zjechałem na prawy ;d patrze w lewe lusterko dogania mnie ;d i nagle zrobiło się NIEBIESKO aly

cisnęła za mną niebieska Vectra z Dąbrowy Górniczej ;d nie wiem na jak długim odcinku ;d ale około 1-2 km ;d

zjechałem na pobocze ;d awaryjne ;d postojowi ;d i czekam az przyjdzie ;d
                    przyszedł od strony pasażera ;d otwiera drzwi ;d i mówi ;d

jestem taki i taki ;d zatrzymaliśmy za to i za to ;d zapraszam do samochodu z kompletem dokumentów ;d

No to szukam portfela ;d kieszenie nie ma ;d kurtka ;d nie ma ;d mowie pewnie jest w schowku ;d otwieram ;d jest ;D patrze a to mój drugi portfel ;d stary ;d po 2 tyg wcześniej kupiłem nowy xddd a nowy z dokumentami został w domu xd

Dwa głębokie oddechy ide do nich , wchodzę ;d patrze na magiczny monitor ;d juz przygotowani do odtworzenia filmu akcji xd i mowie ;d

-Panowie jest problem zostawiłem wszystkie dokumenty w domu a z tego pospiechu zapomniałem ich wziasc ;D
                    -Gdzie tak szybko jedziesz ?
                    -Jade po mamę czeka na hucie na mnie ;d
                    -No ale chyba nie musisz 'zapierdalać' 154 km/h jak postoi 2 minuty dluzej to nic sie nie stanie
                    -No tak ale złe się czuje ( to już ściema ) xdd
                    - Imię i nazwisko ;d
                    - Robert Ada....
                    - Jakis dokument ze zdjęciem przy sobie masz ?
                    - Przecież mowie ze nie mam dokumentów żadnych ;d

gadka szmatka mówi ze będzie 10 pkt i 500 zł ;d

- Panie władzo nie da sie nic mniej, narobie bratu wstydu, zabije mnie ! (nuta rozpaczy ;d)
                    - gdzie brat pracuje ( zainteresowali sie ;d )
                    - na komisariacie w Dabrowie archiwizuje dane policyjne.
                    - jak brat sie nazywa
                    - Andrzej Ada....
                    - Podaj nr do niego mowi ten jako pasazer ;d
                    - podalem dzwoni ;d
                    - nagle odzywa sie kierowca nie dzwon ;d

pomyslal cos i powiedzial ;d "spier%%%% do tego Volkswagena i zebym Cie nie widzial ;d " nagle drugi go poprawia ;d to jest skoda ;d no to do tej skody xd

no i koniec ;d poszedlem do skody ;d i juz powolutku ;d

Wnioski ?

- Nie nawidze zimy ! Szybko robi sie ciemno
                    - Nauczyłem sie jechać powoli nie widzac co jedzie za mna xd
                    - I najgorsze ;d moj brat juz nie pracuje na komisariacie ; // skonczył mu sie etat ;d

Moze brzydko napisane ;d ale sie śmiałem to pisząc ;d

Komentarz

• Qulek
                      RS
                      • 2005
                      • 1630
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez robert.dg
                      - I najgorsze ;d moj brat juz nie pracuje na komisariacie ; // skonczył mu sie etat ;d
                      przed czy po tej akcji ?? :lol: :lol: :lol:
                      BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• GreenArrow
                        L&K
                        • 2009
                        • 1052

przed czy po tej akcji ?? :lol: :lol: :lol:
                        po ale nie ma żadnego związku z ta akcja ; ) bo zastępował innego informatyka który był na szkoleniu w Krakowie czy cos w tym stylu a ze miał staż kiedyś to do niego zadzwonili ; )

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez fernando
                          Masz szczęście, że nie szliście od 0, bo nie miałbyś pewnie dużych szans...
                          kolego własnie ze od zera spod swiateł, ruszyłem wmiarę normalnie ale widze ze gość sie przypalił, był tak z połowę auta przedemną, na 2 juz szlismy w miare równo do około 90, pozniej niestety powoli zaczął odstawac. Może jakis cienki kierownik tą klijankę upalał?
                          P.S. testowali i nawet hamowali kiedys taka klijankę i wyszło na hamowni zamiast 200 to 185KM i 7.8 do setki zamiast katalowego 6.6 więc myslę ze jest szansa z takim powalczyć tym bardziej ze moc max clio wychodzi coś ponad 7200 obrotów :shock:
                          A pozatym clio nie ma sprężarki i niezbyt wygórowany moment nie wiadomo w jakim zakresie więc sie sam nawet zdziwiłem ze specialnie nie było z nią problemów.

