Jaki telefon w Plusie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Elf
    Classic
    • 2009
    • 4

Jaki telefon w Plusie ?

do vwgolf.pl grupy świętokrzyskiej sam należę może wy wpadniecie do nas na inauguracyjnego spota otwierającego vag ostrowiec??
    4.10.2009 niedziela godzina 16 parking nad targowicą - mapki dojazdu u nas na stronie w dziale spoty prawdopodobnie odwiedzi nas kilku chłopaków z passat forum grupa św.
  • albus_lupus
    Rider
    • 2008
    • 347

Jaki telefon w Plusie ?

Mam pytanie odnośnie telefonów. Ponieważ już sam przestałem sie tym interesować to nie wiem co wybrać.
    Ponieważ Społeczność OCP jest dość pokaźna i za pewnie macie różne telefony więc możecie powiedzieć więcej na temat każdego z nich.

Nie wiem na co się zdecydować i nie mam jakiś też specjalnych wymagań

Dobry aparat min 3,2 a jeszcze lepiej 5 mpx
    Bateria - niech trzyma jak najdłużej.

Klapka, slider, standard - obojętne

Coś doradzicie?
    Jeżeli chodzi o kasę za telefon to myślę że do 700 zł przy abonamecie 75 zł lub umowie minutowej 4000.

Czekam na jakieś info od Was.
    Była O1 która uratowała życie Silnik 2.0 APK - BRC Sequent 24
    Była O1 Kombi 1.9 TDI AHF
    President Johny II ASC + President
    Jest Mondeo MK4 1.8 TDCI powered by HEKO

Komentarz

• Sarrazin
      Ambiente
      • 2008
      • 151

Nokia E71. Jakby się zmieścił do 700PLN to bym taki wybrał. Ja użytkuję osobiście poprzedni model E61i, jestem z niego bardzo zadowolony(Wi-Fi, Symbian). W porównaniu do mojej, E71 jest doposażona o wbudowany GPS, aparat 3,2MPx. Polecam.
      1.9 TDi ASV - seria, Φ 5,5l/100km

Komentarz

• stysiek
        Rider
        • 2007
        • 537

mi się podoba E66

Komentarz

• pleban
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 580

Zamieszczone przez Sarrazin
          Nokia E71. Jakby się zmieścił do 700PLN to bym taki wybrał. Ja użytkuję osobiście poprzedni model E61i, jestem z niego bardzo zadowolony(Wi-Fi, Symbian). W porównaniu do mojej, E71 jest doposażona o wbudowany GPS, aparat 3,2MPx. Polecam.

SYMBIAN w Nokii?
          Boże broń - miałęm Nokię E50, podobnie koleś, inny w firmie ma wyższy model, coś E70 czy jakoś tak.

KICHA

Zawiesza się kilka razy na dzień i wymaga wtedy wyjęcia baterii, serwis sobie nie radzi, bełkota coś o zmianie firmware, później jest to samo.
          Przez SYMBIANA w Nokii wyleczyłem się z tego producenta, choć od zawsze używałem ich telefonów

Wziąłem SE800i i mam spokój, a teraz się pojawił SE900 w dobrej promocji (min. aparat 5mln pxl)
          była O1 1,6 102 KM
          była O1 1,9 TDI 90 KM
          była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
          był Citroen Berlingo 1,6 HDI
          jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• Sarrazin
            Ambiente
            • 2008
            • 151

pleban, ja np nie mam żadnych problemów z Symbianem, używam na nim nawigacji i wcale nic się nie wiesza. A ten Twój E50 pewnie był z Orange i dodatkowo z OrangeMenu?
            1.9 TDi ASV - seria, Φ 5,5l/100km

Komentarz

• pleban
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 580

nie, wszystkie telefony o których pisałem (prawie) działały w PLUSIE
              była O1 1,6 102 KM
              była O1 1,9 TDI 90 KM
              była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
              był Citroen Berlingo 1,6 HDI
              jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• MiKruS
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7976

pleban, E50 to byl kompletny shit po którym i ja miałem dość symbiana.
                Ale na szczęście nowe Nokie są bardzo poprawione.

Sam korzystam z E51 i symbian działa tu rewelacyjnie.
                TDI 205PS

Komentarz

• shado
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 5315
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja długo miałem przerwę od Nokii bo się znudziłem tymi telefonami, ale teraz dostałem służbową E51 i jak dla mnie rewelka. Najlepszy telefon jaki dotąd miałem. Jedyne czego mi brakuje to wbudowanego GPSa, ale to już jest np w E66 i do tego slider - jedyna wada to że podobno krócej trzyma niż E51.
                  BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• moss
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 153

Polecam telefony z symbianem.
                    Jeżeli zmieścisz się do 700zł to bierz e71
                    Mój tata ma E61i, ja miałem N73 i jesteśmy z nich zadowoleni.

