FIAT 125 Pl

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bierni2010
    Classic
    • 2010
    • 25

FIAT 125 Pl

Witam wszystkich. Problem z jakim się spotkałem to przy próbach aktualizacji softu 1200 czy 2720 pojawia się problem z uszkodzonym plikiem SWL. Po zastosowaniu softu 2720- fix do odzyskiwania swl komunikat jaki pojawia się to : sukcess. Po ponownym załadowaniu softu 2720 stary gateway pojawia się błąd multimedia 304. I kicha. Ładuję znowu 2720 -fix niby jest ok., a po próbie wgrania1200 znowu błąd SWL lub 304 i tak w kółko. Najlepsze jest to iż po restarcie (głośnik, eject, setup). Wszystko wraca do starych ustawień. Nic nie jest kasowane ani mapy ani muzyka. Navi to SW:1004 HW:04 wersja 1Z0035680A. Wszystkie parametry na test mode sprawne. Opcja Systemy aktualizacji SWL - dozwolone. I nadal wielka kicha......Help. :|

[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 21:32 ]
    Witam powtórnie.
    Sprawa się wyjaśniła mój błąd podczas wypalanie płyt dwa razy nagrałem 2720-fix i dopiero na po sprawdzeniu plików nagrałem ponownie 2720 w wersji dla o2 przed liftem. Niestety po wgraniu softu(poszedł bez kłopotów) wszystko działało oprócz nawigacja która nie wie gdzie jest. Czy jest na to ratunek???

Hymm coś ostatnio nikt tu nie zagląda??

[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 21:54 ]
    Zamieszczone przez miron75
    Coś dobrego dla właścicieli O2 przed liftem, navi w wersji A (np: 1Z0035680A), gateway w wersji < 1K0907530L
    Specjalnie spreparowany soft:

Sprawdzone na sobie, działa.

w ściągniętym obrazie należy zamienić pqtable z sktable, co by maxidot się nie wieszał.

efekt:
    - działa maxidot
    - wersja A staje się wersją C
    - nie wybija baterii i nie trzeba zmieniać gateway'a
    - nie występuje syndrom regensburg'a
    (edit: jednak występuje, ale fix'a łapie po 15-30 sek, stąd na początku w ogóle tego problemu nie zauważyłem. Dopiero po przełączeniu na mapę od razu po włączeniu, po komunikacie "navigation starting up" widać, że startuje w Regensburg. Ale jak pisałem, fix jest błyskawiczny 15-30 sek.)
    - aktywne testmenu
    - mamy najnowszy soft 2724 z jego wszystkimi zaletami

wady:
    - nie działają mapy z bmw

ps. wiem też jak pozbyć się gateway error 202, tak jak pisał grygi - tylko softem.
    wystarczy wyciąć aktualizację gateway'a z pliku wsadowego EcuOrder.txt, ew. spróbować tego SWL recovery CD (aczkolwiek ja tej płytki nie próbowałem, użyłem 1ego sposobu).

[ Dodano: Nie 11 Kwi, 10 16:44 ]
    Zamieszczone przez gieu
    Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem, że po dołożeniu kierownicy multifunkycjnej nie działa przycisk/pokrętło do ustawiania głośności. W samochodzie (O2 FL Elegance) zamontowany jest Columbus i BT Premium III.
    Działają przyciski do zmiany utworu/stacji, do obsługi maxi-dota, do przechodzenia między radiem/cd/hdd. Po przyciśnięciu pokrętła do ustawiania głośności aktywuje się sterowanie głosowe, ale samo kręcenie tym przyciskiem nie wywołuje żadnej reakcji w Columbusie :-(
    SW 2664

Jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? Grygy może Ty?
    Z góry dzięki za pomoc.
    Prawdopodobnie załadowałeś wersję, która została dedykowana do O2 przed liftem, spróbuj zamienić pqtable i sktable w sofcie który załadowałeś i powinno Ci wszystko działać.
    U mnie niestety navi nie startuje z fixa. Regensburg syndrome w pełni. Czy można jakąś poradę. Navi w wersji jak wyżej HW: 04 SW: 1004. Przestawił się na C i kicha.
  • felix1984
    Drive
    • 2008
    • 42

