_tm_, a jak z celnoscia tych tippmanow ???? bo my teraz bawilismy sie na tej hali Gampa i hmmmm wlasnie tippmanami i z ichcelnosca mozna by lo trafic kolesia co siedzial za winklem :twisted: ale one tez na pewn swoje przeszly a poznalismy bardzo fajnego kolesia u ktorego zreszta kupilem maske (nie naciagacz zaden tylko fachowo doradzal ) polecil nam cos takiego http://www.shootgames.sklepna5.pl/to...9/sp-vibe.html ze stwierdzeniem ze na razie w tym zakresie cenowym nie ma celniejszego markera
Tak jak napisał mamaj12 - bardzo dużo zależy od kulek. Na polach sprzedawane są najtańsze kulki, które faktycznie potrafią dosyć ostro zakręcać. Jeżeli będziesz miał swoje kulki wysokiej klasy to celność będzie dużo lepsza. Jest tylko jedno "ale". Nie wszystkie kulki nadają się do markerów mechanicznych (czyli m.in. do Tippmannów). Generalnie markery mechaniczy dosyć brutalnie obchodzą się z kulkami, więc potrzebują twardych kulek, bo miękkie będą rozbijały się w lufie i dopóki nie wyczyścimy lufy to możemy zapomnieć o celnym strzelaniu. Z drugie strony im twardsza kulka tym większa szansa, że nie rozbije się na przeciwniku, więc większość profesjonalnych, dobrej jakości kulek jest miękka, ponieważ korzystają z nich zawodowcy z elektropneumatykami (które delikatnie traktują kulki, więc te mogą być miękkie). I tu dochodzimy do SP Vibe. Jest to faktycznie bardzo dobra opcja, ponieważ jest to chyba najtańszy elektropneumatyk na rynku. Posiada wszystkie zalety elektropneumatyków i niską cenę. Jedyną wadą (dla niektórych zaletą) jest mało militarny wygląd.
Generalnie elektropneumatyki są lepszym wyborem niż markery typowo mechaniczne, ale jeżeli komuś zależy na militarnym wyglądzie to musi pozostać przy Tippmannie .
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
E tam, po prostu jak wpadnę w jakieś hobby to poświęcam mu sporo czasu. Niestety większość fajnych hobby jest kosztowna, więc czas się opamiętać i przestać wydawać na głupoty kasę .
Dobra lufa to podstawa. A co do twardych kulek, to kiedyś polataliśmy na dworze w tem ok 0 st. C i jak dostałem 2 twardymi kulkami w jajca to od tamtej pory myśle o suspenserze :P. Hobby fajne ale kosztowne, a jak kogoś bardziej wkręci i chciałby na zawody pojeździć to te hobby bez sponsorów staje się bardzoooo kosztowne. Na zawodach to kulek się nie oszczędza i lata ich tysiące (a i tak najlepsi są sędziowie z parasolami).
_tm_ fajny marker uwielbiam militarne markery, a coraz wiecej znajomych wymienia na ego i inne delikatniutkie zabaweczki. A tippek to kalach wsrod markerow Nawet jak sie piasek dostanie do srodka, to przemieli go na maczke a markerowi nic
Modowanie markerow wkreca bardziej niz tuning )
Mam Tippka 98 od wrzesnia, a juz dolozylem: Lufa 16'', E-grip, kolba, mag od Kalasznikova, Ripclip, loader na 280 kulek i 3-punktowa zawieszka A ciuchy, a ochraniacze :twisted:
Najpozniej na wiosne- X7 Phenom. Mam tylko jedno pytanie, jak z gazozernoscia. Tippek 98 pochlania gazu b. duzo. Jak seriami wale, to mi butla 68/4500 nie starcza. Czy w X7 duzo gazu idzie na obsluge cyclona?
Jesli ktos blisko moich rodzinnych stron, to zapraszam: paintsquad.pl
Malowanie co weekend, przewaznie w Miedzyrzecu Podlaskim
Czekamy rodzinnie na Octavie II Fl w kolorze 9J9J- "siara miś"
Najpozniej na wiosne- X7 Phenom. Mam tylko jedno pytanie, jak z gazozernoscia. Tippek 98 pochlania gazu b. duzo. Jak seriami wale, to mi butla 68/4500 nie starcza. Czy w X7 duzo gazu idzie na obsluge cyclona?
X7 tez zzera duzo gazu. Ja przewaznie gralem na polach gdzie w kazdej chwili mozna sie bylo podladowac, wiec nie bylo to problemem.
ok wiec dzisiaj o 00:01 zamykam liste zgloszen gdyz jutro rano musze kumplowi ktory rezerwuje hale powiedziec ile osob bedzie od nas z takim skladem jak jest teraz bedzie na 20 -tu bedzie sie dzialo :P
_tm_, czyli jak bedzie cieplej i bedzie strzelanie w terenie to jestes na tak :twisted: ?
lol 20 chłopa ! rany to będzie jak oddział ! moje doświadczenie to dwie gry zespołowe po 5 osób. Mam nadzieję że nie wczuwacie się tak jak jeden z bohaterów filmu Akademia Policyjna...
by the way... chce się trochę rozerwać od codziennych zajęć myślę że będzie fajna zabawa...
_tm_, czyli jak bedzie cieplej i bedzie strzelanie w terenie to jestes na tak :twisted: ?
Ja już nie gram od jakiegoś czasu, marker sprzedałem, zostało mi tylko parę gratów typu maska, kamizelka, itp. Kiedyś poświęcałem na to hoby sporo czasu, ale teraz mając dwoje dzieci to weekendy spędzam z rodziną .
KolinWawa, hehehe daje rade ale czuje ze mam syn(5 lat prawie) mi powiedzial ze jakbym mial jeszcze z drugiej strony to bym fajnie wygladal :lol: :lol: :lol:
P.S.
Bardzo wielkie dzieki Panowie za mile spotkanko i strzelanko bylo naprawde fajnie bo sa ofiary w mojej postaci tym razem naliczylem 4 siniaki ( w tym momencie pewnie beda krwiaczki ) i jeden guz gigant :P :P :P
[ Dodano: Sob 12 Gru, 09 20:14 ] wasyl, Milo bylo poznac i ustrzelic :twisted: wpadaj czesciej :szeroki_usmiech
Dzięki chłopaki za wspolną zabawę ! Strat dużo nie mam poza paroma sińcami i zakwasami w nogach... Myśle że takie gry można organizować regularnie, ale .... zdecydowanie w dziennym oświetleniu....
Pozdrawiam żołnierzy OCP :P
jelinskiartur, Dzieki Arti za pomoc nie moglem zrobic zeby wskoczylo na 1 strone bo moj post byl ostatni i tylko dodawalo
Witam dnia 16.01.2010r planowane jest kolejne spotkanie w Lab Sektor - http://www.labsektor.com.pl/ wszystkich chetnych na strzelanie zapraszam i prosze o zrobienie listy lista zakonczy sie w czwartek o 00:01 :P ilosc osob ktore beda chetne bede podawal kumplowi ktory rezerwuje strzelanie,
Komentarz