Komentarz

• norbi99
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 218

JA POLECAM SONY ERICSON K850I O ILE JEST W OFERCIE APARAT 5MPIX

Komentarz

• 2pac
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 1476
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez pleban
                        Zawiesza się kilka razy na dzień i wymaga wtedy wyjęcia baterii, serwis sobie nie radzi, bełkota coś o zmianie firmware, później jest to samo.
                        Przez SYMBIANA w Nokii wyleczyłem się z tego producenta, choć od zawsze używałem ich telefonów
                        mam N73 i N95, obie w plusie i zadnych zawieszek... owszem troche wolniej dziala wybieranie i przewalanie miedzy aplikacjami, ale innych problemow nie ma...
                        President Johnny II + President Florida/ ML-145
                        O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                        OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• norbi99
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 218

tez mam n73 moze i troche chwilami zamuli ale bez przesady, a pozatym jest karta pamieci i tam trzeba wszystko przechowywać wtedy mniej muli, ogólnie Nokia na + ale sentyment do sony ericsona został

Komentarz

• Misiekoctavia
                            Elegance
                            • 2005
                            • 891

Tez po K700i przesiadlem sie na Nokie E51. Obie w Plusie i rowniez polecam E51. Niewiesza sie, jest szybka. Napewno z serii E jest juz cos ciekawszego bo moja E51 juz mi sie troche znudzila. Ogolnie po dzoju w K700, wieszaniu sie i nielaczacym gniezdzie ladowania i sluchawek mialem dosc SE ale jednak tez mi pozostal sentyment do tej marki Nokia jest dla mnie jakas nudna :P
                            Zainwestowalbym w SE C902. Widzialem na zywo i zrobil na mnie mile wrazenie. Tylko niewiem czy jest dostepny w Plusie.

Komentarz

• mecholl
                              L&K
                              • 2008
                              • 1006

polecam SE W910 i odradzam SE W960 nie wiem czy są w ofercie, to tylko tak do informacji
                              Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• b707
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1272

E51 tez polecam zero problemów:] wcześniej miałem 6600 z S60 i tez śmigał

Teraz jak bym miał kupować to bym sie na E71 zdecydował;]

Tyle że dodać nalezy iz E51 aparatu niema... tzn ma jakies tam 2Mpix ale nie jest to to co oferuje teraz konkurencja... Mi tam nie przeszkadza bo do MMSów wystarczy;]
                                pzdr
                                Adam

Komentarz

• albus_lupus
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 347

Wielkie dzięki za info. Jak będę jakoś w grudniu wybierał dokładnie to jeszcze raz się przypomnę w topicku.
                                  Była O1 która uratowała życie Silnik 2.0 APK - BRC Sequent 24
                                  Była O1 Kombi 1.9 TDI AHF
                                  President Johny II ASC + President
                                  Jest Mondeo MK4 1.8 TDCI powered by HEKO

Komentarz

• 2pac
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1476
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

w grudniu to juz pewnie beda inne i/lub tansze
                                    President Johnny II + President Florida/ ML-145
                                    O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                                    OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• zpluta
                                      L&K
                                      • 2008
                                      • 1194

Osobiście używam dwóch egzemplarzy E51 i jestem bardzo zadowolony. Gdyby jeszcze miała GPS i ciut większy wyświetlacz, to bym się za inną nie rozglądał.

Dałem się ostatnio namówić na zakup E52 ale po paru dniach odczuwam duże rozczarowanie. Gorsza jakość dźwięku podczas rozmów, niewygodna klawiatura i wyraźnie gorsze osiągi jeśli chodzi o trzymanie zasięgu. Trochę lepszy jest aparat (choć daleko mu nadal do SE k750i lub 800i czy do Noki N95), trochę lepsza obsługa multimediów, nie wiem jeszcze jak z baterią (producent obiecuje 4 tygodnie czuwania).

Zapytałem znajomego handlowca z Plusa co by mi tak szczerze polecił jako biznesową alternatywę dla E51 i powiedział mi, że jeśli już, to ewentualnie Nokię N85. Poczytałem trochę o niej i troszkę mam na nią apetyt ale boję się kolejnego rozczarowania.
                                      :

Komentarz

• AdamB
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 8030
                                        • Octavia IV (NX3)
                                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez zpluta
                                        producent obiecuje 4 tygodnie czuwania
                                        i wytrzymasz tyle bez gadania ? :szeroki_usmiech Tak się nie da.

Też mam E51 i jedną rzeczą która mnie denerwuje to to że czasami zawiesza mi się wejście do MENU jak chcę wejść niebieskim lewym klawiszem pod wyświetlaczem. Wtedy pozostaje restart telefonu. Ale ogólnie jest za nią na TAK.
                                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• zpluta
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1194

Zamieszczone przez AdamB
                                          Zamieszczone przez zpluta
                                          producent obiecuje 4 tygodnie czuwania
                                          i wytrzymasz tyle bez gadania ? :szeroki_usmiech Tak się nie da.
                                          Oczywiście że nie. Ale jest to jakiś tam wyznacznik pojemności baterii i poboru prądu przez telefon. Swoje E51 ładuję średnio raz na tydzień.

E52 dałem żonie. Podoba jej się wygląd, przesiadła się z Nokii 6020 więc zmiana jest dość spora. Zobaczymy.

Zamieszczone przez AdamB
                                          Też mam E51 i jedną rzeczą która mnie denerwuje to to że czasami zawiesza mi się wejście do MENU jak chcę wejść niebieskim lewym klawiszem pod wyświetlaczem. Wtedy pozostaje restart telefonu. Ale ogólnie jest za nią na TAK.
                                          Nie zdarzyło mi się to. Może dlatego, że z menu korzystam bardzo rzadko. Najpotrzebniejsze rzeczy mam wyrzucone na pulpit (tryb gotowości).
                                          :

Komentarz

• bradley
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1465

To co producenci podaja nie pokrywa sie z rzeczywistoscia. Wg producenta HTC Touch pro ma trzymac w GSM 406h, to jest 16dni. Trzyma z bolem 3, max to 4 na pograniczu wylaczenia telefonu.
                                            Czas rozmow 8h... tu bym sie zgodzil.

Nokie beda trzymac dluzej bo nie maja takiego ekranu i procesora
                                            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• zpluta
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1194

A używa ktoś w OCP Nokii N85? Opinie w serwisach typu Ceneo są dość pochlebne (choć nie tak bardzo jak np. w przypadku E51). Zamierzam zapytać operatora o niego za dwa miesiące jak mi się lojalka skończy ...
                                              :

Komentarz

• GreenArrow
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1052

A ja powiem tak .

Kiedyś to się siedziało w telefonach ;d młody i głupi kupowało się przeróżne telefony.

Byłem posiadaczem Noki N96; N95 8 GB; N95 Zwykła i to były 3 telefony z Symbianem S60v3 i jak najbardziej polecam te 2 telefony napisze coś o nich ; )

Nokia N96 16 GB pamięci własnej wbudowanej ;d + karta 8 gb (na sprzedarz) co dawało mi 24 gb pamięci na telefonie ; ) Symbian oferuje wiele programów takich jak ; odtwarzacze filmów; odtwarzacze muzyki; i przeróżne programy biurowe itp.

Nokia N95 8 GB ta Nokia już nie ma miejsca na kartę pamięci , ale wspominam ta Nokie najlepiej ; ) Bardzo dobrze zbudowana ; ) Dla mnie bajka ; ) i moja największa zaleta tego telefonu w szkole ;d Wi-Fi + ten telefon ;d Najlepsza ściąga w szkole xdd

Nokia N95 nie polecam słabe wykonanie nie postarali się przy niej .

NOKIA oferuje "Aktualizacja oprogramowania urządzenia" bez problemu instalujesz/aktualizujesz oprogramowanie w swoim telefonie jest tak z Symbianem jak i z innym oprogramowaniem telefonów ;d

Telefonów takich jak LG, Samsung, iPhone nie polecam ; ) Niech ich producenci dalej produkuje telewizory, klimatyzacje , mp3, mp4 itp.

Mogę polecić SonyEricssona ;d Mialem kiedyś k800i ;d ( pamiętam jak mi sie łezka kręciła jak płaciłem za niego 1200 zł w Mielcu pare dni po premierze w polsce ) nie narzekałem na ten telefon ;d wiele ze mną przeżył i aparat 3.2 pix dawał sobie bardzo rade ; ) Gdzies moge znalesc zdjecia tym telefonem xd i Nokia N95

Jeżeli chodzi o te Nokie N to baterie trzymały mi 2 dni ;d Ale u mnie jest tak ze dziennie pisałem 200 sms ;d i bateria padała ; ) Bateria powinna trzymać w nich 2 - 3 dni zależy tez od użytkowania telefonu ; ) To jest oczywiście podstawa

Na telefonach biznesowych seri E sie nie znam , na pytania o tych telefonach moga dac Ci inni klubowicze ;d Ewentualnie jak by sie ktos pytal, potrzebował pomocy z Symbianem itp pisac ; ) Łamanie symbiana, wgrywanie jezyka polskiego umiem ;p

POZDRAWIAM ROBERT ;x

p.s na OCP to sie jeszcze tak nigdy nie rozpisałem xdd

Komentarz

• Big
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6389

Jaki telefon wybrać?? Odpowiedz jest banalna - najprostrzy !!! Telefon, jak sama nazwa wskazuje, słuzy do dzwonienia a nie do robienia zdjęć serwowania po necie, czy słuchania radia.
                                                  Dla mnie telefon ma byc prosty-intuicyjny w obsłudze i miec dobry kalendarz z możliwością przypominania o zapisanych spotkaniach. Bateria ma trzymać jak najdłużej. Ma posiadać Bluetooth aby mógł sie łaczyć z systemem głosnomówiącym w samochodzie i ... to wszystko !!
                                                  Szczerze mówiąc ideałem telefonu, był dla mnie model 6310i Nokii.
                                                  Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...