400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mebel
    Ambiente
    • 2005
    • 155

Zamieszczone przez Maicroft
    owicz0, O jakim 2.0 mowimy?? 2.0 FSI jest przeciez w ofercie i o jakiej limitowanej serii mowimy?? Taka jedna 2.0FSI 4x4 bedzie jezdzic w mojej okolicy, tak wiec to da sie zamowic.
    nie twierdze ze to niemozliwe ale w poznaniu mowili o krotkiej serii i sporych kosztach takiej zabawki
  • djczas
    RS
    • 2005
    • 9612

witam postanowiłem zrobic takiego topica ponieważ zaczyna sie przechwalanie komu szczeliłem baty a kto mnie wiec niech podtym topiciem powstanie lista glori i chwały oraz smutku i żalu

moze zaczne ja
    w drodze na spota wtorkowego jechałem równo z maseratti limuzyna :szeroki_usmiech

nie jest to wiele ale cos na początek wiec wpisujcie swoje przygody
    :diabelski_usmiech

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Smieci z tego topicu zostaly skasowane
      Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
        RS
        • 2004
        • 2007

widzę ,żę nikt się nie kwapi.. - ja co prawda nie szukam ciągle coś do zkilowania ale jak jest coś ciekawego to i się zkiluje... :twisted:

no to świerzyzna:
        Trasa E7 od Łomianek -wyjeżdzam na week - dokładnie na wysokości Łomianek wjeżdzam na tą trasę, przedemną BMW X5 3.0diesel....
        ostro ciśnie ja za nim, przed nami maruder , który po chwili zjeżdza na prawy a my obaj ciśniemy ile wlezie...z dwa razy zdejmuję nogę z gazu aż wreście migacz i na prawy (trasa pusta - piątek rano), i powoli wyprzedzam zdziwionego kierownika BMW(pasażer też jakoś dziwinie się patrzył), przy 160km byłem równo z nim a potem to już tylko się oddalałem....

Z danych z netu wynika,że BMW 3.0D - ok.220KM, 8.6 do 100 ok. 2ton waga - cena na początek ok. 250 tyś :shock: - ogólnie fajne autko tylko strasznie droge... :szeroki_usmiech

zapomniałem dodać,że też nieźle kopci BMW... :P

Komentarz

• Purchawa
          Admin
          S_OCP Member
          • 2004
          • 8007

Z moich najlepszych to byl pamietny kill BMW kombi bodajze 525D.
          Swiadkowie napewno to pamietaja.

A tak na codzien jakos nie mam zbyt wielu chetnych.

W sobote na torunskiej pognalem A4 1,8T z czerwonym T, czyli chyba 180KM.
          Przy 160km/h musial mi zjechac . A od 180km/h zaczalem go zostawiac w tyle.
          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

Z moich najlepszych to byl pamietny kill BMW kombi bodajze 525D.
            Swiadkowie napewno to pamietaja.
            ano pamiętamy :szeroki_usmiech
            tylko jakoś modelu nie za bardzo ops:

Komentarz

• Samiec
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4287
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ja sie wsumie nie moge zbytnio pochwalic ze kogos zkilowalem ops: bo seria i wogle ja sie nie scigam :szeroki_usmiech Ale czasami cos probuje :wink:
              Raz lecialem za Subaru Forester ,szlismy rowno do 205km/h tyle ze ja jechalm sam o on komplet osob plus graty. Honda Accord 1.8l (nowa) bez problemu odchodzilem k
              Potem tarfila sie V6 ,jechalem w 2 osoby i jakies 100kg w bagazniku ,w accordzie 4-5osob i zbytnio nie odchodzil ,po wyzej 180km/h zjechal.
              Jedno zdarze nie mile (dla mnie) to proba wciagniecia omegi mv6 od 150km/h ja jechalem sam on w dwie osoby ,dojechalem do zderzaka spojrzal w lusterko, z kumplem sie zasmial i w gaz odchodzil nie tak strasznie ale jak ja osiagnolem swoj v-max to on sie dalej oddalal.
              Panowie moze dopiszcie co was wciagnelo :szeroki_usmiech
              A i jeszcze ostatnio w wawce zlapalem sie z meskiem c220d i troche odchodzil ,ale nei tak strasznie i puszczal baki przy wcisnieciu gazu,ale wykorzystalem luki i 3 pasy i zniknal z tylu :wink:
              TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• wasyl
                L&K
                • 2005
                • 1084

Szybcy się wściekli...

