Jak bedę w Wawie następny raz musze sie z wami chłopaki spotkać, mówię o Sesiku i Olusiu obadać temat. Ile trwało zrobienie twojego auta Sesik? Zostawiałeś go na długo?
Projektant instalacji gazowych poszukiwany
Zwiń
X
-
Sorry za OT
Chętnie bym się podjął tematu, ale....
Uzgodnienie z Gazownią projektu wykonanego przez projektanta z innego województwa rozdzi za sobą pewne komplikacje - psujesz miejscowy rynek to Ci damy popalić. :evil: - takie polskie zagrywki.
To samo jest w Urzędach - pozwolenia na budowę itp.
Byłem kilka razy w takich sytuacjach i rzekłem pass - z betonem nie pogadasz.
Poszukaj raczej kogoś z miejscowych projektantów - urzędasy patrzą na nich przychylniejszym okiem
Ps. Jak byś miał podobne tematy z gazu, wod-kan c.o. czy wentylacji na Śląsku to wal do mnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Uzgodnienie z Gazownią projektu wykonanego przez projektanta z innego województwa rozdzi za sobą pewne komplikacje - psujesz miejscowy rynek to Ci damy popalić. - takie polskie zagrywki.
To samo jest w Urzędach - pozwolenia na budowę itp.
Byłem kilka razy w takich sytuacjach i rzekłem pass - z betonem nie pogadasz.
Zamieszczone przez bzyq_74Poszukaj raczej kogoś z miejscowych projektantów - urzędasy patrzą na nich przychylniejszym okiem
true true
Komentarz
-
-
Woytas, Jak już będziesz miał wszystko nagrane itd. to radzę Ci trzymać rękę na pulsie, jeżeli chodzi o wszystkie terminy.
My teraz w Bielsku-Białej, po podłączeniu do głównego rurociągu gazowego (wcinka), wyprowadzeniu wszystkich potrzebnych rurek pod dom, gdzie będzie licznik, musieliśmy czekać PONAD MIESIĄC na osobę która łaskawie się zjawi i zamontuje licznik, bo... a to geodeta nie miał czasu, a to nie zastał nikogo w domu, a to z biura do biura nie potrafili przerzucić papierów... SZOK. Na wiosnę była umowa spisywana, że gwarantują gaz do końca listopada. Dopiero na 3 grudnia jestem umówiony na montaż licznika.
bzyq_74, jak będę miał jakiś problem w sprawach wod-kan (bo mają ciągnąć kanalizację, w drugiej połowie przyszłego roku) to się odezwę
Komentarz
-
-
No ja myslałem tylko o kims z okolicy
U mnie sprawa jest o tyle prostsza, ze to nowa rura w ulicy. Na razie dom zasilam z LPG, jak w samochodzie :wink: Odpinam zbiornik i wpinam gaz miejski. Kwestia tylko jak szybko jeden gaz zastąpi drugi.......
Juz mi ktoś namiary podesłał. A w gazowni powiedzieli, ze nikogo nie znają i nia polecają.....
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz