Kino domowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michu1978
    Classic
    • 2008
    • 36

Kino domowe

Kowal_ldz, poszly zaciski hamulca w tylnym kole itp, taka mala masakra
  • Kejup
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 533

Kino domowe

Witam! Mam małe pytanko do tych co się na tym znają otóż chciałbym poznać waszą opinię na temat tego zestawu:

Planuję zakup i zastanawiam się nad tym właśnie zestawem (niestety ogranicza mnie budżet) ewentualnie czy ktoś może polecić coś lepszego w tej cenie.
    Dziękuję i Pozdrawiam!!!
    Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
    Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• grol
      Drive
      • 2009
      • 95

Kolumienek nie znam, chociaż JAMO to dobra firma, z tradycjami, ale amplituner jest bardzo dobry, nie tylko tradycyjnie u HK audio, ale pierwszy raz ma dobre wideo. W testach pokonał swobodnie zestawy Yamahy i Denona w podobnej cenie (ok. 2000 PLN). Patrząc na cenę to dobra oferta, ja bym jeszcze zapytał dr. Googla o te głośniki.
      Grzesiek

Komentarz

• Kejup
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 533

Dzięki grol za odpowiedź! Muszę przyznać, że przeszukałem internet jak tylko się dało i w większości spotykałem się z pozytywnymi opiniami na temat sprzętu HK jak i tych kolumn. Twoja opinia również jest mi bardzo pomocna bo coraz bardziej utwierdza mnie w przekonaniu że to właśnie ten zestaw wybiorę choć może do grudnia (bo wtedy planuję zakup) dozbieram parę złotych i dołożę do troszkę lepszych kolumn również JAMO.

Komentarz

• mecholl
          L&K
          • 2008
          • 1006

Zamieszczone przez Kejup
          dozbieram parę złotych
          A nie zastanawiałeś się nad firmą Bosse. Chyba ze wszystkich zestawów jakie spotykałem bosse najbardziej zapadło mi w pamięci.

Życzę udanych zakupów. Pozdrawiam
          Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• grol
            Drive
            • 2009
            • 95

Zamieszczone przez Kejup
            dozbieram parę złotych
            Sprawdź zestaw tego samego amplitunera z JBL Balboa - te głośniki są 'warte grzechu', a warto popytać u dystrybutora bo HK i JBL to jedna firma.
            Grzesiek

Komentarz

• Michal_ts
              Drive
              • 2009
              • 74

Zamieszczone przez grol
              Zamieszczone przez Kejup
              dozbieram parę złotych
              Sprawdź zestaw tego samego amplitunera z JBL Balboa - te głośniki są 'warte grzechu', a warto popytać u dystrybutora bo HK i JBL to jedna firma.
              Ten amplituner jest jednym z najlepszych za te pieniążki, miałem możliwość odsłuchu w zestawie z JBL NORTHRIDGE ES 90 i powiem szczerze, że to bardzo wysoka liga, jeśli chodzi o muzykę dyskotekową i wysokie decybele, ale dokładne wysokie tony też bez problemu dają radę.

Zależy jakiej muzy słuchasz... bo jeśli klasyka Cię nie interesuje to wybór ampli wyśmienity za te pieniądze, natomiast jeśli szukasz bardzo szczegółowych wysokich tonów i instrumentalnych nagrań to tylko Yamaha.

Co do głośników, to nie mam opinii bo nie słuchałem.

Komentarz

• grol
                Drive
                • 2009
                • 95

Zamieszczone przez Michal_ts
                JBL NORTHRIDGE ES 90
                Tylko że zestaw w tej klasie to 'trochę' wyższa liga.
                Zakładając, że słucham głównie muzyki wtedy wybrałbym do tego amplitunera zestaw USHER'a bazujący na 520-stkach+centralny i sub (520 mam w zestawie stereo - po prostu bajka...).
                Grzesiek

Komentarz

• tomil
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1179

Specem od tego nie jestem (oprócz tego co sam niedawno przeszedłem). I szczerze mówiąc nie spodobało mi się brzemienie Jamo- troszkę tandetne pudełkowe (innego określenia na to nie znajduję).
                  Co najprostszego można doradzić- przejedź się do sklepu i sam odsłuchaj sprzęt w różnych konfiguracjach- ja ostatecznie po około trzech godzinach zastanawiania się postawiłem na KEF IQ50 (na razie przód, w planach IQ10, może IQ30 i centralny- na ile możliwości fiannsowe pozwolą).
                  I te głośniki mogę doradzić (choć tanie nie są), naprawdę świetnie grają- nawet nie zdawałem sobe sprawy ile muzyki można usłyszeć i to na nienajlepszym ampli Onkyo TX-SR506 + Blu Sharp.
                  I moje zdanie jest takie, że lepiej powoli budować zestaw głośników pod 5.1 (ewentualnie 7.1) niż na początek kupić słabiznę, która po prostu nie gra. A do HK Jamo- chyba profanacja.
                  It doesn't matter what we're losing
                  It only matters what we're going to find!

