Fotoradary

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zoltar
    Rider
    • 2005
    • 722

Takie zdjęcie jest wyrzucane do kosza
    www.soft-car.pl
    www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
    - Wyłączanie DPF
    - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

• czachus
      Drive
      • 2008
      • 79

Oby :twisted:
      Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...

Komentarz

• Thundi
        L&K
        • 2005
        • 1157

czachus, Generalnie jeśli na zdjęciu widoczne są 2 pojazdy (lub więcej) obok siebie w formacji bok w bok (jak jak jeden za drugim to nie) to zdjęcie jest nieważne i jeżeli ci takie coś przedstawią to masz prawo zakwestionować bo nie wiadomo którego auta prędkość była zmierzona. Oczywiście jeśli dostaniesz mandat z innego powodu (nie zapięte pasy, rozmowa przez telefon, czy wyprzedzanie na ciągłej itp.) to to nie obowiązuje.
        O ortografie dba FF.
        Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
        http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
        Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• czachus
          Drive
          • 2008
          • 79

Aha-no dobrze wiedzieć. Dzięki za info.
          Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...

Komentarz

• enemik
            Rider
            • 2009
            • 397

NOWOŚĆ Weekendowe akcje na ul. Mogilskiej juz którąś sobotę z rzędu byłu kontrole kaskadowe 3 radiowozy od Huty w strone r. Mogilskiego

UWAGA koledzy od niedawna co rano od godziny 5.30 na Bieńczyckiej za tomexem w stronę czyżyńskiego stoi WV jetta a za nim fotoradar lub Astra i panowie z suszarką odświeżenie teraz pojawili się jeszcz ew przeciwną strone kolo szkoły ale to głównie piątek sobota niedziela

Uwaga stacjonarne fotoradary na estakadzie nad rondem polsadu są od piątku 31 08 2009 załadowane i robią fotki odświeżenie radary dalej błyskają nie jestem na tyle odważny żeby sprawdzać ale ostatnio gościowi przedemna zaświeciło na czerwono tak jak z przenośnego nie wiem czy to już atrapa czy dalej radar
            UWAGA
            i w czwartki jest wystawiana pokraka na Bora-Komorowskiego na przeciwko Krokusa która robi fotki od tyłu (ps. wiadomo dlaczego akurat w czwartki)

nowa pokraka na 3 nogach pojawiła się na ul.Pilotów pod wiaduktem gdzie przechodzi w ul.Olszyny radar stoi pod wiaduktem i nie wiadomo kiedy i z której strony może łapać ponoć robi fotki tez od tylu info od znajomego taksówkarza godziny w których stoi są nie do odgadnięcia
            02-03.30
            22-23.30
            5.30-7
            10-11
            8-9
            14.30-16
            w takich godzinach był tam widziany więc nie można trafić ja go osobiście widziałem o godzinie 23.18 więc UWAGA bo tam jest chyba do 50km/h no a w nocy do 60

na ul Bora- Komorowskiego i ul Opolskiej przez 'kochanych' motocyklistów i ich nocne popisy pojawiła się nieoznakowana granatowa Vectra z kamerą głównie zaczyna działalność od godziny 18 ale ostatnio przejeżdżając widziałem jak trzymali kogoś na boku naprzeciwko BP koło godziny 15
            uwaga nie dać się sprowokować bo siadają na ogonie i podpuszczają :wsciekly:
            odświeżenie
            motorów coraz mniej ale Vectra KSU.. dalej goni poszeżyla jeszcze teren działania o rondo kocmyrzowskie i czyżyńskie i M. Dąbrowskiej Carrefour i LM czyżyny ostatnio prawie u mnie pod domem na osiedlu mnie sprawdzali ale to była kontrola bo im sie chyba nudziło młody to go przeczepiemy może sie znajdzie jakiś haczyk było dmuchanie i sprawdzanie papierów i nie byli to tajniacy tylko Ruch drogowy

jeszcze dwa nowe miejsca M.Dąbrowskiej od wandy w stronę rondka przy Carrefourze na wysokości garaży piętrowych i w drugą stronę na postoju taksówek staja z suszarą bo jest do 40 ;/

sory że tak dużo w jednym poście
            JEST O2FL kombi 1,8TSI
            BYŁA czerwona Fabia I kombi 1.4 16V 74kw/101km 2005r

Komentarz

• sabur
              Drive
              • 2008
              • 46

dodaj na ul. Armii Krajowej, w stronę Czarnowiejskiej wczoraj tłukł ostro foty fotoradar. Błysk za błyskiem. Dodam, że to już kolejny raz w ciągu kilku tygodni aktywowali pstrykawkę.

