czachus, też jestem z Radomia, mi juz ukradli znaczki z felg,wklad lusterka ,obudowe, ostatnio wydlubali boczne migacze a jeszcze kiedys ukradli mi z samochodu torbe gdzie m.i.n mialem indeks (to był 2 semestr piatego roku,i wszystkie wpisy od nowa) Ostatnio wrócilem do domu o godzinie 1szej w nocy, idac z auta do samochodu(mam do przejscia jakies 40m dostałem metalowym narzedziem w głowe tak,ze obudzilem sie w karetce,nic wiecej nie pamietam. Tyle.
Pozdro
Mój kumpel miał podobną akcję na Obozisku. Też dostał "gonga" znikąd i obudził się lżejszy o komórkę i portfel. Dziś z kolei na Astrę III, którą dostaliśmy jako autko zastępcze, ktoś wywalił worek ze śmieciami na dach. Na sąsiednim aucie stały kubeczki i pusta flaszka....
Kuźwa, zaczynam mieć tego dość. Zastanawiam się czy nie wstawać w nocy z psem na spacer....
Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...
Kur@#$@$#@, chlopaki. Też byłem twardy kiedyś. Złodziejowi jeb@#$!@#$ się nie ugnę. Miałem służbową Astrę III. Wzięta w Masterlease. Nic mnie żadne szkody nie obchodziły absolutnie. Albo ubezpieczenie, albo firma grzecznie płaciła. Mówiłem sobie, nie ma takiej opcji, żebym zapitalał 500-700 metrów na parking strzeżony bo się komuś w nocy nudziło. NO ALE ILE RAZY MOŻNA NA POLICJI ZGŁASZAĆ wandalizm ???? 10? 20? W końcu zmiękłem. Szkoda 2 godzin na komisariacie wątpliwej jakości. Od chwili postawienia na strzeżonym.... spokój. Dodatkowo mam wiatę. Nie ma rosy rano.
Mojemu ocju wpakował się do auta złodziej. Pecha miał bo złapali go na gorącym uczynku. I tak zapowiedział że to auto ukradnie. Widocznie było zamówienie na zieloną BMkę 5. Autko przestało ładny czas w garażu. Ojciec jeździł służbowym. Złośliwośc przedmiotów martwych sprawiła że BMkę trzeba było z garażu wyciągnąć na godzinkę. Postawiona w centrum wrzeszcza przy teatra miniatura ( jak ktoś zna gdańsk to wie że przy głównej drodze ). Znalazła nowego właściciela.
Morał: jak chcą ci ukraść auto to zażne zabazpieczenia nie pomogą. (
zależy gdzie zabezpieczasz
jak u puchatków albo u dealera to 100% że może odjechać
w 3mieście są takie zakłady, po zabezpieczeniu w których nic nie odjeżdża
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Mojemu ocju wpakował się do auta złodziej. Pecha miał bo złapali go na gorącym uczynku. I tak zapowiedział że to auto ukradnie. Widocznie było zamówienie na zieloną BMkę 5. Autko przestało ładny czas w garażu. Ojciec jeździł służbowym. Złośliwośc przedmiotów martwych sprawiła że BMkę trzeba było z garażu wyciągnąć na godzinkę. Postawiona w centrum wrzeszcza przy teatra miniatura ( jak ktoś zna gdańsk to wie że przy głównej drodze ). Znalazła nowego właściciela.
Morał: jak chcą ci ukraść auto to zażne zabazpieczenia nie pomogą. (
Wrzeszcz to wogóle jest masakra. Musiałem pół roku temu podjechać na chwilkę na PG.. Nie było mnie 5 min.. cale szczeście ze 5min, a nie 7 bo albo bym miał poważne staraty w aucie albo by wogóle go tam nie było Wracając do auta widziałęm 2-ch kolesi którzy zaglądali do środka z wielkim zainteresowaniem, załączyłem syrene alarmową z pilota to zwiali.
