400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DGW
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 2330

Toyota Avensis rok 97-02, na pewno diesel bo dymił niemiłosiernie i wcale go nie chciałem sponiewierać ale tak bardzo się napinał więc pokazałem mu gdzie jego miejsce :diabelski_usmiech
    NFPNorth-West
    2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
    WARSZTAT www.dsize.pl
    ->
    CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
    spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• paf
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3140

ja tam dzisiaj uczyłem ludzi jak rusza czeszka z przyczepą (nie kempingową jeszcze) - spod świateł łoiłem co popadło - hehehe - czarna dawała rade :diabelski_usmiech

Komentarz

• Ziomal
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 5841
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez paf
        ja tam dzisiaj uczyłem ludzi jak rusza czeszka z przyczepą
        Paf jak ja Cie lubię
        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

Zamieszczone przez paf
          rusza czeszka z przyczepą
          przyczepo to chyba fruneła za tobą co ? ale napewno odrywała sie od ziemi.
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Bartol_kbk
            Classic
            • 2007
            • 26

Dopiero dzis znalazlem ten temat ops: . Ale jak juz znalazlem to tez napisze cos, ale ostrzegam to byly wsciekle toczydelka w akcji :wink:
            Jakis czas temu moj "kolega" kupil sobie corse 1.4 16v wg niego z jakims bonusem i ze niby 100 Km ma. No to sie ustawilismy ja z "sedzia" u mnie w skodzince a on sam ( w skodzie dodatkowe 190 kg ops: a pan w corsie cale z 55 kg wagi :P ) i zobaczcie sami http://pl.youtube.com/watch?v=dETm5bloOkQ a na prawde myslalem ze on tam ma te 100 Km :lol: zabawa byla przednia bynajmniej
            pozdr

Komentarz

• paf
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3140

Zamieszczone przez daneczek76
              przyczepo to chyba fruneła za tobą co ? ale napewno odrywała sie od ziemi.
              a tyci tyci jutro rano będę uczył europejczyków jak rusza czeszka z przyczepą kempingową :lol: - ale generalnie po wirusie daje radę z takim garbem - pełny spox

Komentarz

• Hanz2k
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 522

Paf, nie spal sprzęgła
                Hanz2k
                1,8 T by MT
                :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• G_4
                  Drive
                  • 2007
                  • 41

witam.

Ostatnio miałem przyjemność oglądać tył http://www.opel.com.pl/site/showroom/gt/desc1.html na światłach. Na prostej z Rawicz do Wrocławia on oglądał mój tył.
                  Octavia II Limousine Ambiente
                  1,9 l/ 77 kw (105 PS) Dieselmotor
                  2007
                  Mlada Boleslav

W Kielcach była jazda

Komentarz

• Jabar1975
                    RS
                    • 2006
                    • 3331

Zamieszczone przez G_4
                    Na prostej z Rawicz do Wrocławia on oglądał mój tył.
                    scigal sie? :roll:
                    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• MiKruS
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 7976

Chcialem sie dzis sprawdzic z WRXem troche na bezczela... :lol:
                      Szedł słabo (znaczy słabiej), ale powyzej ok. 120-130 trzeba bylo hamowac. Na poczatku nie szedlem ogniem, on tez nie, ale pozniej juz raczej tak.

Widzialem, ze Subek jakis oklejony roznymi naklejkami, wiec moze kumaty i wyplynie tu i sie okaze, ze sie nie scigal, albo, ze ma srubke zakręconą, albo inną nieszczelność...
                      TDI 205PS

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

Zamieszczone przez MiKruS
                        Chcialem sie dzis sprawdzic z WRXem troche na bezczela... :lol:
                        Szedł słabo (znaczy słabiej), ale powyzej ok. 120-130 trzeba bylo hamowac. Na poczatku nie szedlem ogniem, on tez nie, ale pozniej juz raczej tak.

Widzialem, ze Subek jakis oklejony roznymi naklejkami, wiec moze kumaty i wyplynie tu i sie okaze, ze sie nie scigal, albo, ze ma srubke zakręconą, albo inną nieszczelność...
                        Michał, widziałeś mój filmik, więc co Ci będę opowiadał :zlosnik: :wink:

z drugiej strony nie porownywalismy 2giego biegu w obu autach k
                        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                        http://www.disi-tune.pl
                        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• MiKruS
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7976

Wiesz tu bylo tak, ze nie wiem kiedy on wcisnal do konca (jesli wcisnął :zlosnik.

