400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • variot
    Drive
    • 2006
    • 48

"stala w miejscu" nie dziwie się wcale :P

Komentarz

• markowski
      Ambiente
      • 2006
      • 224

z racji regularnych przejazdow trasa katowicka dosc czesto trafiam na fajne auta. Wczoraj trafil mi sie c2 ze znaczkiem by loeb. Calkiem fajnie to zasowalo - trzeba bylo mocno przycisnac zeby objechac. Wiem juz ze to ma motorek 1.6 120 koni i jest to model vts. W trasie daje toto rade - w miescie moze byc b.grozny. Szkoda ze nie bylo mi dane sprobowac sie z zatrzymanego ...
      pozdrawiam
      Markowski
      OI AXR 06 185@377

Komentarz

• miecz
        Ambiente
        • 2006
        • 234

Honda CRX jakaś taka starawa czerwona z napisem CRX właśnie takim dużym z tyłu się cięła dziś ze mną na 500 metrach między światłami. Jechałem z synkiem do lekarza, więc nie jakoś ekstremalnie, ale trochę wybierałem puste miejsca. W pewnym momencie zorientowałem się, że coś warczy strasznie i mnie goni, obejrzałem się a tu ten CRX, ale nie mógł dogonić, choć ciągnął dobrze. Potem mnie koleś na światłach wyprzedził lepszym pasem i teraz pytanie: jechałem za nim i widziałem, że między fotelami coś mi pokazuje.

Machał mi palcem wskazującym prawej ręki. Nie znam tego kodu więc powiedzcie mi co to miało znaczyć?
        a) Jestem pierwszy
        b) No, no, no, uważaj! (czy to był jakiś funkcjonariusz, czy Anioł Stróż czy kto?)

no co?

Komentarz

• Jabar1975
          RS
          • 2006
          • 3331

Zamieszczone przez miecz
          a) Jestem pierwszy
          b) No, no, no, uważaj! (czy to był jakiś funkcjonariusz, czy Anioł Stróż czy kto?)
          c) zjedz wreszcie z drogi bo przeskadzasz w normalnym ruchu ....

:diabelski_usmiech
          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• miecz
            Ambiente
            • 2006
            • 234

ale on był z przodu!

Komentarz

• MiKruS
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7976

Wyglada na to, ze za coś Ci pogroził.
              TDI 205PS

Komentarz

• paf
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3140

Zamieszczone przez miecz
                Machał mi palcem wskazującym prawej ręki. Nie znam tego kodu więc powiedzcie mi co to miało znaczyć?
                znaczyło to może: jeszcze raz będziesz mnie zmuszał do wysilanie mojego auta ponad miarę oraz narażanie się na przykre komentarze mojej dziewczyny to się popłaczę - nu nu nu

Komentarz

• wojtasos
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 104

no to dzisiaj ładne baciki dostałem...i najgorsze że nie wiem dokładnie co to było :/ oprócz tego że nowy Passat...jedyne co było widać to dwie końcówki wydechu. dodam że jechałem we dwie osoby a koleś (po 50tce) śmignął z całą rodzina na pokładzie ... a już myślałem że furka jest szybka

pozdrawiam

Komentarz

• Ziomal
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 5841
                    • Octavia I (1U2)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

wojtasos, sądząc po Twoim opisie : OII 2.0 BKD @ 180KM/378Nm by Ali to musiało być coś mocnego skoro tam było kilka osób :|
                    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Hanz2k
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 522

V6 FSI z DSG - jakieś 250 km i napęd 4x4
                      Hanz2k
                      1,8 T by MT
                      :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• Jabar1975
                        RS
                        • 2006
                        • 3331

Zamieszczone przez Hanz2k
                        i okolo 6,5s do setki w automacie
                        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Ziomal
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 5841
                          • Octavia I (1U2)
                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Hanz2k
                          Zamieszczone przez Jabar1975
                          i okolo 6,5s do setki w automacie
                          :shock:

[ Dodano: Nie 03 Cze, 07 15:31 ]
                          3.2 V6 FSI 250 KM (184 kW), DSG, 4MOTION 155 490,00 PLN

wzięte z VW
                          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• brandO
                            Rider
                            • 2006
                            • 624

Zamieszczone przez Ziomal
                            .2 V6 FSI 250 KM (184 kW), DSG, 4MOTION 155 490,00 PLN
                            czyli że bieda jak przystało na kolesia w wieku 50 lat :?
                            auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
                            Time is up...
                            Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• wojtasos
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 104

brandO, haha dobre

szkoda, że taki cicho ciemny i żadnych napisów, nic...ale też się wole pocieszać, że mnie takie 250KM dziabnęło a nie 200KM TFSI bo A6 3.0 TDI wcale tak przerażająco mocno mi na trasie do Wawy nie uciekało

pozdrawiam

zobaczymy co jutro się trafi po drodze do stolycy

Komentarz

• koja86
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 3178

Rover 620i koleś ruszył że aż strach nie chciałem niszczyś sprzęgła więc na dwujce już byłem na jego zdeżaku potem 3 i koleś widział na klapie znaczek sdi 4 , 5 i po roverze zostało wspomnienie. :diabelski_usmiech
                                Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• oorsoo
                                  Ambiente
                                  • 2006
                                  • 197

