Zamieszczone przez MisiekWAW
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez dinderiLansujemy się z Duśką wieczorem niebieską po mieścieZastanawialem się tylko: "Co to subaru się tak wygłupia, nie może spokojnie spod swiateł ruszyć ? Pewnie jakiś gówniarz się dorwał do dobrego auta i szpanuje, ulica prawie pusta" (Sorki za bezpardonową ocenę
) Cheviego nie widzielismy
, niestety.
poza tym ulica nie była pusta wiec :niewiem całkiem spory ruch jak na ta godzinę :roll:
[ Dodano: Pią 17 Sie, 07 09:15 ]
Zamieszczone przez QBAMisiekWAW, moze to te Chevy z Zabek, co koles ma ponad 7l pod maska :twisted: Chcialbym zostac objechany przez takiego Chevy :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pią 17 Sie, 07 09:21 ]
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
jak przy Księcia Janusza to możesz mi wierzyć ze było spokojnie :lol:
poza tym ulica nie była pusta wiec :niewiem całkiem spory ruch jak na ta godzinę :roll:, a jeszcze odwozilem kolegę pod dom. Niebieska impreza minęła mnie prawym pasem, ja jechałem lewym. Mam czarną nalepkę na niebieskim kombi więc sie nie rzucam w oczy.
Rzeczywiście było kilka samochodów. Ale w porównaniu do tego, jak tam potrafi niekiedy być, to "ulica była pusta"
W każdym razie, jesli to rzeczywiście Was widziałem, to byłem naocznym swiadkiem, jak się spinaliście do lotu
PozdrawiamTakie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAMisiekWAW, moze to te Chevy z Zabek, co koles ma ponad 7l pod maska"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWsłyszymy ryk czegoś co spod nich wystartowałosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ostatnio dosyc mocno upokorzyla mnie bardzo sympatyczna blondynka na Trasie torunskiej. Jechala Czarnym-czyms :> rejestracja "GO CHEVY" or "WO CHEEVY" not sure co do literowek. Ja 170, a ona obok mnieOdruch mi kazal wyciagnac telefon i cykac fotki. Niestety mimo dobrych checi, widac tylko nierozpoznawalny czarny samochod
Komentarz
-
-
A mnie ostatnio zloil na gorskiej drodze Irizarr z motorem Scanii
a niby te z wypozyczalni mialy byc takie szybkie - a nowa corsa 1.2 wogole nie chciala jechac - nawet wylaczenie klimy nie pomagalo - o zakretach nie wspomnenasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975A mnie ostatnio zloil na gorskiej drodze Irizarr z motorem Scanii
a niby te z wypozyczalni mialy byc takie szybkie - a nowa corsa 1.2 wogole nie chciala jechac - nawet wylaczenie klimy nie pomagalo - o zakretach nie wspomne. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Kill to moze sredni, ale prostactwa nie lubie, wiec opisze.
Ofiarą stał się nowy Passat 2.0TDI 4motion, na ksenonie, jakis felach duzych i ogolnie taki "przyqrwiony" porządnie raczej.
Dogoniłem go na trasie. Jechał prędkością ok. 120km/h i ciągnął się za gnającą Pandą z handlowcem w środku.
Poniewaz mialem nadzieje, ze lyknie tą Pandę, wiec nie chcac mu przeszkadzac jechalem grzecznie za nim, zeby wyprzedzil pierwszy, a potem ja. Niestety po jakiejs minucie jazdy zorientowalem sie, ze czlowiek chyba jednak ma mało pośpieszny styl jazdy, wiec kierunek i zaczynam wyprzedzać na pół gwizdka...
Co się wtedy dzieje? Oczywiscie Passat zaczyna przyspieszac.... :evil:
No wiec ja ogien i go "wciągłem" i od razu Pandę - on poleciał za mną i jakoś dziwnie zaczął jechac juz ok. 160km/h siedzac mi na dupie... :|.
Akurat zadzwonil do mnie telefon i jechalem tak przez kilka km, a on za mną widze, ze sie caly czas szarpie. Ja wyprzedzam na pol gwizdka inne auta, a on ogien i wpada mi na dupę...
Po kilku takich akcjach mysle, ze byl juz przekonany, ze jest ode mnie duzo szybszy...
Wiec wtedy zakonczylem rozmowę telefoniczną i akurat nadazyla sie okazja - trzeba bylo wyprzedzic kolumnę samochodow. Pociągnąłem go od ok. 70 km/h w górę. Przy moich 220km/h byl juz paprochem w we wstecznym lusterku...
Nie musze dodawac, ze pozniej trzymal sie juz daleko i byl grzeczniutki... A ja spokojnie mu zwialem przy kolejnych wyprzedzaniach.
PozdroTDI 205PS
Komentarz
-
-
Mialem podobną sytuacje wczoraj w Wwie. Na Trasie Łazienkowskiej ruszalem spod swiatel przy Pomniku Lotnika i spokojnie na 1/2 gazu rozpedzalem sie do ok. 120km/h. Przy ok. 90km/h zorientowalem sie, ze jadacy od poczatku za mną Renault Scenic jedzie pelnym ogniem :twisted: Przy 130km/h, gdy odpuscilem zaczal mi wjezdzac na tyl :? Zwolnilem do ok. 90km/h, bo pojawily sie nierownosci i po chwili z nizszych obrotów na 4ce wcisnąlem......po ok. 3s odjechalem znacznie a predkosc zrobila sie zbyt duza, wiec zwolnilem do ok. 100km/h. Po kolejnych 3s "zjawil sie" moj przeciwnik jadacy od samego poczatku na maksa. Okazalo sie, ze obaj zjezdzamy na rondo Jazdy Polskiej, wiec znowu wcisnalem na 4ce z nizszych obrotow powiekszajac znacznie dystans miedzy nami. Odpuscilem wczesniej, zeby spokojnie wyhamowac przed swiatlami, na ktorych stalo pare aut w kolejce. Obaj stanelismy, ale najwyrazniej gosc postanowil mnie skillowac przez "ominięcie" samochodow pasem do jazdy na wprost i wcisniecie sie na "hamulca" na rondo. Gratuluje koledze killa! Do Pl. Konstytucji byl pierwszy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KruPinObaj stanelismy, ale najwyrazniej gosc postanowil mnie skillowac przez "ominięcie" samochodow pasem do jazdy na wprost i wcisniecie sie na "hamulca" na rondo.Takie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WysOstatnio dosyc mocno upokorzyla mnie bardzo sympatyczna blondynka na Trasie torunskiej. Jechala Czarnym-czyms :> rejestracja "GO CHEVY" or "WO CHEEVY" not sure co do literowek. Ja 170, a ona obok mnieOdruch mi kazal wyciagnac telefon i cykac fotki. Niestety mimo dobrych checi, widac tylko nierozpoznawalny czarny samochod
Obrazek]
Czarny Chevrolet Camaro
Przydatna stronkagdy idzie o tablice inwidualne
Adam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KruPinTechnika jazdy jest najwazniejsza! Gosc mi udowodnil, ze w rekach prawdziwego kierowcy nawet francuski van moze byc szybszy od hiszpanskiego sportowego temperamentu. Okazał sie pogromcą pewnych siebie szczawików w stjuninkowanych samochodach za pieniadze swoich rodzicówops:
Taką zasadę stosuję ,a skutkuje ona tym, ze na dłuższym dystansie, na mecie, to ja bywam zwykle pierwszyTakie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
civic vti b16a2 - dwa razy objechany ze startu (1 i 2 odjechalem, na 3 i 4 staly dystans), raz z rolowanego na piatym biegu. Auto troche nie trzyma mocy - ma 148 koni - ale jezdzi sie nim kosmicznie. Jak sie fałtek zapnie odglos silnika powoduje wzwod :zlosnik:pozdrawiam
Markowski
OI AXR 06 185@377
Komentarz
-
-
lec
...a ja im wiecej mam pod maska tym wolniej jade... jakas zaleznosc ? :P
kille raczej przypadkowe - tak jak Mikrus napisal - jak sie cos napatoczy na trasie.... w miescie mnie to wogole nie rusza.... Czlowiek sie jednak zmienia..... jeszcze z 8 lat temu killowalem wszystko 100-konna Corsą B
Komentarz
-
Zamieszczone przez markowskicivic vti b16a2 - dwa razy objechany ze startu (1 i 2 odjechalem, na 3 i 4 staly dystans), raz z rolowanego na piatym biegu. Auto troche nie trzyma mocy - ma 148 koni - ale jezdzi sie nim kosmicznie. Jak sie fałtek zapnie odglos silnika powoduje wzwod :zlosnik:Myślę, że gdyby ten trzymał moc, nie miałbyś szans. Problem jest tylko taki, że vti trzeba umieć ruszać - na niskich obrotach jedzie nie lepiej niż 1.4, a na wysokich stoi w miejscu mieląc oponami i ten zakres optymalnych obrotów jest tak wąski, jak nigdzie indziej... Ja w vti kilowałem wiele Octavii i Pasków TDI (TDI engines are for senior citizens :wink: ) choć w dupę również zdarzało mi się dostać
No i taki kill zawsze wyglądał tak - ruszaliśmy razem, TDI od razu mocno do przodu (jednak moment robi swoje), zapinał się vtec i dochodziłem TDI, potem zmieniałem bieg przy 8500 obr/min na dwójeczkę, TDI mnie troszkę wyprzedzał (niestety w mojej skrzyni zmiana na dwóję powodowała chwilowe wypadnięcie z vteca), ale w momencie załączenia vteca na dwójce odchodziłem już mocno i do oporu :wink: .
Teraz sam jestem "senior citizen" i kiluję swoim ropniakiem naprawdę sporadycznie :?
Człowiek się starzeje.DSG
Komentarz
-
-
Droga krajowa ze zgorzelca do legnicy, cały czas na ogonie siedział
mi jakiś gościu w clio dci, białe, jakiś ph, dotykanie noga hamulca nie pomagało,
normalnie chyba chciał mi garaż zrobić...
Droga kręta, nieciekawa, max 100-110, ale nadarzył sie kawałek prostej, zjechalem mu do prawej, kolega za mna jak na lince normalnie, zblizamy sie do 2 tirow, ja redukcja na 4, but, puściłem mu baczka w twarz, wychylil sie za mna, ale zaraz schował, ja wyprzedzilem, jade spokojnie pare kilometrow, patrze w lusterko, zbliza sie bialy pociski znow mi na dupie siedzi... naszczescie zaraz wjazd na autoban mysle sobie puszcze go... niestety na autobanie sytuacja podobna, no to przetestowalem jaktoto moje maleństwo fruwa... tak od 100do 180 z kolegi mimo ze probował sie 3mać zrobiła sie plamka... mi niestety przy 180 już zaczęła wskazówka obrotomierza wypadać z licznika w dziwnie wibracyjno pulsującym rytmie więc odpuściłem
kolega juz sie nie zblizal- widzialem go w lusterku daleko daleko...
thalia przetestowana :lol:
Komentarz
-
Komentarz