martinex, Ja mam spalanie około 8 litrów srednio po 4 pełnych tankowaniach bo dopiero niedawno zalożyłem statystykę. Nie wiązałbym tego z terkoczącą pompą, ale kto wie ...
Dyskusja o Dellach
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
No ja nie wiedziałem :shock:Zamieszczone przez MaicroftPlytek juz nie daja, no ale to nie kazdy wie
Ale jak w takim razie jak mam po formacie dysku zainstalować na nowo system? Jeśli nie z płytki, to z czego?
Ale jak pieron strzeli dysk, to i partycję, to skąd wziąć nowy system ?Zamieszczone przez MaicroftSa systemy preinstalowane, na oddzielnej partycji
-
Wiele firm obecnie robi tak, ze sa dwie partycje. Jedna to Twoja C, a druga ukryta. W razie padu, da sie awaryjnie albo przez BIOS albo przez plytke dodatkowa odpalic instalator a w zasadzie ghosta lub cos z tej serii co przywraca system, potem resetujesz podajesz dane, wpisujesz serial, nazwe uzytkownika i system stoi na nowo. Jednego to interesuje, inny formatuje wszystko i wrzuca czysty system z legalnym kluczem, bez dopalaczy producenta sprzetu.
Jak dysk padnie, albo sobie to skasujesz, to taki Acer kiedys, nie wiem jak kiedys przewidywal mozliwosc zakupu takiej plytki z preinstalowanym systemem, nie wiem jak inni. Plytka moze byc nawet z innego laptopa o tych samych parametrach, bo serial wpisuje sie i tak podczas pierwszego uruchomienia.
Inne rozwiazanie, trzeba pokombinowac
Komentarz
-
OK ale w razie awarii dysku wszystkie partycje są zniszczone. Co wtedy?Zamieszczone przez MaicroftWiele firm obecnie robi tak, ze sa dwie partycje. Jedna to Twoja C, a druga ukryta.
Trzeba mieć tę płytkę dodatkową.Zamieszczone przez Maicroftalbo przez plytke dodatkowa
Jeśli sprzedawca tego laptopa nie ma takiej płytki, to dziękuję.
Komentarz
-
Komentarz
-
W Dellu wystarczy też wziąc jakąkolwiek płytę z Windowsem od innego Della i nawet nie zapyta o kod rejestracyjny, bo rozpoznaje automatycznie, że to Dell czyli, że Windows mu się należy
Komentarz
-
a nie, można kupić sprzęt (lapki) bez windowsa.Zamieszczone przez shadoże to Dell czyli, że Windows mu się należy
to czy używasz później windowsa legalnie czy nie, to nie jest kwestia płytki (czy chce klucz czy nie) tylko posiadanej licencji.
Komentarz
-
stysiek, a da się kupić Della serii D bez Windy? Ja się dotąd z takim nie spotkałem. Ale koniec OT.
Komentarz
-
-
stysiek, sprzedaje, sprzedaje. U nas w firmie dalej D620 i D630, bo mają port szeregowy.
Komentarz
-
-
Z tego co pamiętam to E nie ma portu szeregowego więc ją odrzuciliśmy jako nieprzydatną
Komentarz
-
Komentarz