400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

U mnie dzis standardowe starcie z wlascicielem Passata B5. Standardowy kompleks Octavii, cala droge jechal 40-50, wyprzedzany przez O2 - nagle odnalazl gaz. Szkoda tylko, ze na 10 sekund, bo liczylem na jakas zabawe po calym dniu jazdy na 1.3-1.5k rpm :twisted:
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Coke
      Elegance
      • 2010
      • 771
      • Octavia II (1Z3)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM
      • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez bradley
      Ja mysle, ze jednak rozsadek wygral.
      Kille na v-maxa sa dla mnie troche denne bo wygrywa ten kto ma mocniejsze auto a nie ten kto ma wieksze umiejetnosci.
      ee nie zgodzę się trochę, kille na v max to też kille a do tego czasem bardzo przyjemne Wracałem kiedyś przez autostradę A2 znudzony fiflakami jadącymi max 160 - 180 a tu na lewym pasie jedzie Astra 3 Combi 1,9 CDTI 150 KM, wyprzedziła mnie no to ja za nią i gaz w podłogę, przy 215 musiała zjechać na prawy pas i uznać wyższość wyprzedzającej jej octavii Ale największy ubaw miałem jak zjeżdżaliśmy z autostrady i był mały korek, gość stał centralnie za mną z pianą na twarzy i czytał napis na mojej klapie "1.4 16V"

A z czasów obecnych to wczoraj jechałem sobie przez miasto i złapało mnie czerwone, obok podjechała 3 drzwiowa astra 2 2,2......... i tu niewiem czy to było 2,2 DTI 125 KM czy 2,2 16V 147 KM bo nie miał pozostałych literek. Zielone jedynka do końca i równo, dwójka do końca i równo na trzecim biegu uznał że go drzaźni jakaś warcząco klekocząca felicja i mi po prostu odjechał
      Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Karql
        L&K
        • 2010
        • 1124

Zamieszczone przez Coke
        gość stał centralnie za mną z pianą na twarzy i czytał napis na mojej klapie "1.4 16V"
        No to jest najlepsze Kiedyś zrobiłem octavie II 2.0 BKD. Zatrzymuje się na światłach drugi pas wolny, chłop nie stanął na równi ze mną tylko za mną i znaczki obczajał Muszę chyba jeszcze I zamalować na czarno to będzie większy fun
        Było: 117,5KM / 238,9 Nm
        Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• bradley
          L&K
          • 2008
          • 1465

Zamieszczone przez Karql
          Muszę chyba jeszcze I zamalować na czarno to będzie większy fun
          Na czarno to ja mam bo sreberko zlazlo i teraz z daleka widac TD

Dalej uwazam, ze nie ma nic fajnego w vmaxach. Na odcinku 1/4 i pewnie 1/2 mili besztam Passata B5 142/300 ale on ma dluzsyz ostatni bieg i wyzszy bardziej plaski moment i w trasie mnie odstawia jak i przy predkosciach powyzej 200. Pytanie tylko kto jezdzi 200km/h po polskich utwardzonych duktach lesnych.
          VW Vento 1.9TDI 1Z ++
          Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
          Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• radekgw
            L&K
            • 2010
            • 1182

Dzisiaj mialem pojedynek ze znajomymi oni w 3 w astrze w ktorej siedzi 2.0 16v 150KM vs moja octavka i tylko ja w srodku, no i ten ostatni aspekt mnie uratowal, i lecielismy praktycznie rowno, moze leciutko ich doganialem, nie scigalismy sie z krechy. Zeby nie bylo ich 3 to tak jak 2xJA, czyli roznica w masie jakies 100 kg.
            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Qulek
              RS
              • 2005
              • 1630
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Karql
              Powrót dzisiaj w deszczu do krakowa Dwupasmówka odcinek lubień-myślenice.

