Witam. Oto mój problem: od jakiegoś czasu po dłuższym postoju, resetuje mi się komputer, czyli średnie spalanie, czas jazdy, średnia prędkość. Reset następuje po dłuższym postoju, czyli np. jak stoi samochód przez noc i rano wsiadam, to po odpaleniu komputer jest zresetowany. Dokładnego czasu po jakim resetuje się komp nie potrafię podać, po prostu po dłuższym postoju. Da się to jakoś naprawić bez inwazyjnie, czy to raczej coś w elektryce i trzeba by było pogrzebać. A i jeszcze VAG żadnego błędu raczej tam nie pokazuje, bo ostatnio octavia była na czyszczeniu turbiny i była podłączana do VAG'a, więc jakby coś pokazało, zostałoby to naprawione. Liczę na jakąś pomoc :wink: Pozdrawiam
Ipod touch
Zwiń
X
-
Ipod touch
Witam
Mam pytanko w związku z tym urządzeniem. Rozmyślam nad zakupem ipoda 2 generacji (pojemnośc nie ma znaczenia) ale mam pewne wątpliwości.
W sumie chodzi mi o możliwośc ogladania filmów ( divx i podobne ) dlatego tez szukam jakiegoś urządzenia. Chce rowniez zeby miało WiFi do przegladania neta. Szukałem po necie i niestety jestem skazany na Ipoda touch. Wiem ze to urządzenie nie czyta divx-ow ale mozna zrobic konwersje na mp4 no i napisy tez mozna jakoś wkleić. Dlatego mam pytania:
1. Czy naprawde trzeba instalować "jailbait" zeby móc wgrać sobie jakies aplikacje nie apple'owskie , czy naprawde na itunes nie ma nic godnego uwagi za darmo?
2. Czy bez tego modzenia można sobie wgrać te skonwertowane filmy na dysk czy itune blokuje takie rzeczy?
Z góry dziekuje za pomoc.
-
-
mały OT - mam iPODa, nie Touch tylko jakiś inny, generalnie ważne że ma dużą pojemność, reszta nie ma znaczenia
Do rzeczy - iTunes to imho największa krzywda jaką można sobie zrobić, wielka, bezsensowna kobyła. Używam małej aplikacji SharePod i polecam rozwadze jakby coTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Johnny_B, filmy możesz odtwarzać tylko w formacie mp4. Co prawda po ostatnich upejtach softu pojawiły się jakieś problemy z wgrywaniem filmów (działa to trochę losowo z nowymi iTunes), ale najlepszym rozwiązaniem jest odpuszczenie sobie iTunes i wgrywanie filmów i muzyki innym softem. Ale konwertowanie do mp4 jest trochę upierdliwe i czasochłonne. Co do oprogramowania to z darmowych programów za wiele ciekawych za darmo nie znajdziesz...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWiTunes to imho największa krzywda jaką można sobie zrobić,
Zamieszczone przez Johnny_BW sumie chodzi mi o możliwośc ogladania filmów ( divx i podobne )Zamieszczone przez Johnny_BChce rowniez zeby miało WiFi do przegladania neta.
Nawet mp3 potrafi odtwarzac ale jakosc dla mnie jest kiepska.
Zamieszczone przez Johnny_BSzukałem po necie i niestety jestem skazany na Ipoda touchVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Z drugiej strony dlaczego musi byc wi-fi? Przeciez hotspota nie zlapie jadac autobusem :P
Wiec gdyby nie wi-fi mozna by bylo sie zainteresowac np. urzadzeniami samsunga. Jednak co przemawia na korzysc ipoda to duuuza pojemnosc dysku. Palm ma wiekszy wyswietlacz wiec IMO lepiej ogladac jak juz chce sie ogladac filmy. wi-fi jest, BT jest.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez bradleyZamieszczone przez MisiekWAWiTunes to imho największa krzywda jaką można sobie zrobić,
Komentarz
-
Johnny_B, Proponuje rozejrzenie się za jakimś dobrym PDA bo to znacznie uprości sprawę i znacznie ułatwi życie. Na PDA masz pełno programów (w tym darmowe) do odtwarzania muzyki czy filmów nawet Divx (nawet z napisami) wielkość podobna do iPoda. A bardzo dobre używane będą tańsze (nowe średniej jakości też)O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Thundi, no dzieki pomysle o tym również, a co mógłbyś polecić z tym palmów bo ja sie nie znam kompletnie
Z drugiej strony jest jeszcze takie fajne urządzenie jak Sony PSP Go. Małe z dużym ekranem i 16GB pamięci flash. Obsługuje też mp4 jak Ipod wiec nie byłoby problemu z filmami. Ma WiFi i BT. Nie wiem tylko czy można oglądać na nim jak jest złożony. Musze sie jeszcze przejść do Sony i popytać.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez Johnny_BZ drugiej strony jest jeszcze takie fajne urządzenie jak Sony PSP Go.