FIAT 125 Pl

witam mam pytanie posiadam 25 letnie cacko i chciał bym sie dowiedzieć jak ubezpieczyć tego drania zeby nie był taki drogi moze ktoś mogl by mi pomoc na chwile obecna fiat 125 p rocznik 1985 pojemnosc 1.5 oc ksoztuje rocznie ponad 400 zł przy 60% znizkach bardzo bym prosił o pomoc pozdrawiam
    dobry kierowca

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Zarejestruj jako zabytek i bedziesz mogl wykupic OC nawet na jeden dzien.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Busku
        Rider
        • 2009
        • 655

Zamieszczone przez Purchawa
        Zarejestruj jako zabytek i bedziesz mogl wykupic OC nawet na jeden dzien
        Dokładnie zrób tak jak kolega pisze... Oczywiście jeszcze zależy w jakim stanie jest autko :wink: Jeśli będziesz zainteresowany to poszukam informacji z MB-8 Club Poland bo było tam sporo wątków na temat rejestracji na zabytek, ale i wygooglujesz też sporo :wink: Pozdrawiam
        Pozdrawiam
        Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
        Mercedes W210 290 Turbodiesel
        Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• Dachu
          Rider
          • 2008
          • 724
          • Octavia II (1Z3)
          • BGU 1.6 MPI 102 KM

jezeli silnik jest orginalny to nie powinno byc problemu z rejestracja na zabytek
          Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie

obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu

Komentarz

• Busku
            Rider
            • 2009
            • 655

Zresztą w Polsce zarejestrować auto na zabytek to nie problem... Oglądałem sporo mercedesów zarejestrowanych na zabytek i 99% to zwykłe padliny nie zgodne z numerem vin (także silniki zmieniane) a nawet widziałem z inst gaz... A z takim fiatem myśle że nie będzie problemu lecz często kręcą nosem jak chce się zarejestrować dość popularne auto... Sporo użytkowników mercedesów W123 musiało się ugonić żeby zarejestrować na zabytek (samochody były w naprawde perfekcyjnym stanie) bo rzeczoznawcy mówili że takie "beczki" są zbyt popularne :roll: No ale tak jak pisałem jak będzie kolega zainteresowany to pogrzebie po forum i dopytam pare osób :wink: Najlepszego w Nowym Roku :szeroki_usmiech
            Pozdrawiam
            Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
            Mercedes W210 290 Turbodiesel
            Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• endrju
              Classic
              • 2009
              • 34

Ech lza sie w oku kreci... pare lat temu sprzedalem moja biala strzale 125P rocznik 1976.... Tam OC wychodzilo jakos 260 PLN rocznie.

Komentarz

• felix1984
                Drive
                • 2008
                • 42

witam na poacztek szczesliwego nowego roku dla wszystkich , dzieki na odpowiedzi tylko Purachawa nie bardzo kapuje z tym kupnem oc na jeden dzien z tego co sie pytalem to przyjezdza koles ktory bieze za wizyte 500 zł do tego tablice no i przepisy sie zmienily ze nie jest juz ponoc korzystnie rejestrowac fiaciora na zabytek (na jedno wychodzi ponoc cy jest to zabytek czy nie ) co do auta Busku , 35 000 przebiegu auto stoi na oryginalnych oponach od nowosci rarytas fura nie z tej ziemi
                dobry kierowca

Komentarz

• Purchawa
                  Admin
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 8007

felix1984, jak jest auto zabytkowe to nie masz obowiazku ciaglosci OC. Mozesz wykupic tylko na jeden dzien jak np. jedziesz na zlot. Tak przynajmniej bylo w PZU jeszcze jakis czas temu jak sie dowiadywalem.

PS, a nie chcesz sprzedac tego Fiacisza? Bo strasznie mi chodzi po glowie kredens. D
                  "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                  Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• felix1984
                    Drive
                    • 2008
                    • 42

aha rozumiem dzieki purchawa auto nie jest na sprzedaz jak na razie jakby sie cos zmienilo to dam znac dzieki
                    dobry kierowca

Komentarz

Pracuję...