400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • henio
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 631

bastek016 w związku że odwołałeś się do mnie więc muszę odpisać .Przede wszystkim sytuacja ze mna wyglądała podobnie aczkolwiek całkiem inaczej. Choćby że względu bezpieczeństwa a nie kultury ruchu drogowego(dałem dupy).Ale ja nie tamowałem goscia, pozwoliłem mu się wyprzedzić po czasie to fakt ale nie było żadnego ruchu ani zakrętu i wcale go nie przytrzymywałem jak chciał to mógł mnie wyprzedzić to po pierwsze, jak gośc mnie wyprzedził to ja nie starałem się go wyprzedzić i potem jechać 30km/h tylko po to żeby pokazać w sumie nie wiem co pokazać...Napewno i Twoja i moja sytuacja nie przysparza OCP braw a wręcz odwrotnie, także przynajmniej ja chcę o tym jak najszybciej zapomnieć .Z drugiej strony jesli już chodzi o takie zachowanie to powiem tak: wracając w tamtym roku z Katowic od Wojtka miałem też podobny przypadek.Jest zjazd tak jak strzałki pokazują z prawego pasa na lewy bo jakieś tam budowy bodajrze były korek zrobił się długi, wszyscy czekają w tym korku na lewym pasie aż tu nagle widzę z daleka dwa auta jada sobie jakby nigdy nic i na samym końcu prawie przedmna wpycha sie na chama mi w zderzak żeby zjechać na właściwy pas.Niestety ja bym pewnie ustąpił ale 2 kolegów na kacu :? z tyłu co siedzieli absolutnie mi zabronili twierdząc że nam się też spieszy i wszyscy czekaja w kolejce , a oni nie są jakałś rządową delegacją.Ja ich nie wpusciłem ale widziałem w lusterku jak normalnie przed kobietą gośc prawie wjechał w zderzak i chciała czy nie musiała gościa wpuscić.No nic potem był wyjazd i wszystko ok , za jakieś 500 m te same dwa auta (dwupasmówka) zaczeły jechać może z 50/h po obu pasach oczywiście nie dając się wyprzedzić.Panowie po rejestracjii widać że woj warszawskie tak jechali z kilometr aż nazbierało się kilka aut i wtedy popruli do przodu.Nie pisze żeby coś tu usprawiedliwiać , każdy ma takie lub inne sytuacje i oby każdy z tego wyniósł jakieś pozytywne strony.

Komentarz

• misiek^wro
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8321

henio, debili nie sieja ... co poradzisz?

Grunt ze my sami sobie nie mamy nic do zarzucenia. Ostatnio jezdze sporo po miescie, bo robie spokojnie ponad 100km dziennie i to co zauwazylem, to ze ludzie nareszcie na zw
      ezeniach zaczeli uzywac metody zamka blyskawicznego, a to mnie jako mlodego czlowieka, wiazacego przyszlosc z tym krajem niesamowicie cieszy, bo widze pozytywne aspekty, ze Polacy sie nie sa w ciemię bici i potrafia sie czego pozytywnego nauczyc, a nie tylko robic same szfindle i przekrety, wiec moze kiedy sie tacy debile sami wyplewia w wypadkach i temu podobnych, to zostania ta juz normalna czesc populacji kraju i ... bedzie normalnie 8)
      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• KruPin
        Rider
        S_OCP Member
        • 2004
        • 517

Zamieszczone przez Qulek
        najlepiej jest ruszac bez pisku opon..
        Niestety nie jest to najszybsza metoda. Bez pisku nie ma wyników, bo sie zwyczajnie zamula. Pisk musi byc, oczywiscie bez totalnej mielonki, ale musi!
        Forum Leasing.pl

