400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nastar
    Rider
    • 2005
    • 460

Hehehe - zdarza się...zawsze się znajdzie ktoś taki co nam pokaże miejsce w szyku... Albo koleś zorientował się ,że spokojnie masz zamiar podróżować i stwierdził, że tanim kosztem poprawi sobie samopoczucie... Szkoda, że nie trafił na któregoś z naszych Forumowych mocarzy...Nie poszłoby mu tak łatwo albo wcale. :diabelski_usmiech
    Nic się nie martw ...mnie też czasem leją jak chcą...ale takie to "uroki" serii... :cry:
    P.S. A co ,tak a propos, można zrobić z takim 1.6 BFQ ?
    Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• tomekjmopl
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1187
      • Opel
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nastar taki silnik można sobie np. ... umyć :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Komentarz

• paf
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3140

Zamieszczone przez Nastar
        tu trochę opisane jest

Komentarz

• Bouli
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 739

Nic się nie martw ...mnie też czasem leją jak chcą...ale takie to "uroki" serii...
          Nie no spoko, ja nawet nie myslalem zeby sie spinac i probowac cos zrobic, po prostu jechalem sobie do pracy (czytaj nie za bardzo mi sie spieszylo :diabelski_usmiech ) poza tym juz sie zdarzylem przyzwyczaic ze na prostej to byle 16sto letni "przystanek" z Hamburga mnie lyka, ale dawno nie widzialem takiego przyspieszenia :shock:

Tak najprosciej to wywalic go na smietnik albo przeszczepic go co najwyzej do kosiarki :P a tak serio to ja planuje drobne mody (GT Chojnackiego, wydech, walek itp), ale tak czy siak ten silnik nigdy nie bedzie rakieta bez nakladow ponizej 50 tysi :P
          tutaj troche o tym pisze

[ Dodano: Pią 22 Cze, 07 11:25 ]
          o :!: paf mnie ubiegl z tym linkiem

[ Dodano: Pią 22 Cze, 07 11:26 ]
          Zamieszczone przez tomekjmopl
          Nastar taki silnik można sobie np. ... umyć
          dobre :lol:
          Bouli
          Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
          Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
          Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• miecz
            Ambiente
            • 2006
            • 234

a mnie wczoraj uciekał egzotyczny (przynajmniej jak dla mnie) Nissan Silvia 1.8T.
            Według tego co znalazłem tu (to był ten leciwy rocznik, który widać na tych zdjęciach) to ma on 130 KM przy 6 krpm i 200 Nm przy 3.6 krpm . Uciekał zaciekle. Koleś jednak jechał trochę ryzykancko (raz źle wykalkulował wyprzedzanie i musiał dać po hamulach tak że aż dym poszedł), a ja z TKTSi2D (czyli z "Tą Której Trzeba Słuchać i 2 Dzieci") więc mu odpuściłem, zresztą po 3 km skręcił w bok. W sumie podziwiam, bo z rury leciał mu na przemian czarny i siwy dym a on tak zacięcie pałował endżina.

Komentarz

• Subaru Outback 2.5 RA 000 4x4 - killed (auto kolegi - testowalismy sie) Ruszyl lepiej ale go doszedlem i przegonilem

i standardowo jeszcze slabszy i jeszcze starszy niz ostatnio.... /me = Lancer Killer

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

Ja pozwolę sobie opisać wczorajszy kill Yarka :twisted:

Na kresce stanęły:

Subaru Impreza STI 2.0 (MY03-05) turbo (265KM)

oraz

Porsche Carrera 4S Tiptronic (355KM) o takie http://www.porsche.com/uk/models/911...turesandspecs/

wynik :idea:

2:0 dl a Subaru :twisted: Powiem Wam, że STI ruszające z odcięcia i dymiące przez pierwszy bieg czterema kołami, na których miało na dodatek semi-slicki robi powalające wrażenie :twisted: :shock:

Subru masakrowało Porsche na starcie i później już nic się nie zmieniało - Porsche nie dochodziło.
                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                http://www.disi-tune.pl
                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

