Pomozcie rozwiazac spor. Mam zakupiony zestaw cyfry+ < dekoder z dyskiem twardym >. Czy pod jedną antene da sie podlączyć dwa dekodery tak żeby każdy mógł oglądać inny program?
mecholl, można ale wtedy nie będzie działał pvr oraz na drugim dekoderze musisz mieć kartę dostępu inaczej tylko fta aby oglądać na dwóch różnych dekoderach i aby działał pvr trzeba miec inny konwerter nie twin tylko quad z 4 końcówkami
Jeśli ktoś dopiero zaczyna z instalacją to naprawdę polecam urządzenie o nazwieHDTV Center plus. Koszt ok. 140 pln a sprawdza się naprawdę znakomicie, szczególnie w domkach jednorodzinnych. Po dopięciu kilku dodatkowych pierdułek ( przełączniki Diseq-a, modulator, antena siatkowa ) w każdym gniazdku masz praktycznie wszystko ( TV naziemna, pełny sygnał SAT, podgląd z kamery np. w pokoju dziecka, w ogrodzie itd ). Zrobiłem to u siebie, kilku znajomych też się skusiło i wszyscy są naprawdę zadowoleni...
Jeśli chodzi o "teorię" instalacji to jest tego trochę na TEJ stronie.
cook, jak jest z dyskiem twardym czyli pvr to musi mieć konwerter z dwoma wyjściami czyli twin inaczej niemożna było by oglądać jednego a nagrywać drugiego w tych odbiornikach są dwie głowice
w ntv po ostatniej aktualizacji softu można podłączyć tylko 1 kabel. Niestety będą pewne ograniczenia - wolniej zaciąga filmy, nie można jednocześnie nagrywać i oglądać i cośtam jeszcze.
w ntv po ostatniej aktualizacji softu można podłączyć tylko 1 kabel. Niestety będą pewne ograniczenia - wolniej zaciąga filmy, nie można jednocześnie nagrywać i oglądać i cośtam jeszcze.
No ale jak sa dalej dwa kable, to rozumie, ze w dalszym ciagu bedzie to dzialac jak do tej pory, bo jesli nie to traci N-ka jedna z istotniejszych rzeczy jesli chodzi o nagrywanie.
Kończy mi się umowa z C+. Miałem ich tylko ze względu na to iż oglądam ligę angielską i hiszpańską. Pytanie: czy w Polsce da się oglądać ligę angielską (najbardziej mi zależy) i hiszpańską korzystając z jakiejś innej telewizji? Niekoniecznie abonamentowej, np. kupić dekoder, talerz i mieć wszystkie programy dostępne z Astry i Hot Bird'a?
Komentarz