Pamietasz pewnie jak docisnelismy razem z rollki kilka tygodni temu, jak mialem jeszcze serie i byles bardzo wyraznie szybszy, ale troche to trwalo jak sie zrownalismy - ja juz mialem wtedy 5-ke AFAIR. Teraz Octa jest jednak szybsza, wiec w normalnym ruchu jak sie nie rusza z miejsca, to roznie bywa...
                          Czasem jest ciezko dogonic duzo slabsze auto jesli wczesniej wyrwie...

Ale zeby nie teoretyzowac, to zawsze mozemy to sprawdzic - jesli o mnie chodzi, to chocby dzis. :wink:
                          TDI 205PS

Komentarz

• misiekwaw
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7715
                            • Ford

Wiesz tu bylo tak, ze nie wiem kiedy on wcisnal do konca (jesli wcisnął :zlosnik.

Pamietasz pewnie jak docisnelismy razem z rollki kilka tygodni temu, jak mialem jeszcze serie i byles bardzo wyraznie szybszy, ale troche to trwalo jak sie zrownalismy - ja juz mialem wtedy 5-ke AFAIR. Teraz Octa jest jednak szybsza, wiec w normalnym ruchu jak sie nie rusza z miejsca, to roznie bywa...
                            Czasem jest ciezko dogonic duzo slabsze auto jesli wczesniej wyrwie...
                            Nie wiem czy byłem tak bardzo wyraźnie szybszy, w każdym razie szybszy. Co do tego że ciężko dojśc to niezaprzeczalny fakt k

Ale zeby nie teoretyzowac, to zawsze mozemy to sprawdzic - jesli o mnie chodzi, to chocby dzis. :wink:
                            Wiem, ze to moze glupio wyglada ale wolalbym nie ops: , majac w perspektywie najblizszych dni (oby :!: ) sprzedaz, nie chcialbym zeby sie cos na zlosc urwalo/wysralo/itd.
                            Jeśli cała sprawa się rypnie i nic z tego nie będzie to wtedy chętnie k
                            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                            http://www.disi-tune.pl
                            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                            Był WRX
                            Była Octa

Komentarz

• MiKruS
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7976

Zamieszczone przez MisiekWAW
                              Wiem, ze to moze glupio wyglada ale wolalbym nie ops: , majac w perspektywie najblizszych dni (oby :!: ) sprzedaz, nie chcialbym zeby sie cos na zlosc urwalo/wysralo/itd.
                              No tak - jasna sprawa. Oki
                              TDI 205PS

Komentarz

• G_4
                                Drive
                                • 2007
                                • 41

Zamieszczone przez Jabar1975
                                Zamieszczone przez G_4
                                Na prostej z Rawicz do Wrocławia on oglądał mój tył.
                                scigal sie? :roll:

Ze świateł to nawet odjechał ale na trasie nie dał rady. Na prostej za Rawiczem widziałem go w lusterku a potem już nie.
                                Miałem wrażenie że słabo się rozkręcał na prostej bo dochodziłem go spokojnie.
                                2007
                                Mlada Boleslav

W Kielcach była jazda

Komentarz

• Jabar1975
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 3331

Zamieszczone przez G_4
                                  Ze świateł to nawet odjechał ale na trasie nie dał rady.
                                  264KM i 5,7s do setki - myslisz ze miales choc cien szansy gdyby sie chcial scigac? - chyba ze jezdzisz tym niebieskim z podpisu a nie 105KM tdi :diabelski_usmiech

Komentarz

• G_4
                                    Drive
                                    • 2007
                                    • 41

Zamieszczone przez G_4
                                    264KM i 5,7s do setki - myslisz ze miales choc cien szansy gdyby sie chcial scigac? - chyba ze jezdzisz tym niebieskim z podpisu a nie 105KM tdi :diabelski_usmiech

do setki tak ale prędkość max nie jest powalająca a do tego trzeba mieć to coś a nie wszyscy mają (furka to nie wszystko)
                                    Niebieskim niestety tylko ćwiczyłem w www.sjs.pl
                                    2007
                                    Mlada Boleslav

W Kielcach była jazda

Komentarz

• Jabar1975
                                      RS
                                      • 2006
                                      • 3331

a jak szybko o2 sie rozpedza do 230?

