martinex, Ja mam spalanie około 8 litrów srednio po 4 pełnych tankowaniach bo dopiero niedawno zalożyłem statystykę. Nie wiązałbym tego z terkoczącą pompą, ale kto wie ...
Dyskusja o Dellach
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
szkodzisław
Zamieszczone przez MaicroftPlytek juz nie daja, no ale to nie kazdy wie
Ale jak w takim razie jak mam po formacie dysku zainstalować na nowo system? Jeśli nie z płytki, to z czego?
Zamieszczone przez MaicroftSa systemy preinstalowane, na oddzielnej partycji
-
Wiele firm obecnie robi tak, ze sa dwie partycje. Jedna to Twoja C, a druga ukryta. W razie padu, da sie awaryjnie albo przez BIOS albo przez plytke dodatkowa odpalic instalator a w zasadzie ghosta lub cos z tej serii co przywraca system, potem resetujesz podajesz dane, wpisujesz serial, nazwe uzytkownika i system stoi na nowo. Jednego to interesuje, inny formatuje wszystko i wrzuca czysty system z legalnym kluczem, bez dopalaczy producenta sprzetu.
Jak dysk padnie, albo sobie to skasujesz, to taki Acer kiedys, nie wiem jak kiedys przewidywal mozliwosc zakupu takiej plytki z preinstalowanym systemem, nie wiem jak inni. Plytka moze byc nawet z innego laptopa o tych samych parametrach, bo serial wpisuje sie i tak podczas pierwszego uruchomienia.
Inne rozwiazanie, trzeba pokombinowac
Komentarz
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez MaicroftWiele firm obecnie robi tak, ze sa dwie partycje. Jedna to Twoja C, a druga ukryta.
Zamieszczone przez Maicroftalbo przez plytke dodatkowa
Jeśli sprzedawca tego laptopa nie ma takiej płytki, to dziękuję.
Komentarz
Komentarz