Komentarz

• bendi
          Rider
          S_OCP Member
          • 2004
          • 465

Zamieszczone przez bastek016
          klucze na wierzchu wysiadłem i ide w jego strone , dostał miły pan kluczem w kolano i z piesci w ryj .. wsiadłem pojechałem więc ludzie apeluje i naprawde prosze przyspieszanie podczas wyprzedzania jest najgorszym błędem jaki można zrobić chcesz się zabić zrób to sam
          bastek016
          dla mnie to jesteś taki sam prostak jak ten gość którego opisujesz, przykro mi że młodzież tak się zachowuje. Z gramatyką też do bani.
          Outlander
          była OII 4x4 BMM
          już nie ma Octa ASZ super fajna była

Komentarz

• bastek016
            Ambiente
            • 2005
            • 163

są dwa rodzaje startów , pierwszy to start z używaniem ślizgu sprzęgła , drugi to start strzelenie ze sprzęgła . Pierwszy start stosujemy przy bardzo mocnych autach lub na śliskiej nawierzchni , ma on za zadanie powodować jak najmniejszy poślizg dając dobry start . Radził bym osobiście stosować technikę startu drugą nie wiem jak tam w TDI ale sądzę że , strzał z przedziału 3000 tyś - 4000 tyś będzie najlepszym rozwiązaniem . Oczywiście to są tylko przypuszczenia najlepszą metodą będzie zabrać auto i potrenować starty . :diabelski_usmiech

Komentarz

• arci9
              RS
              • 2004
              • 2007

Zamieszczone przez bastek016
              Radził bym osobiście stosować technikę startu drugą nie wiem jak tam w TDI ale sądzę że , strzał z przedziału 3000 tyś - 4000 tyś będzie najlepszym rozwiązaniem
              to źle sądzisz, nie ruszył byś nawet z miejsca, no chyba, że po spaleniu opon
              Ja bym celował w dieselku bliżej 1300-1500tyś. o ile dobrze pamiętam, choć sam nie umiem dobrze startować, bo i prawie nigdy nie próbowałem się uczyć
              MisiekWAW miał dobrze opanowane starty, może doda coś od siebie :szeroki_usmiech

Komentarz

• tomek
                L&K
                • 2005
                • 1078

Zamieszczone przez misiek^wro
                Ostatnio jezdze sporo po miescie, bo robie spokojnie ponad 100km dziennie i to co zauwazylem, to ze ludzie nareszcie na zw
                ezeniach zaczeli uzywac metody zamka blyskawicznego, a to mnie jako mlodego czlowieka, wiazacego przyszlosc z tym krajem niesamowicie cieszy, bo widze pozytywne aspekty, ze Polacy sie nie sa w ciemię bici i potrafia sie czego pozytywnego nauczyc, a nie tylko robic same szfindle i przekrety, wiec moze kiedy sie tacy debile sami wyplewia w wypadkach i temu podobnych, to zostania ta juz normalna czesc populacji kraju i ... bedzie normalnie 8)
                Oj, a ja wlasnie ostatnio mialem odmienne uczucia. W niedziele wracalem z nart zakopianka i na zwezeniach byly znaki o jezdzie na zamek :!:. W koncu europa sobie mysle, jednak czar prysl, gdy sie okazalo, ze wiekszosc sie wlecze pasem co sie nie konczy i jeszcze mnie nie chca wpuscic jak pojechalem konczacym sie. Tam powinni postawic policjanta i sypac debilom mandaty.
                O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• KruPin
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 517

Wszystko zalezy od opon - stanu, rozmiaru, temperatury, przebiegu momentu (czy jest strzal z dolu, czy nie, czy seria, itd.), nawierzchni, itd.
                  Powinno sie sprawdzic wstepnie na byle nawierzchni i przy dobrych warunkach i potem przy roznych sytuacjach obroty z jakich sie strzela beda w zakresie +/-500obr.

Czyli, jak jest gorąco, mam rozgrzane letnie kapciochy, to staruje z 2000-2200obr, a jak jest blisko 0°C i ma sie zimne gumy, to z 1500-1700obr.

