dla mnie nie do przyjecia jest tyl... taka wielka kupa plastiku... :roll: przod i bok jak Cie moge :szeroki_usmiech
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
-
-
Zamieszczone przez Mr T.Skoro wywołał w Toyocie panikę i szybko nową Corollę hatchback przerabiali na Aurisa (to jest dla mnie koszmarny wóz akurat) to coś jednak jest na rzeczy.
CTR podoba mi sie jedynie z przodu i to nawet powiedzialbym, ze bardzo, ale tyl niestety mało agresywny. Bardziej jak Citroen - udziwniony i tyle.
Komentarz
-
-
niedawno wracam z Wrocławia do Oławy, droga krajowa nr. 94 odcinek Siechnice - Marcinkowice, godzina około 23. Wyjeżdżam z Siechnic jadąc około 80km/h, wyprzedza mnie jadąca około 110km/h wielka bryka: Mercedes "okularnik" TAXI (nie wiem jaka moc bo ciemno było i nie widziałem, ale wyglądał pokaźnie). Jade sobie dalej i nagle dojeżdżam do sznurka kilku samochodów w Groblicach. wśród nich ten Mercedes. chyba ze 3 samochody skręcają gdzieś w tej miejscowości, z naprzeciwka jadą , ja za tym mercem i maluchem :lol: Wyjeżdżając z wioski oboje szybko wyprzedziliśmy malucha. Myślałem, że ten Merc przygrzeje zaraz, ale on jakieś 100km/h No to sobie myśle: wyprzedzam go
Długa prosta, z naprzeciwka kompletnie nic, nawet nie widać świateł w oddali. Podjeżdżam Mercowi pod dupe, wjeżdżam na lewy pas i dalej przyspieszam, a tu nagle ten dupek też zaczyna cisnąć :evil: No to daje gaz do dechy, on walczy dalej (cały czas jade na 5 biegu). Cisne, cisne, gość nie daje za wygraną ale powoli zaczynam wysuwać się do przodu. Wreszcie wyprzedzam gnoja 8) zjeżdżam na prawy pas, patrze na prędkość: 170km/h :lol: gość walczył do końca, nie odpuścił a ja go wycyckałem na 5 :lol: pomrugałem mu przeciwmgielnym tylnim i odjechałem :twisted:
Swoją drogą jak można przyspieszać będąc wyprzedzanym? :evil: Jednak taksiarze to ch**e115KM 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blinkerekSwoją drogą jak można przyspieszać będąc wyprzedzanym?nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blinkerekSwoją drogą jak można przyspieszać będąc wyprzedzanym? :evil: Jednak taksiarze to ch**e
No i w takim właśnie przypadku należałoby zatrzymać się i wyciągnąć gościa z auta i mu ryło obić!!!! Może następnym razem pomyślałby, że nie jest sam na drodze i że ryzykowanie czyjegoś zdrowia czy życia to nie jest zabawa!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blinkerekpomrugałem mu przeciwmgielnym tylnim i odjechałem :twisted:aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
lec
-
temat - AXR by Ali vs najnowsze A6 kombi 3.0TDi quattro
Wczoraj wracałem z Bełchatowa gierkówką i długi odcinek jechało coś za mną na xenonach.
Prawy pas cały zajety (tir-y) lewy co jakis czas się zwalniał więc ja wtedy podłoga :twisted:
i tak od ok. 100-170 wiele razy. Xenony za mną się trzymały od 100-150km/h powyżej zostawały (może gość odpuszczał bo mokro i ciemno było)
Gdzieś za Częstochową na światłach sie przetasowaliśmy i podoban sytuacja tylko ja z tyłu - mogłem odczytać co to za wózek
i podobne sytuacje - od 100-150km/h audi przyspiesza, ja na V za nią utrzymując dystans z pedałem w podłodze. Oczywiście na zakrętach mi odchodził - ehh ten szeroki rozstaw kół, zawias i quattro :szeroki_usmiech . Ponieważ sytuacja ta się powtarzała często mogę przypuszczać, ze gość przyciskał chcąc mi odejść :roll:
Pytanie- czy to możliwe by ten model nie mógł mi odejść z rolki w tym zakresie? Bo jeśli tak, to trochę przyblakł jako samochód moich marzeń :?