Piękny słoneczny czwartkowy dzień, trasa Kraków- Katowice przez Olkusz. Wracałem dość ospale jak przystało na kapelusznika zresztą cały sznur samochodów (wszyscy omijają pseudo płatną autostrade na czele z tirowcami ) nie ma gdzie depnąć. Za mną również korpus dyplomatyczny, w lusterku widze jak jakiś wariat przepycha się co jeden lub dwa samochody po czym hamuje komuś przed maską. Kiedy był już dość blisko spostrzegłem że to Honda Prelude.... wkońcu dopchał się i do mnie. Siedzie mi na zderzaku faluje, mryga, kręci się jak piskorz, ale nie ma jak wyprzedzić bo przedemną tir, a sprzeciwka samochody. Postanowiłem utrzeć mu nosa, kiedy dojechaliśmy tak do Olkusza tu się zaczeła dwupasmówka równo staneliśmy na światłach. Facet był strasznie oburzony, że nie zjechałem mu do rowu i wymachiwał rękoma. Wizerunek jegomościa wskazywał na to że mam doczynienia z dyskomłotem. Nie wiem ile koni mają takie hondy ale od pierwszego biegu po starcie brakowało mu tchu dotrzymał mi kroku do 2- ki potem czytał napis z klapy OCP :diabelski_usmiech a ja byłem kolejny raz zadowolony z wizyty w MT-katowice.
                ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                www.wasilewski-foto.pl
                KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

Ale kolega ma fajnie :diabelski_usmiech tyle że ta historyjka powinna chyba sie znaleźć w off topicu tam piszem z kim mieliśmy przyjemność
                  a tak wogóle gratuluje sukcesu bo Honda Prelude do wolnych nie należy k

Komentarz

• arci9
                    RS
                    • 2004
                    • 2007

Wasyl, wszystko piknie.. :szeroki_usmiech ale wrzuć to do Topica

zresztą sam Djczas taki temat założył :diabelski_usmiech

Komentarz

• EŁ
                      L&K
                      • 2004
                      • 1168
                      • Octavia III (5E3)
                      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Nowy Forester......na tarsie...... 2 pasy w kazda strone....wpada mi na zderzak......prawy pas i palnik....nie jest w stanie mnie wyprzedzić.....i tak kilka razy bo zwalniamy co jakiś czas bo maruderzy....wkońcu puszczam go przodem.......2,5 XT

Ustawiany z Corolla TS.....za pierwsazym razem zwalony start....kiszka..za drugim raz lepiej...jakieś 2 długości dla mnie.......

Wtopy: z Porsche Cayenne Turbo...ale to mnie kolega podpuscił buhehehehe :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                      Na Wawelskiej kidyś mi sie podczepiła jakś stara Sierra.....ehhe chciałem jej pokażac....buhehe....jak wyskoczylismy na prostą.....to tylko usłyszałem ziuuuut...i zobaczyłem tylne tablice W0 HAHA......i tyla go widziałem... :lol: :lol:

Avensisów i Mondeo nie licze bo mi sie nie kce juz :szeroki_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

Zamieszczone przez
                        Ustawiany z Corolla TS.....za pierwsazym razem zwalony start....kiszka..za drugim raz lepiej...jakieś 2 długości dla mnie.......
                        ustaw się z Mateo 8)

