Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Dziś wciągnąłem Peugeota 307 HDi. Niebieski, w środku trzech kolesi, zerkanie na światłach te rzeczy. Jechaliśmy Powstańców w kierunku Człuchowskiej od świateł do świateł. Na poprzednich koleś wyszedł jako pierwszy i prowokacyjnie wjechał na mój (lewy) pas. Kulturalnie zmieniłem na prawy i podjechałem na równo do drugich świateł. Zielone, pozwoliłem mu odejść te 5 metrów, później pełna łycha. Zapiszczało, zaświeciło ASRem i było po zawodach. Na następnych światłach kolesie z zaciętym wyrazem twarzy mineli mnie ale już bez prowokacji. Strasznie lubię swoją Octę za takie akcje. Pewnie, że nie było to starcie równorzędne, takie 307 HDi mają do 136 km, ale jak jakiś Francuz startuje do Octy to trzeba mu pokazać, że ta Pani jest z innej bajki.
Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hanz2kDziś wciągnąłem Peugeota 307 HDi. Niebieski, w środku trzech kolesi, zerkanie na światłach te rzeczy. Jechaliśmy Powstańców w kierunku Człuchowskiej od świateł do świateł. Na poprzednich koleś wyszedł jako pierwszy i prowokacyjnie wjechał na mój (lewy) pas. Kulturalnie zmieniłem na prawy i podjechałem na równo do drugich świateł. Zielone, pozwoliłem mu odejść te 5 metrów, później pełna łycha. Zapiszczało, zaświeciło ASRem i było po zawodach. Na następnych światłach kolesie z zaciętym wyrazem twarzy mineli mnie ale już bez prowokacji. Strasznie lubię swoją Octę za takie akcje. Pewnie, że nie było to starcie równorzędne, takie 307 HDi mają do 136 km, ale jak jakiś Francuz startuje do Octy to trzeba mu pokazać, że ta Pani jest z innej bajki.
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
hmm, Jeep Grand Cherokee 5.7L V8 HEMI, chyba 5 prób i... był minimalnie szybszy, praktycznie równo (biorac pod uwagę start skopany przeze mnie za kazdym razem) :roll: :roll: :roll:
myslalem, ze to powinno zrobić ze mnie wiatraka...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
wedlug danych ma 7.4 do setki wiec IMHO powinien Ci dokopac :roll:
ciekawy natomiast jest SRT8... 5.1 do 100km/h :shock:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWwedlug danych ma 7.4 do setki wiec IMHO powinien Ci dokopac :roll:
[ Dodano: Wto 07 Sie, 07 00:18 ]
Zamieszczone przez MisiekWAWciekawy natomiast jest SRT8... 5.1 do 100km/h :shock:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cookDziś z rana w drodze do pracy padło na mietka Vito
ledwo dałem radę :szeroki_usmiech
Nas wczoraj (dobregogrzesia, xekona i mnie) złoiło szybkie i wściekłe, kurduplaste dełuuuu lanos na sport wydechu z kolesiem ostro przechylonym ku środkowi, laska kurduplasta obok, mieliśmy dobry humor w związku z tym a gość był wniebowzięty!
Dajcie się nacieszyć innym koledzy!
A nie tak wszystko pod siebie 8)aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWwedlug danych ma 7.4 do setki wiec IMHO powinien Ci dokopac :roll:
ciekawy natomiast jest SRT8... 5.1 do 100km/h :shock:
jak się brał za wyprzedzanie to... odchodził mi i to wyraźnieops:
już jak się zbliżałem za pierwszym razem do niego to przykuły moją uwagę 2 podwójne rury z tyłu umieszczone centralnie.. pomyślałem wtedy, ze to może być to :diabelski_usmiech
Ciąąągnie bestia :twisted: Ale w teren to się tym nie wjedzie :roll: niższy prześwit, niskroprofilowe opony :roll:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
ostatnio wciągnąłem na Zakopiance ze świateł dwa Ople: Omegę 2.5 24V kombi (170KM) i Calibrę 2.0 16V (150KM). Tylko z Calibrą był fun, - ruszałem za nią, zmieniłem pas jak zobaczyłem że gość daje w palnik i również przycisnąłem. Przy 120 się z nim zrównałem (czyli nadrobiłem 1.5 długości) a przy 150 byłem jakieś 2 długości z przodu (podjazd pod górę). Koleś sam, ja w dwie osoby, walka w miarę wyrównana a więc emocjonująca :diabelski_usmiech .Omega słabo, nuda...ciężka krowa, to musi mieć 3.0 24V by jechało :wink:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Garretostatnio wciągnąłem na Zakopiance ze świateł dwa Ople: Omegę 2.5 24V kombi (170KM) i Calibrę 2.0 16V (150KM). Tylko z Calibrą był fun, - ruszałem za nią, zmieniłem pas jak zobaczyłem że gość daje w palnik i również przycisnąłem. Przy 120 się z nim zrównałem (czyli nadrobiłem 1.5 długości) a przy 150 byłem jakieś 2 długości z przodu (podjazd pod górę). Koleś sam, ja w dwie osoby, walka w miarę wyrównana a więc emocjonująca :diabelski_usmiech .Omega słabo, nuda...ciężka krowa, to musi mieć 3.0 24V by jechało :wink:
A z dzisiejszej drogi do pracy pozdrawiam pana z bordowej Nubiry który wpadł na pomysł że wjedzie przede mnie ze ślepego prawego :shock: :lol: :lol: :lol: Walczył przez pierwszy bieg a kilka skrzyżowań dalej bardzo dziwnie sie przyglądał szarej :szeroki_usmiechk
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAW
Z Calibrą walczyłem w Krakowie jadąc do Chorwacji załadowany po brzegi :lol: :lol: :lol: Jechał jakiś taki oklejony plastikiem kibel i strasznie hałasował :szeroki_usmiech Stanęliśmy obok niego na światłach a w krótkofalówce na zmianę KarolZ z Danem podpuszczali do wyścigu :lol: Po zapaleniu żółtego światła i hałaśliwym starcie Calibry w krótkofalówce był już tylko śmiech bo hOpel zebrał straszne baty :szeroki_usmiech .....