Komentarz

• Octan
                Rider
                • 2006
                • 653

Na trasie W-wa Konstancin, stoi sobie maszt ze skrzynką w której, bodaj we wrześniu ktoś zamalował obiektyw na żółto. Miesiące mijają, już prawie grudzień a obiektyw jest ciągle żółty. Ja niczego nie sugeruje ale widać z tego że umycie lub wymiana szybki to trudny i czasochłonny problem dla odpowiednich służb.
                Co do tych list nieoznakowanych miśkowozów które ktoś zamieścił na poprzednich stronach ,to przynajmniej jeśli chodzi o Wawkę, większość radiowozów tam podanych ma warszawskie rejestrację zaczynające się trzema literami np. WXB, czyli mowa jest o starych czarnych blachach a co za tym idzie i o radiolach które już dawno zostały przerobione na żyletki. Słowem ta lista jest mocno pokryta kurzem

Komentarz

• pedro
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 178

Witam

Wczoraj koło 18 między Jankami i Tarczynem nie pamiętam dokładnie miejscowosci
                  wyhamowałem przed czerwonym, a 3 auta przeleciały na tzw późnym pomarańczowym
                  Widziałem tylko trzy błyski fotoradaru samochody nie jechały na tyle szybko, żeby było to przekroczenie prędkości.

Czy spotkał się ktos z was z fotoradarem który był by zsynchronizowany z sygnalizacją świetlną?
                  Mogą poleciec mandaty za przejazd na czerwonym?
                  Pozdrawiam
                  pedro

Komentarz

• Ćwiarteczka
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 605

W samym Tarczynie są tam takie foto.
                    http://antyradary.phi.pl/forum/viewt...?p=10155#10155 - więcej informacji
                    :twisted:
                    Superb 2 FL Combi 2,0 TDI CFBG

PerfectService by DGW

Komentarz

• sabur
                      Drive
                      • 2008
                      • 46

Dla odświeżenia:
                      Kraków ul. Armii Krajowej w strone ul Czarnowiejskiej zaraz za wiaduktem jest fotoradar. Montowany przed godziną :wink:
                      swoja droga bardzo czesto w tym miejscu daja suszarke

Komentarz

• kropeck
                        RS
                        • 2009
                        • 2319
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BLF 1.6 FSI 115 KM

Ostatnio w W-wie miałem okazję zobaczyć jak pracuje "mobilne centrum" na światłach ;-) gość jechał, przejechał za mną już na czerwonym i kilkaset metrów dalej już czekała na niego niebieska brygada :-)

A też w W-wie, na ul. Wawelskiej (jakież miałem szczęście, że mi się nie spieszyło i postanowiłem stać w korku te 15 minut) na trawniczku za drzewkiem (blisko pomniku lotnika/ów) stał sobie samochód straży miejskiej i tylko błyskała lampka jak przejechał samochód. Na początku myślałem, że chodzi o prędkość, ale te auta za wolno jechały - potem zauważyłem, że autobusów i taksówek nie łapie - wtedy załapałem "o co biega" ;-)

adnotacja: przeczytałem jeszcze raz co napisałem i okazuje się, że brak tu puenty. Otóż urządzenie robiło zdjęcia pojazdom jadącym na pasie dla autobusów :-)
                        Pozdrawiam,
                        Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• bzyq_74
                          RS
                          • 2008
                          • 3467
                          • Volkswagen
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Ciekawe czy ta maszyna rozpoznaje busy i taxi, czy strażak co chwilę wciska knefel aby zrobić fotkę :szeroki_usmiech
                          MARCIN
                          Mój szkodnik

Komentarz

• Zoltar
                            Rider
                            • 2005
                            • 722

w Trójmieście jest jedno urządzenie na 3 miasta, jeśli jest zamontowane w Sopocie, to Gdańsk/Gdynia działa tylko na suszarkach

Pruszcz - Rumia - Wejherowo posiadają swoje urządzenia
                            www.soft-car.pl
                            www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
                            - Wyłączanie DPF
                            - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

• kropeck
                              RS
                              • 2009
                              • 2319
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez bzyq_74
                              Ciekawe czy ta maszyna rozpoznaje busy i taxi, czy strażak co chwilę wciska knefel aby zrobić fotkę :szeroki_usmiech
                              Jestem w trakcie pewnego projektu, w którym m.in. chodzi o rozpoznawanie obiektów i ruchu i bez problemu jestem w stanie napisać oprogramowanie (oczywiście "bez problemu" nie oznacza "w ciągu tygodnia" :-) ), które rozpoznaje takie właśnie pojazdy - ciężarówki, autobusy, osobówki z kogutem na dachu (policja, karetka, taxi itp.). Skoro ja jakoś dałbym radę do sklecić, to gwarantuję, że jest to, bądź bez problemu może być to zaimplementowane w takich urządzeniach jak fotoradary.
                              Tak samo bez problemu można przygotować oprogramowanie, które monitorując ulicę na bieżąco pokazuje nad jadącym pojazdem jego aktualną prędkość i na nic tu antyradary :-)
                              Pozdrawiam,
                              Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• Gracz
                                Rider
                                • 2009
                                • 261
                                • Superb I (3U4)

Fotoradary rozpoznają wielkość pojazdów, mało tego, można programować próg prędkości dla różnych pojazdów, tak więc jak gdzieś jest znak że ciężarówki mogą tylko 40 a osobowe 50 to osobówek za 40 nie pstryknie. A tak w ogóle to proszę http://www.zurad.com.pl/tstrona/modu...name=FotorapCM
                                Best ET=Steven Spielberg movie :-)