żeby nie było że OT :zlosnik: wczoraj na Modlińskiej przekonałem jakiegoś pana w czarnej OII z ozdobnymi końcówkami rur, że nie ma tak szybkiego auta jak mu się z początku wydawało :zlosnik: Pewnie jakieś 1.6 :wink:
                        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                        http://www.disi-tune.pl
                        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• EŁ
                          L&K
                          • 2004
                          • 1168
                          • Octavia III (5E3)
                          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez MisiekWAW
                          ustaw się z Mateo 8)
                          bardzo chetnie..ale własnie wstawiłem autko na warsztat. :wink: ....ale jak tylko odbiore bardzo chetnie :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech

W niedziele widziałem na Popiełuszki siakomś ciemną Octe na 17 od RS-a...juz sie spiełem w sobie bo myslałem ze to Ty :szeroki_usmiech .....a to jakis łysy kark :shock: ...i jeszcze groźnie na mnie spojrzał :lol: .......no to go objechałem :szeroki_usmiech ..bez znaczka..ale klekotał okrutnie k

Komentarz

• Martinez
                            L&K
                            • 2004
                            • 1366
                            • Audi

Mi w sobote dojebała Czarna Astra qpe z logo Promotora z tyłu i napisem Turbo. Zna ktoś to auto, wie co tam siedzi?
                            Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
                            teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
                            czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• Uki
                              Ambiente
                              • 2005
                              • 139

To nie jest przypadkiem 2,2 cdti :roll:
                              Uki
                              Premium Car Care - Auto Kosmetyka

S-maxD
                              V 50

325ic

Komentarz

• EŁ
                                L&K
                                • 2004
                                • 1168
                                • Octavia III (5E3)
                                • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

ta co miała znaczki dizla to chyba nie była czarna :?:...kilka razy widziałem czarną qpejkę z wyklepkami Promotora...siakaś kibitka tym jechała.... :roll:

Komentarz

• Martinez
                                  L&K
                                  • 2004
                                  • 1366
                                  • Audi

Zamieszczone przez Uki
                                  To nie jest przypadkiem 2,2 cdti :roll:
                                  Nie ma 2.2 cdti (tylko dti a dti to kibel. Na ostatnich zawodach w bemowie czarna Vectra to było chyba 2.2), a ZTCW to wogóle Astry Coupe nie mają diesli (Astra II - G). Diesel to to raczej nie był bo wogóle nie dymił.

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

Martinez, astra coupe ma jeden silnik 2.0 T i ZTCW ma 200 KM

Komentarz

• misiekwaw
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7715
                                      • Ford

Zamieszczone przez djczas
                                      Martinez, astra coupe ma jeden silnik 2.0 T i ZTCW ma 200 KM
                                      AFAIK to ma 1.8 125KM, 2.0 136(?) 2.2 >150KM i 2.0T ~200KM właśnie :chytry

[EDIT]

1.8, 2.2 i 2.0T
                                      Był WRX
                                      Była Octa

Komentarz

• misiekwaw
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 7715
                                        • Ford

Przyjąłem dzisiaj baty od kolegi RSKrisa k
                                        Był WRX
                                        Była Octa

Komentarz

• Martinez
                                          L&K
                                          • 2004
                                          • 1366
                                          • Audi

AFAIK to ma 1.8 125KM, 2.0 136(?) 2.2 >150KM i 2.0T ~200KM właśnie :chytry

2.2
                                          2.2 ma 147KM

Komentarz

• RsKris
                                            Drive
                                            • 2004
                                            • 42

Przyjąłem dzisiaj baty od kolegi RSKrisa k
                                            Mi również było miło stanąć z kolegą, więc tnx za sparing
                                            *** New Auta do 30% Taniej z Salonu PL ***
                                            www.cars4vip.pl

Komentarz

• EŁ
                                              L&K
                                              • 2004
                                              • 1168
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

czy Twoja RS-ka ma napis na pasku przedniej szyby "Narzedzia ..i coś tam coś tam....stała taka kilka dni temu z mną na swiatłach przy Zachodnim........a za nią jakaś fabia...chyba były razem...nietety obie zmiast pojechac prosto zawróciły...a szkoda bo juz miałem nadzieje ze bedzie ciekawie :twisted: :szeroki_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7715
                                                • Ford