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Zamieszczone przez Kejup
                    Witam! Mam małe pytanko do tych co się na tym znają otóż chciałbym poznać waszą opinię na temat tego zestawu:
                    http://www.allegro.pl/ite...200_kredyt.html
                    Jesli nie jesteś audiofilem, ale masz troche wyższe wymagania co do jakości dzwięku to ten zestaw powinien Cie zadowolić. Myslę, że w tej cenie to niezły wybór. Choć najgorsze są tu kolumny Jamo nie jest niestety firma oferującą porządne kolumny (do kina domowego polecam Quadrale). Ale ujdzie w tłoku.
                    Jeśli zaś oczekujesz krystalicznie czystego dzwięku z dobrze umiejscowioną sceną oraz lubisz rozsmakowywac sie w detalach to ten zestaw nie jest dobrym pomysłem.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• Kejup
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 533

Zamieszczone przez Big
                      Jeśli zaś oczekujesz krystalicznie czystego dzwięku z dobrze umiejscowioną sceną oraz lubisz rozsmakowywac sie w detalach to ten zestaw nie jest dobrym pomysłem.
                      Audiofilem nie jestem ale lubię posłuchać np.: Dire Straits, te gitarki i wogóle

A czy ten amplituner zgrał by lepiej z czymś takim:

Niestety tak jak pisałem ogranicza mnie budżet gdyż kupiłem mieszkanie i to ma być zestawik do pokoju o powierzchni niecałe 20m2.

Komentarz

• tomil
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 1179

Zamieszczone przez Kejup
                        Audiofilem nie jestem ale lubię posłuchać np.: Dire Straits, te gitarki i wogóle
                        No to Jamo odradzam. Zwłaszcza ten model (S606)- bass zabija na dłuższą metę, głośnik musi byc mocno odstawiony od innych mebli/ścian a i tak po dłuższym odsłuchu po prostu dudni. Właśnie te Jamo chciałem kupić.

Zamieszczone przez Kejup
                        ogranicza mnie budżet
                        To tak jak pisałem- kup na początek porządny przód, filmy da się oglądać a do muzyki tył nie jest potrzebny.

Najlepszym rozwiązaniem jest sprawdzenie w sklepie jak dane elementy się zgrywają i do czego będą dobre.
                        Wierz mi- jest nieprawdopodobna różnica pomiędzy różnymi głośnikami na tym samym ampli i finalnie nie da się wybrać przez internet.

Komentarz

• GRUBEER
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 936
                          • Volkswagen

Zamieszczone przez Kejup
                          A czy ten amplituner zgrał by lepiej z czymś takim:
                          http://www.allegro.pl/ite...oss_raty_0.html
                          mam te glosniki w domku REWELACJA !!!!!!!!!!!!! napedza je Harman AVR 147 nie jestem audiofilem dlatego dla mnie zestaw gra zaj...........scie :twisted: :twisted: :twisted: polecam
                          Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
                          Gejsza 6

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez Kejup
                            Kejup jeśli miałbym ci cos doradzić, to jęsli chcesz naprawdę dobrze posłuchac muzyki to niestety ale trzeba by było zrezygnować z amplitunera i kina domowego na rzecz dwukanałowego Hi-Fi. Niestety ale kino domowe, to jak sama nazwa wskazuje zestaw przeznaczony głównie do przekazu ścieżki dzwiękowej filmu. Nigdy amplituner nie zagra tak jak wzmacniacz, chćby z tego względu, że obwody tunera, i systemów dzwięku przestrzennego zawsze bedą "wchodziły w reakcję" z obwodami wzmacniacza (nie da się ich w 100% od siebie odizolować).
                            Jeśli chciałbyś pozostać przy kinie domowym, to polecam faktycznie sprzęt HK bo są w tym nieźli, dobry jest też Denon - to wszystko jeśli mówimy o górnym pułapie tzw. sprzętu budżetowego. Natomiast jeśli chciałbyś czegoś więcej to polecam NAD lub Cambrige Audio.
                            Jesli chodzi o kolumny do kina domowego, to z niższej pułki polecam Quadrale, ale jesli chciałbyć coś wiecej to proponuję JBL lub KEF.
                            Pamiętaj takze żeby odłozyć sobie troche kasy na kable. One naprawdę są baardzo ważne. Nawet najlepszy sprzęt spięty zwykłymi sznureczkami nie zagra ci tak jak powinnien.
                            P.S. Ja jestem zwolennikiem dwu kanałowego HI-FI i mam sprzeciek Roksana na kabelkach Ven den Hull i interkonekcie Inter-Link. Gra pięknie Ale czuję że kolumny Quadrala jakie posiadam blokują ten sprzet i mam nadzieję ze niedługo zamiast nich będą Chario Delphinus
                            Czarny Elegance

Komentarz

• tomil
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 1179

Zamieszczone przez GRUBEER
                              mam te glosniki w domku REWELACJA
                              A to sorry za:

Zamieszczone przez tomil
                              I szczerze mówiąc nie spodobało mi się brzemienie Jamo

Dlatego Kejup, jak widzisz lepiej samemu sprawdzić jak dany sprzęt gra.

