Głowy nie dam, ale powiedziałbym, że na 90% tak. No risk no fun. VCDS ci nie zginie.
mala pomoc w wycenie mojej Octavi ;)
Zwiń
X
-
mala pomoc w wycenie mojej Octavi
Hej,
Przymierzam się do zmiany autka i w zwiazku z tym chcialbym, zebyscie pomogli mi wycenic moja Octavię. Wiem, ze generalnie na allegro moge sobie popatrzyc i porownac ceny, ale jakos te autka wyglądają mi nieco 'dziwnie' co niektore. Rozstrzal cenowy tez jest niemały.
Krótkie dane:
Octavia 2001/2002 (prod. 2001, pierwsza rejestracja 2002), 1.9TDI 110KM, wersja Elegance. Przebieg 120tys (realny, autentyczny). Nawet dywanik kierowcy jest oryginalny od nowosci (niestety wytarty sporo )
Jestem drugiem wlascicielem, kupilem od dobrej znajomej, wiec o historie auta sie nie boje. Zreszta na poczatku byla serwisowana w ASO (do 2005 przy przebiegu 65tys ostatni wpis w ksiazce serwisowej). Motocyklisci tyle nie jezdzą autem latem
Alufelgi, klimatronik... chyba standard to co ma elegance. Centralny z alarmem. Koła zimowe.
Auto ma drobne usterki lakiernicze, mysle, ze do spolerowania, oraz jedną 'wieksza' jeszcze po poprzedniej wlascicielce (obtarcie lakieru na drzwiach z tylu). Nie robiłem tego, bo bardzo mi nie przeszkadzalo, a nie chcialem, zeby przy sprzedazy ktos mial podejrzenie, ze byl bity (auta oryginalny szary metallic).
No i to tyle w zasadzie.
Byłoby ekstra, jakby autko trafilo do kogos z forum, bo naprawde fajnie nie oddawac 'kota w worku', chociaz podobno auta nawet w rodzinie sie nie powinno sprzedawac. Prawa Murphy'ego, heh
Bede wdzieczny za pomoc w wycenie, bo widze takie autka zarowno po 22 jak i po 28.
pozdrawiam,
MikolajTakich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
-
-
Elegance produkcja 2001, pierwsza rejestracja styczen 2002. Szczerze, to musialbym się zorientować dobrze w tym co w 'golym' siedziało, bo jesli climatronik byl opcją, to ja ją mam. Podobnie elektryczne szyby i ASR. Ciekawe, czy na forum znajde takie informacje.
M.Takich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
Komentarz
-
-
Ok, no i są zdjęcia - nie po myjni i w garazu, takze nie dopatrywac sie kazdej kropki Zapomnialem dodac, ze auto od nowosci garazowane.
Jedyna naprawa jaką przy niej robiłem to wymiana alternatora w tym roku.
Z lakierniczych rzeczy - jakis sku%$# przejechal mi na parkingu gwozdziem albo czyms takim po drzwiach. Zreszta oznakowal tak chyba z 10 aut ;/
No i druga sprawa to na zderzaku z tylu po prawej - przesunalem zimą kwietnik...
M.
[ Dodano: Nie 27 Wrz, 09 12:41 ]
Zamieszczone przez MaicroftKlima byla manual, a tak pelna elektryka, ASR byl w mocniejszych silnikach, lustra klamki w kolorze nadwozia itdTakich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
Komentarz
-
-
Ziomal, Celebrate bylo wczesniej niz 2004, mozliwe ze nie koniec 2002, ale juz 2003. Bo moja byla OI byla 2002 wrzesien, w jakbysmy poczekali do grudnia to bylaby juz Celebrate 130KM, ale tego nikt w Skodzie wtedy nie powiedzial :evil:
Hmm, patrzylem no niby Celebrate od stycznia 2004, ale silnik ten 130KM na pewno byl juz w 2002.
Komentarz
-
-
Za 22 nie oddam, bo naprawde wiem co tam siedzi pod maską i w autku, zawsze garazowane no i przebieg niewielki, więc ząb czasu bardzo nie dotknal.
Zapomnialem wspomniec o jeszcze jednej rzeczy - przy przebiegu ok. 30tys km odprysnal żwirek i zrobił małe pęknięcie w szybie, ktore zostalo sklejone. Poprzedni wlasciciel nie zmienial szyby, chociazby, zeby nie miec powodow do podejrzen, ze było po wypadku i miec oryginalna szybe. Ja tez nie wymienialem, bo się nie powiększa, no ale jednak usterka to jakas jest. To + poprawki lakiernicze bede bral oczywiscie pod uwage przy negocjacji ceny.
Czyli realnie myślę, że koło 24-25...
Octavie bede sprzedawal mysle za tydzien/dwa. Wystawie na allegro za 25 i zobacze co sie bedzie dzialo. To chyba dobry pomysl?
W Warszawie oczywiscie, jesli ktos zainteresowany - zapraszam, obejrzec, popatrzec, nie ma problemu, chcialbym, zeby przyszly wlasciciel dobrze obejrzal i byl zadowolony.
A jak sie trafi konkretna oferta, a do tego z OCP, to mozemy usiasc i pogadac.
pozdrawiam,
MikolajTakich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
Komentarz
-
-
Na bemowie - Księcia Janusza, Widawska, Wroclawska - te okolice
Usiasc i pogadac, konkretna oferta i pozbywam się mojej Octavii
[ Dodano: Czw 01 Paź, 09 07:39 ]
No i postanowione.
Dogadałem się już z kolegą, od którego będę brał auto, a więc Octavie bede chcial sprzedać po weekendzie. Jutro będę wrzucał ogłoszenie na allegro. Jeśli ktoś z OCP zainteresowany, to zapraszam do obejrzenia autka.
MikołajTakich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
Komentarz
-
Komentarz