400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • herman
    Rider
    • 2005
    • 456

Zamieszczone przez Garret
    Ja wczoraj się ściąłem z BMW 320 model 91 (150KM). Start spokojny, myślałem, że gość nie bedzie chciał powalczyć, ale na 2 depnął, odszedł na 1 długość i zaczęła się zabawa :diabelski_usmiech Do 150km/h odszedł mi tak z jedną długość (przy czym im szybciej tym różnica prędkosci malała) po czym wbiliśmy się na policję jadącą przepisowe 70 :roll:
    Gość solo, ja w dwie osoby na pokładzie... ciut szybszy był :roll: Cóż ta beemka jest lżejsza od mojej octy nieco;-)
    Ja taka kiedys zrobilem, z ustawionego wyscigu, w sumie bez problemu ale mam ciut wiecej km i Nm od ciebie...Ale i tak dzielnie jezdza te beemki..Zrobilem go dopiero an 3jce bo start spalilem i mi odszedł Za drugim razem jak ruszylem bez gotowania gum, zostal tylko historią Ale auta fajne,dzwiek silnika 6R jak to w BMW czyli miód, ale mina kierownika nie tęga ze go ropniak zrobil...Bezcenne
    --------------

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

poleglem wczoraj ops:

Od wyjazdu z osiedla przewijał się dookoła ładniusi nowiutki A6 Avant :zlosnik: ale jechałem dużo spokojniej od niego bo musiałem się rozgrzać 8) w końcu przy Ekspresowej stanęliśmy obok niego na pole position. Spojrzałem na klapę 3.0TDI Quattro :lol: Dusia widząc, że wyłączam ASR pokiwała z dezaprobatą głową ops: :lol:
      żółte ruszyliśmy obaj spokojnie i po chwili obaj ogień :twisted: :lol: do końca 2ki łeb w łeb, do 100 zostałem niecałą długośc z tyłu, do 160 jakieś 2 długości za nim (między zderzakami jakieś 10 metrów odległości) :szeroki_usmiech
      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• Dusia
        Rider
        • 2004
        • 336

Zamieszczone przez MisiekWAW
        poleglem wczoraj ops:

Od wyjazdu z osiedla przewijał się dookoła ładniusi nowiutki A6 Avant :zlosnik: ale jechałem dużo spokojniej od niego bo musiałem się rozgrzać 8) w końcu przy Ekspresowej stanęliśmy obok niego na pole position. Spojrzałem na klapę 3.0TDI Quattro :lol: Dusia widząc, że wyłączam ASR pokiwała z dezaprobatą głową ops: :lol:
        żółte ruszyliśmy obaj spokojnie i po chwili obaj ogień :twisted: :lol: do końca 2ki łeb w łeb, do 100 zostałem niecałą długośc z tyłu, do 160 jakieś 2 długości za nim (między zderzakami jakieś 10 metrów odległości) :szeroki_usmiech
        mnie to po ostatnim wydarzeniu w ogóle nie bawi wolałabym zebys tak nie jezdził ale skoro musisz to się ścigaj sam

Komentarz

• Jabar1975
          RS
          • 2006
          • 3331

Zamieszczone przez Dusia
          mnie to po ostatnim wydarzeniu w ogóle nie bawi wolałabym zebys tak nie jezdził ale skoro musisz to się ścigaj sam
          foch? :diabelski_usmiech
          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Dusia
            Rider
            • 2004
            • 336

Zamieszczone przez Jabar1975
            Zamieszczone przez Dusia
            foch? :diabelski_usmiech
            nie

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Zamieszczone przez Dusia
              nie ma problemu, nikt Cie nie zmusza zebys ze mna wsiadala do samochodu :idea: komunikacja miejska jeszcze istnieje :roll:
              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
              http://www.disi-tune.pl
              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

Zamieszczone przez MisiekWAW
                Zamieszczone przez Dusia
                nie ma problemu, nikt Cie nie zmusza zebys ze mna wsiadala do samochodu :idea: komunikacja miejska jeszcze istnieje :roll:
                Normalnie jakbym swoją żonę słyszał, ale to jotka w jotkę 8)

Z tego co czytałem na forum, wydawało mi się , że Dusia sama powozi Octą i gdy jest okazja kiluje od czasu do czas różne furki :?:

No ofence

Komentarz

• EŁ
                  L&K
                  • 2004
                  • 1168
                  • Octavia III (5E3)
                  • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                  • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Octa vs. sliczny Cooper S.....i tyle jego że był śliczny :lol: :twisted: :lol: :lol:

Komentarz

• Jabar1975
                    RS
                    • 2006
                    • 3331

Zamieszczone przez
                    Octa vs. sliczny Cooper S.....i tyle jego że był śliczny
                    tez jednego lolusia swego czasu sponiewieralem na trasie z plonska do warszawy moim bkd,

w wawce juz nie chcial stawac obok na swiatlach

Komentarz

• Nastar
                      Rider
                      • 2005
                      • 460

Zamieszczone przez lec
                      ja skillowalem 3 octy z lepkami w drodze z Rowów, ale chyba kierownicy byli jacys skacowani
                      Hehehe - masz szczęście , że Basia nie lubi szybkiej jazdy - nie dałbym się tak łatwo...;-)
                      A tak serio - idzie ci ta maszyna jak zła !
                      Pozdro i respect.
                      Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

, Jabar1975, a ja dostałem baty własnie od coopera ale na zakrętach

Komentarz

• MiKruS
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7976

Moj samochodzik sie w miare dotarl, wiec powoli zaczynam miec jakies przygody na trasie...

Niestety nie jest to nic godnego opisania, bo konkretow brak, ale zasada jest jedna. Jak jedzie jakies lepsze auto i mnie widzi w lustersku, to czesto zaczynają sie schody... :? :roll:
                          Kierowcy robią dość sporo, zeby mnie nie puscic, albo mozliwie najbardziej utrudnic manewr wyprzedzania.
                          Mialem juz z 5 takich akcji, wiec zaczynam myslec, ze nie jest to przypadek... :?

Na razie rozdeptywalem towrzystwo, ale nie wiem jakie tam motory były, wiec nie bede pisał - poza BMW 320D (bo taki mial znaczek) - polegl dość sromotnie.
                          TDI 205PS

Komentarz

• paf
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3140

może po etapie zjeżdżania z lewego pasa ludziom z xenonami nadeszła moda blokowania takich "cfaniaków" - ciekawe czy to głupota czy żal dupę ściskający czy jedno i drugie

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez MiKruS
                              Kierowcy robią dość sporo, zeby mnie nie puscic, albo mozliwie najbardziej utrudnic manewr wyprzedzania.
                              to chyba w ogóle typowe dla skody - mam podobnie, a jeżeli jeszcze ktoś kuma, że to RS to już masakra pewnie :lol:
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• MiKruS
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7976

Zamieszczone przez szkoda
                                mam podobnie, a jeżeli jeszcze ktoś kuma, że to RS to już masakra pewnie :lol:
                                Moze nawet nie kumać - widzi, ze leci coś co wyglada w miare szybko :lol:, a ze to Skoda, to pewnie chcą sie pobrobowac, ewentualnie udowodnic, ze nie bedzie jakis łonabi VW sie panoszyl na drodze. Tak przynajmniej sądze, bo innego wytlumaczenia na takie sqr..two nie widze... :?

paf, Mimo wszystko kulturalnych kierowcow nie brakuje i jednak dają czesto kierunkiem znak, zeby ich wyprzedzic, albo uciekaja na prawo.

Problem raczej dotyczy tych, ktorzy myslą, ze mają szybkie auto.

Dlatego mimo wszystko trzeba dlubac, bo jednak jak sie trafi na fure, ktora jest co prawda slabsza, ale ma te 150-160 koni to potrafi zrobic sie niebezpiecznie... :evil:
                                TDI 205PS

Komentarz

• paf
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 3140

Zamieszczone przez MiKruS
                                  Problem raczej dotyczy tych, ktorzy myslą, ze mają szybkie auto.

Dlatego mimo wszystko trzeba dlubac, bo jednak jak sie trafi na fure, ktora jest co prawda slabsza, ale ma te 150-160 koni to potrafi zrobic sie niebezpiecznie... :evil:
                                  teraz rozumiem o jakich ci chodziło, ok

ano każdą dłubać trzeba - Wojtek już umówiony na początek czerwca - there's no turning back now!

Komentarz

• MiKruS
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 7976

Zamieszczone przez paf
                                    Wojtek już umówiony na początek czerwca - there's no turning back now!
                                    No skoro nawet Samiec juz rozdziewioczony, to nie masz wyjscia. :szeroki_usmiech
                                    TDI 205PS

Komentarz

• miecz
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 234

Dziś drwal jakiś rąbany w forresterze postanowił się właśnie ze mną zacząć ścigać akurat jak zacząłem go wyprzedzać kilkaset metrów przed zakrętem. To miejsce na jednej z dróg lokalnych u mnie, gdzie można spokojnie wyprzedzić kilka samochodów, ale nie jak taki zmurszały pień przyspiesza cisnąc do dechy, to robi się to dość denerwujące. Nie pamiętam na którym biegu jechałem, ale przed wyprzedzaniem coś mnie tknęło, że może być mały czelendż i zredukowałem bieg. Potem tego zredukowanego starczyło mi na cały manewr, więc w sumie poszło gładko.

Komentarz

• Jabar1975
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 3331

miecz, to byl 2.0xt czy 2.5 xt?

Komentarz

• miecz
                                          Ambiente
                                          • 2006
                                          • 234

nie zauważyłem z tyło żadnych cyferek. Gdyby miał 2.5 napewno inaczej bym się nastroił do manewru. Pewnie miał 2.0 i 170KM tak by pasowało z tego jak ciągnął.

Komentarz

• baty z Ibiża TDi

Komentarz

• Zamieszczone przez Jabar1975
                                              miecz, to byl 2.0xt czy 2.5 xt?
                                              Byłyby jakiekolwiek szanse z tym 2,5 turbo?

Komentarz

• Jabar1975
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 3331

6,2 do setki wiec bylyby czy raczej nie?

Komentarz

• MiKruS
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7976

6,2 do setki wiec bylyby czy raczej nie?
                                                  On sie "odpala" z czterech łap, stad taki dobry czas.

Fura jest bardzo mocna, ale jednak to klocek, wiec przy wiekszych predkosciach nie sadze, zeby jakos bardzo mocno uciekal RS-ce TFSI.
                                                  TDI 205PS

Komentarz

• miecz
                                                    Ambiente
                                                    • 2006
                                                    • 234

Tamten jest o 1 s szybszy do setki. Ale od zera się nie ścigaliśmy. Pewnie od 80 km/h, tak jak właśnie tego wyprzedzałem, miałbym szansę. Leśnik ma 210 KM i 1350 kg (0,1555 KM/kg - 0,166) 320 Nm przy 3600 rpm vs. moje 200 KM i 1240 (0,1613 KM/kg) i 280 Nm od 1800 rpm. No i skoda ma lepszy cx, bez dwóch zdań. No i nie wiem jak w roburze, ale skrzynia biegowa w TFSI jest cudnie zestopniowana. Coś takiego jak IV bieg, na którym od 60 km/h do 190 km/h dostępny jest równy maksymalny moment obrotowy, to bajka. Ciągnie jak elektrowóz.

Komentarz

Pracuję...