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• fernando
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1890

Zamieszczone przez piramida
                            kolego własnie ze od zera spod swiateł, ruszyłem wmiarę normalnie ale widze ze gość sie przypalił, był tak z połowę auta przedemną, na 2 juz szlismy w miare równo do około 90, pozniej niestety powoli zaczął odstawac.
                            To jakoś inaczej to zrozumiałem, sorry...

Może jakis cienki kierownik tą klijankę upalał?
                            P.S. testowali i nawet hamowali kiedys taka klijankę i wyszło na hamowni zamiast 200 to 185KM i 7.8 do setki zamiast katalowego 6.6 więc myslę ze jest szansa z takim powalczyć tym bardziej ze moc max clio wychodzi coś ponad 7200 obrotów :shock:
                            A pozatym clio nie ma sprężarki i niezbyt wygórowany moment nie wiadomo w jakim zakresie więc sie sam nawet zdziwiłem ze specialnie nie było z nią problemów.
                            Nie wiem, może to kwestia kierowcy, może rzeczywiście rzadko trzymają moc. Przyznaję, że opierałem się na danych katalogowych :? Właśnie dzięki temu, że moc i moment jest wysoko, normalnemu kierowcy jest łatwiej szybko ruszyć, bo nie zrywa od razu przyczepności

Komentarz

• miguello
                              RS
                              • 2008
                              • 1849

noi na krótkim dystansie kiedy Ty trzepiesz wajcha on trzyma i ciągnie cały czas na jednym biegu, następna rzecz jest taka że waga tego clio powinna robić Swoje i nawet przy tych 185 km powinna zamiatać równo :roll: Może opona kiepska, za dużo gazu i auto stoi a nie jedzie :P

A i to mają do siebie te "drogowe spotkania" czasem ktoś jedzie asekuracyjnie, potem zobaczy że tamten chce się jednak ścigać i dopiero depta :P Dlatego na następnych światłach już 100% wyścig a poza tym to zawsze profilaktyczna pizda spod świateł musi być

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

nie było okazji przystawic sie jeszcze raz ponieważ skręcił na nastepnych swiatłach.... może następnym razem Tak sie zastanawiam skoro gdzies od 40 zaczelismy isc razem to gość mając np przewagę masy to powinien raczej odejść no chyba ze max moment obrotowy ma dostępny w małym zakresie obrotów.

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

piramida, myśle że to kwestia umiejętności kierownika, też masz sporą moc, może auto cięższe, ale dużo większy moment. zresztą charaktarystyka diesla i benzyny jest diametralnie inna.
                                  Teoretycznie jak by wsadzić dwoch takich samych sklonowanych kierowników - to benzynka powinna odskoczyc na starcie, pozniej od 3 biegu mniej wiecej powinienes ja dochodzic - oczywiscie chodzi mi mniej wiecej o te same masy i samochody.nie wiem jak to sie ma z predkoscia maksymalna - kto ja szybciej uzyska czy katowana benzyna czy diesel.
                                  mam porownanie dwoch aut - octavii - jezdze 1.9 tdi 130 koni (mysle ze ma kolo 140 w bonusie) i jezdze czasem 1.8t 150 koni kolegi.
                                  poprostu od dolu to czuje sie srednio w tej benzynie jak ciagne obroty, diesel ma bardzo duza przewage....ale jak benzyne przypałuje powyzej 4 tysiecy, to dopiero czuje ze to auto ma te 150 koni.nie mam szansy za bardzo z nim sie poscigac, bo gorzej ode mnie ogarnia fure (nie chwalac sie)....hehe..ale jakby mnie sklonowali - to moje subiektywne odczucie jest takie, ze mimo lepszego startu benzyny, diesel i tak by dał jej rade. "zrobilem" pare sztuk 1.8t juz w karierze oczywiscie mowie o autach bez modow.

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

ale z drugiej strony, katalogowo benzyna zawsze jest szybsza od diesla jezeli chodzi o podobną moc, wagę itp hmmm....

