Zamieszczone przez 2pac
Fotoradary
Zwiń
X
-
kowal 2002, to blisko mnie obadam, btw...ciekawe jest to ze tam nigdy nie slyszalem zeby byl pstryk...
tomil, ale zazwyczaj na jednym maszcie sa po kilka dni, dlatego wlasnie pytam. czy ktos nie slyszal o takowymPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
niekoniecznie po kilka dni. Kraków, ul. Armii Krajowej jest ulubionym miejscem miejscowych do zarobku. Wkładają aparacik do puszki, kolo w niebieskim vento stoi na trawniku (?) i pilnuje. A zdjęcia padają jedno za drugim. Za 2-3h nie ma juz czynnego fotoradaru. Widziałem już wiele razy jak tak robili.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiAha jeszcze jedno z powodu przepisów nie wystawia się mandatu jeśli na zdjęciu są dwa pojazdy. A za 5km/h to ja jeszcze nigdy nie widziałem mandatu (tym bardziej że licznik w aucie przekłamuje i jeśli to było licznikowe 55 to w życiu nie dostaniesz mandatu.
Zobaczę czy coś przyjdzie (mają na to 365 dni).
Komentarz
-
-
Fotoradary zazwyczaj są tak ustawione że walą fotki przekraczającym dozwoloną prędkość od 20km/h.ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233
ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025
ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonZamieszczone przez FlameFotoradary zazwyczaj są tak ustawione że walą fotki przekraczającym dozwoloną prędkość od 20km/h.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 2packowal 2002, to blisko mnie obadam, btw...ciekawe jest to ze tam nigdy nie slyszalem zeby byl pstryk...
tomil, ale zazwyczaj na jednym maszcie sa po kilka dni, dlatego wlasnie pytam. czy ktos nie slyszal o takowymO serce dba DobryGrześWawa
TDI powered by MR-MOTORS
Komentarz
-
-
Panie i Panowie mam pytanko, czy możliwie jest zrobienie przez przenośną puszkę zdjęć 2 aut które jadą w bliskiej odległości za sobą jednym pasem??
Miałem właśnie dziś taką sytuację w Lublinie, jadąc za poprzedzającym autem trafił się radar schowany za słupem oświetleniowym. Widziałem jedno mignięcie tylko nie wiem czy złapało Peugeota przede mną czy mnie :roll:. Prędkość 80-85 kmh
Komentarz
-
-
Dostałem zdjęcie zrobione z tyłu przez SM (proponują 400 PLN i 6pkt), dotarło do mnie po 45 dniach od wykroczenia, co w takiej sytuacji najlepiej zrobić:
Czy w ogóle mogę coś zrobić skoro minęło już 30 dni i SM musi już chyba skierować sprawę do sądu..? Podobno nawet wtedy można zaproponować ukaranie się np. 100 PLN co SM zgłasza do sadu i idzie gładko.
Jeśli wciąż mogę się tłumaczyć czy warto przyjąć strategię "pożyczyłem samochód znajomym i nie wiem kto prowadził"? Jeśli się uda mogę dostać tylko grzywnę która jest niższa i nie będzie punktów ale z tego co czytałem strażnik zażąda na pewno nazwisk, danych albo skieruje sprawę do rozstrzygnięcia przez sąd gdzie mogę zapłacić jeszcze więcej.
Macie jakieś doświadczenia ze SM lub sądem?
Komentarz
-
-
Ze SM można sobie negocjować, bo im zależy na otrzymaniu jakiejkolwiek kasy :-) przekazanie sprawy na policję bądź do sądu spowoduje, że kasa leci do kasy państwa. Przekazanie sprawy do sądu (nawet na własne życzenie) powinno Cię to kosztować max kilkanaście zł więcej kosztów. Chciałem przetestować jak akurat miałem podobną sytuację, ale SM mi zeszła z 300zł + 6pkt i zeszliśmy do 200zł bez punktów :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Panowie uwaga mimo że kraków mocno się korkuje to czasem robi się luźniej i korzystają z okazj i oto nowość w Krakowie na ulicy Opolskiej w obu kierunkach na kładce nad droga stawiany jest fotoradar także jak jest luźniej i nie ma korka to UWAGAJEST O2FL kombi 1,8TSI
BYŁA czerwona Fabia I kombi 1.4 16V 74kw/101km 2005r
Komentarz
-
-
Straż Miejska może już karać za prędkość :evil:
Kod:Straż Miejska dostała nowe uprawnienia. W życie weszły przepisy, które umożliwiają strażnikom przede wszystkim walkę z kierowcami, którzy przekroczyli dozwoloną prędkość. Straż Miejska zyskała nowe przywileje w walce z piratami drogowymi. Od teraz dyskusje na temat, kto siedział za kierownicą samochodu gdy fotoradar wykonał zdjęcie nie będą miały miejsca. Za niewskazanie osoby, która kierowała autem kara wynosi 500 zł i będzie musiał ją uiścić oczywiście właściciel pojazdu. Do tej pory , gdy właściciel nie chciał powiedzieć komu pożyczył auto i kto siedział za kierownicą sprawa była przekazywana do sądu. Przedstawiciele Straży Miejskiej liczą, że w niedługim czasie otrzymają kolejne przywieje. Zależy im przede wszystkim na możliwości karania kierowców przejeżdżających na czerwonym świetle lub tych, którzy nie stosują się do znaków zakazu. Zobacz, co teraz mogą strażnicy miejscy: - ukarać za przekroczenie dozwolonej prędkości (do tej pory Straż Miejska mogła jesynie wysłać wniosek o ukaranie kierowcy do sądu) - skontrolować taksówkarzy i kierowców busów Nowy taryfikator mandatów karnych wystawianych przez straż miejską do 50 zł - przekroczenie dozwolonej prędkości do 10 km/h od 50 zł do 100 zł - przekroczenie dozwolonej prędkości o 11-20 km/h od 100 do 200 zł - przekroczenie dozwolonej prędkości o 21-30 km/h od 200 do 300 zł - przekroczenie dozwolonej prędkości o 31-40 km/h od 300 do 400 zł - przekroczenie dozwolonej prędkości o 41-50 km/h od 400 do 500 zł - przekroczenie dozwolonej prędkości o 41-50 km/h od 300 do 400 zł - przekroczenie dozwolonej prędkości o 51 i więcej km/h 100 zł - za każdą osobę przewożoną w niewłaściwy sposób w pojeździe nieprzeznaczonym lub nieprzystosowanym 100 zł - za każdą osobę przewożoną ponad określoną liczbę miejsc w dowodzie rejestracyjnym pojazdu
Komentarz
-
-
JanuszB
-
Kod:od 300 do 400 zł - przekroczenie dozwolonej prędkości o 41-50 km/h od 400 do 500 zł - przekroczenie dozwolonej prędkości o 41-50 km/h od 300 do 400 zł - przekroczenie dozwolonej prędkości o 51 i więcej km/h
Nawet nie potrafią porządnie taryfikatora napisać. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz