Zamieszczone przez kowal 2002
HID i ksenon bez samopoziomowania = brak ważnego badania
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osze auto musi miec przynajmniej predkosc 40 km/h zeby sie spryski wysunełyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez piotrek_osze auto musi miec przynajmniej predkosc 40 km/h zeby sie spryski wysuneły
Komentarz
-
-
Nie demonizowałbym też tak bardzo HID-ów. W soczewkowych lampach, dobrze ustawione potrafią lepiej świecić niż niejedne "samopoziomowane" xeny ori z fabryki. Fakt "autentyczny". :P
BTW - sam włożyłem na próbę HID-y w lampę od H4 i zdziwilibyście się jakie odcięcie było na ścianie, poza tym - ŻADEN kierowca z naprzeciwka mi nie mrugnął, pytałem na CB tych z przodu i z tylu czy nie rażę - zero problemów. Ale czy to znaczy że są legalne - niestety - nie... Nawet sprysków nie mam...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112kowal 2002, no i tak jest było i będzie. bo diagnoście zwisa i powiewa, że masz regulację ręczną a nie samopoziomowanie. Czy masz spryski czy tylko zaślepki...
Co do samopoziomowania to czasami by się przydało ( np. długie, proste podjazdy pod stromę wzniesienia ), ale zdarza mi się to rzadko a wtedy i tak jeden ruch ręką załatwia sprawę. Generalnie w wypadku braku autopoziomowania światła trzeba ustawić delikatnie niżej niż normalnie i w normalnej jeździe naprawdę nie ma problemu ( jeżdzę już tak rok czasu / 33kkm i nie zdarzyło mi się, żeby ktoś z przeciwka mignął ). Bardzo ważne jest też ustawienie świateł w poziomie ( lewo-prawo ) tak by nie świecić w lusterka auta przed nami.
looker gdyby wszyscy wkładali HID-y do soczewek to praktycznie nie było by problemu. Niestety standard to HID w szklanym kloszu z gładkim odbłyśnikiem a wtedy to MASAKRA!Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Co do samopoziomowania to czasami by się przydało ( np. długie, proste podjazdy pod stromę wzniesieniaOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Mam pytanie:
Teraz sa dostepne HID-y do kazdego rodzaj gniazda w lampie. Maja homologacje. Oczywiscie wszyscy twierdza, ze lampa jako calosc musi miec homologacje. Jak taki zarnik ja uzyskal?. Skoro ma znak E cos tam to chyba nie uzyskal homologacjii do swiecenia na choince bo sluzy do gniazda w lampie np.H7,H1 itd.
Co Wy na to??? Co oznacza wogole homologacja jesli chodzi o zarnik, zarowke itd. Przeciez ona nigdy sama nie pracuje.Octavia scout 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Takie wynalazki nie mają prawdziwej homologacji, i mieć jej nie będąwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
czy policja nie moze z tymi hidowcami na drodze porzadku w koncu zrobic?!
jeszcze jak te hidy sa w soczewach zainstalowane, to mozna przezyc, np w passku b5 lifcie
ale jak debile laduja to do lustrzanych wielkich relflektorow, w autach typu toyota landcruiser...i zabijaja tym swiatlem kazdego, nawet tego za kim stoja w korku..to juz skandal..!! smierc hidom!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alias27Jak taki zarnik ja uzyskal?
smierc hidom!
głęboko pod zderzak albo pod grilla - i używać będę tylko do poświecenia hidowcom w oczy
już raz trafiłem na uja w terenówce z bix na h4 - w wersji "krótkie" oślepiał gdy go mijałem w dzień, jak mu mignąłem długimi to kutas się szyderczo uśmiechnął i z miną triumfu przełączył na "długie". chociaż takim sq-synom to tylko młotkiem dałoby się to z głowy wybić
gdyby tak się udało zainteresować jakąś hienę z faktu albo se chwytającym za serce tematem "zabił bo oślepił" i temat zrobił się popularny nie tylko na forach internetowych.. ? ech, rozmarzyłem się :lol:
Komentarz
-
-
Koledzy mam pytanko, czy wjeżdżając do Niemiec i Austrii mogę mieć problemy z tytułu posiadania lamp xenonowych fabrycznych (nie HID!!!!) ze spryskiwaczami z regulacją ręczną zamiast autopoziomowania? Wybieram się w niedługim czasie i mam dylemat czy przekładać na lampy zwykłe. Jeśli macie doświadczenia jakieś w tym temacie to podzielcie się.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
czernobyl, masz racje...bo policja tych ujow to ma w dupencji...zreszta policja nie odroznia h3 od h4 w OI.
Chociaz raz widzialem jak trzepali za predkosc dresa w e30 i sie czepiali tez ze ma ksenon bez sprysku - poprosru hid mial wrabany, ale on mial w soczewce wiec dramatu nie bylo. nie wiem czy zaplacil za to tez ..ale watpie.
mam wiatrowke w replice c11, poprostu bede otwieral szybe i celowal w te ich reflektorki :diabelski_usmiech ...hehe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981mam wiatrowke w replice c11, poprostu bede otwieral szybe i celowal w te ich reflektorki ...hehe
Panowie, spokojnie. Znam o wiele większe i bardziej niebezieczne wykroczenia przeciwko bezpieczenstwu na drodze które wiekszość kierowców nagminnie popełnia i jakos nikt ich za to nie linczuje.