:diabelski_usmiech

druga rzecz ze jak to byl jakis lanser to mogl sie bac
                                      choc wydaje mi sie ze to auto jest bezpieczniejsze na trasie niz przy starcie - gdzie te konie moga sponiewierac kierownika :diabelski_usmiech

Komentarz

• herman
                                        Rider
                                        • 2005
                                        • 456

Zamieszczone przez G_4
                                        cien?
                                        Zadnej

panowie badzmy realistami....
                                        --------------

Komentarz

• Zamieszczone przez Jabar1975
                                          Zamieszczone przez G_4
                                          wiesz, moze nie w tym przypadku bo tu podjerzewam raczej obawe o cacuszko, ale czasami Pan z mocna fura nie umie z tej fury tak naprawde korzystac i co z tego ze ma tysiac koni pod pedalem jak wykorzystuje ich 20%( bo dalej sie obawia przycisnac.....)
                                          Tu jestem zwolennikiem porownywania kierowników a nie samochodów, chyba ze ktos ewidentnie odpuszcza to nie ma sie czym przechwalac.

Komentarz

• _tm_
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 2333
                                            • Superb III (3V3)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

A mi ostatnio starszy pan (tak na oko ponad 50 lat) pokazał gdzie mogę się schować. Zobaczyłem w lusterku wstecznym E-klasse, więc mając nadzieję, że to jakaś słabsza wersja silnikowa postanowiłem mu uciec, żeby nie myślał, że może mi na dupie siedzieć. I niestety trafiłem na 320 CDI, który bez najmniejszego problemu przy mojej prędkości 150km/h po prostu mnie ominął .
                                            S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                            Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                            -------------------------------------------------------------------------
                                            O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                            O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                            O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• DGW
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 2330

Niestety też ostatnio trafiłem na starszego pana w grafitowym mercedesie (taka buda jak niemieckie taksówki). Stanęliśmy na światełkach, zielone i jakieś 150m bylem lepszy (pewnie automat) a potem po prostu mnie zjadł. Nie mam pojęcia co to za model (brak jakichkolwiek oznaczeń) ale odchodził b.ładnie
                                              NFPNorth-West
                                              WARSZTAT www.dsize.pl
                                              ->

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                                                Niestety też ostatnio trafiłem na starszego pana w grafitowym mercedesie (taka buda jak niemieckie taksówki). Stanęliśmy na światełkach, zielone i jakieś 150m bylem lepszy (pewnie automat) a potem po prostu mnie zjadł. Nie mam pojęcia co to za model (brak jakichkolwiek oznaczeń) ale odchodził b.ładnie
                                                no ale pamietasz, ze ten E320 na modlinskiej jakoś nie był taki szybki...
                                                saport techniczny baj DGW
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm
                                                no i nie ma :-)

Komentarz

• Zibi
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 491

Bylo kilka silnikow 320 w E klasie
                                                  Benzyna 320 to jakies 230 KM (poprzednia generacja)
                                                  Diesel R6 (poprzednia generacja) to jakies 206 KM
                                                  Obecnie jest to diesel V6 i jakies 225-230 KM

Oprocz tego trzeba na to nalozyc roznice w skrzyniach biegow
                                                  Poprzednie generacje mialy automaty 5-biegowe, obecnie jest to 7GTronic

Pozdrawiam
                                                  Zibi

Komentarz

• DGW
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 2330

Zamieszczone przez szkoda
                                                    no ale pamietasz, ze ten E320 na modlinskiej jakoś nie był taki szybki...
                                                    pamiętam i właśnie się trochę zdziwiłem
                                                    ale po tym co Zibi napisał już tak się nie dziwie, może tamten był Diesel R6 206KM a ostatnio benzin 230KM :roll:
                                                    NFPNorth-West
                                                    WARSZTAT www.dsize.pl
                                                    ->

Komentarz

Pracuję...