Warszawa (Lotnisko Bemowo), niedziela, 27 września 2009
GECKO CUP - WIELKI FINAŁ!!!
W bieżącym sezonie Stowarzyszenie Sprintu Samochodowego już trzykrotnie organizowało popularne w Polsce motocyklowe i samochodowe wyścigi na 1/4 mili - w Warszawie, Borsku oraz Kamieniu Śląskim. Czwarta i zarazem finałowa runda Gecko Cup zbliża się wielkimi krokami. W niedzielę 27 września zawodnicy i widzowie powrócą na warszawskie lotnisko, aby w wielkim stylu zakończyć cały cykl zawodów.
Impreza ta połączy w całość wszystkie atrakcje poprzednich rund. Będzie to zatem między innymi ostateczne rozstrzygnięcie pojedynku polskich maszyn z zagraniczną konkurencją. W szranki z polskimi mistrzami jednej czwartej mili stanęły już m.in. ekipy ze Szwecji i z Litwy. Największe wrażenie wywarło litewskie BMW z silnikiem o mocy 850 KM - warto zauważyć, że bolid tej samej firmy, jakim startuje Robert Kubica, może poszczycić się motorem o mocy... "jedynie" 700 KM! odatkowych przeżyć dostarczy Corners Cup, czyli ostra jazda po zakrętach, ubarwiająca równoległe wyścigi po prostej - zawody te odbędą się przy udziale Rajdowej Szkoły Piotra Wróblewskiego. Nie zabraknie również zapierających dech w piersiach pokazów kaskaderskich na motocyklu w wykonaniu fenomenalnego stuntera13.
Dodatkową atrakcję stanowić będzie oficjalny zlot z okazji XX-lecia Mazdy MX-5. Ten flagowy roadster po raz pierwszy został zaprezentowany światu na targach motoryzacyjnych w Chicago w 1989 roku. Produkowany jest po dziś dzień i nadal zjednuje sobie wielu fanów tej marki.
Z niecierpliwością czekamy również na Miss Sezonu Gecko Cup, którą wybierzemy z publiczności i... wspólnie z publicznością! Na zwyciężczynię oczekuje nagroda pieniężna oraz profesjonalna sesja zdjęciowa w warszawskim Studiu Południe. Wybierzemy również i nagrodzimy Auto Gecko Cup - w tej konkurencji tuning wizualny ma znaczenie!
Na terenie imprezy dostępne będą stoiska gastronomiczne i trybuna dla publiczności. Dla najmłodszych przygotowaliśmy plac zabaw. Widzowie chętni do niesienia pomocy innym będą mogli oddać krew dla warszawskiego RCKiK lub wziąć udział w charytatywnej licytacji przejazdu najszybszym autem zawodów. Będą także konkursy, a w nich do wygrania między innymi przejażdżka po Rozecie Wróbla z czołowym kierowcą Wyścigowych Samochodowych Mistrzostw Polski.
Zwykle imprezy pod gołym niebem kończą pokazy sztucznych ogni - tu jednak ogień pożegna wszystkich w inny sposób - wyścigi zwieńczy Jet Car Show, którego głównym bohaterem będzie widziany już wczeœniej w Kamieniu Œl¹skim bolid o napędzie odrzutowym. Tego w Warszawie po prostu jeszcze nie było!
Wszystko sie zgadza,wyniki czasowe duzo slabsze bo nie mam tak objezdzonego autka jak Grześ
choc sam Grzesiek uwarza ze to raczej Niebieskiej cos dolega :roll:
Wielkie Wielkie podziekowanie dla Grzeska za dostarczenie mi takich emocji
i zlozenie mi propozycji zeby pojechac za Niego
i oczywiscie wielkie podziekowanie za doping obecnych OCePowiczów
Przezycia na torze nie do opisania,frajda zaje dla mnie a adrenalina na zajebiscie wysokim poziomie :diabelski_usmiech i banan na gebie sie utrzymuje
jeden maly minus tego mojego pierwszego wystepu na torze:
od dzis swojego szkodnika nazywam ŻÓŁWIK :roll: bo nie jedzie :P
Hmmmmmm.... no i co pogratulowac mi tylko zostalo tak wiec WIELKIE GRATSY dla Andrzeja ze pojechal na medal i dla Gdzesia ze dobra furke ma uchar uchar uchar
Gratuluje również Nie pamietam dobrze ale chyba byla to ibiza czy leon versus. Ładne czarne kłęby dymu zostawiałeś tyle powiem :P i szkoda, że tylko jeden przejazd.
Komentarz