Z tą 16V to już walka była sensowniejsza, no ale moja niebieska ma sporo mniej pod maską od Twojej szarej :roll:Garret
-----------
Komentarz
-
-
Około godz. 11.40 zmasakrowałem Volvo XC90 2.5D AWD. U mnie 2 osoby u niego też i do tego koleś miał pecha bo sprzęgło na żadnym biegu mi się nie poślizgnęło :twisted: potem jakby został przypalony gorącym metalem bo strasznie zaczął świrować
czyżby urażona duma :lol:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
W sumie nie ma się czym chwalić, ale....
stoję wczoraj nocą na swiatłach na alejach a tu podjeżdża takie zwyczajne clio, ruszam ze świateł, widzę że gość się ostro spina i piłuje, wyskoczył na długość przede mnie, pusta droga przede mną, myślę czemu nie i w palnik. Wziąłem go , ale do 130 zrobiłem go tylko na jedną długość :shock: Do 150 już odległość sie zwiększyła, potem ja skręcałem a klient pognał prosto. 1a w diwe osoby klient sam. Nieźle to zapinało, takie małe :roll: Tak sobie myślę, że to musiało być 1.6 16V, to ma chyba 110KM w lekkiej budzie, mocniejszych chyba nie ładowali :roll: W sumie mocno się zdziwiłem :wink:Garret
-----------
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Garretmiecz, nie no jassne, chodziło mi o zwykłe, "cywilne" wersje :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
sory za OT ale większość z was twierdzi że moja czeszka kopci :P to co można powiedzieć o tym BMW :shock: które bierze się z Clio :twisted:
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawasory za OT ale większość z was twierdzi że moja czeszka kopci :P to co można powiedzieć o tym BMW :shock: które bierze się z Clio :twisted:
http://pl.youtube.com/watch?v=NuxfcN5ixJ4Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Lansujemy się z Duśką wieczorem niebieską po mieście :szeroki_usmiech inaczej mówiąc jedziemy z kina na spontona OCP w maksraczce na Połczyńskiej ale chłopaki przekładają godzinę :P Skręcamy sobie zatem z Powstańców w Górczewską i jedziemy spokojnie w stronę Toruńskiej.
Na pierwszych światłach za Powstańców czerwone, zmienia się na zielone, my mając jeszcze conajmniej 100 metrów do tych światełl słyszymy ryk czegoś co spod nich wystartowało :shock: Wychylam się i widzę tylko oddalające się swiatła :roll: Zagęszczam ruchy żeby by zwiększyć szanse spotkania :szeroki_usmiech Przy Wola Parchu jak na złość same zielone, ale przy Księcia Janusza łapie nas czerwone i odnajdujemy tam też sprawcę niesamowitego hałasu... Złoty Chevy Camaro, o rocznik mnie nie pytajcieops: pod spodem widać nowe, błyszczące rury, rejestracja W1 CHEVY. Przyblokowany na lewym pasie, my nie niepokojeni przez nikogo na prawym odjeżdżamy sobie spokojnie. Z tyłu ryk :shock: Przy Deotymy my przyblokowani na lewym :lol: Chevy przejeżdża prawym :wink: jedziemy spokojnie dalej.
Przy Toruńskiej robi sie jak na złość zielone, kolejne też, już jedziemy równo, dźwięk Subru ginie kompletnie w niesamowitym gulgocie Chevy'egoops:
Przy Potockiej czerwone :twisted: Miga zielone dla pieszych, z boku słyszę zwiększone obroty będzie się działo :twisted: Tym razem odrobiłem lekcję startu Subaru :diabelski_usmiech Żółte odpycham się z 4500 z lekkim piśnięciem 4 łap i pedał dno :twisted: 7000RPM :twisted: z tyłu słyszę ryk i pisk chevy walczy z trakcją :twisted: zapinam ostrożnie 2ke 7000RPM ryk sie zbliża :twisted:
zapinam 3kę gaz cały czas do deski, licznik pokazuje mniej więcej 120km/h Chevy mija mnie bez wysiłkuPrzezajebiste auto
Odpuszczam co się będę wygłupiał :szeroki_usmiech
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Lansujemy się z Duśką wieczorem niebieską po mieścieZastanawialem się tylko: "Co to subaru się tak wygłupia, nie może spokojnie spod swiateł ruszyć ? Pewnie jakiś gówniarz się dorwał do dobrego auta i szpanuje, ulica prawie pusta" (Sorki za bezpardonową ocenę
) Cheviego nie widzielismy
, niestety.
Takie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
Komentarz