400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RALF
    Elegance
    • 2008
    • 974

Odcinek: skrzyżowanie od Tesco w piastowie do skrzyżowania w Tworkach
    Przeciwnik : BMW E36 320
    Wynik 1:0 dla skody , o długość auta
    kierownik spóźnił troszkę start, jak zapiełem trójkę byłem już o pół długości do przodu
    ale gość bardzo miły podziękował za wyścig mrugając długimi i zjechał na myjnie przy Pruszkowie.

Komentarz

• Qulek
      RS
      • 2005
      • 1630
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez RALF
      Przeciwnik : BMW E36 320
      takie e36 320 to kumpel zlał focusem mk 1 2.0 benzyna. Jaki setup skody ?
      BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Coke
        Elegance
        • 2010
        • 771
        • Octavia II (1Z3)
        • AUM 1.8 20VT 150 KM
        • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

ja dzisiaj prawie nowe bmw 520d (chyba 177 KM) ze świateł, jedynka minimalnie on z przodu bo trakcja te sprawy a w połowie dwójki już go wyprzedzałem miny mieli w bmce ździwione

No i pow**wiałem kolejną TTkę na mieście, wiem że tak się nie powinno ale nie umiem sobie odmówić tej przyjemności :diabelski_usmiech Miał jedną rurę z lewej strony więc albo sprowadzone z dojczlandu 150 KM albo 180.
        Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• radekgw
          L&K
          • 2010
          • 1182

Ja dzisiaj skiillowalem nowego landcruisera, gosciu usmiechnal sie na swiatlach, a pozniej jak juz dojezdzal do mnie usmiechnal sie jeszcze bardziej (jak juz zwolnilem) i podziekowal Nie mam pojecia jaki byl silnik, bo ani razu nie byl przede mna, dostal cos mocno.
          I oczywiscie zdarzyla sie jeszcze jedna historyjka, lecialem przez miasto wyprzedzilem autobus, za ktorym leciala audi a6, ona tez go wyprzedzila, no i zobaczylem ze audi na blachach z innego miasta, wiec wiedzialem ze bedzie leciec na dwupasmowke, on na prawym pasie na rondzie ja na lewym i lecimy w ta sama strone (byl zjazd na 2 pasy) on chyba za bardzo uwierzyl w swoje quattro i przy skrecaniu na rondzie dal juz w gaznik co spowodowalo latanie na lewo i prawo :shock: ja wyprostowalem kola i dopiero polecialem, niestety swiatla byly i czerwone ale dla Pana nie stanowilo to problemu, dla mnie owszem :wink: Zapomnial bym dodac to bylo 2.7 turbo quatro, wiedzialem o tym jak juz wyprzedzalem autobus, ale chcialem zobaczyc na ile bedzie mnie odchodzic.
          Zapomnialbym, dzisiaj mierzylem znow czas g-techem, ostatnio bylo 8,08 a dzisiaj 7,33 :shock: Spowodowane glownie jest tym ze zaczalem DUZO szybciej zapinac 2, no i tym ze wtrysk juz wyregulowany, i temp. powietrza byla tylko 3 stopnie. Zreszta czas juz zalozyc fmica bo w cieple dni czuje jego brak :roll:
          Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• _tm_
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 2333
            • Superb III (3V3)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez radekgw
            Zapomnialbym, dzisiaj mierzylem znow czas g-techem, ostatnio bylo 8,08 a dzisiaj 7,33 :shock: Spowodowane glownie jest tym ze zaczalem DUZO szybciej zapinac 2, no i tym ze wtrysk juz wyregulowany, i temp. powietrza byla tylko 3 stopnie. Zreszta czas juz zalozyc fmica bo w cieple dni czuje jego brak :roll:
            15x KM i 7,3 do setki - :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech :jaja
            S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
            Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
            -------------------------------------------------------------------------
            O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
            O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
            O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• radekgw
              L&K
              • 2010
              • 1182

Zamieszczone przez _tm_
              tm pisalem wczesniej ze nie chodzi o sam czas ale roznice z poprzednim pomiarem, i mysle ze jak przy tych 3 stopniach podjechalem bym na hamownie to wyskoczylo by ponad 165, gdyz przy 20 mialem 159 i 375 nm

Komentarz

• winni77
                RS
                • 2009
                • 2183
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Coke, bardzo lubię Twoje przygody - chyba czas żebyś zamontował jakąś kamerkę, cobyśmy poczuli razem z Tobą tą przyjemność
                Mój "Batmobil"

Komentarz

• misiekwaw
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7715
                  • Ford

Zamieszczone przez _tm_
                  tm pisalem wczesniej ze nie chodzi o sam czas ale roznice z poprzednim pomiarem, i mysle ze jak przy tych 3 stopniach podjechalem bym na hamownie to wyskoczylo by ponad 165, gdyz przy 20 mialem 159 i 375 nm
                  co by niewiele zmieniło :zlosnik: ale przecież nikt Ci zabroni cieszyć się z nierealnych wyników, nie dziw się tylko że ludziom będzie wesoło :lol: :szeroki_usmiech
                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                  http://www.disi-tune.pl
                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                  Był WRX
                  Była Octa

Komentarz

• bradley
                    L&K
                    • 2008
                    • 1465

Coke = Corn?

_tm_, o ile pamietam to Ty mowiles o wiarygodnosci gtecha.
                    Pozyczylem Gtecha od kolegi (ten pierwszej generacji, ktory mozna zobaczyc w relacji clash of titans bse i bxe)
                    Moj 1 pomiar - 9,1s nie weszla trojka.
                    2 pomiar - 9,3s nie weszla trojka
                    3 pomiar 8,08
                    4 7,82
                    5 7,9
                    6 8,2

Ja mialem pusty bak i jechalem sam.
                    Teraz BKD+ Maicrofta. Pelny bak+on+ja
                    I czasy od 7,6 do 8,4

Do d... ten gtech :lol:
                    VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                    Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                    Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• radekgw
                      L&K
                      • 2010
                      • 1182

Zamieszczone przez MisiekWAW
                      Zamieszczone przez _tm_
                      co by niewiele zmieniło :zlosnik: ale przecież nikt Ci zabroni cieszyć się z nierealnych wyników, nie dziw się tylko że ludziom będzie wesoło :lol: :szeroki_usmiech
                      Misiek chyba nie chcesz mi powiedziec ze przy standardowym SMICu nie ma roznicy przy jezdzie przy 20 stopniach a 3 stopniach. Heh, ile razy mam powtarzac ze WIEM ze to nie sa realne wyniki, i mam gdzies czy g-tech przeklamuje o sekunde czy ile ma tam, najwazniejsze dla mnie jest porownanie wynikow po danych modyfikacjach, nic wiecej.

bradley - jaki masz setup ? u mnie roznice we wszystkich pomiarach to max 0.5 sek, i za kazdym razem juz wiedzialem czy bedzie lepiej czy gorzej. edit: zauwazylem ze pisales ze 3 nie weszla, zdarza sie :szeroki_usmiech

Komentarz

• loru
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 4286
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez bradley
                        clash of titans bse i bxe
                        rozbawiłeś mnie do łez
                        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

Misiek chyba nie chcesz mi powiedziec ze przy standardowym SMICu nie ma roznicy przy jezdzie przy 20 stopniach a 3 stopniach. Heh, ile razy mam powtarzac ze WIEM ze to nie sa realne wyniki, i mam gdzies czy g-tech przeklamuje o sekunde czy ile ma tam, najwazniejsze dla mnie jest porownanie wynikow po danych modyfikacjach, nic wiecej
                          różnica będzie tylko te czasy z dupy :wink:
                          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                          http://www.disi-tune.pl
                          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• radekgw
                            L&K
                            • 2010
                            • 1182

Zamieszczone przez MisiekWAW
                            Misiek chyba nie chcesz mi powiedziec ze przy standardowym SMICu nie ma roznicy przy jezdzie przy 20 stopniach a 3 stopniach. Heh, ile razy mam powtarzac ze WIEM ze to nie sa realne wyniki, i mam gdzies czy g-tech przeklamuje o sekunde czy ile ma tam, najwazniejsze dla mnie jest porownanie wynikow po danych modyfikacjach, nic wiecej
                            różnica będzie tylko te czasy z dupy :wink:
                            Musze przyjechac jutro tam za dnia i zobaczyc czy moze delikatnie z gorki nie jest, to by wszystko wyjasnilo :szeroki_usmiech

Komentarz

• Coke
                              Elegance
                              • 2010
                              • 771
                              • Octavia II (1Z3)
                              • AUM 1.8 20VT 150 KM
                              • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

nowego MLa zrobiłem ze świateł, nadepnął jak zobaczył że ja ruszam szybko i pewnie się spodziewał że wyjdzie na prowadzenie, a że miałem już dwójke więc został objechany pewnie jakiś najsłabszy silnik

winni77
                              "Coke, bardzo lubię Twoje przygody - chyba czas żebyś zamontował jakąś kamerkę, cobyśmy poczuli razem z Tobą tą przyjemność " - wyczuwam podstęp?

