muzyka za kółkiem - nasze gusta:)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • barthezz1014
    Drive
    • 2010
    • 68

muzyka za kółkiem - nasze gusta:)

Witajcie,

Już jakiś meeega długi czas temu zostałem wyruchany bez mydła na allegro. To było tak dawno temu że już słabo to pamiętam, ale do rzeczy:

-dostałem wezwanie do sądu, złożyłem zeznania itp
    -dostałem list że gościu zostaje uznany winnym itp itd i zostaje skazany na rok ( 2 w zawiasach) i w ciągu 8 miesięcy od uprawomocnienia się wyroku ma mi zwrócić (nie tylko mi ale i 3 innym osobom) te 507 zł o które się tutaj rozchodzi.
    -po 8 miesiącach czekania, i oczywiście żadnego odzewu pojechałem do sadu zapytać co dalej, zwiedziłem z 3 rożne sądy w K-ce i wkońcu w jednym kobity kazały mi napisać pismo o klauzule wykonalności i poradziły żeby napisać też o adres tego cwaniaczka. Powiedziały że komornik dostanie pismo, i odeśle mi dokumenty (co chyba jest nieprawdą z tym komornikiem)
    - po 3 miesiącach otrzymałem te dokumenty z pieczątką że wyrok jest prawomocny i wykonalny, i kartkę z danymi oszusta.

Co teraz ? Czytałem różne opinie na ten temat ale każda inna... Co gorsza z większości wynikało że sam muszę znaleźć komornika który połowę jak nie cały ten dług skasuje jako swoje honorarium, o ile wogóle go ściągnie :roll:

jestem lekko zniesmaczony dlatego pytam, czy ktoś miał już taka sytuacje ? może siedzi w tych sprawach i ogarnia temat ?

z góry thx za odp
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10918
    • Fiat

muzyka za kółkiem - nasze gusta

Proponuje nowy temacik offtopikowy.
    Czego słuchamy za kółkiem naszych niun
    Może to wpłynie na poszerzenie naszych muzycznych horyzontów i wpłynie na lepszy nastroj za kólkiem

ja preferuje najbardziej muzykę elektroniczną z vocalami..więc może zaczne:

polecam wam zespół schiller - niemiecka grupa, pod wodzą christopfera van deylena , ktory robi naprawde kupe dobrej roboty:

przykład płyta "sehnsucht" z 2008 - lączaca bardzo wiele klimatów i stylów muzycznych...polecam za kółko:
    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

[ Dodano: Nie 25 Paź, 09 00:39 ]
    tym którzy lubią też podobny klimat, a czasem troche szybsze bity polecam mało znany "andain", który wydał w zasadzie jedną płytę:
    znany jest z tego:
    http://www.youtube.com/watch?v=HfH9i-C9ico - tak tez nazywa sie plyta "beautiful things"...a na niej znajdziecie, rowniez klimatyczne utworki wpadające w ucho takie jak ten piękny - " You once told me":
    http://www.youtube.com/watch?v=NvgpTNSxKwM, na dzis starczy :wink:

Komentarz

• wm71
      Ambiente
      • 2009
      • 109

Kiedyś :roll: gdy byłem piękny i młody :szeroki_usmiech słuchałem tylko polskiego rocka za kółkiem.
      Teraz lubie gdy leci dens i techno :jump:

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

a ja proponuje poszukać jest juz taki temat

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

moze gdzies jest zakopany...ale ja pragne go odswiezyc chyba nikt sie nie obrazi, prosze tez dawac linki..do waszej muzyki, moze komus wpadnie w gust

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

sew1981, to go odkop a nie na łatwizne

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2009
              • 10918
              • Fiat

djczas, nie czepiaj sie :lol: , mysle ze nie nie dotyczy on tematu typu " jaki olej lac" i jest w dziale "offtopic", oj Upierdliwus Niepospolitus faktycznie

[ Dodano: Nie 25 Paź, 09 19:15 ]
              wm71, widze ze z wiekiem młodniejesz a nie starzejesz sie to dobry objaw.
              a zatem Tobie i innym w tych klimatach proponuje zapoznac sie z płytką "imagine" armin van buurena z zeszlego roku, moze juz znacie, ale mysle ze naprawde udana produkcja, propozycja z niej:
              W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

[ Dodano: Nie 25 Paź, 09 19:25 ]
              i jeszcze dwie w miare swieze propozycje, dla lubiących szybszą muzę z vocalem, albumy :
              atb - "future memories" z 2009 roku, sample:
              http://www.youtube.com/watch?v=EdzIO...eature=channel,
              i produkcja cosmic gate rowniez z 2009 roku, album zatytułowany: "sign of the times", sample:
              http://www.youtube.com/watch?v=uwDvP...eature=related,
              albumy te gorąco polecam

Komentarz

• olejek
                Ambiente
                • 2006
                • 121

To ja offtop... W temacie nasze gusta, w pirwszym poście Twoje gusta...