Dobrze że pracując we wrzeszczu mamy zamknięty strzeżony parking firmowy.
dwernickiego :?: :?: niedaleko tej ul mieszkam gdy mam zjazd na uczelni (studia zaoczne)...
prawda jest taka ze porzadny obywatel zawsze ma po du... przekrocz predkosc o 20km/h i dostaniesz mandat,nie zaplac -przyjdzie komornik i zabierze... a takiemu menelowi nic nie zrobia :evil: bo jak on zadoscuczyni czyn zabroniony skoro sam nic nie ma :?: :!:
do wiezienia go :?: na syberie chyba... obecnie w wiezieniach maja jak w SPA -cieple komnatki. posilki.kablowka ... chyba lekka przesada no nie :?:
No się zobaczy. Gównażeria jest głupia. Córka na podwórku usłyszała od innych dzieciaków, że dwóch idiotów się chwali swoim wyskokiem....
Wiemy już którzy to. Pytanie, czy zgłaszać na Policję, czy sklepać ryje i może więcej nie ruszą....
obecnie w wiezieniach maja jak w SPA -cieple komnatki. posilki.kablowka
a ty skąd masz taka wiedzę? czytujesz jakies opracowania na ten temat, bo sam chyba nie garowałeś?
mi kriminał nie potrzebny :wink:
skad mam wiedze? otoż mam takiego wykładowce na uczelni ktory skonczyl aplikacje sedziowska i przy okazji jej robienia mial okazje 'zajrzec od kuchni' w polskie i zagraniczne wiezienia...i na pewnym wykladzie wszedl na ten temat i zaczal nam opowiadac..
Lepiej byłoby wymierzyć sprawiedliwość na własną rękę, albo chociaż postraszyć. Tylko żeby z tego problemów nie było.
Policja faktycznie nieudolna.
Moi rodzice prowadzili mały biznes - branża handel. Któregoś popołudnia listopadowego napadli mojego ojca. 3 gości i babka. Udało się z pomocą przechodnia złapać jednego. Reszta uciekła. Jeden miał pecha bo zgubił dokumenty. Dokładny adres, imię, nazwisko. Najciekawsze jest to że policja do tej pory go nie złapała.
Wydaje się że prościej już raczej nie będzie skoro delikwent zostawia na siebie dokładne namiary. A jednak.
mam takiego wykładowce na uczelni ktory skonczyl aplikacje sedziowska i przy okazji jej robienia mial okazje 'zajrzec od kuchni' w polskie i zagraniczne wiezienia...i na pewnym wykladzie wszedl na ten temat i zaczal nam opowiadac
to skoro tam jest tak fajnie czemu wykłada wam zamiast sobie spokojnie siedzieć?
powiem ci że z racji pracy czasami ocieram sie o więziennictwo- nie ma nic gorszego niz pobyt w polskim więzieniu(na zachodzie faktycznie bywa lepiej niż tutaj)
ale skoro mając 19 lat masz tak wyrobiony światopogląd to życze powodzenia :szeroki_usmiech
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
mam takiego wykładowce na uczelni ktory skonczyl aplikacje sedziowska i przy okazji jej robienia mial okazje 'zajrzec od kuchni' w polskie i zagraniczne wiezienia...i na pewnym wykladzie wszedl na ten temat i zaczal nam opowiadac
to skoro tam jest tak fajnie czemu wykłada wam zamiast sobie spokojnie siedzieć?
powiem ci że z racji pracy czasami ocieram sie o więziennictwo- nie ma nic gorszego niz pobyt w polskim więzieniu(na zachodzie faktycznie bywa lepiej niż tutaj)
ale skoro mając 19 lat masz tak wyrobiony światopogląd to życze powodzenia :szeroki_usmiech
Ze względu na "współsiedzących", czy na warunki? A może jedno i drugie?
niestety jedno i drugie
więzienie ma resocjalizować
większość z nich nawiązuje nowe kontakty i wychodzi wiekszymi dewiantami niz dotychczas
w równym stopniu dokuczają i znęcają się współwięzniowie jak i "klawisze"
jak masz układy możesz w celi mieć rózne rzeczy- prochy, komórki,
jak taki koleś z "chorobą łańcuchową"(czyli swiezo upieczony sędzia) mający 26 lat ma decydować o losie ludzkim?
a jakie on ma doświadczenie życiowe?
szkoda gadać temat rzeka
jak taki koleś z "chorobą łańcuchową"(czyli swiezo upieczony sędzia) mający 26 lat ma decydować o losie ludzkim? a jakie on ma doświadczenie życiowe?
kto decyduje o moim losie:
- ja decydujac sie na popelnienie czynu zabronionego i narazajac sie na kare
- sedzia (ile by lat nie mial) ktory WG KODEKSU wymierza wyrok za moje wystepki
Komentarz