Światła... stoję sobie na czerwonym, obok mnie pojawia się ciemnozielony jaguar xkr.
                                  koła jak od stara obleczone w jakieś czarne kondomiki grubości 2 cm i szerokości z tyłu chyba ze 300 mm. Facet obok patrzy w bok i jak zwykle na moje wieśniackie felgi i wydaje mu się, że pod masa moge miec potwora.... a tam kosiareczka.
                                  Słyszę kilkukrotne przygazowanie tego Jaguara i facet ewidentnie daje mi znać, że dobrze będzie wyjść ze świateł z ryczacymi silnikami. Ja prawię w smiech, ale opanowałem się. Za łukiem dorgi widzę kawałek granatowego zderzaka wystającego z pobocza i faceta w smiesznym niebieskim wdzianku i białej czaoce. (Jaguar nie widzi
                                  No więc, ja kilka razy gaz na 5-6k obrotów. facet łapie kierownice obiema rękami i na pomarańczowym wylatuje ze świateł jak pocisk. Ja oczywiście stoję dalej i leniwie wrzucam jedyneczkę. Minąłem go 70m dalej Już stał i witał się z władzą

Chyba jestem złym i zazdrosnym człowiekiem bez sumienia :twisted: :twisted:

Komentarz

• dzisiaj miałem prawdziwy pokaz buractwa :wink: stoimy na światłach na skrzyżowaniu Głogowskiej i Kopaniny w kierunku Wrocławia ja plus pasażer, BMW 7?? rok ok 1992 stoi za nami , kierownik po chwili stwierdził że z lewego pasa da radę i sie zmieści przed rodzinnym kombi marki Skoda więc zmienia pas z prawego na lewy, patrze a tam 2 kolesi, łyse głowy i się spinają , żółte stoimy, zielone ja 1 i palnik ,2 i palnik :diabelski_usmiech ,patrze w lewo a koleś :shock: ma bezcenną minę i brak miejsca na manewry bo się droga konczy :shock: i przechodzi w 1 pas z 2 więc daje po hamulcach :cry: , pózniej musiał sobie poprawić nastrój i siedział mi na tylnym zderzaku przez następne 3 km gdzie nasze drogi sie rozeszły :diabelski_usmiech

Komentarz

• deespe
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 1468

desmo, dużo jest takich kozaków z łysymi baniami "co to nie oni" a później muszą uciekać chodnikiem
                                      :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• Zamieszczone przez deespe
                                        desmo, dużo jest takich kozaków z łysymi baniami "co to nie oni" a później muszą uciekać chodnikiem
                                        mi nie chodzi o brak włosów tylko o kozakowanie :diabelski_usmiech

Komentarz

• hmm, nie wiem kto tu kozaczyl akurat bardziej :P

Komentarz

• ech kozacy, ja tam nie mam takich problemów, zawsze podpuszczam i odpuszczam

Komentarz

• deespe
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 1468

desmo, no mi właśnie też o to chodzi

Sigma_74, widzę, z kulturą z kulturą
                                              :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• deespe, jak zawsze, lubie podpuscic i najbardziej jak krzycza w CB stoją i susza, to wtedy ciagne na maksa i przeważnie wpierdzielam takiego łosia na zonk

Komentarz

• deespe
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 1468

Sigma_74, wiem o czym mówisz. Miałem raz taką sytuację.
                                                  Wracałem naszą Wisłostradą do Tbg i przyczepiło się 4 idiotów którzy myśleli że ich polonez (ten pierwszy model) ma więcej kucy od mojej Octavii. Trzymałem ich do końca na 4-ce. Wiadomo że można by wcisnąć but i by poldżer nie dał rady.... :twisted: Ale najlepsze to jest to że po zmroku na końcu 2 pasów zawsze stoją miśki a tam już jest ograniczenie do 50. No i właśnie zrobiłem tak jak piszesz, trzymałem do oporu było chyba 100 km/h i przy samej końcówce hampel. Wyjeżdżam za zakrętu a tam widzę lizaczek przed tym poldem. :twisted: Widziałem miny tych kozaków .... :szeroki_usmiech

Komentarz

• paf
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 3140

deespe, Sigma_74, sorry za OT ale to takie fajne? :P

Komentarz

Pracuję...