no to miki czekamy na przelewy.. ;]
Nowy Seat czy stare Audi?
Zwiń
X
-
Nowy Seat czy stare Audi?
Jak wszyscy wiedzą Audi idąc swoją drogą niedawno wypuściło Audi A4 (nazwa kodowa B8) co spowodowało wycofanie produkcji starszej wersji.
Tyle że tak się wszystkim wydawało Audi A4 B7 wraca tyle że przybierze inne szaty. Teraz zwie się Seat Exeo:
Auto mocno przypomina właśnie A4ke lekko zmienioną, przystosowaną do innych aut tej marki. Z zewnątrz Audi A4 B7 sedan a wewnątrz A4 B7 cabrio.
Czyżby Seat zmienił inspiracje z VW na Audi?
I czy w w tym aucie znajdą się mocniejsze silniki (4.2FSI i 2.7TDI, 3.0TDI) oraz napęd na 4 koła z Audi?
Pewnie nie ale jeśli Seat tak mocno wkracza w stylistykę Audi to może i Skoda zacznie wkraczać w te regionyO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
-
-
Zamieszczone przez PiterNZMi osobiście się podoba. Audi wyglądające jak Seat (znaczy się technika ta sama ale mniej kradzione) i koszty serwisowania nawet na gwarancji też Seata niż Audi ))
Ciekawe jaki będą silniki benzynowe?
Podstawowy to 1,6MPI 102 KM ale co dalej? Może 1,4 TSI 122 KM?
The new Seat EXEO will be launched with three petrol-engines (from 75kW / 102 HP to 147 kW / 200 HP) and three common rail Diesel engines of latest generation (from 88 kW / 120 HP to 125 kW / 170 HP). Five of these six engines are turbo engines. This means: more performance but less fuel consumption and less emission. All six Seat EXEO engines fulfil the future Euro 5 standard.
Concerning the vehicle features the Seat Exeo offers a latest generation navigation system, a new infotainment system with multiple functions and connections (MP3, MPEG4, IPOD, USB, Bluetooth), as well as for the first time a sun roof with solar cells powering a ventilation system.
The four-link front suspension as well as a trapezoidal link rear suspension assures sporty driving dynamics and agile handling.
The new Seat Exeo offers top technology and top quality. The vehicle will be manufactured in Martorell (near Barcelona, Spain) with the same quality assurance processes due to which the Ibiza is in leading position in its segment.
The new Seat Exeo will be available as of spring 2009 in three versions: Reference, Stylance and Sport with an entry price of about 22.000 Euros.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Wreszcie ładny Seat :!: 8)
jak wejdzie do sprzedaży to może odebrać klientów Skodzie.
stysiek,
widzę że już dorobiłeś ideologie
Zamieszczone przez stysiekOOOO dla biednych
Zamieszczone przez DzidaNie powiedział Ci nikt jeszcze że nie było Cię stać na Paska, to Kupiłeś OII. :diabelski_usmiech
Dzida,
Pamiętnej że Ty też jeszcze jeździsz takim tanim paskiem i to poprzedniej generacji :diabelski_usmiechO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stysiekOOOO dla biednych
A na prawdę to fakt może to i Audi dla biednych jednak:
Passat jest wersją dla biednych których nie stać na A4/A6
Golf jest wersją dla biednych których nie stać na A3
SuperB jest wersją dla biednych których nie stać na Passata
Octavia jest wersją dla biednych których nie stać na Golfa/Passata
Fabia jest ...
i takich tekstów można stworzyć miliony, tyle że praktycznie całą motoryzację można by tak do kilku sztuk zwinąć Ale nie o to w tym wszystkim chodzi. Seat jako firma należąca do VW robi to samo co Skoda (przy tworzeniu Octavi wzorowali się na Passacie) i póki wychodzi to na dobre dla firmy będą tak robić I póki będą robić takie auta to ja stanowczo zachęcał bym ich
22tyś euro hmmm no nie wiem jak Skoda będzie sobie razić (np na polskim rynku) jak to auto wejdzie do sprzedaży ale czuje że przy O2FL może mieć spore problemy (czytaj spadki sprzedaż) bo w podobnej cenie wole tą podróbkę Audi niż O2FLO ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Re: Nowy Seat czy stare Audi?