Włączam się w Lubniu do ruchu lewym pasem dość szybko przemknęła insignia, to myślę jadę z nią Przez chwilę wlekła się przed nami grupa maruderów, którzy się bawią w tunel aerodynamiczny na lewym pasie.
              Zjechali insignia but, ja za nią but 120, 140, 160 a ja cały czas taka sama odległość za nią, w końcu chyba odpuściła kierunek prawy i została z tyłu

Parę set metrów dalej jeszcze szybko jadąca x6. Dochodzę do 180, siedzę już z nią, zakręt w prawo, buma ścina z lewego na prawy pas, ja zostaje na lewym, wyrównujemy się. Jedziemy chwilę razem 190, 200 buma zostaje z tyłu objechana przez skodzinkę :twisted:
              lol ... jasne.. a potem wyprzedził Was turbodynoman :roll:

Zamieszczone przez czarny_wwa
              :shock: no i to byłoby na tyle LINK (no chyba, że się mylę, ale identyczny jest na tych zdjęciach)
              szkoda tej Nysy.. dobrze że chłopakom nic się nie stało..
              BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Karql
                L&K
                • 2010
                • 1124

Zamieszczone przez Qulek
                lol ... jasne.. a potem wyprzedził Was turbodynoman
                Zamieszczone przez Karql
                Po co miałbym sam siebie oszukiwać i was ściemniać?
                Jestem taką osobą, która nie ściemnia, ani nie ubarwia, chcesz wierzyć wierz, nie chcesz to nie, tylko nie zarzucaj mi kłamstwa bezpodstawnie.

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• BiMeK_TDI
                  Rider
                  • 2008
                  • 288

Jestem taką osobą, która nie ściemnia, ani nie ubarwia, chcesz wierzyć wierz, nie chcesz to nie, tylko nie zarzucaj mi kłamstwa bezpodstawnie.
                  Wtrace moze swoje 3 grosze i wiem o czym pisze bo sam mam grzebnieta Octavke (157 i 322 niuty) i predkosc 200 to juz kres jej mozliwosci nie mowiac juz o jakimkolwiek przyspieszaniu do scigania, ale moze ja nie umiem jezdzic i sie nie znam. Dlatego nie sadze ze 144@301 jedzi tak dobrze, ale to tylko moje skromne zdanie.
                  Układy wydechowe, dolotowe, orurowania do intercoolerow ze stali nierdzewnej, spawane metoda TIG. Kontakt i info PW

Leon ARL BigT = 228 KM i 440 NM by Kingsoft

Komentarz

• Westowaty
                    Drive
                    • 2010
                    • 55

ja uwielbiam jeździc S 420 CDI z chipem 400 koni i 1000 Nm (5.1 do 100) (waga w221 2480kg).
                    Na klapie tylnej brak oznaczeń.
                    Nikt jeszcze nie wygrał.
                    Najbardziej mnie drażnią panowie w garniakach w sluzbowych tlukach albo mlodzi gniewni.
                    pozdrawiam.

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Westowaty
                      ja uwielbiam jeździc S 420 CDI z chipem 400 koni i 1000 Nm (5.1 do 100) (waga w221 2480kg).
                      Na klapie tylnej brak oznaczeń.
                      Nikt jeszcze nie wygrał.
                      Najbardziej mnie drażnią panowie w garniakach w sluzbowych tlukach albo mlodzi gniewni.
                      pozdrawiam.
                      e to juz było... :wink:
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Karql
                        L&K
                        • 2010
                        • 1124

Zamieszczone przez BiMeK_TDI
                        Wtrace moze swoje 3 grosze i wiem o czym pisze bo sam mam grzebnieta Octavke (157 i 322 niuty) i predkosc 200 to juz kres jej mozliwosci nie mowiac juz o jakimkolwiek przyspieszaniu do scigania, ale moze ja nie umiem jezdzic i sie nie znam. Dlatego nie sadze ze 144@301 jedzi tak dobrze, ale to tylko moje skromne zdanie.
                        Piszę o prędkości licznikowej. Jak ją sprawdzałem po chipie na A4 to miałem 210 z groszami i nie dlatego, że nie mogła tylko już był koniec obrotów 4.5K Jaka jest szybkość rzeczywista nie wiem jak jechałem kiedyś z gpsem to licznik zawyżał 8-10km/h w stosunku do gpsu.
                        W tym momencie mam zimówki 195 szerokość może to też ma znaczenie, że węższa guma i mniejsze opory toczenia. Nie wiem. Piszę tak jak jest.

Co do tej bumy to nigdzie nie napisałem, że mam mocniejszy samochód tylko, że ją objechałem.

