400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiekwaw
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7715
    • Ford

dla mnie nie do przyjecia jest tyl... taka wielka kupa plastiku... :roll: przod i bok jak Cie moge :szeroki_usmiech
    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
    http://www.disi-tune.pl
    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
    Był WRX
    Była Octa

Komentarz

• KruPin
      Rider
      S_OCP Member
      • 2004
      • 517

Zamieszczone przez Mr T.
      Skoro wywołał w Toyocie panikę i szybko nową Corollę hatchback przerabiali na Aurisa (to jest dla mnie koszmarny wóz akurat) to coś jednak jest na rzeczy.
      Jakies 1,5roku temu sprzedałem tą plotke koledze, ktory wtedy pracował w Importerze Toyoty i omal mnie śmiechem nie zabił. Nie było czegoś takiego, Auris byl w palanach od samego początku i nic nie bylo przedłuzone.

CTR podoba mi sie jedynie z przodu i to nawet powiedzialbym, ze bardzo, ale tyl niestety mało agresywny. Bardziej jak Citroen - udziwniony i tyle.
      Forum Leasing.pl

Komentarz

• blinkerek
        Classic
        • 2007
        • 29

niedawno wracam z Wrocławia do Oławy, droga krajowa nr. 94 odcinek Siechnice - Marcinkowice, godzina około 23. Wyjeżdżam z Siechnic jadąc około 80km/h, wyprzedza mnie jadąca około 110km/h wielka bryka: Mercedes "okularnik" TAXI (nie wiem jaka moc bo ciemno było i nie widziałem, ale wyglądał pokaźnie). Jade sobie dalej i nagle dojeżdżam do sznurka kilku samochodów w Groblicach. wśród nich ten Mercedes. chyba ze 3 samochody skręcają gdzieś w tej miejscowości, z naprzeciwka jadą , ja za tym mercem i maluchem :lol: Wyjeżdżając z wioski oboje szybko wyprzedziliśmy malucha. Myślałem, że ten Merc przygrzeje zaraz, ale on jakieś 100km/h No to sobie myśle: wyprzedzam go

Długa prosta, z naprzeciwka kompletnie nic, nawet nie widać świateł w oddali. Podjeżdżam Mercowi pod dupe, wjeżdżam na lewy pas i dalej przyspieszam, a tu nagle ten dupek też zaczyna cisnąć :evil: No to daje gaz do dechy, on walczy dalej (cały czas jade na 5 biegu). Cisne, cisne, gość nie daje za wygraną ale powoli zaczynam wysuwać się do przodu. Wreszcie wyprzedzam gnoja 8) zjeżdżam na prawy pas, patrze na prędkość: 170km/h :lol: gość walczył do końca, nie odpuścił a ja go wycyckałem na 5 :lol: pomrugałem mu przeciwmgielnym tylnim i odjechałem :twisted:

Swoją drogą jak można przyspieszać będąc wyprzedzanym? :evil: Jednak taksiarze to ch**e
        115KM 8)

Komentarz

• Jabar1975
          RS
          • 2006
          • 3331

Zamieszczone przez blinkerek
          Swoją drogą jak można przyspieszać będąc wyprzedzanym?
          na to jest paragraf w kodeksie ruchu drogowego - ale idiotow i tak nie brakuje
          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• rad10
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2006
            • 180

Swoją drogą jak można przyspieszać będąc wyprzedzanym? :evil: Jednak taksiarze to ch**e

No i w takim właśnie przypadku należałoby zatrzymać się i wyciągnąć gościa z auta i mu ryło obić!!!! Może następnym razem pomyślałby, że nie jest sam na drodze i że ryzykowanie czyjegoś zdrowia czy życia to nie jest zabawa!!!!