Komentarz

• 2pac
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1476
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kropeck, przy pomniku to nagminnie siedza, prawie dzien w dzien
                                  President Johnny II + President Florida/ ML-145
                                  O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                                  OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• JPS1972
                                    Ambiente
                                    • 2005
                                    • 247

A ja mam pytanie...z jakiej odległości robią fotki (chyba FotorapidCM - takie..."śmietniki")?
                                    O co mi chodzi... teren zabudowany (czyli 50km/h) ja mam może 55km/h i jakiś 15-20 metrów...i blysk światła (czerwonego). Z przeciwka jechała Corsa.
                                    Pozdrawiam
                                    Jacek

Komentarz

• Thundi
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1157

Zamieszczone przez JPS1972
                                      A ja mam pytanie...z jakiej odległości robią fotki (chyba FotorapidCM - takie..."śmietniki")?
                                      teraz wszystkie to CM
                                      W 2016 roku Zakład Urządzeń Radiolokacyjnych „ZURAD” Sp. z o.o. zmienia swoją nazwę na ZURAD Sp. z o.o. Strona główna Zurad - Zapraszamy.

odległość od 10 do 40m
                                      O ortografie dba FF.
                                      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• JPS1972
                                        Ambiente
                                        • 2005
                                        • 247

no to
                                        Pozdrawiam
                                        Jacek

Komentarz

• vince123
                                          Elegance
                                          • 2009
                                          • 923

moze ktos wie....na Czecha(niedaleko przystanku Kajki ) jest fotoradar??? tabliczka stoi ale ciekawe czy jest on wlaczony
                                          sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                          nadkole nowe LP
                                          kontakt PW

Komentarz

• Mickul
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2847

JPS1972, nie dostaniesz mandatu za przekroczenie o 5 km/h ze względu na różnicę błędu wynoszącą 4km/h. A jeżeli już (odpukać) to 50zł i 1 punkt.

Komentarz

• JPS1972
                                              Ambiente
                                              • 2005
                                              • 247

Zamieszczone przez Mickul
                                              nie dostaniesz mandatu za przekroczenie o 5 km/h
                                              ...mam taką nadzieję... :|

A przy okazji jak to jest z odwołaniami zakazów, np. zakazu zatrzymywania i postoju, ograniczeniami prędkości. Jeżeli jest ograniczenie do 70km/h, a za 200 metrów droga (utwardzona, asfaltowa...) z prawej strony do mojego kierunku jazdy to TA droga odwołuje to ograniczenie (lub zakaz)?
                                              Pozdrawiam
                                              Jacek

Komentarz

• Hunter
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1655

vince123, może być pełny czyli mieć wkład albo nie Często prewencyjnie puszki stoją na słupach puste, ale od czasu do czasu wkład z jednego do drugiego się przerzuca. Raz jadąc Czecha na cb mówili, że aktywny, ale nie widziałem żeby komuś coś błysnęło
                                                ...nie ma to jak Octavia :drive:
                                                >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• Thundi
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1157

Zamieszczone przez JPS1972
                                                  A przy okazji jak to jest z odwołaniami zakazów, np. zakazu zatrzymywania i postoju, ograniczeniami prędkości. Jeżeli jest ograniczenie do 70km/h, a za 200 metrów droga (utwardzona, asfaltowa...) z prawej strony do mojego kierunku jazdy to TA droga odwołuje to ograniczenie (lub zakaz)?
                                                  Droga nie odwołuje zakazów tylko skrzyżowanie :!: całą drogę wolał bym zobaczyć ale po opisie stwierdzam że raczej tak (jeśli są tam znaki takie jak główna itp. to już w ogóle, wątpliwości nie ma)

Aha jeszcze jedno z powodu przepisów nie wystawia się mandatu jeśli na zdjęciu są dwa pojazdy. A za 5km/h to ja jeszcze nigdy nie widziałem mandatu (tym bardziej że licznik w aucie przekłamuje i jeśli to było licznikowe 55 to w życiu nie dostaniesz mandatu.

Fotoradary często ustawiane są aby robić zdjęcie autu które przekracza ponad 15-20km/h dozwoloną prędkość (kiedyś sam robiłem testy że jak autu przede mną błysnęło to śmigałem z prędkością +15km/h (prędkość z GPS'u ) i nigdy zdjęcia nie miałem (nawet nie błyskało).

psczywiście zdarzyło się kilka razy ze fotoradar błyskał każdemu bez znaczenia czy jechał 5km/h czy +40km/h ale pewnie zepsuty albo akcja pasy.
                                                  O ortografie dba FF.
                                                  Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• 2pac
                                                    L&K
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 1476
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

takie pytanko do Warszawiakow

jest gdzies w wawie lub w okolicach czynny fotoradar?
                                                    President Johnny II + President Florida/ ML-145
                                                    O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                                                    OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

Pracuję...