Komentarz
-
Johnny_B, Z używek to najlepiej brać HP który model dokładnie cuż to zależy od twojej kasy jak i tego co chcesz mieć (BT, WiFi itp)
Ja posiadam dwa modele:
2210 - prosty oprócz SD ma CF (SD nie w wersji HC ale za to CF-ki są w miare tanie 8GB ~ 40-50zł) BT i niestety nic więcej do odtwarzania filmów spokojnie wystarczy choć system jest już nieco stary i trzeba pilnować co by nie rozładować (choć można zrobić backup i przywrucić system w ciągu paru s) koszy używki to około 200zł
hx 4700 - BT, WiFI SD, CF i praktycznie nic więcej nie potrzeba - poket też na starym systemie ale jest upgrade i masz WM6.0 i śmiga przyjemnie - koszt używki to 650-800zł
Łącznie w rodzinie mam 4x 4700 (znaczy teraz już 3 bo jeden skradziono ) i 1x 2210
i pomimo że 2210 jest w moich rękach już ponad 4lata to do dziś trzyma na baterii tyle samo co na początku !!
Z nowych cóż raczej siedzę w używkach i osobiście nie lubię modeli typu "ala Biedronka" (czyli pokety które często albo znajdują się w ofercie takich firm jak Biedronka czy Lidl lub takich marek o których nikt nic nie wie (no teraz już poniekąd coś o nich wiadomo - od razu zaznaczę że zdarzają się dobre sprzęty)).
ps: Choć może Poket dla żony to nie zbyt dobry pomysł bo kulki wciągają i możesz mieć problemy z dostępnością:
Dlaczego gre Bubble Breaker nie znajdziemy w Windowsie na PC?
- Bo w Pasjansa czy sapera nie da się grać osiem godzin bez przerwy a ktoś musi przecież w pracy pracowaćO ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez ThundiDlaczego gre Bubble Breaker nie znajdziemy w Windowsie na PC?
- Bo w Pasjansa czy sapera nie da się grać osiem godzin bez przerwy a ktoś musi przecież w pracy pracować
Komentarz
-
fakt :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
hmm, mojej żonie nie pasuje posługiwanie się rysikiem ( pewnie zaraz zepsuje albo zgubi :szeroki_usmiech ) wiec chyba zostane przy Ipodzie. Szukam teraz tylko jakiegos fajnego 2 generacji w przystepnej cenie.
Cokolwiek człowiek nie obejrzy zawsze wraca do tego nieszczęsnego Ipoda. Wygląd robi wrażenie a wiadomo ze kobitki kupują oczami :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Wygląd jak wygląd, ale sterowanie jest rewelacyjne. Od dawna korzystam z różnych palmtopów (obsługiwanych rysikiem), ale iPod bije je na głowę interfejsem użytkownika. Pojemnościowy ekran dotykowy jest rewelacyjny.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Johnny_Bhmm, mojej żonie nie pasuje posługiwanie się rysikiem ( pewnie zaraz zepsuje albo zgubi :szeroki_usmiech ) wiec chyba zostane przy Ipodzie.O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _tm_Bardzo ładnie porządkuje pliki na dysku, układa je w katalogach wg nazwy nazwy artysty i albumu oraz nazywa je zgodnie z tytułem utworu
Zamieszczone przez _tm_Drag&drop działa bardzo dobrze - zaznaczam albumy, przeciągam je na iPoda i wszystko się ładnie skopiuje
Bo ja chce stworzyc powiedzmy 3 listy na ktorych beda powtarzac sie utwory. Ale dobry ipod wlaczy synchronizacji co bym nie potrzebnie tracil miejsce na dyskuVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez bradleyZamieszczone przez _tm_Bardzo ładnie porządkuje pliki na dysku, układa je w katalogach wg nazwy nazwy artysty i albumu oraz nazywa je zgodnie z tytułem utworu
Zamieszczone przez bradleyZamieszczone przez _tm_Drag&drop działa bardzo dobrze - zaznaczam albumy, przeciągam je na iPoda i wszystko się ładnie skopiuje
Komentarz
Komentarz