U mnie dzis standardowe starcie z wlascicielem Passata B5. Standardowy kompleks Octavii, cala droge jechal 40-50, wyprzedzany przez O2 - nagle odnalazl gaz. Szkoda tylko, ze na 10 sekund, bo liczylem na jakas zabawe po calym dniu jazdy na 1.3-1.5k rpm :twisted:
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez bradleyJa mysle, ze jednak rozsadek wygral.
Kille na v-maxa sa dla mnie troche denne bo wygrywa ten kto ma mocniejsze auto a nie ten kto ma wieksze umiejetnosci.
A z czasów obecnych to wczoraj jechałem sobie przez miasto i złapało mnie czerwone, obok podjechała 3 drzwiowa astra 2 2,2......... i tu niewiem czy to było 2,2 DTI 125 KM czy 2,2 16V 147 KM bo nie miał pozostałych literek. Zielone jedynka do końca i równo, dwójka do końca i równo na trzecim biegu uznał że go drzaźni jakaś warcząco klekocząca felicja i mi po prostu odjechałSkoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Cokegość stał centralnie za mną z pianą na twarzy i czytał napis na mojej klapie "1.4 16V"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KarqlMuszę chyba jeszcze I zamalować na czarno to będzie większy fun
Dalej uwazam, ze nie ma nic fajnego w vmaxach. Na odcinku 1/4 i pewnie 1/2 mili besztam Passata B5 142/300 ale on ma dluzsyz ostatni bieg i wyzszy bardziej plaski moment i w trasie mnie odstawia jak i przy predkosciach powyzej 200. Pytanie tylko kto jezdzi 200km/h po polskich utwardzonych duktach lesnych.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Dzisiaj mialem pojedynek ze znajomymi oni w 3 w astrze w ktorej siedzi 2.0 16v 150KM vs moja octavka i tylko ja w srodku, no i ten ostatni aspekt mnie uratowal, i lecielismy praktycznie rowno, moze leciutko ich doganialem, nie scigalismy sie z krechy. Zeby nie bylo ich 3 to tak jak 2xJA, czyli roznica w masie jakies 100 kg.Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KarqlPowrót dzisiaj w deszczu do krakowa Dwupasmówka odcinek lubień-myślenice.
Włączam się w Lubniu do ruchu lewym pasem dość szybko przemknęła insignia, to myślę jadę z nią Przez chwilę wlekła się przed nami grupa maruderów, którzy się bawią w tunel aerodynamiczny na lewym pasie.
Zjechali insignia but, ja za nią but 120, 140, 160 a ja cały czas taka sama odległość za nią, w końcu chyba odpuściła kierunek prawy i została z tyłu
Parę set metrów dalej jeszcze szybko jadąca x6. Dochodzę do 180, siedzę już z nią, zakręt w prawo, buma ścina z lewego na prawy pas, ja zostaje na lewym, wyrównujemy się. Jedziemy chwilę razem 190, 200 buma zostaje z tyłu objechana przez skodzinkę :twisted:
Zamieszczone przez czarny_wwa:shock: no i to byłoby na tyle LINK (no chyba, że się mylę, ale identyczny jest na tych zdjęciach)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Quleklol ... jasne.. a potem wyprzedził Was turbodynomanZamieszczone przez KarqlPo co miałbym sam siebie oszukiwać i was ściemniać?
Komentarz
-
-
Jestem taką osobą, która nie ściemnia, ani nie ubarwia, chcesz wierzyć wierz, nie chcesz to nie, tylko nie zarzucaj mi kłamstwa bezpodstawnie.Układy wydechowe, dolotowe, orurowania do intercoolerow ze stali nierdzewnej, spawane metoda TIG. Kontakt i info PW
Leon ARL BigT = 228 KM i 440 NM by Kingsoft
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Westowatyja uwielbiam jeździc S 420 CDI z chipem 400 koni i 1000 Nm (5.1 do 100) (waga w221 2480kg).
Na klapie tylnej brak oznaczeń.
Nikt jeszcze nie wygrał.
Najbardziej mnie drażnią panowie w garniakach w sluzbowych tlukach albo mlodzi gniewni.
pozdrawiam.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiMeK_TDIWtrace moze swoje 3 grosze i wiem o czym pisze bo sam mam grzebnieta Octavke (157 i 322 niuty) i predkosc 200 to juz kres jej mozliwosci nie mowiac juz o jakimkolwiek przyspieszaniu do scigania, ale moze ja nie umiem jezdzic i sie nie znam. Dlatego nie sadze ze 144@301 jedzi tak dobrze, ale to tylko moje skromne zdanie.
W tym momencie mam zimówki 195 szerokość może to też ma znaczenie, że węższa guma i mniejsze opory toczenia. Nie wiem. Piszę tak jak jest.
Co do tej bumy to nigdzie nie napisałem, że mam mocniejszy samochód tylko, że ją objechałem.
Zamieszczone przez KarqlSamochód to nie wszystko. Jeśli kierowca odpuszcza, bo zakręt czy ślisko to nie zmienia przecież faktu, że został objechany.
Zamieszczone przez WestowatyNikt jeszcze nie wygrał.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Karqlże mam mocniejszy samochód tylko, że ją objechałem.
Zamieszczone przez Karqltylko nie zarzucaj mi kłamstwa bezpodstawnie.
Zamieszczone przez KarqlWidocznie jeszcze nie trafiłeś na odpowiedniego przeciwnika :twisted:
Ten temat powinien skończyć jak podobny na racingforum.pl czyli zostać zamkniętym .... Niestety poza kilkoma killami które są realne , to większość to fantazje kierowników. Z tego tematu można się dowiedzieć że 90 konne TDI jest najszybszym autem na drodze i nie ma nic szybszego, a 140-150 konne tdiki kilują auta które mają po 200-300 koni :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Quleka kierowca wiedział że się ściga ?? W ten sposób to ja objeżdżam Fiatem Uno takie auta jak Porsche Turbo (ostatnio obejane w korku ), Panamera, Cayenne Turbo itp.
Zamieszczone przez Qulekwiem jak jeździ Octavia Bimka , która ma 157 koni i 322 niuty i jestem 100% pewny że X6 by objechało tą Octę..
Zamieszczone przez Qulekzapewniam że Twój setup nie da rady temu Mercowi (choć pewnie i tak za 2-3 dni przeczytamy o takim killu w Twoim wykonaniu)
Kumpel jeździł Chryslerem 300C 6.1 HEMI SRT 8, też długo nikt nie dawał mu rady, aż w końcu znalazł się kozak w rs6.
Na każdego kozaka znajdzie się większy kozak :!:
Wydaje mi się, że nie ma sensu ciągnąć dalej tej dyskusji, bo i tak Cię nie przekonam więc ja ją kończę na tym poście i ograniczę się tylko do wrzucania innych ciekawych killi jak się jakieś trafią :twisted:
Żeby nie było takich sytuacji to trzeba by było zainwestować w rejestrator trasy, ale znowu wrzucać takie filmiki do neta to samobój.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Miałem skomentować pewne posty ale się powstrzymam, coby małej burzy nie wywołać, jak w wątku spotowym :diabelski_usmiech
Napisze jedynie co następuje:
Nazwa wątku sugeruje, aby opisywać swoje przygody na drodze, nie koniecznie te od 0m-400m. Komentarze czy czyjaś octavia pojedzie 200km/h czy nie, są bezsensowne i wprowadzają tylko nie potrzebny mętlik. Zamiast czytać o czyichś przygodach trzeba się przeglądać posty, które z tematem nie mają nic wspólnego. Dlatego bardzo proszę o wstrzymywanie się od zbędnych komentarzy, które do niczego dobrego nie prowadzą. Amen.Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Moj OGR na liczniku z MaxiDotem ( auto na ASZ, pompkach 230 i dolocie z ARL + pucha ) majac 166KM krecil sie na skrzyni 5g. do 215 licznikowego.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Westowaty, jak wróce do życia i będę miał możliwości $$$ to porozmawiamy o ustawce ale pamiętaj że wstyd wtedy może być jak cie coś objedzie :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech co to będzie nie powiem ale bedzie to obciach dla kozaków w drogich furach
Karql, trochę dłużej żyje i jak koledzy pisali kierownik mógł nawet nie zauważyć że sie ścigasz.
Uwierz mi mam w tym doświadczenie i na tej drodze co opisałeś troszkę pokory
Komentarz
-
-
przesiadam sie na MZA dzis objechał mnie sprinter ale poprostu waiatrak ze mnie zrobil , wyjeżdżam z płonska w strone mławy jade za astra tak 80km/h za mna owy sprinter, ja daje kierunek wrzucam 3 i opór zaczynam wyprzedżać a on wyprzedzil mnie i pana w astrze na raz ale jak........ i do 160 uciekł mi z 200m :shock: , jak dojechałem poźniej do niego na klapie 319
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Skodio_przesiadam sie na MZA dzis objechał mnie sprinter ale poprostu waiatrak ze mnie zrobil , wyjeżdżam z płonska w strone mławy jade za astra tak 80km/h za mna owy sprinter, ja daje kierunek wrzucam 3 i opór zaczynam wyprzedżać a on wyprzedzil mnie i pana w astrze na raz ale jak........ i do 160 uciekł mi z 200m :shock: , jak dojechałem poźniej do niego na klapie 319superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
spokój mi tu :twisted: bo Wam pomogę :zlosnik:
a ON-Topic
ustawka ze znajomym, Evo X MR GT330 z SST i pakietem High Performance, była testówka Auto GT, przez obecnego właściciela podejrzewana o bycie mocniejszą od pozostałych MR GT330, bo była testówką na zachętę do tej wersji ("na rybkę" :szeroki_usmiech ) a dodatkowo jeździ podejrzanie dobrze :szeroki_usmiech szybciej od jego brata Evo X 350KM i niewiele wolniej od Evo X 400KM, ale nie o tym :szeroki_usmiech
3 próby z rolowanego:
z 2ki od licznikowych 50 do licznikowych 18 przegrałem poniżej 2 długości
z 3ki od licznikowych 80 do licznikowych 18 przegrałem poniżej 1 długości
z 2ki od licznikowych 50 do licznikowych 18 przegrałem poniżej 2 długości
właściciel dłubanej 6tki MPS który planował udowodnić mi że moje auto nie jest takie szybkie jak mi się wydaje, po tym jak Evo zrobiło z niego wiatrak już nie chciał się ze mną sprawdzać :lol:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Skodio_, nie przejmuj sie, mnie w O1 przed czipem i zabawa tez taki Merol nauczyl pokory. W centrum miasta ... zbieralem zeby z dywanikaByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz