Narty w Austrii lub okolicy ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MARKOW
    Classic
    • 2008
    • 34

temat trochę"umarł",więc może ktoś coś dowiedział się w tym temacie-przeszczep lusterek od O2FL do O2 i ich elektrycznego składania? :roll:
  • b-bar01
    Elegance
    • 2007
    • 985
    • Octavia I (1U2)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

chciałbym sie wybrać na narty do Austrii lub innego państwa ościennego, nie mam zielonago pojęcia o cenach, gdzie jest taniej lub/i gdzie się oplaca jechać.
    termin marzec 2010, dla 2 osób.
    może ktoś z OCP ma jakąś miejscówkę sprawdzoną ?
    *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• b707
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1272

Z regionów to bym polecał karyntie Kiedyś byłem nad jeziorem Ossiacher koło Bodensdorf. Jeden stok blisko bo w Villach... a troche dalej kilka większych.
      Adam

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Byłem swego czasu tutaj:
        Ośrodek narciarski Kreischberg / Murau - Styria - Austria: Wszystkie informacje na temat urlopu narciarskiego Kreischberg / Murau. Informacje o sportach zimowych, narciarstwie, mapa stoków, zdjęcia, ceny, grubość pokrywy śnieżnej, hotele, kontakt, wydarzenia i wiele więcej.

to jest w Styrii na granicy z Karyntią. Góra nie jest wysoka, ale polecam.

Ogólnie Austria (bez kurortów typu Kaprun itp.) oraz Dolomity we Włoszech są najtańsze i też do nich jest najbliżej.
        Francja i Szwajcaria jest droższa i dojazd dłuższy.
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• goly79
          Classic
          • 2009
          • 32

Polecam ziller lodowiec hintertux - Austria, albo les2alps - Francja ceny porównywalne
          ceny koło 2000-2500 z karnetem na tydzień

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

Zamieszczone przez bzyq_74
            Byłem swego czasu tutaj:
            Ośrodek narciarski Kreischberg / Murau - Styria - Austria: Wszystkie informacje na temat urlopu narciarskiego Kreischberg / Murau. Informacje o sportach zimowych, narciarstwie, mapa stoków, zdjęcia, ceny, grubość pokrywy śnieżnej, hotele, kontakt, wydarzenia i wiele więcej.

to jest w Styrii na granicy z Karyntią. Góra nie jest wysoka, ale polecam.

Ogólnie Austria (bez kurortów typu Kaprun itp.) oraz Dolomity we Włoszech są najtańsze i też do nich jest najbliżej.
            Francja i Szwajcaria jest droższa i dojazd dłuższy.
            Tez tam byłem Pare razy stok... GENIALNY

Byłem też tutaj:

Ale głównie tutaj:
            Zentral gelegen im Herzen von Kärnten ist die Gerlitzen Alpe im Winter ein beliebtes Skigebiet und im Sommer ideal zum Wandern und Paragleiten.

bo to był raptem kwadrans jazdy.
            pzdr
            Adam

Komentarz

• Damian.S
              Drive
              • 2009
              • 77

Ja polecam Mayrhofen. Genialne miejsce, z którego można wybierać i przebierać w trasach. W marcu można w dwie osoby jechać na tak zwaną pałę. Rozrzut cen jest bardzo duży. Wszystko zalezy od tego czego oczekujesz. Info na www.mayrhofen.at z tej strony przebijesz sie na rezerwację noclegów i na ceny karnetów. Najbardziej, moim zdaniem opłaca sie brać tzw. Ferienwohnung czyli umeblowane i wyposażone mieszkanie, w którym sam sobie gotujesz.
              Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
              www.gprk.pl

Komentarz

• yoschua
                Rider
                • 2006
                • 339

A ja polecam Soelden http://www.soelden.com
                Byłem dwa razy i pewnie pojade jeszcze nie raz. Jak to zwykle tam jest - jeden dzienny karnet obowiązuje na wszystkie wyciągi. W kolejkach do wyciągów stoich max 5 minut. A jedziesz z góry na dół (na krechę) kilka minut. Wyciągów dużo, możliwości bardzo dużo. Bardzo szerokie stoki.

Spanie może być w Soelden, lub w pobliskich małych miejscowościach.
                Polecam Vent http://www.vent.at. Jest to mała miejscowość, a raczej wioska na końcu drogi. Bardzo cicho i przyjemnie. (Jak spadnie śnieg to droga jest nieprzejezdna)
                W samym Vencie też są wyciągi - dwie ośle łączki, jeden większy, oraz jeden na góre z nartostradą w dół.
                Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
                HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

• Damian.S
                  Drive
                  • 2009
                  • 77

Ale Soelden jest takie .... disco drecho.. No i w Mayrhofen masz duuuużo więcej tras do dyspozycji. Fakt, że koło Soelden jest wyrąbisty aquapark
                  Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
                  www.gprk.pl

Komentarz

• rekin
                    Rider
                    • 2008
                    • 398

ja jeżdżę tu co roku http://livecam.valthorens.com/index.php?langue=2 i gorąco polecam
                    W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina

Komentarz

Pracuję...