To ledwo 10l wiecej
autostrada A4 Kraków - Szarów
Zwiń
X
-
autostrada A4 Kraków - Szarów
ello,
nie rzucił mi się w oczy temat o nowym odcinku autostrady, więc skrobnę coś w nowym temacie.
Uprzedzam-jako, że nie zapuszczam się na zachód Polski, także nei miałem praktycznie sposobności pobrykać trochę po naszych wyjątkowo szybkich drogach. Dzisiejsza noc mnie uraczyła taką przyjemnością. Szczerze mówiąc jestem trochę rozczararowany. Śmiga się miło ( była 1 w nocy), znacznie usprawniony wjazd do Krk z ominięciem neiszczęsnej Wieliczki ale.....
co u licha robi tysiące drobnych kamyczków na drodze o relanej prędkości przelotowej ok 150km/h? Ruch był symboliczny także po szybach nie prało ale nadkola ciągle przekazywały dziwne dźwięki. Najważniejsze....nie pamiętam miejsca w którym to było. Jest przejazd nad jakimś wiaduktem. Co za psychole zrobili tam chopkę!?? Przy 160km/h poczułem jak mi do żołądka śniadanie wydostało się z jelit...
Nie porwała mnei ta droga. 2 pasy to zdecydowanie za mało a tak jest na połowie długości omawianego odcinka.
Obyśmy doczekali sie keidyś takiej autostrady: http://www.youtube.com/watch?v=JSrezZrDy0M&feature=fvw
-
-
Dwa pasy są przecież także z Krakowa do Katowic i to chyba standard ...
Jechałem z Krakowa do Tarnowa w piątek 23. 10 a w niedzielę z powrotem. Co odstałem w korkach to moje - daruję sobie szczegóły. Nie mogli to otworzyć tej autostrady tydzień wcześniej? :x
Ja się tam cieszę, że to chociaż te 20 km więcej - czasem te 20 km to godzina w korku. Będę tam jechał gdzieś k. połowy listopada to zobaczę jak to wygląda. Czekam jednak abym kiedyś mógł śmignąć autostradą od Chrzanowa do Tarnowa - to by było coś. Jak dla mnie prędkość 100-120 km/h ale bez zatrzymywania się co chwilę to już wypas. Ostatnio z Tarnowa do mnie do domu (150 km) - 3,5 godziny jazdy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zplutaOstatnio z Tarnowa do mnie do domu (150 km) - 3,5 godziny jazdy
Nie wiem jak przejazd do Ciebie z Krk ale trasa Kraków - Łańcut (190km) rekordowo 6h. Normą jest ok 3-3,5h ale z uwagą na jazdę w nocy ( wyjazd ok 22)
Dziś super poszło,bo raptem 2.20 Prawie zero ruchu na drodze no i autostrady kawałek.
A żeby było ciekawiej, trasa Łańcut-kraków powtarzalne 5h 30min w zwykły dzień. Samochód ze względu na obciążenie nie pozwalał na szybką jazdę, zresztą ruch jak to w godzinach pracy.
Do 2014 będzie autostrada? oby tylko
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez saburZamieszczone przez zplutaOstatnio z Tarnowa do mnie do domu (150 km) - 3,5 godziny jazdy
Kiedyś (jak jeszcze jeździłem Skodą 120 albo Favoritką) to robiłem tę trasę w 2-2,5 godziny. Tyle, że to było w latach 90-tych i np. koło Wieliczki nie stało się wcale.
[ Dodano: 09-11-02, 14:47 ]
Zamieszczone przez saburDo 2014 będzie autostrada? oby tylko
Komentarz
-
-
i najlepsze jest to że nie ma zjazdów przez całe 20km....
Chciałem sprawdzić jak to mniej więcej wygląda i tu nagle niespodzianka bo musiałem do samego końca jechać żeby wrócić do domku
także jak na razie to lipa lipa i jeszcze raz lipa z tym przedłużeniem A4...
20km w 2 lata :| :| :| i zjazdy niepokończone :evil:MOJA (była) PEREŁKA
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23957
Komentarz
-
-
taki standard autostrady jak polskie A4 to Niemcy budowali w latach 70 tych ubiegłego wieku... wiec po zachodniej czesci Niemiec takie odcinki sie zdarzają czesto, za to byłe NRD to inna bajka 3 pasy, a pojedynczy pas szerszy o jakis metr, droga profilowana jak rynna na bobsleje i koszty budowy tego cuda z betonu nizsze niz u nas z asfaltu, beton to drozsza technologia...
Komentarz
-
-
pstrykacz, to za jakieś 30 lat może do Rosji po gaz sam będę jeździł?MOJA (była) PEREŁKA
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23957
Komentarz
-
Komentarz