Nie ma zasady, trzeba sprawdzić, ale nie ma sensu przekraczas 2500obr, nawet przy slabych autach. Ja seryjnym Golfem 105KM tdi startuje z 2500obr i spokojnie wystarczy do ok. 2s pisku i zapiecia szybko 2jki :wink:

[ Dodano: Pią 15 Lut, 08 14:51 ]
                  Zamieszczone przez tomek
                  ...ze wiekszosc sie wlecze pasem co sie nie konczy i jeszcze mnie nie chca wpuscic jak pojechalem konczacym sie. Tam powinni postawic policjanta i sypac debilom mandaty.
                  To mnie tak wpienia, jak rycerze sa źli i sie mszczą, ze ktos jedzie do konca konczącego sie pasa :roll: A niby co w tym złego? Jest pas, to nim jade. Nie moja sprawa, ze ktos ma problem ze sprawną zmianą pasa i musi kilometr przed zwezeniem juz zjechac, ale niech k...wa nie zabrania komus sprawnie sie poruszac po drogach :idea: A najlepsze jest to, ze na serio jest bardzo duzo ludzi, ktorzy mysle, ze jak jedziesz konczącym sie pasem w duym ruchu do samego końca, to jestes Ch.j :lol: :?
                  Forum Leasing.pl

Komentarz

• Garret
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1196
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez KruPin
                    To mnie tak wpienia, jak rycerze sa źli i sie mszczą, ze ktos jedzie do konca konczącego sie pasa :roll: A niby co w tym złego? Jest pas, to nim jade. Nie moja sprawa, ze ktos ma problem ze sprawną zmianą pasa i musi kilometr przed zwezeniem juz zjechac, ale niech k...wa nie zabrania komus sprawnie sie poruszac po drogach :idea: A najlepsze jest to, ze na serio jest bardzo duzo ludzi, ktorzy mysle, ze jak jedziesz konczącym sie pasem w duym ruchu do samego końca, to jestes Ch.j :lol: :?
                    jakiś czas temu przez zwężeniem na rzeczonej zakopiance w lusterku wsteczny widziałem jak kierowca tira zjechał na lewy pas po to by blokować ludzi by nie jechali nim do końca :evil:
                    metoda na zamek jest najbardzije efektywna, niestety u nas sporo ludzi tego nie rozumie :?
                    Garret

-----------
                    Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez Garret
                      metoda na zamek jest najbardzije efektywna
                      ja tez mam wrazenie, przynajmniej w wawie, tu gdzie najcześciej się poruszam, że coraz wiecej ludzi to kuma
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• loru
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 4286
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A najlepsze jest to, ze na serio jest bardzo duzo ludzi, ktorzy mysle, ze jak jedziesz konczącym sie pasem w duym ruchu do samego końca, to jestes Ch.j :lol: :?
                        A spowodowane jest to tym że większość kiedyś miała "styczność" z cwaniakiem co wymusza i powoduje gwałtowne hamowanie wiec sobie taki jegomość jadzie na zderzak i ni hu..a nie wpuszczą bo może to następny cwaniaczek to tak aby mu zawczasu utrzeć nosa i się cieszyć że on jedzie pierwszy, a już nie daj boże jak jedzie jakiś w ruinie z kompleksami taki to nawet potrafi jeszcze ci drogę zajechać, po prostu masakra jak czasami obserwuje co się dziej na drodze.
                        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Samiec
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4287
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez henio
                          [za jakieś 500 m te same dwa auta (dwupasmówka) zaczeły jechać może z 50/h po obu pasach oczywiście nie dając się wyprzedzić.Panowie po rejestracjii widać że woj warszawskie tak jechali z kilometr aż nazbierało się kilka aut i wtedy popruli do przodu.
                          Az sie chce tym kolegom kluczykiem w kolanka puknac :szeroki_usmiech albo chociaz w morde strzelic :diabelski_usmiech
                          Tylko wszystko zalezy, na ile potrafimy kontrolowac swoje nerwy i swoj gniew.
                          Napewno wiekszosci z nas nasunelo by sie w myslach podobne rozwiazanie ale takze wiekszosc z nas potrafi sie mimo wszystko pohamowac i odpuscic
                          Czesto w takich sytuacjach jak kierowcy robia na zlosc, robie sie nerwowy, ale poki co potrafie sie ogarnac i pohamowac, co najwyzej rzuce miesem pod nosem :wink:
                          Raz tylko jednemu kierownikowi pokazalem zasluzenie srodkowy palec, do tego tez kierowcy octavii :P
                          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Zibi
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 491

male humorystyczne OT dla rozladowania morderczych instynktow apropo typowego podejscia polskich kierowcow do metody zamka

