Wyglada, ze bug w systemie forum zostal znaleziony i powinno teraz zapitalac.
działanie serwera OCP
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
bez porównania lepiejk
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaWyglada, ze bug w systemie forum zostal znaleziony i powinno teraz zapitalac.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HunterPuchacz, a może jakiś skrypt do czyszczenia historii tak co kilkadziesiąt minut??
P.S. Przyznaję, że akurat PHP nie jest moją mocną stroną
No tak wlasnie sobie wykombinowalem, ze skoro obciazajacym fragmentem jest zapytanie, ktore tylko usuwa "przeterminowane" nieprzeczytane wiadomosci to wystarczy to puszczac od czasu do czasu, a nie przy kazdym odswiezeniu strony przez kazdego.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Są silniki takie jak vBuletin które radzą sobie z milionem postów dziennie, (są też takie fora :shock: - kto to czyta?)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Boże Przenajświętszy - o czym Wy Dysputujecie???????? :shock:
Luuuuuuuuuuuuuudzie - litości dla jaskiniowców
Dla mnie to Blacka Magia
[ Dodano: Pon 25 Sty, 10 00:12 ]
Purchawa, boziu drogi... a cóż to za szkrabek na rękach???
5 lat temu to było....
A teraz już zaczyna pokazywać rogi - ma charakterekpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Jac_ek, tak, wiemy o tym. Ale:
1) Sa one komercyjne.
2) Nie posiadaja az tak rozbudowanej funkcjonalnosci w porownaniu do phpBB z nakladkami by Przemo.
W zasadzie tutaj czynnik 2 przewaza. Ale liczymy sie z tym, ze wraz ze wzrostem ilosci uzytkownikow/postow migracja bedzie nieuchronna.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PuchaczJac_ek, tak, wiemy o tym. Ale:
1) Sa one komercyjne.
2) Nie posiadaja az tak rozbudowanej funkcjonalnosci w porownaniu do phpBB z nakladkami by Przemo.
W zasadzie tutaj czynnik 2 przewaza. Ale liczymy sie z tym, ze wraz ze wzrostem ilosci uzytkownikow/postow migracja bedzie nieuchronna.
Ja wiem tylko gdzie monitor i klawiatura.
"Ja nie rozbił banku - ja tylko pociągnął..." Pawlak tak mówił podczas rejsu do Hameryki...
Ale rozgrzebałem temat...pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PuchaczJac_ek, tak, wiemy o tym. Ale:
1) Sa one komercyjne.
W zasadzie tutaj czynnik 2 przewaza. Ale liczymy sie z tym, ze wraz ze wzrostem ilosci uzytkownikow/postow migracja bedzie nieuchronna.
Nie lobbbuje za zmianami - ale lepiej się przygotować na to bo kiedyś i tak trzeba będzie to zrobić, a im wcześniej tym lepiej. Zresztą musicie ocenić sami na ile jeszcze "wystarczy" phpByPrzemo.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
A może phpBB + Postgre da bardziej radę,
MySQL to tylko do małych baz i szybkich selektów,
podejrzewam, że locki są strasznie nędznie zrobione, dlatego silnik się zapycha.BLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
Komentarz
-
-
Skłodi, postgres sie nie sprawdza pod phpBB, niestety przy tak lipnej konstrukcji bazy nic nie pomoze. Trzebaby poprawic cale phpBB, przepisac czesc rzeczy na procedury bazodanowe, skorzystac z perspektyw itd. Wtedy to mialoby sens.
Bedzie konieczna napewno jakas migracja, moze wlasnie na phpBB 3.x, jest ono juz o wiele lepiej dopracowane. Niestety wciaz problem z mala iloscia dodatkow, takich wlasnie jak Read History, Ignorowani, dynamiczne pola w profilu, jakies tam mody fo pomogl itp.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoPurchawa, boziu drogi... a cóż to za szkrabek na rękach???
Zamieszczone przez Jac_ekvBuletin jest komercyjny ale umówmy się - jeśli jest dużo użytkowników to wydatek rzędu $300 nie jest nie do przeskoczenia
Zamieszczone przez kalesoonpo pierwsze to ja bym spróbował na 3.0.6 phpbb forum sie przenieść
Zamieszczone przez Skłodipodejrzewam, że locki są strasznie nędznie zrobione, dlatego silnik się zapycha.Zamieszczone przez piotrek_osTak czy inaczej rekord użytkowników wczoraj pobity.....czyzby jakis "pleban" na ambonie przy niedzeli nas zareklamował?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
A tak z ciekawości jak duża jest nasza baza?BLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osTak czy inaczej rekord użytkowników wczoraj pobity.....czyzby jakis "pleban" na ambonie przy niedzeli nas zareklamował? Bo spory był skok az na 191 duszyczek
[ Dodano: Pon 25 Sty, 10 16:26 ]
Zamieszczone przez PurchawaA to moj obecnie 6-cio tygodniowy synek. :szeroki_usmiechpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz