Nieporozumienie w salonie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PieTrzaK
    L&K
    • 2009
    • 1323
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Khe, khe, robi się coraz weselej
    Oczywiście papierów z firmy przewozowej nie mam dalej. A cała sytuacja wesoło się rozkręca - wczoraj samochód pojechał na przegląd. Przy okazji rutynowych czynności próbowano znaleźć powód ostatnich "kapryśności" ABSu i ASRu. I co się okazało? W samochodzie znaleziono nieoryginalny czujnik :lol: Zobaczymy co szanowny pan kierownik powie na to...

Komentarz

• rkb
      RS
      • 2008
      • 2152
      • Rapid Spaceback (NH1)
      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

to pierwszy przeglad? jesli nie to ktos pewnie podmienil :evil: oby tylko to
      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• PieTrzaK
        L&K
        • 2009
        • 1323
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Tak - pierwszy. I na dodatek robił go znajomy pracownik ASO na oczach mojego ojca więc jego nie posądzam

Komentarz

• czernobyl
          L&K
          • 2008
          • 1276
          • Octavia III (5E3)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

PieTrzaK, OT: czy bohaterem całej akcji jest w ASO w Łomży?

Komentarz

• PieTrzaK
            L&K
            • 2009
            • 1323
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Nope. Główny bohater to salon w Ełku. W Łomży robiony był teraz przegląd.

Komentarz

• Zoltar
              Rider
              • 2005
              • 722

Zamieszczone przez PieTrzaK
              Khe, khe, robi się coraz weselej
              Oczywiście papierów z firmy przewozowej nie mam dalej. A cała sytuacja wesoło się rozkręca - wczoraj samochód pojechał na przegląd. Przy okazji rutynowych czynności próbowano znaleźć powód ostatnich "kapryśności" ABSu i ASRu. I co się okazało? W samochodzie znaleziono nieoryginalny czujnik :lol: Zobaczymy co szanowny pan kierownik powie na to...
              Papiery ma tez salon, a juz na pewno przy szkodzie transportowej, powolaj rzeczoznawce
              www.soft-car.pl
              www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
              - Wyłączanie DPF
              - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

• tomil
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1179

Zamieszczone przez PieTrzaK
                Przy okazji rutynowych czynności próbowano znaleźć powód ostatnich "kapryśności" ABSu i ASRu. I co się okazało? W samochodzie znaleziono nieoryginalny czujnik
                No kurna jakieś jaja. Czy k..wa w tym pie...lonym kraju nie da się pójść do sklepu żeby nie zostać wydymanym. Pewnie ten nieoryginalny czujnik został założony w fabryce bo tylko takie mieli pod ręką.
                Czyli tak jak koledzy mówią- rzeczoznawca na koszt ASO i ewentualny zwrot towaru jako niezgodny z umową (przeca kupowałeś samochód nowy, nieuszkodzony). I jesteś "na prawie".
                It doesn't matter what we're losing
                It only matters what we're going to find!

Komentarz

• PieTrzaK
                  L&K
                  • 2009
                  • 1323
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zoltar -> Trochę źle się wyraziłem. Papiery od firmy transportowej miał mi załatwić salon. Jak piszesz - muszą mieć chociaż kopie u siebie więc to chyba dla nich nie problem.

Tomil -> Trochę dziwne aby fabryka Skody korzystała z części no_name i niewiadomego pochodzenia i kupowała je nie_wiadomo_skąd zamiast ze swoich wyrobów których chyba powinna mieć pod dostatkiem :wink: Sam nie wiem co o tym myśleć.

Temat o rzeczoznawcy oczywiście poruszymy z kierownikiem.

Komentarz

Pracuję...