Zamieszczone przez Karql
                        Samochód to nie wszystko. Jeśli kierowca odpuszcza, bo zakręt czy ślisko to nie zmienia przecież faktu, że został objechany.
                        Długo się zastanawiałem czy zacząć się udzielać w tym temacie, bo spodziewałem się takiej reakcji. Napisałem i się nie myliłem, bo strasznego flame na mnie robicie :twisted:

Zamieszczone przez Westowaty
                        Nikt jeszcze nie wygrał.
                        Widocznie jeszcze nie trafiłeś na odpowiedniego przeciwnika :twisted:

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Qulek
                          RS
                          • 2005
                          • 1630
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Karql
                          że mam mocniejszy samochód tylko, że ją objechałem.
                          a kierowca wiedział że się ściga ?? W ten sposób to ja objeżdżam Fiatem Uno takie auta jak Porsche Turbo (ostatnio obejane w korku :diabelski_usmiech ), Panamera, Cayenne Turbo itp.

Zamieszczone przez Karql
                          tylko nie zarzucaj mi kłamstwa bezpodstawnie.
                          wiem jak jeździ Octavia Bimka , która ma 157 koni i 322 niuty i jestem 100% pewny że X6 by objechało tą Octę..

Zamieszczone przez Karql
                          Widocznie jeszcze nie trafiłeś na odpowiedniego przeciwnika :twisted:
                          zapewniam że Twój setup nie da rady temu Mercowi :lol: (choć pewnie i tak za 2-3 dni przeczytamy o takim killu w Twoim wykonaniu)

Ten temat powinien skończyć jak podobny na racingforum.pl czyli zostać zamkniętym .... Niestety poza kilkoma killami które są realne , to większość to fantazje kierowników. Z tego tematu można się dowiedzieć że 90 konne TDI jest najszybszym autem na drodze i nie ma nic szybszego, a 140-150 konne tdiki kilują auta które mają po 200-300 koni :lol:
                          BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Karql
                            L&K
                            • 2010
                            • 1124

Zamieszczone przez Qulek
                            a kierowca wiedział że się ściga ?? W ten sposób to ja objeżdżam Fiatem Uno takie auta jak Porsche Turbo (ostatnio obejane w korku ), Panamera, Cayenne Turbo itp.
                            Pisałem, że później próbował coś podgonić w sensie wyprzedzanie prawym pasem itp. ale po wyjściu z kolejnych łuków dystans się zwiększał.

Zamieszczone przez Qulek
                            wiem jak jeździ Octavia Bimka , która ma 157 koni i 322 niuty i jestem 100% pewny że X6 by objechało tą Octę..
                            Proszę czytaj ze zrozumieniem, dwa razy o tym pisałem, trzeci nie będę.

Zamieszczone przez Qulek
                            zapewniam że Twój setup nie da rady temu Mercowi (choć pewnie i tak za 2-3 dni przeczytamy o takim killu w Twoim wykonaniu)
                            Gdzie napisałem, że chodzi o mnie?

Kumpel jeździł Chryslerem 300C 6.1 HEMI SRT 8, też długo nikt nie dawał mu rady, aż w końcu znalazł się kozak w rs6.

Na każdego kozaka znajdzie się większy kozak :!:

Wydaje mi się, że nie ma sensu ciągnąć dalej tej dyskusji, bo i tak Cię nie przekonam więc ja ją kończę na tym poście i ograniczę się tylko do wrzucania innych ciekawych killi jak się jakieś trafią :twisted:

Żeby nie było takich sytuacji to trzeba by było zainwestować w rejestrator trasy, ale znowu wrzucać takie filmiki do neta to samobój.

Pozdrawiam

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• sesik
                              RS
                              • 2006
                              • 2165

Miałem skomentować pewne posty ale się powstrzymam, coby małej burzy nie wywołać, jak w wątku spotowym :diabelski_usmiech

Napisze jedynie co następuje:
                              Nazwa wątku sugeruje, aby opisywać swoje przygody na drodze, nie koniecznie te od 0m-400m. Komentarze czy czyjaś octavia pojedzie 200km/h czy nie, są bezsensowne i wprowadzają tylko nie potrzebny mętlik. Zamiast czytać o czyichś przygodach trzeba się przeglądać posty, które z tematem nie mają nic wspólnego. Dlatego bardzo proszę o wstrzymywanie się od zbędnych komentarzy, które do niczego dobrego nie prowadzą. Amen.
                              Best ET = 13.666
                              Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                              PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                              http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

Moj OGR na liczniku z MaxiDotem ( auto na ASZ, pompkach 230 i dolocie z ARL + pucha ) majac 166KM krecil sie na skrzyni 5g. do 215 licznikowego.

Komentarz

• Udesky
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1692
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Wyluzujcie. Poco się spinać niepotrzebnie.
                                  W Polsce nie ma kryzysu.
                                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

Westowaty, jak wróce do życia i będę miał możliwości $$$ to porozmawiamy o ustawce ale pamiętaj że wstyd wtedy może być jak cie coś objedzie :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech co to będzie nie powiem ale bedzie to obciach dla kozaków w drogich furach
                                    Karql, trochę dłużej żyje i jak koledzy pisali kierownik mógł nawet nie zauważyć że sie ścigasz.
                                    Uwierz mi mam w tym doświadczenie i na tej drodze co opisałeś troszkę pokory

Komentarz

• Skodio_
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 324

przesiadam sie na MZA dzis objechał mnie sprinter ale poprostu waiatrak ze mnie zrobil , wyjeżdżam z płonska w strone mławy jade za astra tak 80km/h za mna owy sprinter, ja daje kierunek wrzucam 3 i opór zaczynam wyprzedżać a on wyprzedzil mnie i pana w astrze na raz ale jak........ i do 160 uciekł mi z 200m :shock: , jak dojechałem poźniej do niego na klapie 319

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Skodio_
                                        przesiadam sie na MZA dzis objechał mnie sprinter ale poprostu waiatrak ze mnie zrobil , wyjeżdżam z płonska w strone mławy jade za astra tak 80km/h za mna owy sprinter, ja daje kierunek wrzucam 3 i opór zaczynam wyprzedżać a on wyprzedzil mnie i pana w astrze na raz ale jak........ i do 160 uciekł mi z 200m :shock: , jak dojechałem poźniej do niego na klapie 319
                                        czyli 190PS?
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• djczas
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 9612

Skodio_, biały przeszklony i na nowotarskich blachach jeśłi tak to znam kierowce i jechał z ludźmi :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7715
                                            • Ford

spokój mi tu :twisted: bo Wam pomogę :zlosnik:

a ON-Topic

ustawka ze znajomym, Evo X MR GT330 z SST i pakietem High Performance, była testówka Auto GT, przez obecnego właściciela podejrzewana o bycie mocniejszą od pozostałych MR GT330, bo była testówką na zachętę do tej wersji ("na rybkę" :szeroki_usmiech ) a dodatkowo jeździ podejrzanie dobrze :szeroki_usmiech szybciej od jego brata Evo X 350KM i niewiele wolniej od Evo X 400KM, ale nie o tym :szeroki_usmiech

3 próby z rolowanego:
                                            z 2ki od licznikowych 50 do licznikowych 18 przegrałem poniżej 2 długości
                                            z 3ki od licznikowych 80 do licznikowych 18 przegrałem poniżej 1 długości
                                            z 2ki od licznikowych 50 do licznikowych 18 przegrałem poniżej 2 długości

właściciel dłubanej 6tki MPS który planował udowodnić mi że moje auto nie jest takie szybkie jak mi się wydaje, po tym jak Evo zrobiło z niego wiatrak już nie chciał się ze mną sprawdzać :lol:
                                            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                            http://www.disi-tune.pl
                                            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                            Był WRX
                                            Była Octa

Komentarz

• Skodio_
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 324

tak i z tego co wyczytałem 440Nm ale czesto silniki w busach maja gifty , ale i bez niego niebyło by co zbierac :cry:

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

Skodio_, nie przejmuj sie, mnie w O1 przed czipem i zabawa tez taki Merol nauczyl pokory. W centrum miasta ... zbieralem zeby z dywanika

Komentarz

• djczas
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 9612

MisiekWAW, dostałeś baty zepsuł ci sie samochód :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• Skodio_
                                                    Rider
                                                    • 2008
                                                    • 324

odpowiedz tak dotyczy pytania piramida,
                                                    Zamieszczone przez piramida
                                                    czyli 190PS?
                                                    a djczas, auto było na blacha jak moje WZ szary z paka

Komentarz

Pracuję...