Ipod touch

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bobik77
    Classic
    • 2010
    • 15

Ipod touch

Witam. Oto mój problem: od jakiegoś czasu po dłuższym postoju, resetuje mi się komputer, czyli średnie spalanie, czas jazdy, średnia prędkość. Reset następuje po dłuższym postoju, czyli np. jak stoi samochód przez noc i rano wsiadam, to po odpaleniu komputer jest zresetowany. Dokładnego czasu po jakim resetuje się komp nie potrafię podać, po prostu po dłuższym postoju. Da się to jakoś naprawić bez inwazyjnie, czy to raczej coś w elektryce i trzeba by było pogrzebać. A i jeszcze VAG żadnego błędu raczej tam nie pokazuje, bo ostatnio octavia była na czyszczeniu turbiny i była podłączana do VAG'a, więc jakby coś pokazało, zostałoby to naprawione. Liczę na jakąś pomoc :wink: Pozdrawiam
  • Johnny_B
    Rider
    • 2008
    • 372

Ipod touch

Witam
    Mam pytanko w związku z tym urządzeniem. Rozmyślam nad zakupem ipoda 2 generacji (pojemnośc nie ma znaczenia) ale mam pewne wątpliwości.
    W sumie chodzi mi o możliwośc ogladania filmów ( divx i podobne ) dlatego tez szukam jakiegoś urządzenia. Chce rowniez zeby miało WiFi do przegladania neta. Szukałem po necie i niestety jestem skazany na Ipoda touch. Wiem ze to urządzenie nie czyta divx-ow ale mozna zrobic konwersje na mp4 no i napisy tez mozna jakoś wkleić. Dlatego mam pytania:
    1. Czy naprawde trzeba instalować "jailbait" zeby móc wgrać sobie jakies aplikacje nie apple'owskie , czy naprawde na itunes nie ma nic godnego uwagi za darmo?
    2. Czy bez tego modzenia można sobie wgrać te skonwertowane filmy na dysk czy itune blokuje takie rzeczy?

Z góry dziekuje za pomoc.

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

mały OT - mam iPODa, nie Touch tylko jakiś inny, generalnie ważne że ma dużą pojemność, reszta nie ma znaczenia
      Do rzeczy - iTunes to imho największa krzywda jaką można sobie zrobić, wielka, bezsensowna kobyła. Używam małej aplikacji SharePod i polecam rozwadze jakby co
      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Johnny_B, filmy możesz odtwarzać tylko w formacie mp4. Co prawda po ostatnich upejtach softu pojawiły się jakieś problemy z wgrywaniem filmów (działa to trochę losowo z nowymi iTunes), ale najlepszym rozwiązaniem jest odpuszczenie sobie iTunes i wgrywanie filmów i muzyki innym softem. Ale konwertowanie do mp4 jest trochę upierdliwe i czasochłonne. Co do oprogramowania to z darmowych programów za wiele ciekawych za darmo nie znajdziesz...
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Johnny_B
          Rider
          • 2008
          • 372

a czy do tych innych programów do wgrywania nie musze miec "złamanego" ipoda?

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie. One służą tylko do synchronizacji.
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• bradley
              L&K
              • 2008
              • 1465

Zamieszczone przez MisiekWAW
              iTunes to imho największa krzywda jaką można sobie zrobić,
              Ooo, ktos potwierdza moje zdanie. Nie rozumiem dlaczego ten idiotyczny program nie oblsuguje tak prostej funkcji jak drag and drop. Zaznaczam DOKLADNIE co chce aby skopiowac na swoja liste a on tego nie robi. A jak sie przeglada urzadzenie w total commanderze to zamiast plikow z nazwami takimi jakie byly to ipod konwertuje to do swojego jakiegos formatu nazw i zamiast np. deep purple - child in time bedzie asfafsd w katalogu kvdmkl.
              Zamieszczone przez Johnny_B
              W sumie chodzi mi o możliwośc ogladania filmów ( divx i podobne )
              Chce rowniez zeby miało WiFi do przegladania neta.
              Jako ciekawostke podam, ze te rzeczy potrafi moj stary ceglefon nokia 9500 comunicator :lol:
              Nawet mp3 potrafi odtwarzac ale jakosc dla mnie jest kiepska.

Szukałem po necie i niestety jestem skazany na Ipoda touch
              A jakies palmy nie maja takich funkcji? Dodatkowo nawigacje sobie wgrasz :P
              VW Vento 1.9TDI 1Z ++
              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Johnny_B
                Rider
                • 2008
                • 372

bradley, raczej zależy mi tylko na multimedialności i internecie, GPS nie jest potrzebny do jeżdżenia autobusem :szeroki_usmiech ( to sprzęt dla mojej żony)

Komentarz

• bradley
                  L&K
                  • 2008
                  • 1465

Z drugiej strony dlaczego musi byc wi-fi? Przeciez hotspota nie zlapie jadac autobusem :P
                  Wiec gdyby nie wi-fi mozna by bylo sie zainteresowac np. urzadzeniami samsunga. Jednak co przemawia na korzysc ipoda to duuuza pojemnosc dysku. Palm ma wiekszy wyswietlacz wiec IMO lepiej ogladac jak juz chce sie ogladac filmy. wi-fi jest, BT jest.
                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++