Wykluczam w tym temacie disco-polo i hard metal...bo tych odmian nie cierpie
                Ja osobiście wykluczam muzykę którą Ty podajesz...Ale nie wykluczam Ciebie, bo masz prawo do swojego gustu. Jeśli słuchałbyś disco polo, też pełny respect do czasu, kiedy próbowałbyś zmusić mnie do słuchania tego, czego nie lubię...

Ja słucham glównie hard rock/heavy metal/progressive rock&metal. Muza do auta nie może być wg mnie monotonna, bo mnie muli (dlatego rzadko słucham radia - głownie wtedy, kiedy jadę z kimś spoza klimatu).

Ostatnio słucham intensywnie Nightwish, na nocne samotne jazdy super jest Disturbed i Papa Roach oraz zawsze mój ulubiony Dream Theater i pochodne.

Pozdrawiam i no offence
                http://keeprockin.art.pl/‎

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez sew1981
                  Wykluczam w tym temacie disco-polo i hard metal...bo tych odmian nie cierpie
                  ad: :kciukgora

[ Dodano: Nie 25 Paź, 09 20:44 ]
                  Zamieszczone przez olejek
                  Ja osobiście wykluczam muzykę którą Ty podajesz...Ale nie wykluczam Ciebie, bo masz prawo do swojego gustu.
                  ja podobnie, z tym, że może ja nic na dobrą sprawę nie wykluczam , kolejny topik o brunetkach się zapowiada (notabene poprzednie muzyczne topiki nie skończyły się dobrze o ile pamiętam, ale... ok )
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• zpluta
                    L&K
                    • 2008
                    • 1194

Ja jestem trochę z innej epoki więc słucham sporo muzyki z lat 80-tych i 90-tych. Gatunki różne - chyba wszystko poza metalem, techno i country. Ostatnio sporo jazzu, smooth jazzu, chillout itp.

Z radyjek to jestem fanem III Programu PR, niezmiennie od 1982 roku, z kilkuletnią przerwą na stacje komercyjne typu RMF i Zetka, z których już się jednak skutecznie wyleczyłem.
                    :

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

jeszcze tak zauważam (ale to może przychodzi wraz ze starością :lol: ), że jak ktoś lubi muzę na prawdę, to nie jest w stanie zamknąć się w jakiejkolwiek szufladzie.
                      no i ja się swoją za cholerę nie lubię dzielić
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• tomil
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 1179

Zamieszczone przez djczas
                        to go odkop a nie na łatwizne
                        Nie czepiam się, ale wersja z linkami chyba została u niemiaszków.
                        It doesn't matter what we're losing
                        It only matters what we're going to find!

Komentarz

• Techno200
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 782
                          • Tesla

Sluchajcie, przeciez tego pospolitego chlamu z Rmfu czy Zetki na dluzsza mete nie da sie sluchac. W kolko to samo i te sam "hity". Z mniejszymi rozglosniami jest lepiej. Ja lubie instrumentale choc nie tylko. Ostatnio odkrylem Bilinskiego. Polski Jarre.

Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• pkacz
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 214
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez szkoda
                            jeszcze tak zauważam (ale to może przychodzi wraz ze starością :lol: ), że jak ktoś lubi muzę na prawdę, to nie jest w stanie zamknąć się w jakiejkolwiek szufladzie.
                            True, true. Kawałek dobrej muzyki może się znaleźć w każdym gatunku i ktoś, kto juz na starcie wyklucza jakolwiek gatunek ten już coś traci na własne życzenie. Ja w aucie słucham tego czego w domu (czyli praktycznie wszystkiego), tylko głośniej

Komentarz

• Lashlo
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1455

Z radia to nieprzerwanie PR III PR
                              z muzyki,to granie gitarowe rockowe-Satriani,Gary Moore,Malmstee, Vai,Dream Theater,z ostrzeszych Megadeth. Ostatnio wyszlo pare dobrych plyt polskich-KULT,HEY-wiec je katuje rowniez... No i zawsze dyskografia Bitelsow na pokladzie ;-))

Komentarz

• smer
                                RS
                                • 2008
                                • 2021
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Re: muzyka za kółkiem - nasze gusta

...Może to wpłynie na poszerzenie naszych muzycznych horyzontów...

...Wykluczam w tym temacie... ...bo tych odmian nie cierpie...
                                CHŁOPIE! ZDECYDUJ SIĘ! Albo chcesz żeby Ci te horyzont poszerzyło, albo poszerzenie horyzontów wykluczasz.

Ja generalnie słucham prawie wszystkiego za wyjątkiem różnego rodzaju diskóf i mdłych popóf,czyli uproszczając: nie słucham podkładów do tańca.

