u mnie prawie wszystko,od klasycznej przez, brit pop, dance ,jazz, jednym opisem D.M.C. ale sopoko, mam w polsce 350 kaset 90 minutowych i zgram je sobie na compa wtedy to bedzie ,jazda obecnie Galaxy Radio, polski hip-hop,Busta Rhymes- touch itp.
phrix, zedytowałeś posta i wyrzuciłeś z niego "To nie ptak" Bregovica z Kayah A szkoda, bo faktycznie brzmi super. Poszedłem z Bregovicem dalej i zagrałem sobie wczoraj w aucie "Ederlezi". Niektóre utwory to po prostu odjazd ...
Ostatnio poświęciłem troche czasu i na 5 CD skompresowałem do formatu mp3 większość mojej kolekcji płytowej w jakości VBR. Jeżeli lubię jakiegoś wykonawcę to lubie go od początku do końca i dlatego też kupuje przeważnie cała jego dyskografię, i tym sposobem udało mi się powybierac i powrzucać najlepsze kawałki takich wykonawców jak:
-Pet shop boys
-OMD
-A-ha
-Tears for fears
-Sandra
-Abba
-Michael Jacskon
-Phil Collins
-U2
-Depeche mode
-George michael
-INXS
-Madonna
-Sting
-Queen
-R.E.M.
-Yello
-Vangelis
-Mike Oldfield
-Robert Plant
-Genesis
-Yes
-King Crimson
+ czasem jakieś rapy jak mi odbije :P
...na każdy dystans, dłuższy czy bliższy, znajdzie się coś dla ucha :wink:
W aucie najczęściej leci Pr. III, (podobnie jak w pracy i w domu), ale kiedy przyjdzie mi ochota na zapodanie jakiejś płyty to zdecydowanie AC/DC, Dżem, a i często starsze Depeche Mode (ot taki powrót sentymentalny do przeszłości)
AC piorun DC...o tak tak.... szczególnie Higway to hell w wersji live....
dorzuciłbym Deep Purple, Lipali, Free....ogólnie Hard Rock rulez
niektóre kawałki Joe Satriani poza tym generalnie rock i może to dziwne kombinacja ale również house. Poza tym: RMF, Zet, Planeta i muzyka z kilku czeskich stacji odbieranych w południowo zachodniej części Śląskiego
wg mnie do auta kompletnie nie nadaje się klasyka (Bach, Mozart, Vivaldi), bo za bardzo "rozpręża" mimo, że poza autem lubię czasem posłuchać sobie coś takiego
Jest :diabelski_usmiech
Nowy dwupłytowy album Schillera...odjazd pełen - elektroniczny chillout z vocalami
nazywa się "Atemlos"...polecam gorąco, piękna muzyka, zobaczcie sami:
Nie widziałem wcześniej tego wątku.
Ja chyba trochę odstaję od średniej, ale to ze względu na wiek
W zależności od nastroju słucham SDM lub SDM lub SDM - tylko różnych płyt.
Muzyce w stylu "darcie mordy i dwa akordy" mówię stanowcze nie :szeroki_usmiech
mi ostatnio bardzo przypadły do gustu takie dwa kawałki
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KLpkXtM-VI8[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3-o9GuNvnl4[/youtube]
dobre plyty do jazdy dynamicznej to:
dream theather - awake, pantera - vulgar display of power, slayer - god hates us all,
dobre plyty do jazdy w miescie/korku:
kult - wszystko az do ostatecznego krachu, ska, punk-rock, rock.
zrobiłem trochę zamieszania..ale już się "nawracam" i wklejam to tu jak się powtarzam z czymś to pardon, tak szybkie myśli:
Proponuje zapodawać konkretne tytuły płyt (ewentualnie kawałków), może coś komuś podpasi i zechce to mieć
Moje propozycje na start:
Schiller płyta "Atemlos" z 2010 roku, piękny klimat, każdy znajdzie coś dla siebie (kawałki z koncertów promujących płytkę):
[ Dodano: Czw 17 Lut, 11 09:52 ]
Dla zwolenników pięknego polskiego brzmienia najnowsza płytka Grzegorza Turnaua - "Fabryka klamek", moim zdaniem najlepsza ze wszystkich jego dotychczasowych. Majstersztyk dla ucha, dobre vocale (m.in. Dorota Miśkiewicz) i oczywiście zaskakujące zmiany melodyczno-harmoniczne:
Komentarz