Wolę minąc na drodze 10 samochodów z HID-ami niz jednego wariata za kierownica który wyprzedza na ciągłych i powierzchniach wyłaczonych z ruchu nie używajac przy tym kierunkowskazów podczas zmieny pasa ruchuCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigWolę minąc na drodze 10 samochodów z HID-ami niz jednego wariata za kierownica który wyprzedza na ciągłych i powierzchniach wyłaczonych z ruchu nie używajac przy tym kierunkowskazów podczas zmieny pasa ruchu
Policja nie załatwi wszystkiego za nas. Jak my sami (kierowcy i diagności) nie będziemy starać się eliminować wynalazków techniki motoryzacyjnej.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZnam o wiele większe i bardziej niebezieczne wykroczenia przeciwko bezpieczenstwu na drodze które wiekszość kierowców nagminnie popełnia i jakos nikt ich za to nie linczuje.
Wolę minąc na drodze 10 samochodów z HID-ami niz jednego wariata za kierownica który wyprzedza na ciągłych i powierzchniach wyłaczonych z ruchu nie używajac przy tym kierunkowskazów podczas zmieny pasa ruchu
w ogóle to podziwiam panuf policmajstruf w województwach wschodnich, szczególnie w podlaskiem - co drugi na litewskich blachach sunie na hidach, przecież nawet nie trzeba radaru wyciągać, udowadniać, targować się o 100zł w te czy wewte. od razu - brak homologacji na oświetlenie przednie, 500zł mandatu, norma dzienna wyrobi się sama w godzinę, a jakby stali zaraz koło jakiejś stacji benzynowej, gdzie delikwent mógłby zakupić legalne żarówki, to za obroty mieliby darmowe obiady i kawę.. naprawdę nie rozumiem, z jednej strony szefostwo pędzi, żeby wyrabiać 500% normy, a kiedy to leży samo na ulicy, to okazuje się, że nie ma chętnych. chyba tak już musi być, że jak policja mogłaby zrobić coś naprawdę pożytecznego, to na 95% tego nie zrobi. szybciej zajmie się ratlerkami srającymi na trawnikach, bo właściciel - moherowa babcia - raczej nie zdoła zwiać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigWolę minąc na drodze 10 samochodów z HID-ami niz jednego wariata za kierownica który wyprzedza na ciągłych i powierzchniach wyłaczonych z ruchu nie używajac przy tym kierunkowskazów podczas zmieny pasa ruchuO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Big, czernobyl ma racje nie chodzi tu o porownywanie wykroczen...trudno powiedziec co jest gorsze..mi np mniej przeszkadza baran wyprzedzajacy na ciaglej, jesli np jest to noc i nie ma ruchu, niz podobny baran ktory jedzie w nocy na hidach i razi wszystkich z na przeciwka.
A tak swoja droga to wkurzaja mnie kierowcy wymierzajacy "sprawiedliwosc" za policje - jesli jest pusta droga to niech sie zabija, gorzej jesli jest ruch, tylko ze wtedy nie ma co sie denerwowac wykrecasz 112 i mowisz Panom ze szaleniec, ale Ci Panowie i tak sobie z tego nie zrobia nic prawdopodobnie, zreszta tak jak nic nie robia z HIDAMI.
czernobyl, mysle ze brak reakcji policji z bloku wschodniego i nie tylko na Hidy ....to poprostu brak ich orientacji w wiekszosci przypadkow....oni poprostu sa ciemni i zatrzymali sie na epoce swieczek w reflektorze - zobaczcie zreszta jak swieca zarowki w policyjnym octaviach chociazby - zolciej niz w maluchach takie maja zuzyte.
mysle ze trzeba by napisac anonimowy list do komendy glownej pt. "nowy sposob trzepania kasy poza suszarka - hid" i niech rozesla po wszsytkich komendach ze zdjeciami jak to wyglada - troche edukacji misiaszkow i uswiadomienie ze to dobre zrodlo dochodu....(moze nie zawsze legalnego - w lapke) i hidy zaczna znikac.. :twisted:
[ Dodano: Pon 07 Gru, 09 07:30 ]
bo jak sie doksztalca czlek to zaczna rozrozniac...pomietacie zapewne poczatki wies tuningu - obowiazkowy element oswietlenia dres wagenow i maluchow po ospojlerowaniu , te wszystkie "ala ksenon" zarowki swiecace na ciemno niebiesko - to misiaszki nauczyly sie odrozniac i lapaly rzetelnie.
teraz nadeszla epoka hida..miski sie pogubily ,ale mimo wszystko w nich troche wierze..ze zakumaja w koncu :wink:
Komentarz
-
Komentarz