• to na h** mu te qnie ? :P

Komentarz

• Bouli
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 739

A ja jak zwykle z krotka relacja co mnie wyminelo / wyprzedzilo :P
                    Wracam sobie spokojnie z pracy (jak to ja ) i nagle na dupie siada mi bmw. Chwila moment, kawalek prostej i ciach. Kierunek i zaczyna wyprzedzac. Dopiero teraz zobaczylem ze to BMW 5 Alpine... Ale to zapierdziela i w dodatku zajebiscie furczy :twisted: Chyba jedyne BMW ktore chcialbym miec :szeroki_usmiech
                    Bouli
                    Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                    Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                    Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• Jabar1975
                      RS
                      • 2006
                      • 3331

Zamieszczone przez MisiekWAW
                      Subru masakrowało Porsche na starcie i później już nic się nie zmieniało - Porsche nie dochodziło.
                      fajne uczucie bylo jak stalismy pol kilometra dalej z Jackiem i przejezdzaly kolo nas
                      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Yarek
                        Elegance
                        • 2005
                        • 992

Zamieszczone przez MisiekWAW
                        Subaru Impreza STI 2.0 (MY03-05) turbo (265KM)
                        Tutaj trzeba uczciwie przyznać, że mam nieseryjny wydech i pewnie kilka koników przez niego przybyło

fajne uczucie bylo jak stalismy pol kilometra dalej z Jackiem i przejezdzaly kolo nas
                        Nie zrobiłeś tam na końcu jakichś fotek? :szeroki_usmiech
                        . pzdr Jarek
                        aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Jabar1975
                          RS
                          • 2006
                          • 3331

jakis filmik zrobilem
                          ciezko uchwycic dwa pedzace ponad 200 auta w kadrze :diabelski_usmiech

Komentarz

• Yarek
                            Elegance
                            • 2005
                            • 992

Zamieszczone przez Jabar1975
                            jakis filmik zrobilem
                            ciezko uchwycic dwa pedzace ponad 200 auta w kadrze :diabelski_usmiech
                            dawaj ten filmik :szeroki_usmiech
                            . pzdr Jarek
                            aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Hanz2k
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 522

No cóż, ja dziś miałem przygodę w Hucie Zawadzkiej w drodze do Katowic. Stanąłem na światłach za Mitsu Pajero. Zielone kulturka, Mitsu zjechało, trochę bardziej w palnik, rzut oka w lusterko a tu nowa E-klasa kombi. No to pełna łycha, prawy pas i zobaczymy. Zmiana na trójkę ale gość się zbliża. Na mój gust zbyt szybko jak na rodzinne kombi. W 2/3 trzeciego biegu minął mnie i pokazał tyłek a tam ... AMG 55. Ładnie podziękował awaryjnymi i zniknął na horyzoncie. Mimo, że zostałem skillowany było bardzo miło.

PS. Już wiem ile koni powinien mieć mój następny samochód - conaj mniej 350
                              Hanz2k
                              1,8 T by MT
                              :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• lyzy 110
                                Ambiente
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 237

miejsce akcji A4 Rzeszów - Tarnów.
                                Sytuacja nastepująca spieszę się na spotkanie z klientem, już jestem spóźniony więc cisnę dosyć zdrowo => Passat 2.0 FSI na tyle na ile pozwala ten motor. Pojawia się lewy pas więc mogę połknąć kolumnę samochodów redukcja do 3 do 120 zmiana na 4 i ciągnę a tu widzę w lusteru wstecznym czarną megankę myślę sobie no mała zabawimy się i prostuję wylot, do 150 potem 5 i 6 i tak do 180 a on cały czas na ogonie :shock: myślę coiś nie halo to na prawy pas a on co pojechałłłłłłłłłłłłłł :lol: :lol:
                                Zobaczyłem czarną chmurkę czyli diesel nie zdążylem looknąć na boczną listwę aby obczaić motor, ale prawdopodobnie było to coś z dobrym wirusem. Już go nie złapałem gdyż wpadłem w niezłe korki, a jemu byc mozę sie udało. Tak czy siak respect dla kierownika meganki.
                                Aha było to ta w nowej budzie
                                była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę

Komentarz

• HEX
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 59

Zamieszczone przez Hanz2k
                                  Już wiem ile koni powinien mieć mój następny samochód - conaj mniej 350
                                  na jakimś forum czytałem o octavi 1.8T mającej prawie 400KM. zawsze możesz coś takiego zrobić
                                  RS6

Komentarz

• Jabar1975
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 3331

Zamieszczone przez HEX
                                    zawsze możesz coś takiego zrobić
                                    i co bys nia zrobil? szukal trakcji do 4 biegu?

Komentarz

• HEX
                                      Drive
                                      • 2007
                                      • 59

skoro człowiek w Focus'ie FWD zrobił 330KM i jeździ tym to pewnie w Octavii też nie powino być wiekszych problemów przy założeniu, że kierownik jest świadomy tego co ma pod maską i potrafi sie obchodzic z taka mocą.
                                      po lublinie jezdzi honda civic FWD jakoś cholernie mocno podkrecona bo już kilku znajomych mocnymi furami nacieło sie na nią na światłach.
                                      RS6

Komentarz

• imo wlasciwosci jezdne o1, nawet z porobionymi rzeczami w zawieszeniu to wystarczaja na ok 150-160KM, potem to jest walka o utrzymanie toru jazdy. Jaki sens miec pod maska 300KM i wykorzystywac ja na 50% zeby potem na prostej "przypierdolic" w palnik..... bo na zakrecie sie juz nie da.

Komentarz

• tomek
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1078

a mi przedwczoraj ladnie odszedl na swiatlach na rosola czarny leon ze znaczkiem 20vt. Wlasciwie, to bylem pewien ze odejdzie, po tym jak zobaczylem napis brembo na ogromnych czerwonych zaciskach w ogromnych felgach. Ale koles wporzo, ruszylismy, ja chwile pozniej tak ze zdarzylem zobaczyc jego wzrok w prawym lusterku gdy obserwowal czy daje w palnik, wtedy ja zrobilem "drugi start" ze sprzeglem, co by lekko zapiszczec i dac mu do zrozumienia co by pokazal co ma do pokazania. I pokazal. I odszedl. I to bardzo. Szkoda ze go nie moglem zapytac co tam ma pod maska narzezbione. Na boku mial chyba naklejke Seat Racing czy cos takiego.
                                          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Zamieszczone przez lec
                                            imo wlasciwosci jezdne o1, nawet z porobionymi rzeczami w zawieszeniu to wystarczaja na ok 150-160KM, potem to jest walka o utrzymanie toru jazdy.
                                            I to jest niestety prawda - byłem posiadaczem Octavii 1,8 T i też uważam, że mocniejszy
                                            silnik byłby już za szybki do jej zawieszenia.

Komentarz

• EŁ
                                              L&K
                                              • 2004
                                              • 1168
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                              • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

a mnie by wczoraj na Grójeckiej skilowała ( dosłownie :evil: :lol: ) jakaś czarna O1 OCP z kartkami że do sprzedaży chyba.....w lusterka w morde nie patrzy :wink: :lol:

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

Pozdrawiam O1 na poznanskich blachach widziana na wylocie z Wroclawia w strone Bielan. Wersja L&K, kolor zielony.

Obrtrabilem, obmrygalem i ... ucieklem :twisted:
                                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• misiekwaw
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7715
                                                  • Ford

Zamieszczone przez misiek^wro
                                                  Pozdrawiam O1 na poznanskich blachach widziana na wylocie z Wroclawia w strone Bielan. Wersja L&K, kolor zielony.

Obrtrabilem, obmrygalem i ... ucieklem :twisted:
                                                  to chyba nie jest watek do pozdrowien :P
                                                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                  http://www.disi-tune.pl
                                                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                  Był WRX
                                                  Była Octa

Komentarz

• misiek^wro
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8321

MisiekWAW, cholera, masz racje :twisted:
                                                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

Pracuję...