Projektant instalacji gazowych poszukiwany

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • celer
    Classic
    • 2010
    • 35

Jak bedę w Wawie następny raz musze sie z wami chłopaki spotkać, mówię o Sesiku i Olusiu obadać temat. Ile trwało zrobienie twojego auta Sesik? Zostawiałeś go na długo?
  • Woytas
    Rider
    • 2008
    • 279

Witam,

Szukam projektanta do zaprojektowania przyłącza gazowego do budynku.
    Miejsce: Grodzisk Mazowiecki. Może mieć od razu kilku klientów.

Pozdrawiam

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Sorry za OT

Chętnie bym się podjął tematu, ale....
      Uzgodnienie z Gazownią projektu wykonanego przez projektanta z innego województwa rozdzi za sobą pewne komplikacje - psujesz miejscowy rynek to Ci damy popalić. :evil: - takie polskie zagrywki.
      To samo jest w Urzędach - pozwolenia na budowę itp.
      Byłem kilka razy w takich sytuacjach i rzekłem pass - z betonem nie pogadasz.

Poszukaj raczej kogoś z miejscowych projektantów - urzędasy patrzą na nich przychylniejszym okiem

Ps. Jak byś miał podobne tematy z gazu, wod-kan c.o. czy wentylacji na Śląsku to wal do mnie.
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• pic2ek
        Rider
        • 2007
        • 624

Zamieszczone przez bzyq_74
        Uzgodnienie z Gazownią projektu wykonanego przez projektanta z innego województwa rozdzi za sobą pewne komplikacje - psujesz miejscowy rynek to Ci damy popalić. - takie polskie zagrywki.
        To samo jest w Urzędach - pozwolenia na budowę itp.
        Byłem kilka razy w takich sytuacjach i rzekłem pass - z betonem nie pogadasz.
        nic dodać nic ująć.
        Zamieszczone przez bzyq_74
        Poszukaj raczej kogoś z miejscowych projektantów - urzędasy patrzą na nich przychylniejszym okiem
        e
        true true

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Najlepiej dowiedziec sie kto z gazowni takie cos projektuje, przynajmniej w mojej okolicy w tej kwestii panuje taki sam problem lokalnych przepisow, ktorych nie przeskoczysz
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Evil
            Rider
            • 2009
            • 721

Woytas, Jak już będziesz miał wszystko nagrane itd. to radzę Ci trzymać rękę na pulsie, jeżeli chodzi o wszystkie terminy.
            My teraz w Bielsku-Białej, po podłączeniu do głównego rurociągu gazowego (wcinka), wyprowadzeniu wszystkich potrzebnych rurek pod dom, gdzie będzie licznik, musieliśmy czekać PONAD MIESIĄC na osobę która łaskawie się zjawi i zamontuje licznik, bo... a to geodeta nie miał czasu, a to nie zastał nikogo w domu, a to z biura do biura nie potrafili przerzucić papierów... SZOK. Na wiosnę była umowa spisywana, że gwarantują gaz do końca listopada. Dopiero na 3 grudnia jestem umówiony na montaż licznika.

bzyq_74, jak będę miał jakiś problem w sprawach wod-kan (bo mają ciągnąć kanalizację, w drugiej połowie przyszłego roku) to się odezwę

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• Woytas
              Rider
              • 2008
              • 279

No ja myslałem tylko o kims z okolicy
              U mnie sprawa jest o tyle prostsza, ze to nowa rura w ulicy. Na razie dom zasilam z LPG, jak w samochodzie :wink: Odpinam zbiornik i wpinam gaz miejski. Kwestia tylko jak szybko jeden gaz zastąpi drugi.......
              Juz mi ktoś namiary podesłał. A w gazowni powiedzieli, ze nikogo nie znają i nia polecają.....

Pozdrawiam

Komentarz

• b707
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1272

Podpytaj w urzędzie bo oni moga mieć kogos zaufanego
                Adam

Komentarz

Pracuję...