Cytat z artykulu w Auto Bildzie.... :szeroki_usmiech
Przy przebiegu 69.000km w moim Focusie TDCI zarejestrowanym 9/2005 padla turbina.
Koszt 983 euro.Ford partycypowal w kosztach w wysokosci 245 euro w formie ''kulanz''.
Przy przebiegu 72.000km padla ponownie turbina :diabelski_usmiech .
Naprawa na gwarancji ,podobnie jak wymiana tej drugiej na trzecia turbine :szeroki_usmiech .
Przy wymianie...gwarancyjnej tej trzeciej :szeroki_usmiech na czwarta :shock:
wlascicielka dostala ''porade''od serwisu Forda w Niemczech.
...niech pani kupi sobie nowe auto... :shock: .
Na pisemne zapytanie wlascicielki wyslane do centrali Forda w Koloni o utrate wartosci pojazdu
przy sprzedazy...pani dostala nastepujaca odpowiedz :szeroki_usmiech
...Rozmawialismy z serwisem,poniewaz zostalismy poproszeni o rade juz przy wymianie trzeciej
turbiny.Nietety bezskutecznie...brak powodzenia w wykryciu przyczyny...
My dolaczamy sie do rady mistrza serwisu...niech pani kupi sobie nowe auto,to nie bedzie juz pani
problem.... :diabelski_usmiech .
bez komentarza
pozdrawiam
Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Wg mnie trzeba by bylo sprawdzic droznosc przeplywu oleju. Mozliwe ze cos siedzi w jakims kanaliku i przy wyzszych obrotach turbina po prostu sie przyciera, bo na pewno cos jest nie tak z tym motorem, ze az 4 turbiny zabil.
Ja bym sprawdzil styl jazdy tej pani... Co kraj to obyczaj, ale moze sie okazac, ze pani daje ognia z rana, a po jezdzie gasi od razu i ma za zle, ze sie wysralo :lol:
Ja bym sprawdzil styl jazdy tej pani... Co kraj to obyczaj, ale moze sie okazac, ze pani daje ognia z rana, a po jezdzie gasi od razu i ma za zle, ze sie wysralo :lol:
moze tak byc jak dbasz tak masz.......... bo az 4 turbawki przy takim przelocie??
Ja bym jednak nie zwalał wszystkiego kierowniczkę. Przecież producenci aut przewidują, że ich klientami mogą być najwięksi idioci. Wątpię, żeby tylko styl jazdy kierowniczki zarżnął 4 sprężarki. Z tym autem musi być jednak coś nie tak.
Komentarz