jak w zeszłym roku w lipcu byłem w italii, to zaparkowałem w niedozwolonym miejscu i dostałem mandat za szybe 45euro ,ktoś mi doradził nie płac . Dziś przyszedł kolejny doliczyli koszty i już 100 euro ??? płacić ???
jak w zeszłym roku w lipcu byłem w italii, to zaparkowałem w niedozwolonym miejscu i dostałem mandat za szybe 45euro ,ktoś mi doradził nie płac . Dziś przyszedł kolejny doliczyli koszty i już 100 euro ??? płacić ???
Już raz Ci ktoś poradził, odpowiedz lepiej sam na to pytanie, żebyś nie miał do nikogo żalu tylko do siebie.
Jeszcze jedno co do wysokości mandatu. Jeśli dostaniemy mandat do 30eur to temat zamknięty, ale każdy mandat powyżej tej kwoty trafia na rozpatrzenie do jakiejś tam izby i on i ustalają czy mandat został prawidłowo nałożony do wykroczenia. Po pewnym czasie przychodzi pismo z zapytaniem czy faktycznie miało takie zdarzenie miejsce itp. Jeśli nic nie odpiszemy lub odpiszemy że tak to wtedy przychodzi drugie pismo z wysokością kwoty, albo kwota zostaje podtrzymana, albo każą dopłacić lub przyjdzie częściowy zwrot. Więc w niemczech w większości dla obcokrajowców dają mandat do 30eur żeby nie pisać raportów.
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
Komentarz