Dużo szczęścia
HID i ksenon bez samopoziomowania = brak ważnego badania
Zwiń
X
-
HID i ksenon bez samopoziomowania = brak ważnego badania
Jestem oszustem występującym wcześniej pod nickami Speedy, Paweł-SK, Pawulon_rs. NIE RÓB ZE MNĄ ŻADNYCH INTERESÓW.
Szczegóły tutaj:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=35044
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28595
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24798
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23313Tagi: Brak
-
-
westwi78, to "tylko" przepis Jesli będize stosowany tak jak do tej pory, jeśli nadal będzie można otrzymać aktualne badanie techniczne od diagnosty który nawet NIE WIDZI samochodu to co zmienią nawet najostrzejsze nowe przepisy ??
Puki prowo bedize stosowane w wposób wybiórczy, tak jak robi to policja drogowa, puty nic się nie zmieniCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Dotychczas nie było tak jednoznacznego przepisu zarówno dla diagnostów
A pozatym, czy wierzysz że pan Waldek, ktory do tej pory podbijał dowody rejestracyjne za flaszkę, nie widząc nawet auta na oczy nagle , po tej nowelizacji, się zmieni i bedzie przykładym diagnostą ?? O naiwności !!!Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez westwi78Dotychczas nie było tak jednoznacznego przepisu zarówno dla diagnostów
A pozatym, czy wierzysz że pan Waldek, ktory do tej pory podbijał dowody rejestracyjne za flaszkę, nie widząc nawet auta na oczy nagle , po tej nowelizacji, się zmieni i bedzie przykładym diagnostą ?? O naiwności !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Bardziej mi tu chodzi o RD. Zabiera dowód za coś takiego i jedź teraz do diagnosty który ci to klepnie jak jest wskazany powód.
P.S. Przepis mówiący o nakazie jazdy prawym pasem też jest, ba nawet taryfikator mandatów ujmuje to wykroczenie i co ? I nicCzarny Elegance
Komentarz
-
-
No przecież ja nigdzie nie napisałem że od jutra nie będzie HID`ów na polskich drogach. Piszę tylko że to rozporządzenie jednoznacznie wskazuje że brak samopoziomowania i sprysków przy wyładowczych źródłach światła = brak przeglądu . Do tej pory to było bardziej podejście od strony homologacji, teraz jest jak na tależu.
Komentarz
-
-
Niestety diagnosci się muszą znać to jest najważniejsze!
Trzy razy byłem ustawiać ksenonki na stacjach diagnostycznych i trzy razy słyszałem:
proszę ustawić regulację reflektorów na zero!
Król załamał ręce :P
Tak więc za Hid-y się może biorą,ale ksenonki prawie wszystkich przerastają,niestety!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Piszę tylko że to rozporządzenie jednoznacznie wskazuje
Co z tego że ustawa o podatkach zakazuje powójnego opdatkowania skoro takie odpodatkowanie istnieje w majestacie prawa - widzisz analogię ??
Wszystko zalezy od CZŁOWIEKA, a ten w Polsce nie jest skory do stosowania prawa i przedkłada prywate nad interes społeczny. Dlatego uwazam że nawet najbardziej rygorystyczne przepisy nic nie zmienią puki nie zmieni się mentalności ludzi w tym kraju.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Nie, nie widzęCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNo to powiem wprost - NIc sie nie zmieni po tej nowelizacji, bo ani policjantom ani diagnostom nie bedzie się chciało stosować tych przepisów (dodatkowa robota za te same pieniadze - tak mysla ci ludzie i żadne nowe przepisy tego nie zmienią).
Wystarczy jedno szkolenie w OPI i RD i ci którzy do tej pory nie chwytali się tego bo bali się że nie będą tego umieli udokumentować nabiorą pewności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigJak pisałem wyżej, pożyjemy zobaczymy, ja jestem gotów postawic dolary przeciw orzechom, z eza 2-3 lata HID-y nadal bedą w takiej samej liczbie jak teraz.
a na miejsce wyeliminowanych zawsze się znajdzie następny matoł.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Jeśli chodzi o dokładane, oryginalne ksenony to podmiana na standardowe lampy to jakieś 5-10 minut roboty, więc nawet jakby diagnosta się uparł, że nie podbije dowodu to za rogiem można zmienić lampy i wrócić na przegląd .
Komentarz
-
Dobra Panowie, 15 minut temu zrobiłem badanie techniczne swojej OII ( dokładane ksenony, z ręcznym poziomowaniem). Stacja wybrana przypadkowo ( wcale nie "na zadupiu"). Miałem szukać gdzieś w pobliżu roboty dopiero jutro, ale przyuważyłem jakąś po drodze, więc zajechałem. ZERO pytań, sprawdzili tylko standardowo przyrządem czy są dobrze ustawione, nic na temat poziomowania i działania układu sprysków ( mogły by być tylko naklejone zaślepki ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
kowal 2002, no i tak jest było i będzie. bo diagnoście zwisa i powiewa, że masz regulację ręczną a nie samopoziomowanie. Czy masz spryski czy tylko zaślepki...Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112no i tak jest było i będzie. bo diagnoście zwisa i powiewa, że masz regulację ręczną a nie samopoziomowanie. Czy masz spryski czy tylko zaślepki...
a jak jakiś się będzie czepiał to pojedzie za róg zmieni na H7 w najlepszym przypadku i wróci z powrotem już "sprawnym" autem wieć na diagnostów bym raczej tu nie liczył, prędzej taki pajac będzie miał problemy jak spowoduje wypadek o ile poszkodowany wspomni że go "oślepił".O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz