Roznica w koniach to bedzie jakies ~20KM momentu fsi nie znam. Roznica w masie przemawja na moja korzysc. Wiec stawac moge, czy wygram tego nie wiem, napewno do jakies predkosci mam szanse powyzej 200 raczej juz napewno nie.
Do tego dochodzi jeszcze czynnik ludzki, on(tak samo i ja) mozemy popelnic jakis blad i w tedy nawet wieksza moca nic nie zdzialamy.
W końcu dziś, pierwszy raz od dłuuugiego czasu miałem przyjemność tak na poważnie sprawdzać się z innym bolidem.
Była to nowa astra twintop turbo i na 100% koleś się prężył. Na Modlińskiej w stronę Legionowa jadę sobie spokojnie prawym pasem po wykonaniu paru manewrów i widzę w lusterku jak coś tnie za mną. Wsiadł mi na tyłek i kozaczy. Upewniwszy sie że nie ma jakiegoś rejestratora przycisnąłem trochę > patrze, idzie za mną. Dojeżdżamy do światełek, zapala sie czerwone, on zmienia na środkowy. Puściłem go lekko do przodu aby spojrzeć na zadek co on tam ma. Moim oczom ukazał się napis TURBO. Myślę może być ciekawie.
Żółte i ogień Jak bardzo się zdziwiłem jak koleś został z tyłu. Doszedłem do 4-ki i odpuściłem bo musiałem na niego poczekać :lol: Był to ostatni kill na pompie 10-tce
Wracając z warsztatu, zaopatrzony już w pompkę 11, nie chciałem cisnąć ponieważ nie było jeszcze korekty softu ale trafił sie gostek znów oplem lecz tym razem omegą bodaj V6. Kolo miał pecha bo dosłownie zrobiłem z niego śmigło :lol:
trzeba będzie zdjąć momentu ponieważ coś mi się wydaje że poszedł w granice 450Nm i niestety na piątce sprzęgło popuściło :?
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
dzisiaj rozjechałem Audi A6 2.0TDI...jak? nie wiem, ale gość dawał w kibel to go doszedłem, wyprzedziłem i wyhamowałem, bo robił sobie pas ze środka drogi :? nienawidze idiotów na drogach
No dziś burzliwy wieczór:
1) Vel Satis - nie dał rady, a starał się mocno, kilka razy próbował - jego start ze świateł też mnie mocno rozczarował
2) Big fakin ciemna beema (naprawdę duża i błyszcząco wymyta, nawet nie wiem jak) ze śmieszną rejestracją "NJ" - tylko dwie literki widział i nic więcej, może ktoś ją zna. Dotrzymywałem jej kroku, ale mam wrażenie, że nie rozwinęła w pełni skrzydeł, bo droga nie pozwalała. 176 kmh na zakręcie przed końcowym rondem na Wale M. lekko stresujące dla mnie, beema łyknęła jak TGV
3) Mercedes kabrio (na oko "nie aż tak wypasiony") 350 i jakieś literki - raczej nie dałbym rady wyprzedzić - choć podążać podążałem
4) Jakieś w międzyczasie A4 2.0TDI - rozsmarowane, dolne rejestry obrotów nawet dawał radę, ale moje góry raczej zmieliły go. Też się mierzył z powyższym mercem.
5) Mocno walcząca o honor Mazda 6 jakieś 2.0 - bez szans
6) EVO - "na oko" to ten o kilkadziesiąt KM mocniejszy - rzeczywiście - nie do ruszenia
U mnie spalanie po stritfajtingu 13.2
heh, pasuje to jak ulal dowcip ktory niedawno dostalem:
"duzo jezdze i lubie jezdzic, ale jak jezdze po autostradach to czasami zdarza sie ze widzie takich wariatow co zapierdalaja az glowa puchnie.... ledwo co ich wyprzedzam"
markowski, tak jak napisałem że wydaje mi się że poszedł w granice 450Nm ponieważ przed wymianą pompy (teraz 11-ka) było 410Nm.
Sprzęgło zmieniłem już dawno ale nie na nowe:
z tego co pamiętam to dwumas i docisk jest z ASV Bernarda a tarcza z AGR-a Purchawy albo odwrotnie.