Komentarz

• _tm_
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 2333
                    • Superb III (3V3)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez bradley
                    Zamieszczone przez MisiekWAW
                    iTunes to imho największa krzywda jaką można sobie zrobić,
                    Ooo, ktos potwierdza moje zdanie. Nie rozumiem dlaczego ten idiotyczny program nie oblsuguje tak prostej funkcji jak drag and drop. Zaznaczam DOKLADNIE co chce aby skopiowac na swoja liste a on tego nie robi. A jak sie przeglada urzadzenie w total commanderze to zamiast plikow z nazwami takimi jakie byly to ipod konwertuje to do swojego jakiegos formatu nazw i zamiast np. deep purple - child in time bedzie asfafsd w katalogu kvdmkl.
                    Chyba używamy różnych iTunes. Ja mam iPod Touch i wg mnie iTunes działa rewelacyjnie. Bardzo ładnie porządkuje pliki na dysku, układa je w katalogach wg nazwy nazwy artysty i albumu oraz nazywa je zgodnie z tytułem utworu. Jak zmienię nazwę albumu dla wybranego kawałka to sam automatycznie go przenosi do odpowiedniego katalogu. Drag&drop działa bardzo dobrze - zaznaczam albumy, przeciągam je na iPoda i wszystko się ładnie skopiuje. Dodatkowo dodawanie zdjęcia okładki do albumu działa rewelacyjnie - wystarczy z przeglądarki przeciagnąć zdjęcie do odpowiedniego pola we właściwościach albumu i okładka automatycznie się dodaje (oczywiście podczas kopiowania utworów do iPoda okładka też się kopiuje, więc podczas odtwarzania mam na ekranie podgląd okładki). Fajnie też działa obsługa podcastów - jak się zasubskrybuje jakiś kanał to sam automatycznie ściąga na dysk nowe podcasty i wystarczy je przeciągnąć na iPoda, żeby je tam załadować.
                    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                    -------------------------------------------------------------------------
                    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Thundi
                      L&K
                      • 2005
                      • 1157

Johnny_B, Proponuje rozejrzenie się za jakimś dobrym PDA bo to znacznie uprości sprawę i znacznie ułatwi życie. Na PDA masz pełno programów (w tym darmowe) do odtwarzania muzyki czy filmów nawet Divx (nawet z napisami) wielkość podobna do iPoda. A bardzo dobre używane będą tańsze (nowe średniej jakości też)
                      O ortografie dba FF.
                      Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                      http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Johnny_B
                        Rider
                        • 2008
                        • 372

Thundi, no dzieki pomysle o tym również, a co mógłbyś polecić z tym palmów bo ja sie nie znam kompletnie

Z drugiej strony jest jeszcze takie fajne urządzenie jak Sony PSP Go. Małe z dużym ekranem i 16GB pamięci flash. Obsługuje też mp4 jak Ipod wiec nie byłoby problemu z filmami. Ma WiFi i BT. Nie wiem tylko czy można oglądać na nim jak jest złożony. Musze sie jeszcze przejść do Sony i popytać.

Komentarz

• _tm_
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 2333
                          • Superb III (3V3)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Z drugiej strony jest jeszcze takie fajne urządzenie jak Sony PSP Go.
                          Ale to jest bez sensu. PSP to jest konsola do gier i jej głównym przeznaczeniem są gry. Tylko przy okazji pozwala na oglądanie filmów.

Komentarz

• Thundi
                            L&K
                            • 2005
                            • 1157

Johnny_B, Z używek to najlepiej brać HP który model dokładnie cuż to zależy od twojej kasy jak i tego co chcesz mieć (BT, WiFi itp)

Ja posiadam dwa modele:
                            2210 - prosty oprócz SD ma CF (SD nie w wersji HC ale za to CF-ki są w miare tanie 8GB ~ 40-50zł) BT i niestety nic więcej do odtwarzania filmów spokojnie wystarczy choć system jest już nieco stary i trzeba pilnować co by nie rozładować (choć można zrobić backup i przywrucić system w ciągu paru s) koszy używki to około 200zł
                            hx 4700 - BT, WiFI SD, CF i praktycznie nic więcej nie potrzeba - poket też na starym systemie ale jest upgrade i masz WM6.0 i śmiga przyjemnie - koszt używki to 650-800zł

Łącznie w rodzinie mam 4x 4700 (znaczy teraz już 3 bo jeden skradziono ) i 1x 2210
                            i pomimo że 2210 jest w moich rękach już ponad 4lata to do dziś trzyma na baterii tyle samo co na początku !!