od zera na pewno bym dostał baty, to wiem :roll:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
MiKruS, a jak uważasz , takie moje DSG po chipie może się pościgać czy raczej nie mam co startować żeby sobie wstydu nie narobić , pytam bo może już niedługo będę miał okazję...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwMiKruS, a jak uważasz , takie moje DSG po chipie może się pościgać czy raczej nie mam co startować żeby sobie wstydu nie narobić , pytam bo może już niedługo będę miał okazję...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, no co Ty. przecież prze cały czas pisze że chętnych brak z jakimiś rozsądniejszymi furkami....
właśnie był mój klient , zamawiał oponki , a podjechał CLS 500 , właśnie sobie sprowadził , ale z nim to chyba nie ma co...... :?: :wink:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwszkoda, no co Ty. przecież prze cały czas pisze że chętnych brak z jakimiś rozsądniejszymi furkami....
właśnie był mój klient , zamawiał oponki , a podjechał CLS 500 , właśnie sobie sprowadził , ale z nim to chyba nie ma co...... :?: :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
6s do setki....hmmmm :szeroki_usmiech , chyba go poproszę o przejażdżkę , oczywiście gdy będzie sucho jak przyjedzie , nie lubię kusić losu bez potrzeby :lol: :wink:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
poprobuj pare razy z nim, a potem sprzedaj mu kolejny komplet opon :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
3.0TDI jest naprawde szybkie - zwlaszcza powyzej 150km/h,
i jesli powyzej tych predkosci dlubniety programem 3.0 TDI niewiele odstaje od STI to i seria powinna zrobic wiatrak ze 144konnego AXRanasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
i jesli powyzej tych predkosci dlubniety programem 3.0 TDI niewiele odstaje od STI to i seria powinna zrobic wiatrak ze 144konnego AXRa
Akurat w przypadku silnikow 3.0TDI miedzy serią a programem (dobrym programem!!) jest przepasc.
Naprawdę w przypadku seryjnej 3.0 TDI A6 nie ma szału.
W miare lekka Octa 1 dlubana na okolice 140-150 koni wcale nie zbierze batów z rollki do predkosci ok 140-150km/h
Pozniej raczej A6tce powinno juz pojsc gladko.TDI 205PS
Komentarz
-
-
dlatego napisalem ze powinien - raz jechalem za takim, ale na radju gadalismy i mowil ze ma ca. 260-270KM to szedl jak burza, wczesniej mialem starcie z takim (tyle ze jadac w O2 175/380) i loil mnie mocno - i tez kierownik na radiu potwierdzil ze to jest ten rzad wielkosci mocy po programie.
Wiele zalezy od kierowcy w O1 bo w A6 Q jeszcze z automatem to cala filozofia sprowadza sie do wcisniecia gazu do oporunasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bazyli76leszekmw, Garret, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro z tiptronikiem waży 1825 kg ma 233 KM mocy i 450 Nm momentu, Vmax 244 km/h więc myślę sobie, że raczej marne szanse i gość zdecydowanie odpuszczał...
PS
Dane producenta
relacja waga/moc nie jest znacząco różna, do tego 4x4 też konsumuje sporo mocy (opory na mechanizmach przeniesienia napędu), dlatego też myślę, że komentarz MiKrusa potwierdzający moje odczucia oddaje realia. W sumie jak się jedzie na trasie to właśnie przyspieszanie w tym zakresie prędkości jest najczęstsze i tu widzę, że gdybym wywalił taką furę kasy, to czułbym pewny niedosyt. Bez chipa ani rusz :lol:
Tak się nad tym rozwodzę bo ten model/wersja A6 podoba mi się okrutnie, choć teraz to bym już wybrał nowe A4 w takiej samej wersji (mniejsze i lżejsze jest :diabelski_usmiech )Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
Komentarz