Komentarz

• _tm_
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 2333
                                      • Superb III (3V3)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

ale z drugiej strony, katalogowo benzyna zawsze jest szybsza od diesla jezeli chodzi o podobną moc, wagę itp hmmm....
                                      Nie zawsze. Seat Exeo:
                                      1.8T 150 KM - 9,3 do setki
                                      2.0 TDI 143KM - 9,2 do setki

Natomiast faktycznie ludzie często popełniają błąd oceniając osiągi po odczuciach. W dieslu kopnięcie w plecy momentem przy 2000 obrotów jest interpretowane jako niesamowite osiągi podczas gdy w benzynie kopnięcia nie czuć, a często jest szybsza.

Przykład odwrotny do poprzedniego:
                                      Octavia RS 2.0 TDI 170KM - 8,4 do setki (na usprawiedliwienie należy napisać, że RS-ka jest cięższa)
                                      Octavia 1.8 TSI 160KM - 7,8 do setki
                                      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                      -------------------------------------------------------------------------
                                      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

tm, masz rację nie zawsze ak jest ze diesel jest wolniejszy, ciekawe co by sie działo jakby na kresce stanął 2.0 tsi 200KM (np octavia rs) i octavia tdi 200KM, wydaje mi sie jednak ze tsi bedzie szybszy?

Komentarz

• miguello
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 1849

szybszy będzie ten który jest lżejszy. Diesel Swoje waży, niewiem jak te turbo benzyny ale chyba diesel i tak jest wagowo cięższy :?:

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

pomiedzy rs benzyną a rs diesel jest tylko 50kg róznicy

Komentarz

• looker
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 1886
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

50kg przy "kresce" to różnica pomiędzy zwycięzcą a przegranym... Inaczej na zawodach nie wywalaliby siedzeń, tapicerki etc. :diabelski_usmiech
                                              Masa przy przyspieszaniu odgrywa kolosalną rolę (tak jak i przy hamowaniu) - czysta fizyka bo "masa jest miarą bezwładności". :szeroki_usmiech
                                              OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                              SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• malgosk
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 148

Dodam i ja swój najlepszy kill:

Jechałem jeszcze Peugeotem 406, 2.0 16V, 138 KM. Wskoczyłem na ekspresówkę za Łomiankami. Miałem jakieś 120 km/h, gdy doszedł mnie jakiś ścigacz, wskoczył przede mnie i zwolnił do 100-wy. Wkurzyłem się, wskoczyłem na lewy pas i zacząłem wyścig. Oczywiście odskoczył mi momentalnie, ale jak doszedł do 160 km/h to przestał przyśpieszać, a ja przy 190 dopiero odpuściłem, jak zobaczyłem go daleko w lusterku.

Najlepszy jest powód mojej wygranej: niesamowite koleiny! Koleś się przeraził, jak zaczęło mu rzucać hulajnogą na tych górkach i dolinkach. hehe

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 6626
                                                  • Volkswagen
                                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

dziś na trasie Polkowice - Zielona Góra ...Skoda Superb 1,9 tdi (beżowa) gościu mocno sie spinał bo najpierw go śmignłąłem z lewej na dupasmówce ...lekko wychamowałemi dalej do przodu...Facet nie wytrzymał jak widziałem we wstecznym lusterku...czaił się aż na podwójnych pasach zaczął wyprzedzać , chyba mu na ambicje wjechałem bo z dziewczyną młodą jechał... no i wyprzedził...a w zasadzie puściłem go ...bo z samobójcami sie nie ścigam...potem długaaa prosta .... :P gaz w podłogę i :lol: został w tyle a spinał się oj spinał :lol: aż ta jego dziewczyna patrzyła z boku..jakim cudem octavka ich bierze (w zasadzie śmignałem go bez problemu...a facet nie chciał się dać wyprzedzić zdecydowanie)...no i to koniec opowieści ...ciekawe ile on miał w serii 1,9 tdi Superb :?: ja niestety też jeszcze na serii 1,9 tdi ale czekam na grupowe wiosenne czipowanie wtedy programik napewno zapodam i będzie banan na buźce :diabelski_usmiech
                                                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Techno200
                                                    Elegance
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 782
                                                    • Tesla

Superb to kolumbryna, pewnie mial 105km, w porywach do 130.
                                                    Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

Pracuję...