Komentarz

• GRUBEER
                                Elegance
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 936
                                • Volkswagen

Zamieszczone przez tomil
                                swiete slowa mlodziutki
                                Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
                                Gejsza 6

Komentarz

• Kejup
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 533

Zamieszczone przez tomil
                                  Racja. W każdym razie na 100% pozostaje HK avr255 + HK DVD39 a do tego coś dobiorę jak będe w sklepie i odsłucham sobie jak to gra noi oczywiście ile będe w stanie wydać kasiorki ale to dopiero w grudniu .
                                  Jak kupię to dam znać co i jak.
                                  Pozdro!!!

Komentarz

• aldam
                                    L&K
                                    • 2006
                                    • 1036

do kina polecam kolumienki Paradigm.
                                    Na przód Paradigm monitor 9
                                    tył atom monitor
                                    + subik wedle uznania
                                    Do kina zestaw ideał.
                                    Dystrybutor najlepszych marek audio klasy high-end, stereo hi-fi, do kina domowego i do instalacji audio-video.
                                    Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• AdamB
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 8038
                                      • Octavia IV (NX3)
                                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

A co powiecie o głośnikach "KODA" ? Jaki macie opinie o nich.
                                      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• tomil
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2008
                                        • 1179

Zamieszczone przez AdamB
                                        A co powiecie o głośnikach "KODA" ? Jaki macie opinie o nich.
                                        Mają opinię raczej taniej tandety (hdtv forum) niezależnie od serii. I trudno znaleźć porównanie do jakichkolwiek głośników.
                                        Szaleńcy audiofile twierdzą, że głośniki na przód powinny kosztować przynajmniej 2X tyle co ampli (wzmak). I niestety mają rację .
                                        Usłyszysz różnicę i ją zobaczysz przy kasie.

Komentarz

• AdamB
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 8038
                                          • Octavia IV (NX3)
                                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

tomil, ok dzięki za opinie

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Dla zainteresowanych podaję link do sklepu z dobrej klasy sprzętem Hi-Fi i Hi-End. Myslę, że warto popatrzyć sobie na ich ofertę i zapoznać sie z cenami:
                                            Od 1992 roku w branży audio. Jesteśmy autoryzowanym sprzedawcą urządzeń audio-video czołowych producentów krajowych i zagranicznych. Wykonujemy kompleksowe instalacje audio-video. Projektujemy i inst
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• tomil
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 1179

Zamieszczone przez AdamB
                                              ok dzięki za opinie
                                              tu masz link, poczytaj sobie, wreszcie znalazłem jakieś bardziej pozytywne opinie o koda/taga:

Zamieszczone przez Big
                                              podaję link do sklepu z dobrej klasy sprzętem Hi-Fi i Hi-End. Myslę, że warto popatrzyć sobie na ich ofertę i zapoznać sie z cenami:
                                              Mają wyższe o kilkaset złotych niż konkurencja, dla przykładu KEF IQ30 (noszę się z zamiarem kupna jako monitorki) u nich cena to 1900, u konkurencji 1690 (nie z Lublina), ale cóż mają raty 0% z kosztem wliczonym w cenę głośnika.

[ Dodano: Czw 08 Paź, 09 12:55 ]
                                              Podobno dobre ceny ma gościu z HDTVforum- blackninja- nie sprawdzałem, ale w sklepach dostają wysypki jak słyszą o sprzedawcy z Olsztyna.

Komentarz

• AdamB
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 8038
                                                • Octavia IV (NX3)
                                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

tomil, ja już mam kino z tymi głośnikami. KODY mam prawie najwyższy model z amplitunerem Pioniera od roku. Nie pamiętam oznaczenia modelu ich , ale grają OK. Nie narzekam. Tak tylko zapytałem o opinie. Nawet jeżeli to jest chinszczyzna, bo jest o i tak nie kupię kina domowego za prawie 5 tyś bo nie jestem audiofilem.

A tak wogóle to i tak słucham go raz na miesiąc bo nie mam czasu.

Komentarz

• tomil
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2008
                                                  • 1179

Zamieszczone przez AdamB
                                                  Nie narzekam.
                                                  I to jest najważniejsze.

Zamieszczone przez AdamB
                                                  bo nie jestem audiofilem
                                                  A jakim filem jesteś :wink:
                                                  Zamieszczone przez AdamB
                                                  A tak wogóle to i tak słucham go raz na miesiąc bo nie mam czasu.
                                                  No nie wiem czy akurat z tego to można się cieszyć.

Komentarz

Pracuję...