Jak spowodowac w miare szybki i rowny start szeregu aut spod swiatel
                            Wystarczy stanac na pasie do skretu w prawo i delikatnie przygazowac na poznym czerwonym. Kolumna ruszy szybko, plynnie i bez marudzenia ;-D

Pozdrawiam
                            Zibi

Komentarz

• loru
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 4286
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zibi,
                              Zamieszczone przez Zibi
                              Wystarczy stanac na pasie do skretu w prawo i delikatnie przygazowac na poznym czerwonym. Kolumna ruszy szybko, plynnie i bez marudzenia
                              to nie humorystyczne OT to fakty
                              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

A ja wczoraj mialem mega humorek

Jade z dziewczyna, spokojnie lewy pas, dojazd do swiatel, ale w tempie nie powodujacym wkurwa u tych za mna. Czerwone, stoimy. Rowniutko za mna jakis bialy zakichany Jeep Grand CHeeroke z kierownikiem w wieku max 18 lat ...

Narazie droga prosta, ruszylem normalnie, jak czlowiek, 2000 obrotow i jazda, dynamicznie ... patrze jeep sie piekli, nagle znalazl doslownie 3 metry przestrzeni pomiedzy mna a autem i daje gaz ... wyprzedzil mnie ( nawet nie dal czasu zebym zmienil sobie pas i go puscil ) droga przypominam do 60km/h ograniczenie.

No to wyprzedzil mnie i tak jakby chcial mi cos pokazac zajechal pas. No to ja delikatnie na prawy, bo juz moglem. Jade sobie te 70 zeby nie przeginac ... Przed nim swiatla czerwone, nie wyczul absolutnie kiedy jest zmiana ( a ja jezdze codziennie 10 razy, to wiem :P )no i sobie spokojnie goscia wzialem na cyklu, jeb przed niego no i ... wjechal rowno za mna. Stoimy na kolejnych pasach, bo juz na tym odcinku 100m nie dal rady wyjechac przede mnie. ( oczywiscie juz mam gadane przez dziewczyne ... ) Postanowilem jeszcze tylko posciagac sie z wyrywnym nastolatkiem do ronda. Jakies 300-400 metrow, nie wiecej. Zapalilo sie zielone, obaj but na gaz i jazda... do ronda mnie nie doszedl, na rondzie ladnie przyhamowałem, wpadlem lekkim uslizgiem ale z pelna kontrola ... a to co zobaczylem w lusterku doslownie mnie zmrozilo. Chlopak myslal chyba, ze jeepy sie nie slizgaja ... prakycznie zaliczyl barierke w postaci metalowego plotu, pozniej go rzucilo z wew. strony ronda o 3 pasy na zewnetrzna strone. Potanczyl jeszcze chwile, wyprowadzil w koncu auto i ... odpuscil

Morał z tego taki, ze jak bede mial dzieciaka, to nie dam mu jezdzic autem po nocy :szeroki_usmiech

Oczywiscie na tym bialym Jeepie i jego jeełopie kierowcy postawilem pieczatke "owned"
                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Techno200
                                  Elegance
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 782
                                  • Tesla

Taki tez z tego moral ze czasami kwadratom trzeba odpuscic. Bo zabije siebie i nie daj Boze kogos. Jak widze pacjenta ktory nie wyglada jak dla mnie racjonalnie to pozwalam mu dalej zyc w nieswiadomosci, ze moze jest szybszy odemnie. Poprostu czasmi debilom lepiej odpuscic. Szkoda zdrowia.
                                  Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• Qulek
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 1630
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Qulek
                                    najlepiej jest ruszac bez pisku opon..
                                    Niestety nie jest to najszybsza metoda. Bez pisku nie ma wyników, bo sie zwyczajnie zamula. Pisk musi byc, oczywiscie bez totalnej mielonki, ale musi!
                                    troszke słabo sie wyrazilem.. chodziło mi bardziej bez pisku = bez mielonki kołami..
                                    BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• misiekwaw
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7715
                                      • Ford

siakiś SUV Infinity się strasznie śpieszył na Modlińskiej :roll: początkowo nawet myślałem, że się przestał śpieszyć ale kolega który jechał za mną Civicem 1.8 mówi że szedł pelnym ogniem i Infinity mu odjeżdżało :lol: w każdym razie z mojej perspektywy się nie ścigał :szeroki_usmiech
                                      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                      http://www.disi-tune.pl
                                      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                      Był WRX
                                      Była Octa

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

ej MisiekWAW, no to teraz juz zero pojarki jak masz obiektywnie auto szybsze od 99% innych, co :?: :szeroki_usmiech
                                        saport techniczny baj DGW
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm
                                        no i nie ma :-)

Komentarz

• misiekwaw
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7715
                                          • Ford

Zamieszczone przez szkoda
                                          ej MisiekWAW, no to teraz juz zero pojarki jak masz obiektywnie auto szybsze od 99% innych, co :?: :szeroki_usmiech
                                          no może nie aż tak :roll: ale od zakupu czyli 5500km spotkałem na ulicy 2 auta z którymi się w zasadzie nie ścigałem ale wiem że miałbym problemy :wink: Yarka i Jabara :zlosnik: a tak to jestem świadom, że raz nowy Passat chyba się spinał bo nawet długo był obok :shock: raz WRX na Czerniakowskiej i siakieś Fofo S70 2.5T AWD które mi trochę drogę tarasowało :szeroki_usmiech jeżeli były jakieś inne fakty to musiałem je wymazać z pamięci bo nic nie pamiętam :niewiem

a tak serio to wszystko do czasu bo napewno w końcu się przykro zdziwie :lol: :wink:
                                          Był WRX
                                          Była Octa

Komentarz

• arci9
                                            RS
                                            • 2004
                                            • 2007

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                            a tak serio to wszystko do czasu bo napewno w końcu się przykro zdziwie
                                            Jak chcesz, to wpadnę tym czarnym z mojego podpisy gdy zrobi się ciepło? :szeroki_usmiech :wink:

Komentarz

• misiekwaw
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 7715
                                              • Ford

Zamieszczone przez arci9
                                              Jak chcesz, to wpadnę tym czarnym z mojego podpisy gdy zrobi się ciepło? :szeroki_usmiech :wink:
                                              wypchaj się :terefere
                                              Był WRX
                                              Była Octa

Komentarz

• arci9
                                                RS
                                                • 2004
                                                • 2007

Zamieszczone przez arci9
                                                no coś Ty :?: :szeroki_usmiech U mnie tylko połowa z tego co Ci hamownia pokazała i już niedługo pełnoletnia będzie :wink: :lol:

Komentarz

• misiekwaw
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7715
                                                  • Ford

Zamieszczone przez arci9
                                                  Zamieszczone przez arci9
                                                  no coś Ty :?: :szeroki_usmiech U mnie tylko połowa z tego co Ci hamownia pokazała i już niedługo pełnoletnia będzie :wink: :lol:
                                                  zaladuj na nia tyle, zeby wazyla polowe Mazdy :jaja i wtedy pogadamy iaskownica:
                                                  Był WRX
                                                  Była Octa

Komentarz

• arci9
                                                    RS
                                                    • 2004
                                                    • 2007

zaladuj na nia tyle, zeby wazyla polowe Mazdy i wtedy pogadamy
                                                    dobra, wezmę dwa ... :banan chiquita :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...