Głowy nie dam, ale powiedziałbym, że na 90% tak. No risk no fun. VCDS ci nie zginie.
mala pomoc w wycenie mojej Octavi ;)
Zwiń
X
-
mala pomoc w wycenie mojej Octavi
Hej,
Przymierzam się do zmiany autka i w zwiazku z tym chcialbym, zebyscie pomogli mi wycenic moja Octavię. Wiem, ze generalnie na allegro moge sobie popatrzyc i porownac ceny, ale jakos te autka wyglądają mi nieco 'dziwnie' co niektore. Rozstrzal cenowy tez jest niemały.
Krótkie dane:
Octavia 2001/2002 (prod. 2001, pierwsza rejestracja 2002), 1.9TDI 110KM, wersja Elegance. Przebieg 120tys (realny, autentyczny). Nawet dywanik kierowcy jest oryginalny od nowosci (niestety wytarty sporo)
Jestem drugiem wlascicielem, kupilem od dobrej znajomej, wiec o historie auta sie nie boje. Zreszta na poczatku byla serwisowana w ASO (do 2005 przy przebiegu 65tys ostatni wpis w ksiazce serwisowej). Motocyklisci tyle nie jezdzą autem latem
Alufelgi, klimatronik... chyba standard to co ma elegance. Centralny z alarmem. Koła zimowe.
Auto ma drobne usterki lakiernicze, mysle, ze do spolerowania, oraz jedną 'wieksza' jeszcze po poprzedniej wlascicielce (obtarcie lakieru na drzwiach z tylu). Nie robiłem tego, bo bardzo mi nie przeszkadzalo, a nie chcialem, zeby przy sprzedazy ktos mial podejrzenie, ze byl bity (auta oryginalny szary metallic).
No i to tyle w zasadzie.
Byłoby ekstra, jakby autko trafilo do kogos z forum, bo naprawde fajnie nie oddawac 'kota w worku', chociaz podobno auta nawet w rodzinie sie nie powinno sprzedawac. Prawa Murphy'ego, heh
Bede wdzieczny za pomoc w wycenie, bo widze takie autka zarowno po 22 jak i po 28.
pozdrawiam,
MikolajTakich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
-
-
Elegance produkcja 2001, pierwsza rejestracja styczen 2002. Szczerze, to musialbym się zorientować dobrze w tym co w 'golym' siedziało, bo jesli climatronik byl opcją, to ja ją mam. Podobnie elektryczne szyby i ASR. Ciekawe, czy na forum znajde takie informacje.
M.Takich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
Komentarz
-
-
Ok, no i są zdjęcia - nie po myjni i w garazu, takze nie dopatrywac sie kazdej kropkiZapomnialem dodac, ze auto od nowosci garazowane.
Jedyna naprawa jaką przy niej robiłem to wymiana alternatora w tym roku.
Z lakierniczych rzeczy - jakis sku%$# przejechal mi na parkingu gwozdziem albo czyms takim po drzwiach. Zreszta oznakowal tak chyba z 10 aut ;/
No i druga sprawa to na zderzaku z tylu po prawej - przesunalem zimą kwietnik...
M.
[ Dodano: Nie 27 Wrz, 09 12:41 ]
Zamieszczone przez MaicroftKlima byla manual, a tak pelna elektryka, ASR byl w mocniejszych silnikach, lustra klamki w kolorze nadwozia itdTakich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
Komentarz
-
-
Ziomal, Celebrate bylo wczesniej niz 2004, mozliwe ze nie koniec 2002, ale juz 2003. Bo moja byla OI byla 2002 wrzesien, w jakbysmy poczekali do grudnia to bylaby juz Celebrate 130KM, ale tego nikt w Skodzie wtedy nie powiedzial :evil:
Hmm, patrzylem no niby Celebrate od stycznia 2004, ale silnik ten 130KM na pewno byl juz w 2002.
Komentarz
-
-
Za 22 nie oddam, bo naprawde wiem co tam siedzi pod maską i w autku, zawsze garazowane no i przebieg niewielki, więc ząb czasu bardzo nie dotknal.
Zapomnialem wspomniec o jeszcze jednej rzeczy - przy przebiegu ok. 30tys km odprysnal żwirek i zrobił małe pęknięcie w szybie, ktore zostalo sklejone. Poprzedni wlasciciel nie zmienial szyby, chociazby, zeby nie miec powodow do podejrzen, ze było po wypadku i miec oryginalna szybe. Ja tez nie wymienialem, bo się nie powiększa, no ale jednak usterka to jakas jest. To + poprawki lakiernicze bede bral oczywiscie pod uwage przy negocjacji ceny.
Czyli realnie myślę, że koło 24-25...
Octavie bede sprzedawal mysle za tydzien/dwa. Wystawie na allegro za 25 i zobacze co sie bedzie dzialo. To chyba dobry pomysl?
W Warszawie oczywiscie, jesli ktos zainteresowany - zapraszam, obejrzec, popatrzec, nie ma problemu, chcialbym, zeby przyszly wlasciciel dobrze obejrzal i byl zadowolony.
A jak sie trafi konkretna oferta, a do tego z OCP, to mozemy usiasc i pogadac.
pozdrawiam,
MikolajTakich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
Komentarz
-
-
Na bemowie - Księcia Janusza, Widawska, Wroclawska - te okolice
Usiasc i pogadac, konkretna oferta i pozbywam się mojej Octavii
[ Dodano: Czw 01 Paź, 09 07:39 ]
No i postanowione.
Dogadałem się już z kolegą, od którego będę brał auto, a więc Octavie bede chcial sprzedać po weekendzie. Jutro będę wrzucał ogłoszenie na allegro. Jeśli ktoś z OCP zainteresowany, to zapraszam do obejrzenia autka.
MikołajTakich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
Komentarz
-
Komentarz