Ogólnie sprzęgło jest seryjne ale inne niż w ALH
Jutro będzie strojenie i na pewno nie zapomnę wrzucić wykresu :szeroki_usmiech
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
a co ma piernik do wiatraka :?: po pierwsze nigdzie nie napisałem, że jest inaczej a po drugie to nie jest temat o tym co jest a co nie jest super samochodem do miasta :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez Ziomal
Nie każdy wie co to oznacza MPS , ja wczoraj się dopiero dowiedziałem , z tyłu ta Mazda wygląda jak normalny hatchback :diabelski_usmiech
i to jest jej niewątpliwa zaletą, zapowiadają się liczne kile :diabelski_usmiech
a co ma piernik do wiatraka po pierwsze nigdzie nie napisałem, że jest inaczej a po drugie to nie jest temat o tym co jest a co nie jest super samochodem do miasta
To była taka mała sugestia
Zamieszczone przez MisiekWAW
to jest jej niewątpliwa zaletą, zapowiadają się liczne kile
nie lubię takich samochodów bo nie chce się naciąć :diabelski_usmiech
To i ja się pochwale .Wsiadła mi dziś na ogon O2 combi w kolorze bezowym na zenonach i rej.zaczynającej się na WB(jakoś tak).Dojechaliśmy do przejazdu kolejowego.Przedemną dwie ciężarówki,za przejazdem kierunek i poszedł(O2 ogniem za mną).I tak 2-3 bieg ok.3 długości dla mnie,4-5(tak do 180 na budziku)ok6-8 długości.O2 była TDI(przed wyścigiem jakiś czas jechałem za nią)Pozdrowienia i szerokości dla kierownika Skody. :lol:
X1 20d s-drive m-pakiet i Ducato 100 Multijet...Skode miło wspominam
To i ja się pochwale .Wsiadła mi dziś na ogon O2 combi w kolorze bezowym na zenonach i rej.zaczynającej się na WB(jakoś tak).Dojechaliśmy do przejazdu kolejowego.Przedemną dwie ciężarówki,za przejazdem kierunek i poszedł(O2 ogniem za mną).I tak 2-3 bieg ok.3 długości dla mnie,4-5(tak do 180 na budziku)ok6-8 długości.O2 była TDI(przed wyścigiem jakiś czas jechałem za nią)Pozdrowienia i szerokości dla kierownika Skody. :lol:
Jak byla to 105KM wersja, to bylo to kopanie lezacego :P
Jak mialem jeszcze serie, koles taka jechal przedemna i nie mogl mi odjechac, malo tego powyzej 150km/h wyraznie zwiekszala sie moja przewaga w dochodzeniu go(dodam ze temp otoczenia25-30'C, wiec moj smic sie juz gotowal), ale nie chcial mi zjechac z lewego pasa. Prob takich bylo przynajmniej ze 4, po czwartej wyjezdzajac z zakretu pierdolnal mi maksymalnie po heblach(ze 150km/h do 80km/h) przed nosem :shock: , duzo nie brakowalo abym mu zderzak z klapa wepchnal do bagarznika(troche lepsze hamulce niz seria sie sprawdzily). W tedy dopiero sobie na laiciku zjechal na prawy pas Nic przednim nie bylo/jechalo, ani w poblizu ani w oddali, conajmniej z pol kilometra czyste 2 pasy. :? Mijajac ich (mloda para) widzialem przez szybe ze sie cieszyli :? :roll:
Dobrze ze nie jestem typem co wychowuje na drodze, bo az by korcilo zrobic im tak samo....
Niektorzy skodziarze tez nie blyszcza niestety kultura na drodze, co widzialem juz nie raz.
W kazdym aucie trafi sie jakas k**wa.
Sytuacja taka sobie, bo kopanie leżącego, ale mnie lekko zdziwiła…
Jadę nowym fragmentem „Zakopianki”, dojezdzam do jakiegos auta, które wyprzedza ciezarowkę i grzecznie za nim.
Trochę to trwało, bo tradycyjnie wyprzedzany jechal 60km/h, a wyprzedzający 61 km/h, no ale trudno.
Dogoniła mnie jakaś Vectra, nowa po FL. Tylko ona już grzecznie nie chciała czekac, az wyprzedzimy, tylko zaczela na mnie mrugac… :?
Hmmm… no nic mysle sobie. Nie musi pan w Vectrze wiedzieć na kogo mruga… :lol:, tym bardziej, ze auto miałem brudne jak nie wiem co i nie wygladalo zapewne na nic chocby w miare szybkiego.
Dlatego postanowilem szanownego pana uswiadomic. Zrobilo się wolne i ogien… Rozpedzilem się do ok. 210km/h. Vectra pędziła ostro, ale i tak stała się paprochem w lusterku.
Ponieważ kawalek za mną jechał jeszcze mój kolega, któremu po tej akcji zwiałem, dlatego zwolnilem do ok. 90-100 km/h, a Vectra potulnie już trzymala się za mną… Dopiero jak dalem znac, żeby sobie jechala, to kierownik postanowil mnie wyprzedzic…
Mimo wszystko szła dość dobrze, wiec mysle, ze to była 150-ka cdti, stad pan najwyrazniej myslal, ze rządzi – zdzwił się – pewnie nie ostatni raz zresztą, bo 150koni w dieslu to dzis już żaden szał.
Komentarz