Moim zdaniem do auta idealnie nadają się: Fredek Chopin oraz King Diamond.
                                Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• Mr0czny
                                  Elegance
                                  • 2009
                                  • 948
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

no wiec tak radia słuchać sie nie da, czasami Antyradio, Roxy albo Eskarock.

Ostatnio to Bang Camaro (sznurki do youtube)

Push Push (Lady Lightning)
                                  Pleasure (Pleasure)
                                  Rock Rebellion
                                  Revolution

słucha sie ich muzy jakby to były covery z lat 80

a poza tym składanka która można znaleźć tam gdzie można znaleźć "Metal Hard Rock Covers" czyli w tej chwili prawie 20 GB coverów mniej lub bardziej znanych

przykłady

Madonna - La Isla Bonita

Komentarz

• sew1981
                                    RS
                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                    • 2009
                                    • 10918
                                    • Fiat

ok , macie racje..wszystko przyjmuje, nic nie mozna wykluczac, gusta sa rozne, juz poprawilem w pierwszym poscie, prosze wybaczyc :P

[ Dodano: Pon 26 Paź, 09 00:53 ]
                                    Techno200, jak lubisz taki klimat, to moze produkcje i covery mojego brata ci sie spodobaja, po pracy zasiada i klepie, to efekt:

[ Dodano: Pon 26 Paź, 09 01:05 ]
                                    oczywiscie, podalem pewne przyklady. nie chodzi o to co kto lubi, tylko o propozycje, fajne padają, moze to poszerzy nasze horyzonty muzyczne.

Ja tez lubie starsza muzyczke - np ostatnio odkopalem artystke z GB o nazwisku Kate Bush - polecam,
                                    a na spokojny melancholijny jesienny nastroj polecam muzyke znakomitego muzyka Zbigniewa Preisnera, wspolczesna symfoniczna, ale bardzo ladna muzyka naprawde:
                                    płyty szczególne:
                                    "głosy", "preisner's music" i soundtrack "aberdeen" - naprawde kojąca muzyka na jesienne dni
                                    http://www.youtube.com/watch?v=GXpLYfLx2y0 z "aberdeen"
                                    http://www.youtube.com/watch?v=iXtPYdE2oNY z "preisner's music" - super vocalne wykonanie
                                    http://www.youtube.com/watch?v=EBTWnFiILgY z "głosy"

[ Dodano: Pon 26 Paź, 09 01:11 ]
                                    Mr0czny, bardzo ciekawe mocniejsze covery :szeroki_usmiech , szczegolnie madonny mi sie podoba :lol:

Komentarz

• Superbman
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 208

Hed Kandi
                                      252/555

Komentarz

• winni77
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 2183
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja tez lubie starsza muzyczke - np ostatnio odkopalem artystke z GB o nazwisku Kate Bush - polecam
                                        Jaka tam stara?

U mnie ostatnio w kolko leci Kelly Clarkson - If I Can't Have You, ale chyba muszę zmienić repertuar bo za szybko jeżdżę :diabelski_usmiech
                                        Mój "Batmobil"

Komentarz

• Skodio_
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 324

to i ja coś od siebie

Komentarz

• sew1981
                                            RS
                                            S_OCP MemberModeratoRS
                                            • 2009
                                            • 10918
                                            • Fiat

Superbman, dobre, dobre...jak wolisz takie wolniejsze klimatyczne beaty..to polecam "Sunlounger" i jego dwie płyty - "Another day on the terrace" i "Sunny tales":
                                            http://www.youtube.com/watch?v=beRkA...eature=related,
                                            oraz bardzo podobny do hed kandi klimat zespołu kaskade:

Skodio_ pewnie jak lubisz tiddey'a to tez dobrze znasz ASOT (A State of Trance) produkcji Armina, ale jakby co to twoj klimat zapewne, polecam:

Komentarz

• Skodio_
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 324

sew1981, znam bardzo dobrze :wink:

jestem bywalcem www.ftb.pl

Komentarz

• Busku
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 655

No to może i coś ode mnie

Polecam całą płytke East West Rockers bo mają naprawde fajne kawałki :wink: Jak mi przyjdzie coś jeszcze do głowy to podeśle
                                                Pozdrawiam
                                                Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
                                                Mercedes W210 290 Turbodiesel
                                                Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• toocool
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 303
                                                  • Octavia IV combi (NX5)

To i ja dorzucę moich klasyków:
                                                  Marvin Gaye Sing the famous sensual song -= Sexual Healing =-original video from '80's... HISTORY OF SOUL!r.i.p. Marvin..

Jestem wdzięczny - wdzięczność i podziękowania w sieci - za co być wdzięcznym

Komentarz

Pracuję...