Uffff. Nareszcie po latach przerwy Seat znów zacznie produkowac samochody...była mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiSeat jako firma należąca do VW robi to samo co Skoda (przy tworzeniu Octavi wzorowali się na Passacie) i póki wychodzi to na dobre dla firmy będą tak robić I póki będą robić takie auta to ja stanowczo zachęcał bym ich
Generalizując jak postawisz paska i O2 w ciemnym zaułku to jesteś w stanie je odróżnić a jak postawisz A4 i nowego Seatem to będziesz miał problem.
Seat tym modelem trochę zatraca tożsamość, co nie oznacza że obecnie produkowane modele są piękne, ale co tam ważne żeby sprzedaż wzrosła.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
loru, Niewątpliwie masz racje - nieco z tym autem przegięli.
Tyle że jeśli porówna się dwa wspomniane tu przeze mnie auta (O2FL i ten Seat) to ten Seat wypada lepiej.
ps. Wolał bym aby niektóre firmy zrobiły reedycję dawno produkowanych aut z poprawieniem i dostosowaniem do dzisiejszych czasów. Toteż dlatego na klapie auta jakim jeżdżę na srebrnej listwie pod nazwą nie ma oznaczenia silnika tylko skromne "Tour"O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Yyyyy - sorry, ale co tu qrwa jest? :shock:
Myślałem z początku, że to jakiś zart. :shock: :shock: :shock:
Przepraszam za to, ze będę na maksa krytyczny, ale taki ruch świadczy chyba o finansowej desperacji Seata... :?
Jeszcze raz przepraszam, ale to jest dla mnie kupsztyl na maksa. Żeby tak sponiewierać markę... echhh...
Dla mnie to sie niczym nie różni od wschodzących marek dalekowschodnich. Czyli kupujemy licencje starego kibla i tłoczymy kilka swoich detali plus własne logo i mamy furę...
Wiem, ze jakis czas temu wyniki Seata byly bardzo słabe, ale ostatnio tego nie sprawdzałem. Rozumiem jednak, ze chyba sie nic nie polepszyło.
Chyba, ze to jest propozycja na wschodzące rynki o zerowej swaidomosci motoryzacyjnej, typu Chiny, itd.
Tragedia jak dla mnie. Nigdy nie kupilbym samochodu, ktory byl kiedys czyms innym.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez Nexus6Wreszcie ładny Seat :!: 8)
Liczę na niezawodność, fajne prowadzenie i niezłą cenę ) A to, że to poprzednie (z tym starym bym nie przesadzał) Audi A4 zupełnie mi nie przeszkadza.
Co do VW Passata, chętnie bym go kupił. Cena to nie problem ponieważ poszukałbym używki czyli kasa ta sama ale nie mam ochoty kupować i potem martwić się, że mogą mi go zaraz ukraść.
Komentarz
-
-
MiKruS, masz rację, tyle że nie kupili licencji bo większość dzieje się w obrębie grupy. Jak dla mnie z jednej strony ciekawy pomysł - druga młodość ekonomiczna danego modelu przy braku inwestycji, bo większość elementów jest jeszcze produkowana - oznacza to dobre ceny. Z drugiej strony w grupie VAG może pojawić się generalny trend zmiany roli marki w grupie. Jeżeli eksperyment z Seatem Exeo (Octavia Tour już była niezłym eksperymentem) się powiedzie to spodziewajmy się, że Skoda będzie ożywiać popularne modele VW a Seat Audi. Obym nie był czarnowidzem. Z punktu widzenia ekonomi życia marki - świetny pomysł - zamiast projektować modele dla 4 marek - projektujemy dla dwóch a modele dojrzałe i rentowne przenosimy do marek low-costowych. Panowie, obym się mylił.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Dla mnie samochód wygląda na fajny ale szokują mnie 2 benzynowe silniki.
1,6 MPI jeszcze jakoś rozumiem ponieważ to wersja dla oszczędnych przy zakupie ale dlaczego 1,8 T 150 KM?
Z powodu niskiej ceny? Czyżby 1,8 TSI 160 KM lub 1,4 TSI 160 KM były aż tak drogie?
A może chodzi o uniknięcie ryzyka?
Komentarz
-
Komentarz