Ale jeśli chcesz to:

http://www.youtube.com/watch?v=nLv30lNqytM ktoś mnie nakręcił jak ścigałem się z bmw e36 coupe 1,8 IS 140 KM. Start miał idealny bo to tył napęd a ja trochę jechałem i mieliłem, w dalszej części filmu widać że odległośc na mecie jest znaczna, miałem ze 2,5 długości lekko

Komentarz

• DGW
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 2330

Zamieszczone przez Coke
                                ścigałem się z bmw e36 coupe 1,8 IS 140 KM.
                                ładnie to tak słabszych kopać
                                Zamieszczone przez Coke
                                Start miał idealny bo to tył napęd a ja trochę jechałem i mieliłem
                                on rzeczywiście start miał ok ale Ty ewidentnie przysnąłeś :szeroki_usmiech
                                NFPNorth-West
                                2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                                WARSZTAT www.dsize.pl
                                ->
                                CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                                spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• Coke, tu juz troche inaczej sprawa wyglada mimo ze nie zaspales az tak :P
                                  bo co tam jakies 140 KM do Twojej.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yVz06I78jrE&feature=related[/youtube]

Komentarz

• winni77
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2183
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Coke
                                    winni77
                                    "Coke, bardzo lubię Twoje przygody - chyba czas żebyś zamontował jakąś kamerkę, cobyśmy poczuli razem z Tobą tą przyjemność " - wyczuwam podstęp?
                                    Jaki podstęp? Zgaduje, że myślisz że jestem z drogówki? Niestety nie mieszkam nawet w PL, ale masz racje, że ktoś mógłby to w ten sposób wykorzystać. No cóż, pozostaje pooglądać tylko ustawki :P
                                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• Bartolomeo
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 267

Wczoraj wracając do Ostrołęki zjechałem z mostu i mamy taką dwupasmówkę jadę, pusto, rozmawiam przez telefon (żeby nie było to przez zestaw głośnomówiący) światła przede mną i stoi tylko jedna fura Peugeot 207 na prawym pasie, zajeżdżam z lewej i widzę młodego łepka. Raz tylko spojrzał się w moją stronę, oho "bendziem się ścigać". No i, żółte i zielone start mu trochę lepiej poszedł, wyszedł o maskę do przodu, na jedynce zaczął mi piszczeć i ASR się włączać, ale już jak zapinałem trójkę jego zderzak przedni był na wysokości moich tylnych drzwi. Jednakże bardziej nie mogłem mu odejść, chyba za dużo gazu na raz na trójce wcisnąłem i trochę go przydusiłem. Na następnych światłach Peugeot od raz poszedł w prawo na warunku i tyle. A mi skoczyło spalanie z trasy z 3.8 na 3.9l/100km Już tłumaczę, wczoraj była za***ista mgła także prędkości z jakimi się poruszałem na trasie Serock-Ostrołęka to 70-90km/h

Usługi tokarskie, frezarskie
                                      Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• looker
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 1886
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Bartolomeo, ASR należy wyłączyć zaraz po otrzymaniu potwierdzenia od potencjalnego przeciwnika o możliwości wystąpienia pojedynku :diabelski_usmiech
                                        OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                        SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Coke
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 771
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                          • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez Golas27
                                          Coke, tu juz troche inaczej sprawa wyglada mimo ze nie zaspales az tak :P
                                          bo co tam jakies 140 KM do Twojej.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yVz06I78jrE&feature=related[/youtube]
                                          tak jak już kilka razy pisałem - ja nie moge dać dużo gazu na starcie bo zostawiam biały dym, ruszam więc bez obrotów a mimo to koła całą jedynke i pół dwójki mielą jak jadę (zwiększ głos w filmiku to sam zobaczysz). Jak ktoś średnio ogarnia start to dobrze dla mnie ale jak startują bmki które z obrotów robią wystrzał do przodu i nie mielą to mam po frytkach. A ta 328 z filmu była nieźle podłubana, z seryjnych 193 KM miała shamowane wolnossące 230 KM. Musiał bym z rollki się z nim brać.
                                          Oprócz mnie tą bmą zniszczył Golfa VR6 który ma katalogowo 7,8s do 100 i Volvo S40T4 na dolocie i wydechu więc trochę ponad 200 koni i 0-100: 7,3 s.

Musiał bym mieć octavke 4x4 :twisted:

Komentarz

• Deo
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 1729
                                            • Volkswagen
                                            • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Zamieszczone przez Bartolomeo
                                            zajeżdżam z lewej i widzę młodego łepka.
                                            Bartolomeo, przecież nieletnim nie dają prawka :lol: :wink:
                                            Pozdrawiam,
                                            Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                                            Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• Bartolomeo
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 267

Deo, Przecież to szczyl był, 20 lat może :twisted:
                                              looker, Wypadło mi z głowy

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

no ale i tak starszy od ciebie :P
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Udesky
                                                  RS
                                                  • 2007
                                                  • 1692
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piramida
                                                  no ale i tak starszy od ciebie :P
                                                  :lol
                                                  W Polsce nie ma kryzysu.
                                                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Bartolomeo
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 267

piramida, No przecież wiem :diabelski_usmiech Fajnie się killuje takich starszych młodych gniewnych

Komentarz

Pracuję...