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Jednak taksiarze to ch**e
              nie tylko oni :idea:
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• bernardo
                L&K
                S_OCP Member
                • 2005
                • 1083

pomrugałem mu przeciwmgielnym tylnim i odjechałem :twisted:
                W takim przypadku ostro się hebluje przed gościem i się go killuje, tzn uczy się kultury... adrenalina gwanantowana :twisted:
                aczkolwiek...
                NajtFukinPatrol North-West
                Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
                WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• blinkerek
                  Classic
                  • 2007
                  • 29

Zamieszczone przez bernardo
                  W takim przypadku ostro się hebluje przed gościem i się go killuje, tzn uczy się kultury... adrenalina gwanantowana
                  przy 170km/h to zły pomysł :P jeszcze by mi w dupe wjechał :szeroki_usmiech
                  115KM 8)

Komentarz

• wogole to zly pomysl.... brakiem kultury nie nauczysz drugiego kultury.

Komentarz

• Garret
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1196
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

temat - AXR by Ali vs najnowsze A6 kombi 3.0TDi quattro

Wczoraj wracałem z Bełchatowa gierkówką i długi odcinek jechało coś za mną na xenonach.
                      Prawy pas cały zajety (tir-y) lewy co jakis czas się zwalniał więc ja wtedy podłoga :twisted:
                      i tak od ok. 100-170 wiele razy. Xenony za mną się trzymały od 100-150km/h powyżej zostawały (może gość odpuszczał bo mokro i ciemno było)
                      Gdzieś za Częstochową na światłach sie przetasowaliśmy i podoban sytuacja tylko ja z tyłu - mogłem odczytać co to za wózek
                      i podobne sytuacje - od 100-150km/h audi przyspiesza, ja na V za nią utrzymując dystans z pedałem w podłodze. Oczywiście na zakrętach mi odchodził - ehh ten szeroki rozstaw kół, zawias i quattro :szeroki_usmiech . Ponieważ sytuacja ta się powtarzała często mogę przypuszczać, ze gość przyciskał chcąc mi odejść :roll:
                      Pytanie- czy to możliwe by ten model nie mógł mi odejść z rolki w tym zakresie? Bo jeśli tak, to trochę przyblakł jako samochód moich marzeń :?
                      od zera na pewno bym dostał baty, to wiem :roll:
                      Garret

-----------
                      Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• MiKruS
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7976

Z pewnością seryjne A6 3.0TDI nie robi szału.

Jest mozliwe, ze szdełeś z nim w miare równo, ale przy wiekszych predkosciach jesli zostawal, to juz raczej dlatego, ze odpuszczał.
                        Przy takich predkosciach dziala juz moc, a waga ma duzo mniejsze znaczenie.
                        TDI 205PS

Komentarz

• leszekmw
                          RS
                          • 2005
                          • 5356

MiKruS, a jak uważasz , takie moje DSG po chipie może się pościgać czy raczej nie mam co startować żeby sobie wstydu nie narobić , pytam bo może już niedługo będę miał okazję...
                          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                          GVI 1.4TSI
                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Zamieszczone przez leszekmw
                            MiKruS, a jak uważasz , takie moje DSG po chipie może się pościgać czy raczej nie mam co startować żeby sobie wstydu nie narobić , pytam bo może już niedługo będę miał okazję...
                            pościgać zawsze się mozna, zachęcam, chyba, że tylko interesuje cię łojenie słabszych
                            saport techniczny baj DGW
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm
                            no i nie ma :-)

Komentarz

• leszekmw
                              RS
                              • 2005
                              • 5356

szkoda, no co Ty. przecież prze cały czas pisze że chętnych brak z jakimiś rozsądniejszymi furkami....

właśnie był mój klient , zamawiał oponki , a podjechał CLS 500 , właśnie sobie sprowadził , ale z nim to chyba nie ma co...... :?: :wink:
                              GVI 1.4TSI
                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• misiekwaw
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7715
                                • Ford

Zamieszczone przez leszekmw
                                szkoda, no co Ty. przecież prze cały czas pisze że chętnych brak z jakimiś rozsądniejszymi furkami....

właśnie był mój klient , zamawiał oponki , a podjechał CLS 500 , właśnie sobie sprowadził , ale z nim to chyba nie ma co...... :?: :wink:
                                no na niego to sie nie porywaj :lol: to troche tak jak z motyka na slonce :szeroki_usmiech
                                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                http://www.disi-tune.pl
                                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                Był WRX
                                Była Octa

