Zamieszczone przez MisiekWAW
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez dinderiLansujemy się z Duśką wieczorem niebieską po mieście
poza tym ulica nie była pusta wiec :niewiem całkiem spory ruch jak na ta godzinę :roll:
[ Dodano: Pią 17 Sie, 07 09:15 ]
Zamieszczone przez QBAMisiekWAW, moze to te Chevy z Zabek, co koles ma ponad 7l pod maska :twisted: Chcialbym zostac objechany przez takiego Chevy :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pią 17 Sie, 07 09:21 ]
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
jak przy Księcia Janusza to możesz mi wierzyć ze było spokojnie :lol:
poza tym ulica nie była pusta wiec :niewiem całkiem spory ruch jak na ta godzinę :roll:
Rzeczywiście było kilka samochodów. Ale w porównaniu do tego, jak tam potrafi niekiedy być, to "ulica była pusta"
W każdym razie, jesli to rzeczywiście Was widziałem, to byłem naocznym swiadkiem, jak się spinaliście do lotu
PozdrawiamTakie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAMisiekWAW, moze to te Chevy z Zabek, co koles ma ponad 7l pod maska"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWsłyszymy ryk czegoś co spod nich wystartowałosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ostatnio dosyc mocno upokorzyla mnie bardzo sympatyczna blondynka na Trasie torunskiej. Jechala Czarnym-czyms :> rejestracja "GO CHEVY" or "WO CHEEVY" not sure co do literowek. Ja 170, a ona obok mnie Odruch mi kazal wyciagnac telefon i cykac fotki. Niestety mimo dobrych checi, widac tylko nierozpoznawalny czarny samochod
Komentarz
-
-
A mnie ostatnio zloil na gorskiej drodze Irizarr z motorem Scanii
a niby te z wypozyczalni mialy byc takie szybkie - a nowa corsa 1.2 wogole nie chciala jechac - nawet wylaczenie klimy nie pomagalo - o zakretach nie wspomnenasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975A mnie ostatnio zloil na gorskiej drodze Irizarr z motorem Scanii
a niby te z wypozyczalni mialy byc takie szybkie - a nowa corsa 1.2 wogole nie chciala jechac - nawet wylaczenie klimy nie pomagalo - o zakretach nie wspomne. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Kill to moze sredni, ale prostactwa nie lubie, wiec opisze.
Ofiarą stał się nowy Passat 2.0TDI 4motion, na ksenonie, jakis felach duzych i ogolnie taki "przyqrwiony" porządnie raczej.
Dogoniłem go na trasie. Jechał prędkością ok. 120km/h i ciągnął się za gnającą Pandą z handlowcem w środku.
Poniewaz mialem nadzieje, ze lyknie tą Pandę, wiec nie chcac mu przeszkadzac jechalem grzecznie za nim, zeby wyprzedzil pierwszy, a potem ja. Niestety po jakiejs minucie jazdy zorientowalem sie, ze czlowiek chyba jednak ma mało pośpieszny styl jazdy, wiec kierunek i zaczynam wyprzedzać na pół gwizdka...
Co się wtedy dzieje? Oczywiscie Passat zaczyna przyspieszac.... :evil:
No wiec ja ogien i go "wciągłem" i od razu Pandę - on poleciał za mną i jakoś dziwnie zaczął jechac juz ok. 160km/h siedzac mi na dupie... :|.
Akurat zadzwonil do mnie telefon i jechalem tak przez kilka km, a on za mną widze, ze sie caly czas szarpie. Ja wyprzedzam na pol gwizdka inne auta, a on ogien i wpada mi na dupę...
Po kilku takich akcjach mysle, ze byl juz przekonany, ze jest ode mnie duzo szybszy...
Wiec wtedy zakonczylem rozmowę telefoniczną i akurat nadazyla sie okazja - trzeba bylo wyprzedzic kolumnę samochodow. Pociągnąłem go od ok. 70 km/h w górę. Przy moich 220km/h byl juz paprochem w we wstecznym lusterku...
Nie musze dodawac, ze pozniej trzymal sie juz daleko i byl grzeczniutki... A ja spokojnie mu zwialem przy kolejnych wyprzedzaniach.