Ale miałem ciekawy wieczór :zlosnik:
                                                Najpierw mieliśmy z Dusią nieplanowany pospieszny wypad do Saturna w Jankach. Wprawdzie mieliśmy trochę mało czasu do zamknięcia, ale grunt że zdąrzyliśmy :wink: Wracając przyjęliśmy założenie, że będziemy jechać spokojnie :lol: Jechałem dynamicznie ale bez choćby śladu wygłupów 8) aż do pl. Zawiszy... skręcamy w Towarową za poprzednią 3ką (nie tą dziwną co jest teraz :zlosnik. Czekamy aż zjedzie tramwaj... Lewy pas, BMW pojechało dość dynamicznie :zlosnik: coś mnie podkusiło i poszedłem pełnym ogniem zza BMW na środkowy pas. Już zbliżając się do BMW widziałem że przycisnął, ale się spóźnił :P Na światłach na rondzie przy Kasprzaka jestem pierwszy na lewym, BMW zjeżdża na środkowy. Dusia komentuje "Teraz to Cie złoi" :lol: "To mozliwe" odpowiadam "Bo Octa już się trochę podgrzała" :? Żółte, ogień... 1dynka dla mnie, 2ka dla mnie, 3ka dla mnie :twisted: Na światłach przy Grzybowskiej gość opuszcza szybę i pyta "Jaki Ty masz tam silnik :?: " odpowiadam zgodnie z prawdą. "A na ile chipowany :?: " pada pytanie :zlosnik: Rozpoczynam przydługą opowieść :lol: wnioski z niej płynące to około 160KM jak zgrzany... " A normalnie :?: :?: " "Normalnie to 174KM" "No ładnie Ci to chodzi, odchodziłeś mi k " gość podnosi kciuk do góry. " A ile ma BeeMka :?: " pytam. 194KM przyznaje gosc niechetnie "ale chyba mam filtry do wymiany czy coś, bo coś nie jeździ". Jeszcze raz podnosi kciuk do góry na pożegnanie i skręca w Grzybowską.
                                                Ruszam już w miarę normalnie po chwili zza mnie wyskakuje Volvo S70 :twisted: No to ogień :diabelski_usmiech Przy Al. Solidarności wpadam na pole position na prawym, Volvo za mną :twisted: Żółte, startuję pełnym ogniem, Volvo za mną... zjeżdża na środkowy... 2ka jest za mną :P 3ka jest za mną ale im bliżej 4ki tym Volvo bliżej :? Przechodzi mnie... ogladam znaczek.... T5 :shock:
                                                Na światłach przy Anielewicza Volvo staje na srodku ja zajeżdżam na prawy... żółte ogień :twisted: Volvo "gada" z lewej strony... głośno :twisted:
                                                1ka troche odjeżdżam :twisted: 2ka jeszcze odjeżdżam :twisted: 3ka wciąż moja :twisted: nie mogę znaleźć 4ki w łuku przy Klifie i Volvo mnie wyprzedza Na światłach przy Stawki opuszczam szybę, gość też "To jest naprawdę T5 :?: " pytam z uśmiechem. "Tak" odpowiada gosć. Mój usmiech się powiększa :zlosnik: Żółe ogień :lol: 1ka moja, 2ka moja, 3ka Volvo się zrównuje i przechodzi :roll: hamuję, przejeżdżamy "babkę" lepiej wybieram drogę :zlosnik: Volvo dochodzi mnie dopiero przy salonie FIATa na Popiełuszki :zlosnik: mimo że Octa już w ogóle jechać nie chciała ad: ale końcówka do swiateł spokojnie, więc trochę się przewiała :wink: Światła... żółte... :lol: :lol: :lol: pełen ogień :twisted: Volvo wyprzedza mnie jak zwalniam pod domem k
                                                Był WRX
                                                Była Octa

Komentarz

• Dig Dug
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 1306
                                                  • Seat

MisiekWAW, Tos pokazal, gosc pewnie wystawil BM-ke na allegro :szeroki_usmiech
                                                  Była O1 jest F2.

Komentarz

Pracuję...