Komentarz

• leszekmw
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5356

6s do setki....hmmmm :szeroki_usmiech , chyba go poproszę o przejażdżkę , oczywiście gdy będzie sucho jak przyjedzie , nie lubię kusić losu bez potrzeby :lol: :wink:
                                  GVI 1.4TSI
                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Jabar1975
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 3331

poprobuj pare razy z nim, a potem sprzedaj mu kolejny komplet opon :diabelski_usmiech

Komentarz

• Bazyli76
                                      Rider
                                      • 2006
                                      • 487

leszekmw, Garret, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro z tiptronikiem waży 1825 kg ma 233 KM mocy i 450 Nm momentu, Vmax 244 km/h więc myślę sobie, że raczej marne szanse i gość zdecydowanie odpuszczał...

PS
                                      Dane producenta

Komentarz

• leszekmw
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 5356

Jabar1975, :twisted:
                                        GVI 1.4TSI
                                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Jabar1975
                                          RS
                                          • 2006
                                          • 3331

3.0TDI jest naprawde szybkie - zwlaszcza powyzej 150km/h,
                                          i jesli powyzej tych predkosci dlubniety programem 3.0 TDI niewiele odstaje od STI to i seria powinna zrobic wiatrak ze 144konnego AXRa

Komentarz

• leszekmw
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 5356

Jabar1975, STI to znaczy subaru :?:
                                            GVI 1.4TSI
                                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Jabar1975
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 3331

yhy

Komentarz

• MiKruS
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7976

i jesli powyzej tych predkosci dlubniety programem 3.0 TDI niewiele odstaje od STI to i seria powinna zrobic wiatrak ze 144konnego AXRa
                                                Oj niekoniecznie.
                                                Akurat w przypadku silnikow 3.0TDI miedzy serią a programem (dobrym programem!!) jest przepasc.

Naprawdę w przypadku seryjnej 3.0 TDI A6 nie ma szału.
                                                W miare lekka Octa 1 dlubana na okolice 140-150 koni wcale nie zbierze batów z rollki do predkosci ok 140-150km/h
                                                Pozniej raczej A6tce powinno juz pojsc gladko.
                                                TDI 205PS

Komentarz

• Jabar1975
                                                  RS
                                                  • 2006
                                                  • 3331

dlatego napisalem ze powinien - raz jechalem za takim, ale na radju gadalismy i mowil ze ma ca. 260-270KM to szedl jak burza, wczesniej mialem starcie z takim (tyle ze jadac w O2 175/380) i loil mnie mocno - i tez kierownik na radiu potwierdzil ze to jest ten rzad wielkosci mocy po programie.
                                                  Wiele zalezy od kierowcy w O1 bo w A6 Q jeszcze z automatem to cala filozofia sprowadza sie do wcisniecia gazu do oporu

Komentarz

• Garret
                                                    L&K
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 1196
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Bazyli76
                                                    leszekmw, Garret, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro z tiptronikiem waży 1825 kg ma 233 KM mocy i 450 Nm momentu, Vmax 244 km/h więc myślę sobie, że raczej marne szanse i gość zdecydowanie odpuszczał...

PS
                                                    Dane producenta
                                                    ja wiem, że od 0-100km/h dostałbym baty, pow. 150-160 też, ale naprawdę w zakresie 100-150 szliśmy równo, jak już pisałem, wielokrotnie;-) (fakt, że duzo zalezy od klienta jak używał tiptronica, ale ja ze swojej strony cały czas na V :roll: )
                                                    relacja waga/moc nie jest znacząco różna, do tego 4x4 też konsumuje sporo mocy (opory na mechanizmach przeniesienia napędu), dlatego też myślę, że komentarz MiKrusa potwierdzający moje odczucia oddaje realia. W sumie jak się jedzie na trasie to właśnie przyspieszanie w tym zakresie prędkości jest najczęstsze i tu widzę, że gdybym wywalił taką furę kasy, to czułbym pewny niedosyt. Bez chipa ani rusz :lol:
                                                    Tak się nad tym rozwodzę bo ten model/wersja A6 podoba mi się okrutnie, choć teraz to bym już wybrał nowe A4 w takiej samej wersji (mniejsze i lżejsze jest :diabelski_usmiech )
                                                    Garret

-----------
                                                    Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

Pracuję...