Z nowych cóż raczej siedzę w używkach i osobiście nie lubię modeli typu "ala Biedronka" (czyli pokety które często albo znajdują się w ofercie takich firm jak Biedronka czy Lidl lub takich marek o których nikt nic nie wie (no teraz już poniekąd coś o nich wiadomo - od razu zaznaczę że zdarzają się dobre sprzęty)).

ps: Choć może Poket dla żony to nie zbyt dobry pomysł bo kulki wciągają i możesz mieć problemy z dostępnością:
                            Dlaczego gre Bubble Breaker nie znajdziemy w Windowsie na PC?
                            - Bo w Pasjansa czy sapera nie da się grać osiem godzin bez przerwy a ktoś musi przecież w pracy pracować
                            (BB - to gra Microsoftu która razem z zwykłym pasjansem znajduje się tylko na Windows Mobile)
                            O ortografie dba FF.
                            Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• _tm_
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 2333
                              • Superb III (3V3)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                              • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Thundi
                              Dlaczego gre Bubble Breaker nie znajdziemy w Windowsie na PC?
                              - Bo w Pasjansa czy sapera nie da się grać osiem godzin bez przerwy a ktoś musi przecież w pracy pracować
                              (BB - to gra Microsoftu która razem z zwykłym pasjansem znajduje się tylko na Windows Mobile)
                              Potwierdzam, wciąga niemiłosiernie

Komentarz

• misiekwaw
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7715
                                • Ford

fakt :szeroki_usmiech
                                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                http://www.disi-tune.pl
                                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                Był WRX
                                Była Octa

Komentarz

• Johnny_B
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 372

hmm, mojej żonie nie pasuje posługiwanie się rysikiem ( pewnie zaraz zepsuje albo zgubi :szeroki_usmiech ) wiec chyba zostane przy Ipodzie. Szukam teraz tylko jakiegos fajnego 2 generacji w przystepnej cenie.
                                  Cokolwiek człowiek nie obejrzy zawsze wraca do tego nieszczęsnego Ipoda. Wygląd robi wrażenie a wiadomo ze kobitki kupują oczami :diabelski_usmiech

Komentarz

• _tm_
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 2333
                                    • Superb III (3V3)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Wygląd jak wygląd, ale sterowanie jest rewelacyjne. Od dawna korzystam z różnych palmtopów (obsługiwanych rysikiem), ale iPod bije je na głowę interfejsem użytkownika. Pojemnościowy ekran dotykowy jest rewelacyjny.

Komentarz

• Thundi
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1157

hmm, mojej żonie nie pasuje posługiwanie się rysikiem ( pewnie zaraz zepsuje albo zgubi :szeroki_usmiech ) wiec chyba zostane przy Ipodzie.
                                      Poketem też się da posługiwać bez rysika (choć może jest to mniej wygodne a na pewno mniej precyzyjne) choć wybór należy do ciebie (albo żony )
                                      O ortografie dba FF.
                                      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• bradley
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1465

Zamieszczone przez _tm_
                                        Bardzo ładnie porządkuje pliki na dysku, układa je w katalogach wg nazwy nazwy artysty i albumu oraz nazywa je zgodnie z tytułem utworu
                                        W urzadzeniu to tak, ale jak eksplorujesz katalogi za pomoca total commandera to juz nie.
                                        Zamieszczone przez _tm_
                                        Drag&drop działa bardzo dobrze - zaznaczam albumy, przeciągam je na iPoda i wszystko się ładnie skopiuje
                                        Najpierw je kopiujesz wszystkie do itunsa a pozniej na ipoda ?
                                        Bo ja chce stworzyc powiedzmy 3 listy na ktorych beda powtarzac sie utwory. Ale dobry ipod wlaczy synchronizacji co bym nie potrzebnie tracil miejsce na dysku
                                        VW Vento 1.9TDI 1Z ++

Komentarz

• _tm_
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 2333
                                          • Superb III (3V3)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez _tm_
                                          Bardzo ładnie porządkuje pliki na dysku, układa je w katalogach wg nazwy nazwy artysty i albumu oraz nazywa je zgodnie z tytułem utworu
                                          W urzadzeniu to tak, ale jak eksplorujesz katalogi za pomoca total commandera to juz nie.
                                          Nie wiem czy mowimy o tym samym. Ja uzywam iTunes do zarządzania muzyką i na dysku lokalnym komputera mam porządek utrzymywany przez iTunes. Utwory są podzielone wg wykonawców i albumów oraz nazwane tak jak tytuł utworu.

Zamieszczone przez _tm_
                                          Drag&drop działa bardzo dobrze - zaznaczam albumy, przeciągam je na iPoda i wszystko się ładnie skopiuje
                                          Najpierw je kopiujesz wszystkie do itunsa a pozniej na ipoda ?
                                          Tak, wszytkie utwory dodaje do iTunes, bo ten program służy u mnie do zarządzania muzyką. Jeżeli ktoś chce go używać tylko jako interfejs komunikacyjny z iPodem to faktycznie może to być średnie rozwiązanie.

Komentarz

• Johnny_B
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 372

Wczoraj w końcu zakupilem Ipoda 32GB 3 generacji. Wygląd i obsługa jest fantastyczna. Teraz tylko rozgryzam obsługe itunes i appstore.

Komentarz

Pracuję...