karolca, Ty masz na tej fotce konkretny przypadek. I widac, ze sie światła świecą!!! Nie było by świateł sytuacja jest odwrotna - prosta sprawa. Taka sytuacja jest na kazdym skrzyzowaniu.
Kto ma pierwszenstwo?
Zwiń
X
-
Jac_ek, Niby tak ale jednak nie
Bo jak się zachować jak znaki pionowe wskazują inaczej niż poziome ??
Bo ja stosując się do znaków będę mógł tłumaczyć że pozacierane znaki na jezdni spowodowały taką moją decyzję w drugą stronę chyba jest to nie do zastosowania - dlatego też mimo wszystko znaki pionowe mają lekko większy priorytet niż poziome (jeśli się różnią - a tak bywa bardzo rzadko)
Zamieszczone przez karolcataaa... a sygnalizacja sprzeczna ze znakamiO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleyZ wynikow innych ankiet stwierdzam:
dojezdzajac do takiego skryzowania masz 50% szans na bezkolizyjne opuszczenie skrzyzowania jadac bezowym.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
też przyznam się że nie zauważyłem świateł oczywiście pierwszeństwo ma beżowy/biały. Myśle że ten rysunek jest celowo tak zrobiony za duża jest różnica wielkości znaków do sygnalizacji. W rzeczywistości każdy pewnie by pojechał prawidłowo (niebieski przepuszcza beżowego) bo nie zwróciłby uwagi na znak tylko na sygnalizacje.
Komentarz
-
-
To ja inaczej odpowiem żeby niebieski pojechał pierwszy musi być jeszcze jeden znak świetlny S-3 oczywiście z odpowiednio skierowaną strzałką no i musi się palić na zielono, a w podanym przykładzie zielone światło oznacza ruch uprzywilejowany na wprost więc jeżeli niebieski chce skręcić w lewo to musi ustąpić.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zdjecie nie mialo na celu wprowadzac nikogo w blad. Niefortunnie dodane sa zbyt male sygnalizatory, ale je widac.
50% wie, ze bezowy, 25% niedowidzialo, ze jest sygnalizator ale wie, ze bezowy, 24,9999999999% twierdzi, ze swiatlo tylko pozwala wjechac na skrzyzowanie a znaki odwalaja reszte roboty, 0,00000000001% jezdzi czolgiem.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Chyba normalnie trza będzie zrobić petycje coby egzaminy teoretyczne zdawało się co rok bo zawsze myślałem że jak ktoś mi wymusza pierwszeństwo to może się mu śpieszy bardzo, może myślał że zdąży a teraz dochodzę do wniosku że może po prostu myśli że to on ma pierwszeństwoBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sesikbo zawsze myślałem że jak ktoś mi wymusza pierwszeństwo to może się mu śpieszy bardzo, może myślał że zdąży a teraz dochodzę do wniosku że może po prostu myśli że to on ma pierwszeństwoO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
nie wiem, czy ktoś już o tym napisał, ale moim zdaniem będzie to motocyklisyta - oni zawsze zjawiają się znienacka
[ Dodano: Pią 22 Sty, 10 14:22 ]
a tak na poważnie, to beżowy to będzie....
wg. kodeksu drogowego mamy nasteępującą hierarchię:
1. Policjant
2. Światełka
3. Znaki drogowe
4. Przepisy zawarte w kodeksie (czy jakoś tam)Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Poprzednio także Fabia II Combi 1,4 16V
Komentarz
-
-
Obojętne jakimi, ostatnio coś kierowcy chyba doły mają, jeżdżą jak im się podoba, dzisiaj nawet nauka jazdy na osiedlu, gdzie obowiązuje reguła prawej ręki prawie wymusiła na mnie pierwszeństwo, gdybym nie wyhamował byłoby bum, a instruktor jeszcze wymachiwał rękami w moją stronę, dlatego nie dziwię się odpowiedzią ludzi w ankiecie. ale co tam, blacharze się cieszą, lakiernicy się cieszą. :evil: :P :wink: :roll:Marek
Komentarz
-
-
Jeśli sygnalizacja działa to beżowy ma pierwszeństwo!
Sesik, piotrek_os, Jac_ek i reszta, która twierdzi podobnie ma rację.
Ten artykuł prawa o ruchu drogowym z dnia 20 czerwca 1997 r. wyjaśnia wszystko:
Dział II, Rozdział I, Art. 5, pkt 3.
"Sygnały świetlne mają pierwszeństwo przed znakami drogowymi regulującymi pierwszeństwo przejazdu".
Reszta komentarzy jest już raczej zbędna.ASZ 240+ supported by DGW.
Prowadzę - jestem trzeźwy!
Jest nas coraz więcej!
Komentarz
-
-
zaznaczyłem niebieski, świateł nie zauważyłem, troszeczkę przymałe są przy tych znakach
ja zbieram na walec :szeroki_usmiech
a propos absurdów jak z zagadki zastanawia mnie, jak Wam się jeździ (jeżeli ktoś miał "przyjemność") po Rondzie Radosława w Wawie Jak działają światła to pół biedy, jak nie ma, to wtedy robi się tam niezły cyrk. Przed każdym wjazdem na rondo jest znak ustąp pierwszeństswa i ruch okrężny. A znaki poziome przed i na rondzie sugerują kompletnie co innego - prawy pas w prawo i prosto, środkowy tylko prosto, lewy prosto i w lewo. No i dzown gotowy
pzdr
mbJestem oazą spokoju... pierd... ku..., zajebiście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora.
Komentarz
-
Komentarz