PozdroTDI 205PS
Komentarz
-
-
Mialem podobną sytuacje wczoraj w Wwie. Na Trasie Łazienkowskiej ruszalem spod swiatel przy Pomniku Lotnika i spokojnie na 1/2 gazu rozpedzalem sie do ok. 120km/h. Przy ok. 90km/h zorientowalem sie, ze jadacy od poczatku za mną Renault Scenic jedzie pelnym ogniem :twisted: Przy 130km/h, gdy odpuscilem zaczal mi wjezdzac na tyl :? Zwolnilem do ok. 90km/h, bo pojawily sie nierownosci i po chwili z nizszych obrotów na 4ce wcisnąlem......po ok. 3s odjechalem znacznie a predkosc zrobila sie zbyt duza, wiec zwolnilem do ok. 100km/h. Po kolejnych 3s "zjawil sie" moj przeciwnik jadacy od samego poczatku na maksa. Okazalo sie, ze obaj zjezdzamy na rondo Jazdy Polskiej, wiec znowu wcisnalem na 4ce z nizszych obrotow powiekszajac znacznie dystans miedzy nami. Odpuscilem wczesniej, zeby spokojnie wyhamowac przed swiatlami, na ktorych stalo pare aut w kolejce. Obaj stanelismy, ale najwyrazniej gosc postanowil mnie skillowac przez "ominięcie" samochodow pasem do jazdy na wprost i wcisniecie sie na "hamulca" na rondo. Gratuluje koledze killa! Do Pl. Konstytucji byl pierwszy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KruPinObaj stanelismy, ale najwyrazniej gosc postanowil mnie skillowac przez "ominięcie" samochodow pasem do jazdy na wprost i wcisniecie sie na "hamulca" na rondo.Takie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WysOstatnio dosyc mocno upokorzyla mnie bardzo sympatyczna blondynka na Trasie torunskiej. Jechala Czarnym-czyms :> rejestracja "GO CHEVY" or "WO CHEEVY" not sure co do literowek. Ja 170, a ona obok mnie Odruch mi kazal wyciagnac telefon i cykac fotki. Niestety mimo dobrych checi, widac tylko nierozpoznawalny czarny samochod
Obrazek
Czarny Chevrolet Camaro
Przydatna stronka gdy idzie o tablice inwidualne
Adam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KruPinTechnika jazdy jest najwazniejsza! Gosc mi udowodnil, ze w rekach prawdziwego kierowcy nawet francuski van moze byc szybszy od hiszpanskiego sportowego temperamentu. Okazał sie pogromcą pewnych siebie szczawików w stjuninkowanych samochodach za pieniadze swoich rodziców ops:
Taką zasadę stosuję ,a skutkuje ona tym, ze na dłuższym dystansie, na mecie, to ja bywam zwykle pierwszyTakie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
civic vti b16a2 - dwa razy objechany ze startu (1 i 2 odjechalem, na 3 i 4 staly dystans), raz z rolowanego na piatym biegu. Auto troche nie trzyma mocy - ma 148 koni - ale jezdzi sie nim kosmicznie. Jak sie fałtek zapnie odglos silnika powoduje wzwod :zlosnik:pozdrawiam
Markowski
OI AXR 06 185@377
Komentarz
-
-
lec
...a ja im wiecej mam pod maska tym wolniej jade... jakas zaleznosc ? :P
kille raczej przypadkowe - tak jak Mikrus napisal - jak sie cos napatoczy na trasie.... w miescie mnie to wogole nie rusza.... Czlowiek sie jednak zmienia..... jeszcze z 8 lat temu killowalem wszystko 100-konna Corsą B
Komentarz
-
Zamieszczone przez markowskicivic vti b16a2 - dwa razy objechany ze startu (1 i 2 odjechalem, na 3 i 4 staly dystans), raz z rolowanego na piatym biegu. Auto troche nie trzyma mocy - ma 148 koni - ale jezdzi sie nim kosmicznie. Jak sie fałtek zapnie odglos silnika powoduje wzwod :zlosnik:
No i taki kill zawsze wyglądał tak - ruszaliśmy razem, TDI od razu mocno do przodu (jednak moment robi swoje), zapinał się vtec i dochodziłem TDI, potem zmieniałem bieg przy 8500 obr/min na dwójeczkę, TDI mnie troszkę wyprzedzał (niestety w mojej skrzyni zmiana na dwóję powodowała chwilowe wypadnięcie z vteca), ale w momencie załączenia vteca na dwójce odchodziłem już mocno i do oporu :wink: .
Teraz sam jestem "senior citizen" i kiluję swoim ropniakiem naprawdę sporadycznie :?
Człowiek się starzeje.DSG
Komentarz
-
-
Droga krajowa ze zgorzelca do legnicy, cały czas na ogonie siedział
mi jakiś gościu w clio dci, białe, jakiś ph, dotykanie noga hamulca nie pomagało,
normalnie chyba chciał mi garaż zrobić...
Droga kręta, nieciekawa, max 100-110, ale nadarzył sie kawałek prostej, zjechalem mu do prawej, kolega za mna jak na lince normalnie, zblizamy sie do 2 tirow, ja redukcja na 4, but, puściłem mu baczka w twarz, wychylil sie za mna, ale zaraz schował, ja wyprzedzilem, jade spokojnie pare kilometrow, patrze w lusterko, zbliza sie bialy pocisk i znow mi na dupie siedzi... naszczescie zaraz wjazd na autoban mysle sobie puszcze go... niestety na autobanie sytuacja podobna, no to przetestowalem jaktoto moje maleństwo fruwa... tak od 100do 180 z kolegi mimo ze probował sie 3mać zrobiła sie plamka... mi niestety przy 180 już zaczęła wskazówka obrotomierza wypadać z licznika w dziwnie wibracyjno pulsującym rytmie więc odpuściłem kolega juz sie nie zblizal- widzialem go w lusterku daleko daleko...
thalia przetestowana :lol:
Komentarz
-
Komentarz